Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : 01 Aralık Granyoz Avı

Anıl ÜNALAN
01-12-2011, 20:42
Sır gibi gizli tutulan granyoz haberlerine ulaşmamla birlikte aklıma ilk gelen isim Ergun abi oldu.
Hiç durmadım dakikasında Ergun abiyi aradım ve bugün için sözleşerek inciraltında bulunan granyoz avı için daha uygun olan teknesiyle meramızın yolunu tuttuk. Ortalama bir buçuk saatlik yolumuzun ardından meramızda oltalarımızı attık, ilk dakikalar havanın biraz daha esintili olmasından dolayı kürek üzerinde durmak yerine çapalı teknelere bağlı şekilde av yapmaya başladık. İlk balığımız Ergun abiden geldi ve yüzlerimiz gülmeye başladı.

o_Bb356I7Ds

Daha sonra aldığımız diğer balıklarla günümüzü sonlandırdık. Günün en büyük balığı da tabi ki ustamızdan geldi ;)

[Only Registered Users Can See Links]

Toplam hasılatımız ;)

Daha önceden hiç tutmadığım bir balık olan granyoz avında bana ettiği yardımlardan ve öğrettiklerinden dolayı Ergun Dürüsel'e çok ama çok teşekkür ederim ;)

Umarım yarın daha güzel bir av yapabiliriz ;)

kaptankarabulut
01-12-2011, 20:47
OOO Anıl hadi hayırlısı.Sen Ergun abimizin elinden bir bardak su iç bir bardakda bana getir.Bu iş başka türlü olmaz.Umarım daha bereketli avlarınız olur.

ergundürüsel
01-12-2011, 20:53
anıl
resim ve video güzel çıkmış . inşallah yarın daha iyi bir av yaparız. kısmet....

Bahadır Sarıca
01-12-2011, 21:32
Tebrikler sevgili Anıl. Çok güzel granyozlar
Ne yem kullandınız acaba, sübye gibi gördüm?
Ayrıca kaç no iğne?
Afiyet olsun.

paşalı
01-12-2011, 21:54
Tebrikler her ikinizide kutlarım granyozlar süper tebrikler.

Ege Demirağ
01-12-2011, 21:54
Anıl abi her zaman ki gibi yapacağını yapıp almışsın güzelim balıkları :D tebrik ederim valla darısı başıma yarın için rastgelssin :D

MAVİ FENER
02-12-2011, 00:45
Anıl; resimler ve video çok güzel...teşekkürler, paylaşımın için....
Bu balık Kofanaya benziyor...Nede ızgarası olur....İçelim, güzelleşelim

Taygun KOCABIYIK
02-12-2011, 07:37
Ergun abim konuşturmuş yine klasını :) Tebrik ederim harika av olmuş darısı gidemeyen, 9-6 çalışanların başına diyeyim :D

cngerol
02-12-2011, 08:31
güzel balığa benziyor ne tutması nede yemesi nasip oldu şuana kadar.

elinize sağlık çok güzel balıklar

ejder_balikci
02-12-2011, 08:57
waaay anıl kardeşim en sonunda granyoz işinene el attın ya artık sana ne diyeyim. şaka bi yana güzel bi av çıkartmışsınız tebrikler. ama eti biraz yavan oluyo bu balığın. daha iyilerinin oltanıza gelmesi dileklerimle.

Sargoz35
02-12-2011, 08:59
Sevgili Anıl ve Ergun abicim ellerinize sağlık,muhteşem bir av olmuş...İnşallah bir sonra ki avınız bu avdan daha güzel geçer...Avlarınızda şans yanınızda olsun...Selamlar...

CEMAKO
02-12-2011, 09:12
Bu ava şapka çıkarılır
tebrik ederim çok mücadeleci bir hayvan
ellerinize sağlık

ishak BALLICA
02-12-2011, 13:43
Vay..Vay...Vay....Hey maşallah...:helal:

dogukan1997
02-12-2011, 13:46
maşallh anıl abi çok iyi av olmuş 2'nizede rastgele çok iyi av daha kısmetlisi olması dileğimler rastgele .....
SAYGILAR

ferdi demir
02-12-2011, 14:00
Anıl harika balıklar, resimler ve video çok güzel olmuş.Paylaşımın için teşekkürler.
ellerinize sağlık.:helal:

TUĞYAN
02-12-2011, 15:58
Bunlar harika vide ve görüntüler elinize sağlık işte bu dedirtecek bir av

Raif Yelkenci
02-12-2011, 18:34
Anıl kardeşim güzel av olmuş elinize sağlık ekibi tebrik ederim rastgele.

