PDA

Tüm Versiyonu Göster : Karagöz tarlası bu olsa gerek..

ishak BALLICA
22-11-2011, 08:40
Sevgili dostlarım, dün akşam bilgisayar başında iken şöyle eski av videolarıma bakıyordum.:rolleyes:Hangi ayda nereye gitmişiz ve neler denk gelmiş baabında...:)

Geçen sene Aralık ayında yapmış olduğumuz bir tekne avı ile ilgili videoyu seyredince, dostlarım ile birlikte yaşamış olduğum o anlar aklıma geldi...
;)
Benim ''Yeter artık ya, reçel mi yapacağız'' :Pdiye hayıflanıp, zoraki son verdirdiğim bir av anısını sizler ile paylaşmak istiyorum.

Umarım, bu mesai günü içinde yüzünde ve yüreğinizde tatlı bir gülümse oluşması dieği ile...

Karagöz Tarlasına Düştük..

[Only Registered Users Can See Links]

Sevgili dostlar, geçen hafta sonu o maceralı bol yağmurlu ve Sevgili Dostum Erdal bey haricinde bizler için oldukça bereketsiz geçen kıyı avından sonra hamlıktan tef gibi gerilmiş vaziyette :deli: Pazartesi günü işe başladık..

Kıyı avının henüz yorgunluğu tam geçmeden Salı günü Sevgili Erdal bey işyerime ziyarete geldi...Ve hadi balığa kaçalım dedi...Hoppala...Yahu daha dün değil evvelki gün kaçmadık mı dediysem de dinletemedim...Sizin anlıyacağınız resmen yine gaza geldim [Only Registered Users Can See Links] teklifini kabul ederek Tahir Bey'in de katılımı ile 3 kafadar kış gelmeden ve soğuklar bastırmadan bir kez daha Tekne avı yapalım dedik..:)

Bu av maceramız sabah gün ağarmadan başladı...Yem olarak tercihimiz ağırlıklı olarak sülünez ve benim geçen avdan kalan kalamar halkaları vs oldu...İğne tercihini herkez kullandığı yem türüne göre seçerken takımlar klasik en altta kurşunun yer aldığı 3 köstekli ve altı hırsız diye tabir edilen iğneli takımlar oldu...

Av mekanına vardığımızda hava olduıkça yatık idi ve orada bizden önce gelmiş olan ve 4 kişinin avlandığı bir tekneye ip atarak onların arkalarına bağlanmayı rica ettik.. Onlarda sağolsunlar bizi kırmayarak kabul ettiler ve başladık oltaları yemleyip nasibimizi aramaya...

Oltalara gelen balıklar hep karagöz idi...Ve günün ağarması ile birlikte orada bulunan arkadaşlara rastgele diyerek veda ettik ve kafamıza göre başka bir mekana doğru yönledindik..

Vardığımız bir kaç yerde istediğimiz neticeyi alamadık..O yüzden bir kaç kez yer değiştimek zorunda kaldık.

Fakat vardığımız en son yerde istediğimiz vuruşları almaya başlayınca ; işte bu defa oldu galiba dedik...Ve birer birer karagözler başladı livarımıza girmeye...

Bu avda oltalarımıza gelen karagözlerin ebatları ve boylarının hiç küçülmemesi bizleri oldukça memnun etti...Sanırım saat 10 sıraları gibi benim kamışa denk gelen oldukça kallavi misafir bizleri bayağı bir heyecanladırdı...:oha:Zira mutad vaziyette yapılan karagöz avı sırasında hiç beklenmedik bir anda tarifi mümkün olmayan ve yaşanması gereken bir vuruş almış ve aksilik bu ya kalamara ayarı yeteri kadar açık olmayan bir kamış ile bu balığı almaya çalıştım...:)

Olmayınca da başladım bu defa elim ile kamışdan denize inen ip/örgü misinayı el ile çekmeye...:rolleyes:Haaa, bu arada arkadaşlara da yahu biriniz video çekimi yapsın biriniz de şu ip misinayı karıştırmadan kamışa geri sarsın diye bağırdığımı hatırlıyorum...:p
Sağolsun hemen yanımda bulunanErdal bey o anlarda ne yapacağını şaşırmış vaziyyette ilk önce kamışı tekne tabanından alıp ip misinayı sarmaya çalışırken bir yandan da söyle ne yapayım..Video çekimi mi yapayım..Kamışı mı sarayım dediğini hatırlıyorum...

