Tüm Versiyonu Göster : Çipura avında felaket (mutlaka okuyun )
mazhar üzümcü
10-11-2011, 18:05
Değerli üyeler 8 kasımda çipuralar ile bayramlaşma başlığı altındaki av raporunu siteye koyduktan 2gün sonra yani bugün bir başka avlakta avlanmak için çarşamba gecesi saat 11 de yola çıktım.Madya ile yemlediğim 4 kamışlı oltamı denize bıraktım.4parça çipura ile döndüğüm bu avda yaşadığımı hiçbir zaman unutmayacağım ve bunu siz değerli üyelerimizede bu vesile ile anlatmak istiyorum.Gezer kurşunlu ve 3 iğneli takımlara basıpta kıyıya kadar getirmeme rağmen alamadığım iri çipuralar yetmezmiş gibi deniz kıyısından 2 m içeride ve denize paralel şekilde kamış ayakları üzerine yerleştiğim oltaları en sondaki takımın dibinden şezlonga oturarak takip ediyordum.Balıkta uzun süre vurmayınca ve uykusuzlığun vermiş olduğu yorgunluk ile kendimden geçmişim.Zannedersem 30-40 dakika kadar geçmiştiki garip zil sesi ile irkilip oltaya doğru koşmaya başladım.(olta ile aramdaki mesafe 9 m ) Fakat balık oltayı ayaktan yere düşürmüş ve denize doğru son hızla çekiyordu.Yapmış olduğum hamleme rağmen üzerinde shekspir mach 3 5000 makina bulunan oltayı yakalayamadım.Bir deniz altı gibi gözden kaybolan oltayı bu olaya şahit olan sitemizin üyesi Emre ile beraber şaşkınlık içerisinde izledik.Hala bu olayın şokunu atlatabilmiş değilim.Nasip olan 4 adet çipurayıda evde resimleyerek sizlere taktim ediyorum.Sevgilerimle.<script src='[Only Registered Users Can See Links]' type='text/javascript'></script><noscript>[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])</noscript><script src='[Only Registered Users Can See Links]' type='text/javascript'></script><noscript>[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])</noscript><script src='[Only Registered Users Can See Links]' type='text/javascript'></script><noscript>[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])</noscript>
Ahmet TARİH
10-11-2011, 18:13
Mashar abi kaybettiğin takımın şokundan tutuğun balıkların sevincini yaşayamamışsın anlaşılan. Zaten yüzünede yansımış olayın şaşkınlığı ve üzüntüsü. Ancak bu balık eğer misinayı kısa sürede kopartamadıysa er geç yorulup önce su üstü sonrada kıyıya vurmalıydı.
Abi geçmiş olsun. Cana gelceğine mala gelsin derler ya.
mazhar üzümcü
10-11-2011, 18:28
Mashar abi kaybettiğin takımın şokundan tutuğun balıkların sevincini yaşayamamışsın anlaşılan. Zaten yüzünede yansımış olayın şaşkınlığı ve üzüntüsü. Ancak bu balık eğer misinayı kısa sürede kopartamadıysa er geç yorulup önce su üstü sonrada kıyıya vurmalıydı.
ahmet çok sağol bana tahmin olarak söylenen 4.5 kg lık bir çipura olabileceği yönünde ve oltayı bayağı bir açığa götürdükten sonra misinadan rahat kurtulduki dediğin gerçekleşmedi evet sağlık olsun sevgilerimle.
Murat ÇAKMAKÇI
10-11-2011, 18:58
Mazhar abi artık herhalde kıyıda oltalar sudayken uyumazsın neyseeee
avında bereketli hani makinayı unutturacak cinstenmiş afiyet olsun abime:helal:
kaptankarabulut
10-11-2011, 19:24
Mazhar uzun bir aradan sonra peş peşe yaptığın bu güzel paylaşımların aradaki farkı fazlasıyla kapattı..:D :D
Umarım bundan sonraki avlarında kamışın yanından bile ayrılmazsın..:D :D
Onun o kilolarda bir çıpra değil belki daha iri bir balık olabilir.kapalı kutu.Daha iriliri rastgelmesi dileğimle..Ama kamışın başından ayrılmamak şartıyla..