Murat ÇAKMAKÇI
02-12-2011, 19:05
:oha:Bunlar ne böyle kuzu kuzu mubarekler MAŞALLAH ergun abi seni özlemiştik çok güzel geldi İŞALLAH avların devamı gelir daha güzel avlara diyesim varama daha güzeli nasıl olur onu düşünüyorum:helal:

Ahmet TARİH
02-12-2011, 20:04
Anıl senide Ergun abiyide kutlarım. Ama siz kurbanlık kuzuları geç çıkardınız pazara. Bayram geçti. Neyse elinizde kalırsa seneye yatırım olsun diye birini alıp besleyeyim. Şaka bir yana
Ya bu ne yer ne içer Anıl. Nasıl bişey maşallah.
Afiyet olsun. Ama beklentilerimizi çok yükselttin. Artık granyözmü yakalarsın gergedanmı bilmiyorum ama, daha irisini bekliyoruz.

kloyoz
02-12-2011, 21:55
Anıl çok güzel av olmuş tebrikler...tabi ki ustamızada..daha nice ve güzel avlara..

ustam18
02-12-2011, 23:29
işte bu ekiple balığa çıkılır.her ikinize de tebrikler.bu görüntüleri bizlerle paylaştığın için de teşekkürler.Daha irilerini yakalaman dileğimle Rastgele.

parlakay
03-12-2011, 00:28
Anıl güzel bir paylaşımdı tebrik ve teşekkürlerimle nice güzel avlara.

TOHUM AT BİTMEZSE TOPRAK UTANSIN
HEDEFİ BULMAYAN MIZRAK UTANSIN
USTADA KALIRSA BU ÖKSÜZ YAPI
ONU SÜRDÜRMEYEN ÇIRAK UTANSIN......
ANLADIN SEN ONU...........

muratdogan
03-12-2011, 00:57
Anılcım tebrikler kardeşim.
Bu paylaşım gözümüzü , gönlümüzü açtı.
...
Ergun abi seni balıkların diskosuna götürmüş.
İnşallah beraberce daha güzellerini yakalamanız nasip olur.
Selamlar...

Kaya ÖLMEZ
04-12-2011, 11:04
Merhaba Arkadaşlar;
Dün bu rapordaki meraya gittim. Maltepe Askeri lisesinin Önünün 2/3 KM açığında bir batık. Üstünde 25/30 tekne avlanıyor. :))) gemi yolunda kaldığından gemiler bi sağdan bi soldan geçiyor ama kalabalık olduğu için güvenli bir yer. hava yatık olduğu için tekneler genelde birbirine bağlı veya akışta avlanıyorlardı. 15 civarında balıgın tutulduğuna tanık oldum.(bizim tekne de boş çekenlerdendi,:))) avlayabilenler genelde profesyonel balıkçılardı) büyük olan 2/3 parça 10/12 kg civarındaydı. Yem olarak kalamar, sübye ve karides kullanılıyordu. gezer kurşunlu tek iğneli takım kullanılıyordu, kurşunu yerden bir kulaç yukarda apikoda bekleyerek avlanılıyordu.(fırdöndü iğne arası 50 cm misina beden 0,70 ile 0,90 arasında kalınlıkta)Mera tahmin edileceği gibi bir batık o nedenle çapa takma sorumu var taılmış çapalara da olta takma :((( derinlik 44 metre ama batığın üstü 34 metre bu nedenle 50 metrelik 3/4 takım hazır bulunmalı, bol miktarda da iğne ve kurşun. yemi iğneyi saklayacak (ucu açık) biçimde takıyorduk. (Granyozun vuruşu yakalayanların anlattığına göre ısparoz vuruşuna benziyormuş vuruş sırasında tasmalamak gerkiyormuş.) ilk denememde balığa ve meraya ilişkin öğrendiklerim bu kadar. Herkese rastgelsin..