Balığı oltaya vurduğu derinlikten kaldırmış ve başlamıştım yukarı doğru ağır ağır çekmeye...Kah külçe gibi geliyor...Kah aniden fren yaparak başlıyordu kafa atmaya...Bu sırada Erdal Bey in ''elinden az az sal zorladığı zaman'...''Kalama vere vere çek dediğini duyuyorum''...Ama o anda içinde bulunduğum ruh halinden nutku tutulmuş vaziyette geliyor...Geliyor...Üstünde hala geliyor dediğimi hatılıyorum...

Balık yüzeye yaklaştığını hissettinden olsa gerek kendini kasması ve aşağıya doğru kafa atması esnasında ip misina adeta elime oturuyordu..

Sözün özü yaklaşık 10-15 dakikalık bir can pazarı neticesi benim trofe o sert karşı koymalardan sonra ip misinayı kopartamadığından olsa gerek, 0,40 lik yeni sıfır takımı fırdöndüden kopartarak bizlere yüzünü dahi göstermeden tekrar ait olduğu 45-50 metre derinliklere döndü gitti..Siz gayri düşünün bendeki dövünmeyi...[Only Registered Users Can See Links]

Keşke kamışı bırakıp elimle çekeceğime kamışın kalamasını açıp da o şekilde mücadele etseydim...Eee, nasip değilmiş demekten ve bundan da bir ders çıkartmaktan başka yapacak yok artık...;)

Bizler mutlu mesut karagöz avına devam ederken bir arada bulunan mekana bir kaç çupra da girdi herhalde...Bunlardan ben ve Sevgili Tahir Bey birer adet alarak mutluluğumuza mutluluk katmış olduk...:)

Öğleye doğru bir ara yemek molası verdik...[Only Registered Users Can See Links] bitimi tekrar oltalamaya başlayınca günün ilk okkalı balığı bana denk geldi...Sağolsun Sevgili Erdal Beyin de yardımı ile bu defa bu nasibimi tekneye almaya başardık...Gelen güzeller güzeli bir Sivri burun karagöz idi...Kiloya yakın veya biraz daha fazla olduğunu düşümüyorum..Ama onu elimize sağ salim aldığımızda sizler düşünün bizlerdeki sevinç nidalarını...

Ve av bitimine yakın, Sevgili Erdal Bey e denk gelen oldukça kallavi ve benim Sivri burun Karagöz ile boyda/posta yarışacak olan Al Yanaklı/Kalın dudaklı Çupra sevgili arkadaşımna bayağı ter döktürdü...:pAllaha şükür sağ salim onu da tekneye almayı başarabildik.

Sözün özü bizlerin gönüllerimizce av yaptığımız ağız tadında dostluk ve neşe içinde geçen bir anısı daha yaşamış olduk...[Only Registered Users Can See Links]Çok daha bereketlisinin siz dostlara denk gelmesi dileği ile rastgele...

xmlp7v_ishak-ballica-balyk-avy-0035_sport

cngerol
22-11-2011, 09:01
şimdi anlaşıldı denizde neden balık olmadığı. abi deyim yerindeyse denizi kurutmuşsunuz geçen sene....

tüm ekibi tebrik ediyorum. güzel bir av olmuş

TUĞYAN
22-11-2011, 09:04
Ishak abi güzel paylaşım eline sağlık gerçekten karagöz tarlası gibi olmuş

ustam18
22-11-2011, 09:10
Tebrikler ishak kardeş.bende bazen geriye döner çektiğim resim ve videoları izlerim.o anlara geri dönmek inan çok güzel olmakta.her geçen gün balık daha azalmakta yakalaması daha zor olmakta.Resim ve raporu bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Avlarınız bereketli olsun Rastgele.