Makinayı ve takımı kaybetmenize uzuldum fakat biz böyle bir an yaşamadık; takimi kaybetmeye değecek bu anı yaşamayı isterdim doğrusu..
rapalaci
10-11-2011, 20:01
Evet Mazhar abi gerçekten inanılmaz bir olaydı. Senin adına çok üzüldüm bir taraftan da o balığı çok merak ediyorum.
Mazharcım o bir balık değil canavarmış onu bir alabilseymişin süper olacakmış ama sağlık olsun.İnşallah bidahakine.Dört güzellerde süper afiyet olsun.
mazhar üzümcü
10-11-2011, 20:51
Mazhar abi artık herhalde kıyıda oltalar sudayken uyumazsın neyseeee
avında bereketli hani makinayı unutturacak cinstenmiş afiyet olsun abime:helal:
çakmakçı uyku zevkten değil o saate kadar 24 saattir ayaktaydım sağol sevgilerimle.
mazhar üzümcü
10-11-2011, 21:00
Mazhar uzun bir aradan sonra peş peşe yaptığın bu güzel paylaşımların aradaki farkı fazlasıyla kapattı..:D :D
Umarım bundan sonraki avlarında kamışın yanından bile ayrılmazsın..:D :D
Onun o kilolarda bir çıpra değil belki daha iri bir balık olabilir.kapalı kutu.Daha iriliri rastgelmesi dileğimle..Ama kamışın başından ayrılmamak şartıyla..
evet abi dahada iri bir şey olabilir sinarit ,orkinos veya levrek seçenekler arasında 4 oltayı en ucundan takip ederim ki hangi oltaya vurduğunu görmek için ama 24 saatlik uykusuzluk olunca insanın gözleri kapanıyor elde olmadan sevgilerimle.
mazhar üzümcü
10-11-2011, 21:04
Mazharcım o bir balık değil canavarmış onu bir alabilseymişin süper olacakmış ama sağlık olsun.İnşallah bidahakine.Dört güzellerde süper afiyet olsun.
evet turgay abim kalktığım esnada dengem bozuldu ve sendeledim oküçücük zaman kaybı yetti oltayı yakalamamaya bir taraftanda o balıkla nasıl bir mücadele olurdu diye içim içimi yiyiyor sevgilerimle.
mazhar üzümcü
10-11-2011, 21:13
Makinayı ve takımı kaybetmenize uzuldum fakat biz böyle bir an yaşamadık; takimi kaybetmeye değecek bu anı yaşamayı isterdim doğrusu..
sevgili ersoy bende oltaya yetişebilseydim eğer nasıl bir mücadele olur diye hayal edip duruyorum. 24 saatlik uykusuzluk bu mücadeleyi vermemi engelledi. bende oltaya üzülmüyorum, o mücadeleyi veremediğime üzülüyorum sevgilerimle.
mazhar üzümcü
10-11-2011, 21:24
Evet Mazhar abi gerçekten inanılmaz bir olaydı. Senin adına çok üzüldüm bir taraftan da o balığı çok merak ediyorum.
evet emere inanılacak gibi değil ama beraber yaşadık bu durumu o yüzdendirki en az 4 takım ve 2 tane yedek ile ava gidiyorum aynı şekilde bende sürekli düşünüyorum ama orada derinlik 5,6 metreyi geçmez o derinlikte de orkinos olmaz battal boy çipura veya sinarit diye düşünüyorum sevgilerimle
Sargoz35
10-11-2011, 22:45
Mazhar abim tutulan Paşalar için tebrikler,giden takım için canın sağolsun diyorum :) Aklıma ilk gelen dev bir çiçina oluyor,bizim avlandığımız merada da var maalesef,yakalandığında :( makinanın kalamasını boşaltırken,makineden dumanlar çıkıyor adeta :D Bunu başka bir balığın yapmasına imkan yok ...! Beden giderse eyvallah,ama sen komple takımı kaptırmışsın yazık olmuş...Selamlar...
parlakay
11-11-2011, 00:23
evet ahmete katılıyorum Allah büyük belaları küçüğünle savarmış.geçmiş olsun abi...
