Tüm Versiyonu Göster : İstavrit ve Çinekoplar Livarı Doldurdu
Ahmet TARİH
10-11-2011, 21:11
İki hafta öncesinde Rıfat Kaptanımızla yapmış olduğumuz avı sonlandırırken Bayramın son günü için sözleşmiştik. Her zamanki ekibe (Halis ve Kahraman abi, Mustafa ve ben) Nurettin dayımıda katarak atıldık saat 06:00 da Boğazın sularına. Kahvaltının ardından avlaga yol alırken olatlarımızı hazırlamaya başladık.
[Only Registered Users Can See Links]
Bu haftaki avlağımız Çubuklu koyu ve yakın bölgesi idi. Avlağa vardığımızda birçok teknenin çoktan çalışmaya başladığını gördük. Balık oldukça bol gözüküyordu. Ancak 6-7 adet gırgır karayı yalayarak teknelerin arasında uzun süre dolaşarak balığı baya bozdu. 2 tansi dibimize ağlarını bıraktı ve neşemizi kaçırdı. Ama Allahtan balık kısa süre sonra tekrar toparlanarak oltalarımızı boş bırakmadı.
Koyun kuzeyi
Çubuklu koyu ve güneyi
Saat 11:30 a kadar süren avımız son derece verimli geçti. İri istavritler çaparilerimizi hiç boş bırakmadılar. Arada istavritleri kıskanarak çapariye atlayan çinkoplar keyfimizi biraz daha arttırdı. Çinekop uzun süredir ince olduğu için avına gitmiyorduk. Ama bu sefer baya irileşmişlerdi.
Bunlar benim payıma düşenler.
Üstadımız Rıfat Kaptanımızın 35 li çaparisi sayesinde livar kısa sürede doldu.
xm968j_35-ly-capary-sudan-cikiy_animals#rel-page-under-1
xm98hv_lyvar-son_animals
Esas güzel görüntüler Mustafanın cep tlefonunda kayıtlı. Halen alamadığım için yayınlayamadım. Ancak alabildiğim zaman ekleyeceğim. Şimdilik bu kadar.
Tebrikler güzel bir av günü geçirmişsiniz
Ahmet TARİH
10-11-2011, 21:49
Tebrikler güzel bir av günü geçirmişsiniz
Teşekkür ederim Ersoy. Uskumrular da sizi yanlız bırakmasın.
parlakay
11-11-2011, 00:31
Esas güzel görüntüler Mustafanın cep tlefonunda kayıtlı. Halen alamadığım için yayınlayamadım. Ancak alabildiğim zaman ekleyeceğim. Şimdilik bu kadar.
11-11-2011, 00:33
ya ahmet kardeşim nispet mi yapıyorsun ben şu aralar balığa gidemiyorum sen deli gibi balık raporu yayınlıyorsun bide çok sevdiğim balıkları görmüyom mu orda ağzımın suyu akıyor klavyeye yapma böle kardeşimm :) getirme beni istanbula
muhammer41
11-11-2011, 06:48
Tebrikler ahmet afiyet olsun rast gelsin.
Ahmet TARİH
11-11-2011, 07:19
ya ahmet kardeşim nispet mi yapıyorsun ben şu aralar balığa gidemiyorum sen deli gibi balık raporu yayınlıyorsun bide çok sevdiğim balıkları görmüyom mu orda ağzımın suyu akıyor klavyeye yapma böle kardeşimm :) getirme beni istanbula
Tuncay abi sen lambukaları gözümüze soktun gözümüz açıldı. Öyle bir açıldıki artık istavritler gözümüzü doyurmuyor. İki ay balık yoktu Boğazda hep yattık. Bu sıralar Maşallahı var. Biraz çalışmak lazım. Bu arada aradaki 650 km. yi yiyorsa bu istavrit için gel. Zaten sen gel diye daha neler yapacam bak gör. Sen gelmezsen ben gelecem haberin olsun.