pendikli balıkçı
22-11-2011, 09:54
Çok iyi bir av olmuş .Paylaşımda çok güzel.

ishak BALLICA
22-11-2011, 10:35
şimdi anlaşıldı denizde neden balık olmadığı. abi deyim yerindeyse denizi kurutmuşsunuz geçen sene....

tüm ekibi tebrik ediyorum. güzel bir av olmuş

Ishak abi güzel paylaşım eline sağlık gerçekten karagöz tarlası gibi olmuş

Tebrikler ishak kardeş.bende bazen geriye döner çektiğim resim ve videoları izlerim.o anlara geri dönmek inan çok güzel olmakta.her geçen gün balık daha azalmakta yakalaması daha zor olmakta.Resim ve raporu bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Avlarınız bereketli olsun Rastgele.

Çok iyi bir av olmuş .Paylaşımda çok güzel.

Sevgili dostlar, hani eskiler derler ya...Tadı, damağımda kaldı diye...Bahse konu av anısı ahanda tam bu tarzda olmuştu...Tüm gece buyunce ve sabahın erken saatlerinde bile yüzünü göstermeyn balık, sanırım saat 09,00 gibi mi ne, selam vermişti...

Ama ne selam verme..Sanki rüyada idik...Takım iniyor ve saniyeler içinde doluyordu. Bizlere ise, kamışın ucunu suyun yüzeyine öptüre öptüre sarmak kalıyordu.:P

Balık o gün dalga dalga hep verdi durdu.Ve aramızda ekip arkadaşlarımız ile azıcık mızı çıksa dahi, saat 14,00 gibi ava son verdik.

Onlar yahu adama hayatta kaç defa bu tarzda av gelir deseler dahi, ben ise yeter yahu ''Reçel mi kaynatacağız'' deyip avı sonlandırmıştım.

Mesela aynı ekipden dün yine telefon geldi...ve onlar şu dakikalarda bahse konu meradalar...Ben mesaide olduğum için kaçamak yapıp onlara katılamadım.Mevsim ve hava şartları aşağı yukarı aynıya denk geldiği halde, 2 kırıntı l balıktan başka tık yok diyorlar...:'(

Yani bu işler tamamen nasip...Denizdeki balığa tava kurulmazmış..:P

Anıl ÜNALAN
22-11-2011, 11:20
Tebrikle İshak abicim o gün balık sizi sevmiş :)
Daha güzellerinin yine seninle olmasını dilerim güzel abicim.
Paylaşım için çok ama çok teşekkürler :)

Taygun KOCABIYIK
22-11-2011, 11:22
Vay vay vay İshak abim harika bir av olmuş balık çekmekten "yorulmak" bu olsa gerek :)

Bu arada dikkat ettimde karagözleri çekerkende seviniyorsun İshak abicim ama çuprayı eline alınca yüzünde güller açıyor :)

ishak BALLICA
22-11-2011, 14:58
Tebrikle İshak abicim o gün balık sizi sevmiş :)
Anıl kaptan ım, yorumun için teşekkürler..daha bereketlisinin sizlere denk gelmesi dileği ile rastgele..;)
Vay vay vay İshak abim harika bir av olmuş balık çekmekten "yorulmak" bu olsa gerek :)

Bu arada dikkat ettimde karagözleri çekerkende seviniyorsun İshak abicim ama çuprayı eline alınca yüzünde güller açıyor :)

Sevgili Tago'm, konu ''Al yanaklı/Kalın dudaklı yarim '' , yani nam ı değer çupra olunca akan sular duruyor biliyorsun...:P