Anıl ÜNALAN
04-12-2011, 21:37
OOO Anıl hadi hayırlısı.Sen Ergun abimizin elinden bir bardak su iç bir bardakda bana getir.Bu iş başka türlü olmaz.Umarım daha bereketli avlarınız olur.

Kaptanım teşekkür ediyorum. En yakın zamanda aynı merada seninle de olta atacağız ;)

anıl
resim ve video güzel çıkmış . inşallah yarın daha iyi bir av yaparız. kısmet....

Son duyumlara göre daha güzel avlar yapabileceğimiz sinyalleri geliyor Ergun abicim bilmem biz ne yapıcaz :)

Tebrikler sevgili Anıl. Çok güzel granyozlar
Ne yem kullandınız acaba, sübye gibi gördüm?
Ayrıca kaç no iğne?
Afiyet olsun.

Mustadın 12 numara paragat iğnelerinden kullandım gayet büyük iğneler Ergun abi jig iğnesiyle en büyük balığı aldı markası Mustad ama modelini tam olarak bilmiyorum. Yem olarak sübye kullandık ama sübye pek revaşta değil karides biraz daha etkili oluyor.

Tebrikler her ikinizide kutlarım granyozlar süper tebrikler.

Teşekkür ederim Turgay abi darısı başına :) daha beterleri seninle olsun :)

Anıl abi her zaman ki gibi yapacağını yapıp almışsın güzelim balıkları :D tebrik ederim valla darısı başıma yarın için rastgelssin :D
Teşekkür ederim küçük kardeşim umarım daha iyileri seninle olur.

Anıl ÜNALAN
04-12-2011, 21:40
Anıl; resimler ve video çok güzel...teşekkürler, paylaşımın için....
Bu balık Kofanaya benziyor...Nede ızgarası olur....İçelim, güzelleşelim

Teşekkürler Nuri abi, mangalda lezzetini çok beğendim ama balığı ağlatma gereği duydum bu aralar bünye dinlenmeli :)

güzel balığa benziyor ne tutması nede yemesi nasip oldu şuana kadar.

elinize sağlık çok güzel balıklar

Teşekkürler Cengizhan abi darısı başına.

waaay anıl kardeşim en sonunda granyoz işinene el attın ya artık sana ne diyeyim. şaka bi yana güzel bi av çıkartmışsınız tebrikler. ama eti biraz yavan oluyo bu balığın. daha iyilerinin oltanıza gelmesi dileklerimle.

Mangalda gayette lezzetli bir balık oluyor Mustafa abi :)
Dur bakalım yeni başlıyoruz umarım devamı gelecektir ;)
Teşekkürler.

Sevgili Anıl ve Ergun abicim ellerinize sağlık,muhteşem bir av olmuş...İnşallah bir sonra ki avınız bu avdan daha güzel geçer...Avlarınızda şans yanınızda olsun...Selamlar...
Teşekkür ediyorum Mehmet abi umarım dediğin gibi olacak bundan sonra Ergun abiyle gerçekleştireceğimiz avlar daha verimli geçecektir ;)

Anıl ÜNALAN
04-12-2011, 21:42
Bu ava şapka çıkarılır
tebrik ederim çok mücadeleci bir hayvan
ellerinize sağlık

Teşekkürler Cem abi :)

Vay..Vay...Vay....Hey maşallah...:helal:

Teşekkürler İshak abi gel bir günde beraber gidelim ;)

maşallh anıl abi çok iyi av olmuş 2'nizede rastgele çok iyi av daha kısmetlisi olması dileğimler rastgele .....
SAYGILAR
Teşekkürler küçük kardeşim umarım gelecekte seninde oltana nasip olur bu güzel balıklar ;)

Anıl harika balıklar, resimler ve video çok güzel olmuş.Paylaşımın için teşekkürler.
ellerinize sağlık.:helal:
Teşekkür ederim Ferdi abi.
Bunlar harika vide ve görüntüler elinize sağlık işte bu dedirtecek bir av
Teşekkür ediyorum daha güzellerinin sizinle olması dileğiyle.

Anıl ÜNALAN
04-12-2011, 21:45
Anıl kardeşim güzel av olmuş elinize sağlık ekibi tebrik ederim rastgele.