Yorum ve katkıların için teşekkür ederim.
Tebrikler ahmet afiyet olsun rast gelsin.
Teşekkür ederim Muammer abi
Ahmet kardeşim güzel av olmuş ellerine sağlık ve afiyet olsun
Ahmet Kardeş maşallah maşallah maşallah.en kötü avınız böyle olsun.Avlarınız bereketli,yedikleriniz afiyet olsun. Rastgele.
Taygun KOCABIYIK
11-11-2011, 09:02
Ahmet abim sonunda şeytanın bacağını kırdın bereketli bir av olmuş tebrik ediyorum tüm ekibi.
Ahmet TARİH
11-11-2011, 09:51
Kubilay kardeşim teşekkür ederim.
Hayrettin abi sağolasın. Allah sizlerede daha iyilerini nasip etsin.
Şeytanın hem bacağını hem kolunu kırdık hem gözünü körettik Taygun. Teşekkürler.
Ahmet çok güzel ve bereketli bir av olmuş, tüm ekibi kutluyorum.
Anıl ÜNALAN
11-11-2011, 13:04
Çok bereketli bir av olmuş abi. Daha iyilerinin, daha irilerinin ve daha yakışıklılılarının yine seninle olmasını diliyorum abi. Senden lüferlerle, kofanalarla raporlar bekliyoruz abi.
Rastgelsin.
Ahmet TARİH
11-11-2011, 13:32
Ahmet çok güzel ve bereketli bir av olmuş, tüm ekibi kutluyorum.
Teşekkür ederim. Daha iyileri sizin oltanıza dolsun.
Çok bereketli bir av olmuş abi. Daha iyilerinin, daha irilerinin ve daha yakışıklılılarının yine seninle olmasını diliyorum abi. Senden lüferlerle, kofanalarla raporlar bekliyoruz abi.
Rastgelsin.
Anıl gönül tabiki Lüfer kofana ister ama istemeklede pek olmuyor. 10-15 sene önce Boğazda her koyda zoka ile yakalanan bu balıklar şimdilerde resimlerde kalmış durumda. Boğazda lüfer yakalamak için belgesel gibi bir çalışma gerekiyor. Geceden denize çıkıp sabaha kadar canlı zargana tutulacak. Livarda saklanan zargana sabah en kuvvvetli akıntıların olduğu bölgelerde bazen 3-4 kg ağırlık ve uzun dip oltası ile beklenecek ve kısmetin var ise ve bu işte profesyonel olmuş isen günde en fazla 10-15 parça balıkla günü sonlandıracaksın. Buna uygun tekne ve bu tekneye o akıntıda hakim olabilecek aynı yerinde tutabilecek meziyetde cabası. Bir taraftan tekneyi kullanıp diğer elinle 4 kg ağırlıkla balık vurduğunu anlayacaksın. Bu nirvana oluyor biraz. Biz daha rahledeyiz anlıyacağın. Sadece ne kısmetli adammışız bu balık bize denk geldi denebilecek bir pozisyonda bu balıkları tutabiliriz. Yada şansımızı her hafta 2-3 saatlik yol yaparak uzaktaki meralarda deneyerek. Biz kolayını seçiyor ve istavrite olan bağlılığımızı yeniliyoruz.
Değerli yorumların için teşekkür ederim. Daha iyi ve irileri sizlerin olsun.
kaptankarabulut
11-11-2011, 18:59
Hadi hayırlısı Ahmet,artık paylaşımlara başladın.Bundan sonra biz suscaz sen konuşcan..:D :D
Bir aya kalmaz kolyoz uskumrular bizi terk ederler.Sende oradan bol bol istavritlerle paylaşım yaparsın bizde seyrederiz...
Ahmet çok güzel ve bereketli bir gün geçirmişsin,daha iyileri rastgelmesi dileğimle...