İlker ASLAN
22-11-2011, 15:45
Süper bir av olmuş tebrik ederim ishak bey

Murat ÇAKMAKÇI
22-11-2011, 15:56
İshak abicim tek kelimeyle harikasınız :helal: İŞALLAH bir gün beraber avlanırız

Tuncay GÜNAY
22-11-2011, 16:41
offfffffff offfffffffff gözlerimizin pası silindi biz böyle paylaşımlara kısaca KATLİAM diyoruz artık herkese de nasip olmuyorrr.

avlar
22-11-2011, 18:59
Hey gidi günler hey diyoruz.İnşallah yakın zaman da tüm rastgelsin üyelerine böyle av nasip olur.

bytt
22-11-2011, 20:23
Abi naptınız ya siz işi bitirmişsiniz.. Bu sene çıkacak mı bakalım.. Hayırlısı inşallah... RASTGELE

Ege Demirağ
22-11-2011, 21:29
o karagözler 700 gram armı yhaa :) Bana 300 grm gibi geldi ekibi kutluyorum :D inşallah bu kadar fazla balık bana da düşer :D

ishak BALLICA
22-11-2011, 22:05
Süper bir av olmuş tebrik ederim ishak bey

Sevgili İlker bey, yorumunuz için teşekkürler..Daha güzelinin sizlere denk gelmesi dileği ile rastgele...;)

İshak abicim tek kelimeyle harikasınız :helal: İŞALLAH bir gün beraber avlanırız

Sevgili Murat kardeşim, inşalah bir gün beraberce olta atmak dileği ile...;)
offfffffff offfffffffff gözlerimizin pası silindi biz böyle paylaşımlara kısaca KATLİAM diyoruz artık herkese de nasip olmuyorrr.

Sevgili Tuncay, aman deyim katliam filan demeyelim...:)Ne de olsa adı ürkütücü bir çağrışım yapıyor...:rolleyes:Gerçi bazen bizde biraz abartmak için öyle dediğimiz oluyor ya..:PEn güzeli bayağı,bereketli bir gün idi diyelim...

Her daim dostlarınız ile birlikte gönlünüzdeki avların denk gelmsi dileği ile rastgele kardeşim...;)

ishak BALLICA
22-11-2011, 22:15
Hey gidi günler hey diyoruz.İnşallah yakın zaman da tüm rastgelsin üyelerine böyle av nasip olur.
Sevgili Tamer, deniz ana bu..Bazen ne yapacağı belli olmuyor.:rolleyes:.Böyle çoştuğu da oluyor..Çoğu zaman kös kös gönderdiği de oluyor..Doğru ya doğru yani..:)
Abi naptınız ya siz işi bitirmişsiniz.. Bu sene çıkacak mı bakalım.. Hayırlısı inşallah... RASTGELE

Kardeşim, balık hareketleri genelde 3-5 gün önce-3-5 gün sonra , ama yine de aşağı yukarı aynı takvime denk geliyor diye düşünüyorum..Hatırladığım kadarı ile o sanki bir hafta içi kaçamağı idi..Kuvvetli kış gelmeden, ama hafta sonu ama hafta içi bir fırsat denk getirebilirsek, bunun gibi olmasa dahi, buna benzer bir av daha yapma ihtimalimiz olabilir diye ümit ediyorum...

Tabi ki, nasip işi..;)
o karagözler 700 gram armı yhaa :) Bana 300 grm gibi geldi ekibi kutluyorum :D inşallah bu kadar fazla balık bana da düşer :D

Sevgili Ege, inşallah daha daha bereketlisinin tez zamanda dostların ile birlikte sizlere denk gelmesi dileği ile...Ama 300 gr..Ama kilo üstü...