Teşekkür ediyorum Raif abi. Avı çok zevkli oluyor umarım bir gün sende bu balığı hedefleyip yakalamaya gidersin ;)

Anıl senide Ergun abiyide kutlarım. Ama siz kurbanlık kuzuları geç çıkardınız pazara. Bayram geçti. Neyse elinizde kalırsa seneye yatırım olsun diye birini alıp besleyeyim. Şaka bir yana
Ya bu ne yer ne içer Anıl. Nasıl bişey maşallah.
Afiyet olsun. Ama beklentilerimizi çok yükselttin. Artık granyözmü yakalarsın gergedanmı bilmiyorum ama, daha irisini bekliyoruz.

Arkadaş denizde hareketli gördüğü bir çok değerli mahsülü tüketiyor Ahmet abicim meziyet yerini ve zamanını bilmekte. Canlı yemi çok ama çok seviyor ;)
Teşekkür ediyorum..
Anıl çok güzel av olmuş tebrikler...tabi ki ustamızada..daha nice ve güzel avlara..
Teşekkür ediyorum abi daha güzellerinin senin oltana denk gelmesi dileğiyle.

kadir 06
04-12-2011, 21:46
Anil kardesim seni kutluyorum,cok guzel ava imza atmissin...

Anıl ÜNALAN
04-12-2011, 21:51
işte bu ekiple balığa çıkılır.her ikinize de tebrikler.bu görüntüleri bizlerle paylaştığın için de teşekkürler.Daha irilerini yakalaman dileğimle Rastgele.
O zaman niye gelmiyorsun hala orada bekliyorsun Hayrettin abicim gelde bu ekiple bir balığa çık :)
Teşekkür ediyorum bir gün beraber olta atabilmek ümidiyle ;)

Anıl güzel bir paylaşımdı tebrik ve teşekkürlerimle nice güzel avlara.

TOHUM AT BİTMEZSE TOPRAK UTANSIN
HEDEFİ BULMAYAN MIZRAK UTANSIN
USTADA KALIRSA BU ÖKSÜZ YAPI
ONU SÜRDÜRMEYEN ÇIRAK UTANSIN......
ANLADIN SEN ONU...........

Teşekkür ediyorum abi verdiğin mesajı anlıyorum ama bu balığın asıl olayı meradır ;) her yerde olmaz şu iğne bu olta diye sabaha kadar anlatsam kimse gidip yakalayamacaktır buna inanıyorum.
Güzel bir merada Ergun abinin bana verdiği taktiklerle yakaladık bu balıkları biliyorsun site kurucusu olarak her türlü paylaşımın başlatıcısıyım ;) yani 12 numara mustad paragat iğnesiyle sübye kullanılarak avlandı desem herkes aynı takımları denize sallayıp bu balığı yakalayamayacaktır ;)
Anılcım tebrikler kardeşim.
Bu paylaşım gözümüzü , gönlümüzü açtı.
...
Ergun abi seni balıkların diskosuna götürmüş.
İnşallah beraberce daha güzellerini yakalamanız nasip olur.
Selamlar...

Mera benden eğitim Ergun abiden oldu ;) Teşekkür ediyorum darısı başına murat abi.

Merhaba Arkadaşlar;
Dün bu rapordaki meraya gittim. Maltepe Askeri lisesinin Önünün 2/3 KM açığında bir batık. Üstünde 25/30 tekne avlanıyor. :))) gemi yolunda kaldığından gemiler bi sağdan bi soldan geçiyor ama kalabalık olduğu için güvenli bir yer. hava yatık olduğu için tekneler genelde birbirine bağlı veya akışta avlanıyorlardı. 15 civarında balıgın tutulduğuna tanık oldum.(bizim tekne de boş çekenlerdendi,:))) avlayabilenler genelde profesyonel balıkçılardı) büyük olan 2/3 parça 10/12 kg civarındaydı. Yem olarak kalamar, sübye ve karides kullanılıyordu. gezer kurşunlu tek iğneli takım kullanılıyordu, kurşunu yerden bir kulaç yukarda apikoda bekleyerek avlanılıyordu.(fırdöndü iğne arası 50 cm misina beden 0,70 ile 0,90 arasında kalınlıkta)Mera tahmin edileceği gibi bir batık o nedenle çapa takma sorumu var taılmış çapalara da olta takma :((( derinlik 44 metre ama batığın üstü 34 metre bu nedenle 50 metrelik 3/4 takım hazır bulunmalı, bol miktarda da iğne ve kurşun. yemi iğneyi saklayacak (ucu açık) biçimde takıyorduk. (Granyozun vuruşu yakalayanların anlattığına göre ısparoz vuruşuna benziyormuş vuruş sırasında tasmalamak gerkiyormuş.) ilk denememde balığa ve meraya ilişkin öğrendiklerim bu kadar. Herkese rastgelsin..
Kaya abicim anlattıkların için teşekkür ederim. Anlattıklarının hemen hemen hepsi doğru ama önemli olan hissedebilmek ;) ilk denemesinde yakalayabilenlerde var bu balığı ;)
Yanına bi usta alıp gitmeni tavsiye ederim ;)