Sen İstanbul'dan ben izmirden,Şu Denizlili dostumuzun kurtlarını iyice büyütelim..:D :D
mazhar üzümcü
11-11-2011, 19:42
istanbul temsilcimiz ahmet balıklar ve raporu için kutluyor devamını diliyorum sevgilerimle.
Raif Yelkenci
11-11-2011, 21:02
Ahmet başta seni ve sonrada tüm ekibi kutlar bu zevkli avı bizimle paylaştığın için teşekkür ederim .
muratdogan
11-11-2011, 21:49
Ahmet bey katliyam yapmışsınız vallahi.
Ahh şimdi orada olmak vardı.
İçim gitti içimmmm...
...
Vallahi ben bu ava şapka çıkarırım.
Tebrikler...
tebrikler gönüllerinize ellerinize sağlık her zaman böyle güzel keyifli günler dilerim tüm ekibi kutlarım
Ahmet TARİH
12-11-2011, 14:16
Hadi hayırlısı Ahmet,artık paylaşımlara başladın.Bundan sonra biz suscaz sen konuşcan..:D :D
Bir aya kalmaz kolyoz uskumrular bizi terk ederler.Sende oradan bol bol istavritlerle paylaşım yaparsın bizde seyrederiz...
Ahmet çok güzel ve bereketli bir gün geçirmişsin,daha iyileri rastgelmesi dileğimle...
Sen İstanbul'dan ben izmirden,Şu Denizlili dostumuzun kurtlarını iyice büyütelim..:D :D
Süleyman abi Allah balık svdalısını balıksız bırakmasın. Hepimiz her daim güzel avlarla siteyi dolduralım inşallah. 2 aydır düzgün bir av olmuyordur burada. Bu günlerde hareketler başladı. İnşallah devam eder.:helal:
Denizliye gelince, kurtlarını büyütelim büyütmesinede sonunda ya sana ya bana dökecek gibi. :hıııı:Bu kurtlarla balık tutabilirmiyiz acaba.:D:D
istanbul temsilcimiz ahmet balıklar ve raporu için kutluyor devamını diliyorum sevgilerimle.
Mashar abi çok teşekkür ederim.
Ahmet başta seni ve sonrada tüm ekibi kutlar bu zevkli avı bizimle paylaştığın için teşekkür ederim .
Raif abi iyi dileklerin için teşekkürler. Avda kaliteli görüntü almak için baya vakit harcıyorum. Çoğu zaman avı bırakıp diğer arkadaşların oltayı toplamasını bekliyorum, ekilen fotolardan en güzellerini seçiyorum ve bu kareleri oluşturuyorum. Bu bana balıktutmak kadar zevkli geliyor.
Ahmet bey katliyam yapmışsınız vallahi.
Ahh şimdi orada olmak vardı.
İçim gitti içimmmm...
...
Vallahi ben bu ava şapka çıkarırım.
Tebrikler...
Murat uzun zaman av yapamayınca biraz acısını çıkartmak gibi oldu haklısın.
Ama 6 kişi olta attık. Adam başı 3-4 kg tutmuşuzdur herhalde. Ama kaptanımızın emeği çok büyük. 35 li çapari ile her atışta nerede ise 1kg istavrit aldı.
İstanbula gelirsen mutlaka ara beraber ava gidelim.
tebrikler gönüllerinize ellerinize sağlık her zaman böyle güzel keyifli günler dilerim tüm ekibi kutlarım
Orhan abi herşey çok güzeldi. Tek eksik sendin. Keşke daha önce telefonlaşsaydık daha iyi bir organizasyonla senide dahil edebilseydik çok dah güzel olurdu. Kısmet birdahaki sefere inşaallah diyelim abi.