Önemli olan, ekip arkadaşları ile birlikte geçirilen hoş saatler anılarda kalan..;)

parlakay
22-11-2011, 23:31
:):)Tebrikle İshak abicim o gün balık sizi sevmiş :)

:):)KALIN DUDAKLI YARİM DİYOR:) gülme krizine girdim ....
Bizi böyle paylaşımlarla keyiflendirdiğin için teşekkürler üstad daha nice bol nasipli avlar temennisiyle

ishak BALLICA
23-11-2011, 09:40
:):)

:):)KALIN DUDAKLI YARİM DİYOR:) gülme krizine girdim ....
Bizi böyle paylaşımlarla keyiflendirdiğin için teşekkürler üstad daha nice bol nasipli avlar temennisiyle

Sevgili Recep abi, yaptığım paylaşımlar ile siz dostlarımın yüzlerinde azıcık dahi olsa bir gülümseme yaratabildiysem ne mutlu bana...:)Zaten benim yaptığım biz şunu tuttuk, biz bunu yakaladıktan daha çok, biz gönlü balık aşkı ile atan doğa-tabiat tutkunlarının yaşamış olduğu anları sizler ile paylaşmakdır.

Ayrıca, benim yaptığım yakıştırmayı beyendiğiniz için teşekkürler...Benim payaşımlarımı izledikçe benim ekip arkadaşlarımın yaptığı yakıştırları da duyabilirsiniz..

Mesela sevgili büğümüz Ertaç hocam, mercan a asla mercan demez...O'na pembe/beyaz ım diye hitap eder...:PKeza karagöz e de Türkan ŞORAY ım diye hitap eder, karagözün gözlerinden mana çıkartarak...:P

Ben ise mırmır a , denizlerin masum yüzlü delikanlısı derim hep...

adonis
23-11-2011, 22:13
''güzel gönüllü'' ishak'bey sizin çekimlerinizi izleyen biri olarak üzerine basarak temennim, şudur; ''ALLAH'' gönlünüze göre versin

MAVİ FENER
24-11-2011, 01:05
Değerli arkadaşım İshak;
Bu kadar Karagöz balığını olta ilemi yoksa ağ ile mi yakaladınız...denizde balık kalmadı....Kutlarım...

parlakay
24-11-2011, 01:14
eyvallah üstad paylaşım için verdiğiniz emekler için trofe teşekkürler....,

ishak BALLICA
02-12-2011, 13:57
''güzel gönüllü'' ishak'bey sizin çekimlerinizi izleyen biri olarak üzerine basarak temennim, şudur; ''ALLAH'' gönlünüze göre versin

Sevgili Adnan bey, güzel sözlerinin ve yorumunuz için teşekkürler..Daha güzelinin en yakın zamanda dostlarınız ile birlikte sizlere denk gelmesi dileği ile rastgele..;)

Değerli arkadaşım İshak;
Bu kadar Karagöz balığını olta ilemi yoksa ağ ile mi yakaladınız...denizde balık kalmadı....Kutlarım...

Sevgili hocam, balıklar ağ ile değil, tek tek olta ile yakalanmıştır.Av 2 gün sürmüş ve 3 kişi ile gerçekleştirilmiştir.

Av esnasında yaşanan çoşkuyu/güzellikleri birebir siz dostlara da aktarabilmek amacıyla yaklaşık olarak 1 Gb yakın görüntüler çekmiştim.

Fakat Video paylaşımını ise,upload sorunu nedeni ile ve kişileri de sıkmamak amacıyla ancak 18 dakika civarına indirebildim.

İnsanın hayatında ender olarak denk gelecek, ama tüm ömür boyu hafizalarda aynı tazelik ve güzellik ile kalacak tatlı bir av güncesi yaşamış idik.

Veeee, yarın yani aralık ayının 3 ncü günü aşağı yukarı :)aynı zaman dilime denk geldiği için, bahsekonu yöreye yine gidiyoruz.İnşallah pazartesi gününe siz dostlar ile beraber paylaşabilecek bir şeyler denk gelmesi dileği ile..
eyvallah üstad paylaşım için verdiğiniz emekler için trofe teşekkürler....,

Sevgili Recep bey,paylaşımı bilgisayar başında izleyen/okuyan dostların gönüllerine hitap edebilecek bir şeyler ortaya koymuş isem, ne mutlu bana...