ustam18
04-12-2011, 22:35
"O zaman niye gelmiyorsun hala orada bekliyorsun Hayrettin abicim gelde bu ekiple bir balığa çık
Teşekkür ediyorum bir gün beraber olta atabilmek ümidiyle "
Anıl kardeşim sen sanıyormusun ki ben buradayım.bedenim Çankırı da kalbim hep sizlerle.inan o kadar çok istiyorum ki sizlerle balığa çıkmayı.sizlerle sohbet ederek sizlerin balık yakalayışınızı seyretmeyi inan çok istiyorum ama nafile.malüm devlet memurluğu,istediğin zaman izin alamıyorsun ,izin aldığında müsait olamıyorsun ..sun... sun ...sun da ...sun işte.Ama inan birgün pat diye karşınıza çıkacağım.o günü sabırsızlıkla ben bekliyorum sizde ne zaman çıkar diye bekleyin bakalım.sağlıcakla kalın Rastgele.

Kaya ÖLMEZ
05-12-2011, 00:32
Anıl kardeşim teşekkürün için sağol ama, benim anlattıklarım zaten senin bildiğin şeylerdi. Bazı katılımcıların soruları vardı (örn: Bahadır SARICA) bu sorular cevapsız kaldığı için başkaca forum kullanıcılarının da bilmediği şeyler olduğu düşüncesi ile gördüklerimi duyduklarımı yazdım. (malum burası amatör balıkçı forumu avlak yeri verilmese de takım ve yem bilgisi verilmesi etik bir zorunluluk. En çok bu ihtiyaca binaen yazdım bunca detayı. Farketildiyse bu konuda bir bilgi yoktu bu başlıkta..Tavsiyen için de ayrıca teşekkür ederim Bir kere deneyerek -kısmen- öğrendim artık.Hem ustalar ile çıkanlar ilk balığı "ustam" tuttu diyor ama, kaçıncı balığı kendisi tuttuğunu söylemiyor.:) "İlk kez çıkıp ta tutanlar var" diyor ama ben ilk çıktığımda tuttum demiyor. (belkide başkalarından söz ediyor) :) Ama önemli olan ekibin başarısı ben de senin yer aldığın EKİPi kutluyorum. :))

akinyildiz81
05-12-2011, 11:01
bunlar balık değil kuzu tadı nasıl olakı .acep bu yiğitler rakıyla iyi gidermi

Anıl ÜNALAN
05-12-2011, 11:08
"O zaman niye gelmiyorsun hala orada bekliyorsun Hayrettin abicim gelde bu ekiple bir balığa çık
Teşekkür ediyorum bir gün beraber olta atabilmek ümidiyle "
Anıl kardeşim sen sanıyormusun ki ben buradayım.bedenim Çankırı da kalbim hep sizlerle.inan o kadar çok istiyorum ki sizlerle balığa çıkmayı.sizlerle sohbet ederek sizlerin balık yakalayışınızı seyretmeyi inan çok istiyorum ama nafile.malüm devlet memurluğu,istediğin zaman izin alamıyorsun ,izin aldığında müsait olamıyorsun ..sun... sun ...sun da ...sun işte.Ama inan birgün pat diye karşınıza çıkacağım.o günü sabırsızlıkla ben bekliyorum sizde ne zaman çıkar diye bekleyin bakalım.sağlıcakla kalın Rastgele.