Tuncay GÜNAY
11-11-2011, 00:28
güzel bir av olmuş tebrikler tava dolmuş. yalnız kaçan takıma mı yoksa balığa mı derseniz balığa üzülürüm o mücadeleyi yapıp kıyıya almanın hazını 10 olta harcasam veremez ama olta da balıkta gidince ikisine de üzüldüm afiyet şeker olsun
Mashar abi canın sağolsun bende riyobi ecusima 8000 düşürmüşdüm tekneden kamışıyla birlikte 2-3 takım idare ederken başıma geldi balık asıldı herhalde denize düştü ve gözümün önünde kayboldu
Mazhar bey balıklar için tebrikler,fakat takım için geçmiş olsun diyebileceğim.Daha iyi avlara inşallah.
Erdoğan sızarlar
11-11-2011, 10:25
Takımı kaybetmene üzüldüm.
Daha irisini yakalayacağından eminim.
Sağlık olsun demekten başka yapacak bir şey yok Mazhar :)
mazhar üzümcü
11-11-2011, 10:49
Mazhar abim tutulan Paşalar için tebrikler,giden takım için canın sağolsun diyorum :) Aklıma ilk gelen dev bir çiçina oluyor,bizim avlandığımız merada da var maalesef,yakalandığında :( makinanın kalamasını boşaltırken,makineden dumanlar çıkıyor adeta :D Bunu başka bir balığın yapmasına imkan yok ...! Beden giderse eyvallah,ama sen komple takımı kaptırmışsın yazık olmuş...Selamlar...
mehmetçiğim o ihtimal var ama az. bende 3 tane çiçina çektim fakat geldikleri yem çipura veya levrek avı için parça veya bütün balık olan yeme sarıyor oysa takımda madya vardı sevgilerimle
mazhar üzümcü
11-11-2011, 10:50
evet ahmete katılıyorum Allah büyük belaları küçüğünle savarmış.geçmiş olsun abi...
sağol recep dostlar sağolsun sevgilerimle
mazhar üzümcü
11-11-2011, 10:51
güzel bir av olmuş tebrikler tava dolmuş. yalnız kaçan takıma mı yoksa balığa mı derseniz balığa üzülürüm o mücadeleyi yapıp kıyıya almanın hazını 10 olta harcasam veremez ama olta da balıkta gidince ikisine de üzüldüm afiyet şeker olsun
bende tuncayım sağol sevgilerimle
mazhar üzümcü
11-11-2011, 10:53
Mashar abi canın sağolsun bende riyobi ecusima 8000 düşürmüşdüm tekneden kamışıyla birlikte 2-3 takım idare ederken başıma geldi balık asıldı herhalde denize düştü ve gözümün önünde kayboldu
evet kubilay böyle durumlar çok ilginç olduğu için paylaştım sevgilerimle
mazhar üzümcü
11-11-2011, 10:54
Mazhar bey balıklar için tebrikler,fakat takım için geçmiş olsun diyebileceğim.Daha iyi avlara inşallah.
çok sağol tamer sevgilerimle
mazhar üzümcü
11-11-2011, 10:55
Takımı kaybetmene üzüldüm.
Daha irisini yakalayacağından eminim.
Sağlık olsun demekten başka yapacak bir şey yok Mazhar :)
çok sağol erdoğan dostum sevgilerimle
Anıl ÜNALAN
11-11-2011, 12:58
Takımını kaybetmene üzüldüm doğrusu abi, keşke uyumasaydın :)
Balıklar da gayet güzel keşke takımını kaybetmeni sağlayan balıkta yakalanmış ve çekilmiş olsaydı, eminim şuanda ölüp başka balıklara yem olmuştur :(
Daha güzel avların yine seninle olmasını dilerim abi.