tebrikler ahmet bey .darısı bizim başımıza(izndeyken nal toplamıştım sizin balıkları aldığınız yerde)
Ahmet TARİH
14-11-2011, 09:51
tebrikler ahmet bey .darısı bizim başımıza(izndeyken nal toplamıştım sizin balıkları aldığınız yerde)
Teşekkür ederim Fehmi Bey. Doğrudur üstat, bahsettiğim üzere uzun süredir balık yoktu Boğazda, yeni hereketlenme başladı. Ne kadar sürer bilemiyorum ama halen devam ediyor. Hafta sonu yoğun yağmur altında karadan iri istavrit alınıyordu Boğazda, ben üşendim, ıslanmak istemedim, takımları açmadan geri döndüm. Umarım uzun soluklu yapar balık.
valla özlemişim.hafta sonu deneriz kısmetse.(biz gidince balık keser ) ))
Ahmet TARİH
14-11-2011, 21:17
valla özlemişim.hafta sonu deneriz kısmetse.(biz gidince balık keser ) ))
Gidelim tabi üstadım. Bu balığı kaçırmayalım. Deniz suyuda soğumaya başladı balık yağlanmış. Acayip lezetli mubarkler. Cumadan konuşalım gidelim.
ejder_balikci
17-11-2011, 16:48
waaay ahmet kardeşim döktürmüşsün yine:) heey maşallah çok bereketli bir av olmuş tüm ekibi kutlarım avlarınızın devamını dilerim. sevgiler saygılar.
pendikli balıkçı
18-11-2011, 17:48
Maşallah Ahmet abi bu ne ya Allah nazardan saklasın.
MAVİ FENER
20-11-2011, 01:11
Ahmet; balıklar taptaze, tam tavalık...afiyet şeker bal olsun...Paylaşım için teşekkürler...
ahmet bey merhaba,
mesajı çook geç gördüm.cuma günü konuşamadık.inşallah gideceğiz müsait bir zamanda.hem de tanışmış oluruz.selamlar
ishak BALLICA
21-11-2011, 10:07
Sevgili Ahmet kardeşim, her daim gönlünüze göre avların denk gelmesi dileği ile rastgele...;)
Murat ÇAKMAKÇI
21-11-2011, 17:41
Ahmetim fotolara baktım orada olasım geldi tebrik ederim kardeşim:helal:
Ahmet TARİH
21-11-2011, 19:53
waaay ahmet kardeşim döktürmüşsün yine:) heey maşallah çok bereketli bir av olmuş tüm ekibi kutlarım avlarınızın devamını dilerim. sevgiler saygılar.
Mustafa kardeşim çok teşekkür ederim. Valla özlettin kendini. Ara sırada olsa bir gözük kardeşim. Hasret çektirme bize.
Maşallah Ahmet abi bu ne ya Allah nazardan saklasın.
Sağolasın Evren kardeşim. Daha iyileri sizlerin olsun.
Ahmet; balıklar taptaze, tam tavalık...afiyet şeker bal olsun...Paylaşım için teşekkürler...
Bende teşekkür ederim abiciğim
ahmet bey merhaba,
mesajı çook geç gördüm.cuma günü konuşamadık.inşallah gideceğiz müsait bir zamanda.hem de tanışmış oluruz.selamlar
Allah ömür verdiği sürece gideriz üstat üzme canını
Sevgili Ahmet kardeşim, her daim gönlünüze göre avların denk gelmesi dileği ile rastgele...;)
Sağolasın İshak abicim
Ahmetim fotolara baktım orada olasım geldi tebrik ederim kardeşim:helal:
Murat bende senin ile ava gitmeyi çok istiyorum. İnşallah en kısa zamanda birbirimizi buluruz.
Tebrikler çıtır çıtr istavrit süper olur afiyet olsun.
Ahmet TARİH
21-11-2011, 20:21
Tebrikler çıtır çıtr istavrit süper olur afiyet olsun.
Aynen Turagay abi. Çııtır çıtır mubarekler. Birde az tereyağında yaptımmı bağımlılık yapıyor. Bir hafta yemesem burnumda tütüyor.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.