Gönlün bizle Hayrettin abicim bunu çok iyi biliyorum ;) gün gelicek beraber gideceğiz inanıyorum buna :)

Anıl kardeşim teşekkürün için sağol ama, benim anlattıklarım zaten senin bildiğin şeylerdi. Bazı katılımcıların soruları vardı (örn: Bahadır SARICA) bu sorular cevapsız kaldığı için başkaca forum kullanıcılarının da bilmediği şeyler olduğu düşüncesi ile gördüklerimi duyduklarımı yazdım. (malum burası amatör balıkçı forumu avlak yeri verilmese de takım ve yem bilgisi verilmesi etik bir zorunluluk. En çok bu ihtiyaca binaen yazdım bunca detayı. Farketildiyse bu konuda bir bilgi yoktu bu başlıkta..Tavsiyen için de ayrıca teşekkür ederim Bir kere deneyerek -kısmen- öğrendim artık.Hem ustalar ile çıkanlar ilk balığı "ustam" tuttu diyor ama, kaçıncı balığı kendisi tuttuğunu söylemiyor.:) "İlk kez çıkıp ta tutanlar var" diyor ama ben ilk çıktığımda tuttum demiyor. (belkide başkalarından söz ediyor) :) Ama önemli olan ekibin başarısı ben de senin yer aldığın EKİPi kutluyorum. :))

Haftasonu balık avı yoğunluğumdan dolayı konuya herhangi bir mesaj atamamıştım dikkat edersen Kaya abicim paylaşımı da avdan gelip hemen yapıp sonra yeni malzeme hazırlığına giriştiğimden çok aceleci şekilde yaptım. Paylaşım bizim asıl amacımız iğnesi, kurşunu en ince ayrıntısına kadar anlatmak görevimiz.
Doğru söylüyorsun oldum olası o kelimeleri forumda kullanamıyorum ben yaptım, tuttum, gittim.. Genelde ekip olarak birşeyler yaptığımızdan ekibim adına konuşmayı seviyorum. Yoksa yanlış hatırlamıyorsam 3. balığı ben çektim. Ergun abi de hatırlatır ;)

bunlar balık değil kuzu tadı nasıl olakı .acep bu yiğitler rakıyla iyi gidermi
Bilemiyorum Akın abicim :) benim bildiğim balığın her türlüsü rakıyla gidiyor :)
Gelde bir gün yakalayalım sonra sofrada benden ;)

akinyildiz81
06-12-2011, 12:47
Bilemiyorum Akın abicim :) benim bildiğim balığın her türlüsü rakıyla gidiyor :)
Gelde bir gün yakalayalım sonra sofrada benden ;)[/QUOTE]

harikasın kardeşim bir kaç yıla kalmaz istanbulu tamamen terkedip oralara yerleşeceğim :)

ergundürüsel
11-12-2011, 20:50
Gönlün bizle Hayrettin abicim bunu çok iyi biliyorum ;) gün gelicek beraber gideceğiz inanıyorum buna :)

Haftasonu balık avı yoğunluğumdan dolayı konuya herhangi bir mesaj atamamıştım dikkat edersen Kaya abicim paylaşımı da avdan gelip hemen yapıp sonra yeni malzeme hazırlığına giriştiğimden çok aceleci şekilde yaptım. Paylaşım bizim asıl amacımız iğnesi, kurşunu en ince ayrıntısına kadar anlatmak görevimiz.
Doğru söylüyorsun oldum olası o kelimeleri forumda kullanamıyorum ben yaptım, tuttum, gittim.. Genelde ekip olarak birşeyler yaptığımızdan ekibim adına konuşmayı seviyorum. Yoksa yanlış hatırlamıyorsam 3. balığı ben çektim. Ergun abi de hatırlatır ;)

Gelde bir gün yakalayalım sonra sofrada benden ;)

doğru 3. balığı anıl aldı ama bir dahaki sefere daha irilerini alacak eminim.

Kerem YAMAN
27-01-2012, 16:53
harika bir av olmuş tebrikler

Tuncay GÜNAY
03-03-2012, 21:19
Merhaba Arkadaşlar;

bilgilendirme için teşekkürler

c*.türkiyem.c*
04-03-2012, 00:27
anıl kardeşim rastgelsin muhteşem bir av olmuş tatlı sudan böyle çok büyük balıklar çektim ama denizden daha nasip olmadı inşallah darısı bizimde başımıza...:)