Rastgelsin.
mazhar üzümcü
11-11-2011, 16:35
Takımını kaybetmene üzüldüm doğrusu abi, keşke uyumasaydın :)
Balıklar da gayet güzel keşke takımını kaybetmeni sağlayan balıkta yakalanmış ve çekilmiş olsaydı, eminim şuanda ölüp başka balıklara yem olmuştur :(
Daha güzel avların yine seninle olmasını dilerim abi.
Rastgelsin.
anılım 24 saatlik uykusuzluk ve yorgunluk elde olmadan rehavet yaptırdı olanda bu esnada olunca bu şanssızlık oldu nasip değilmiş sevgilerimle.
sizin için hem iyi hem kötü bir anı olmuş oltayı sürükleyecek kadar bir balık gelmesi süper ama o balığı kaçırmak bir o kadar üzücü. abi birdahaki sefere balık diye kendi oltanı çekersen direk müzelik yap. baktıkça o anı hatırlarsın :D
teselli ikramiyelerinde bir 70'lik götürürürsün. afiyet şeker olsun.
adolomorola
11-11-2011, 17:20
Öncelikle Geçmiş olsun Mazhar abi
Şimdi ben seninle birlikte neye yanayım
Makina'nın gittiğinemi ?
Balığın kaçtığınamı ?
yoksa o canavarı çekerken sana vereceği hecanın duyamadığınamı ?
Benimde başıma geldi bir zamanlar ben son anda giden oltanın arkasından denize atlayarak denizin içinde yakalamıştım kamışı bende senin gibi ah şöyle olsaydı ah böyle olsaydı diye kendi kendimi dövmüştüm,görüyorsunki şuanda bile aklımdan hiç çıkmıyor yani çok güzel bir anı olarak hafızama yazıldı yanlız ben senden biraz şanslıyım sanırım ben en azından olyayı kurtarmıştım,senin giden olta için üzüldüm acıkcası olsun be abi sağlık olsun yeterki sana bişe olmasın,senin canın sağolsun..;)
mazhar üzümcü
11-11-2011, 19:51
sizin için hem iyi hem kötü bir anı olmuş oltayı sürükleyecek kadar bir balık gelmesi süper ama o balığı kaçırmak bir o kadar üzücü. abi birdahaki sefere balık diye kendi oltanı çekersen direk müzelik yap. baktıkça o anı hatırlarsın :D
teselli ikramiyelerinde bir 70'lik götürürürsün. afiyet şeker olsun.
cengizhan oltayı çeksekte çekmesekte bu an benim için hiç unutulmayacak. onun için 70 lik çözüm değil yoksa hiç ayık gezemeyiz sevgilerimle.
mazhar üzümcü
11-11-2011, 19:56
Öncelikle Geçmiş olsun Mazhar abi
Şimdi ben seninle birlikte neye yanayım
Makina'nın gittiğinemi ?
Balığın kaçtığınamı ?
yoksa o canavarı çekerken sana vereceği hecanın duyamadığınamı ?
Benimde başıma geldi bir zamanlar ben son anda giden oltanın arkasından denize atlayarak denizin içinde yakalamıştım kamışı bende senin gibi ah şöyle olsaydı ah böyle olsaydı diye kendi kendimi dövmüştüm,görüyorsunki şuanda bile aklımdan hiç çıkmıyor yani çok güzel bir anı olarak hafızama yazıldı yanlız ben senden biraz şanslıyım sanırım ben en azından olyayı kurtarmıştım,senin giden olta için üzüldüm acıkcası olsun be abi sağlık olsun yeterki sana bişe olmasın,senin canın sağolsun..;)
önerim ikimizde kazazedeyiz sen hafif yaralanmışsın ben daha ağır yaralıyım. ama bunu yaşamakta herkeze nasip olmaz. o açıdan şanslıyız, bir gün beraber av yapmak dileği ile sevgiler ,selamlar.
muratdogan
11-11-2011, 21:29
Mazhar abi öncelikle geçmiş olsun.
Üzüldüm takımın denize gitmesine hem balık gitti, hemde kamış takımı.
...
Her şeyde bir hayır vardır.
Bu arada tuttuğunuz PAŞALAR için de ayrıca tebrikler.
mazhar üzümcü
11-11-2011, 21:58
Mazhar abi öncelikle geçmiş olsun.
Üzüldüm takımın denize gitmesine hem balık gitti, hemde kamış takımı.
...
Her şeyde bir hayır vardır.
Bu arada tuttuğunuz PAŞALAR için de ayrıca tebrikler.
murat sağlık olsun böyle bir şeyi yaşamakta varmış. bir arkadaşım nerede olta attığını bilelimki denizden karaya olta atan çipuranın kancasına takılmasınlar diye harika bir espirili yanıt yazmış. olayı bu espiri benim açımdan harika anlatmış oldu sevgilerimle.
kalfahasan45
14-11-2011, 18:33
Merhaba mazhar avda başına gelenden gerçekten üzüldüm bir oltanın arkasından çaresizce bakakalmak gerçekten çok zor bunu bizler tatlı sudada çok yaşıyoruz ama sağlık olsun demekle yetiniyoruz inşallah böle bir şansızlık yaşamazsın bir daha sana tekrar RASTGELSİN diliyorum
Turgay Yüksel
14-11-2011, 22:19
Avlanırken Oltayı kıyıya koyup ya da dikip bekleyenlere sormuşdum balık oltayı alıp gitmesin diye ....Yok canım demişlerdi bana öyle balık nerde ....Demekki Üstad sen bulmuşsun onu ...İnşallah birdaha sefere onu yakalamak nasip olur bizim de gözlerimiz bayram eder...
Salih Reis
15-11-2011, 07:45
Mazhar bey ben olta ve makineden çok giden balığa üzüldüm.
geçen sene sırtı yaparken 2 tane takımı bende denize uçurmuştum maalesef. :(
Güzel paylaşımınız için teşekkür ederim. daha niceleri rastgelsin :)
mazhar üzümcü
15-11-2011, 20:13
Merhaba mazhar avda başına gelenden gerçekten üzüldüm bir oltanın arkasından çaresizce bakakalmak gerçekten çok zor bunu bizler tatlı sudada çok yaşıyoruz ama sağlık olsun demekle yetiniyoruz inşallah böle bir şansızlık yaşamazsın bir daha sana tekrar RASTGELSİN diliyorum
sevgili hasan abin sen nerelerdesin beni bayağı meraklandırdın. takım gitti ama böyle bir durumu hiç yaşamamıştım. onun için üzüntüm yok senin kaybolman beni daha çok üzer özlettirme kendini sevgilerimle.
mazhar üzümcü
15-11-2011, 20:19
Avlanırken Oltayı kıyıya koyup ya da dikip bekleyenlere sormuşdum balık oltayı alıp gitmesin diye ....Yok canım demişlerdi bana öyle balık nerde ....Demekki Üstad sen bulmuşsun onu ...İnşallah birdaha sefere onu yakalamak nasip olur bizim de gözlerimiz bayram eder...
turgay içten ve sıcak sözlere çok teşekkürler. aramıza katılmandan ötürü ayrıca mutluyuz. bende senin güzel raporlarını bekliyor sevgilerimi yolluyorum.
mazhar üzümcü
15-11-2011, 20:32
Mazhar bey ben olta ve makineden çok giden balığa üzüldüm.
geçen sene sırtı yaparken 2 tane takımı bende denize uçurmuştum maalesef. :(
Güzel paylaşımınız için teşekkür ederim. daha niceleri rastgelsin :)
aynı şekilde sevgili salih ilk şoku atlattıktan sonra bende oltayı yakalayıp mücadele edemediğime yanıyorum. bende sana bol avlar diliyorum sevgilerimle.
gonencsenkal
17-11-2011, 15:23
Canın sağolsun mazhar abi inşallah oltanı çalan balıktan daha büyüğünü kıyıya çekmek nasip olur sana...Bu arada iri balıklar sanırım kıyıya çok yaklaştılar bu ara...
Mazhar kardeşim öncelikle geçmiş olsun.giden kamış ve makina olsun üzülme desemde inandırıcı olmaz. Aynı olayı bende göletde yaşamıştım.3 metre mesafeden oltaya yetişememiştim.ne ara aldı ne yaptı bilmiyorum bir şakırtı koptu yerimden kalkana kadar kamış gölete girdi.tam bir saat sonra göletin ortasında kamışın arka tarafı suyun yüzüne çıktı.şamandıra gibi geziyordu. başka olta ile at çek yaparak kamışı yakaladım tam bir saatte balıkla beraber göleti tavaf ettim kıyıya yaklaştırdığımda bir canavar olan boyu bir metreden büyük bir aynalı sazandı oltanın ucundaki.balığı kıyıya kadar getiriyordunm ama sudan çıkaramıyordum. birkaç kez makinadaki misina sonuna kadar açıldı kamışı elimden tekrar alacaktı.ben yoruldum balık yorulmadı.en sonunda misinayı kopartmanın en akıllıca iş olacağını düşündüğümden misinayı kesip ben pes etmiştim.
Tüm dostlara tavsiyemdir ki :şanzımanı mutlaka açın ki kamış ve makinanızın arkasından bakmayasınız.
tekrardan geçmiş olsun.gönlündeki trofeyi yakalaman dileğimle Rastgele.
mazhar üzümcü
17-11-2011, 16:16
Canın sağolsun mazhar abi inşallah oltanı çalan balıktan daha büyüğünü kıyıya çekmek nasip olur sana...Bu arada iri balıklar sanırım kıyıya çok yaklaştılar bu ara...
çok sağol gönenç inşallah temennin gerçekleşir bizde eeki hesabı görürüz sevgilerimle.
mazhar üzümcü
17-11-2011, 16:33
Mazhar kardeşim öncelikle geçmiş olsun.giden kamış ve makina olsun üzülme desemde inandırıcı olmaz. Aynı olayı bende göletde yaşamıştım.3 metre mesafeden oltaya yetişememiştim.ne ara aldı ne yaptı bilmiyorum bir şakırtı koptu yerimden kalkana kadar kamış gölete girdi.tam bir saat sonra göletin ortasında kamışın arka tarafı suyun yüzüne çıktı.şamandıra gibi geziyordu. başka olta ile at çek yaparak kamışı yakaladım tam bir saatte balıkla beraber göleti tavaf ettim kıyıya yaklaştırdığımda bir canavar olan boyu bir metreden büyük bir aynalı sazandı oltanın ucundaki.balığı kıyıya kadar getiriyordunm ama sudan çıkaramıyordum. birkaç kez makinadaki misina sonuna kadar açıldı kamışı elimden tekrar alacaktı.ben yoruldum balık yorulmadı.en sonunda misinayı kopartmanın en akıllıca iş olacağını düşündüğümden misinayı kesip ben pes etmiştim.
Tüm dostlara tavsiyemdir ki :şanzımanı mutlaka açın ki kamış ve makinanızın arkasından bakmayasınız.
tekrardan geçmiş olsun.gönlündeki trofeyi yakalaman dileğimle Rastgele.
hayrettin üstadım ilgin için teşekkür ediyorum öncelikle.sen merakı giderebilmişsin ben hala meraktayım kalamayı levrek avında açıyorum çipura için yaparsak balığı alamayız sevgilerimle.
açıkçası rapora attığınız başlık acil serviste bitecek bir av hikayesi için gibi. oysa herşey çok güzel görünüyo..şansınız hep daim olsun
MAVİ FENER
18-12-2011, 02:43
Değerli arkadaşım Mazhar;
Avcılıkta bu tip olaylara iş kazasıdır diyelim...Cana geleceğine mala gelsin zarar....
Paylaşım ve emeğin için teşekkürler.....Haydi RASTGELSİN...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.