PDA

Tüm Versiyonu Göster : 17.12.2011 Güzelbahçe av raporu

cngerol
18-12-2011, 14:37
saat 22.00 gibi düştüm güzelbahçe yoluna maksat balık tutmak değil biraz hava almaktı ama iskeleye gidince kalabalığı görünce çok şaşırdım. bu havada ve bu saatte iskelenin o kadar dolu olması benide heveslendirdi olta atacak bir yer buldum kendime rüzgar bir yandan yağmur bir yandan olta atmak imkansız çünkü rüzgardan misina makinanın gövdesine dolanıyor ve atarken çaattttt misina kopuyo. o sorunu bi şekilde hallettik ama güzelbahçe gibi kumluk bi yerde attığın oltayı geri çekemiyorsun kurşun attığın yerde kalıyor. bir-iki derken üst üste tam dokuz takım gitti. bunun iki sebebi olabilir ya sübye-ahtapot istilası vardı yada insan kılıklı mahluklar eski ağlarını denize attı. saat 02.30 gibi biraz iskele sakinledi yer değiştirdim ilk oltada iri bir mırmırı kaptım. arkasından gopez-isparoz-sübye-ahtapot ve saat 03.00 avın sonu...

foto çekemedim malum hava şartlarından çekecek hal kalmadı.
ahtapot ve sübyeyi yemediğim için geri denize attım gerçi sübye sübyelikten çıkmış futbol topu gibiydi. güzelbahçede ahtapotu zor görürsün ama benden 1-2 saat öncede bir kişi aynı yerden 1kg civarı ahtapot çekmişti.

Anıl ÜNALAN
18-12-2011, 14:53
Bu havada göstermiş olduğun azimi kutluyorum Cengizhan abi, ama yanlış bildiğin birşeyi düzeltmek istiyorum, Güzelbahçe en verimli ahtapot yataklarından birisidir. İki limanın arasında yıllardır bol miktarda ahtapot avlarız ve hatta iskelenin önlerindende çok sayıda ahtapot yakalamışlığım vardır.
Lodos havalarda genelde ahtapot ve sübye kendini iyice kıyıya yaklaştırır bu sebepten dolayıda oltalarınıza gelmesi gayet normal. Hatırlatmak istediğim birşey daha ahtapot eğer 1kgm'dan ufak ise avlanması kesinlikle yasaktır, sahil güvenliğin bu konuda büyük cezaları mevcuttur aklında olsun ;)
Avdan boş dönmediğin içinde ayrıyetten kutlarım :)

ferdi demir
18-12-2011, 15:20
Cengizhan helel sana ! bozuk havada bile inatla mırmırı almışsın .senin devamlı avlandığın biyerde takımların takılması tuhaf geldi,düşündüğün gibi ağ falan olmasın:(, yoksa meraya yazık olur..

Murat ÇAKMAKÇI
18-12-2011, 19:10
Sayın ballı arkadaşım bu havaya inat kapmışın mırmırı :helal:afiyet olsun

cngerol
18-12-2011, 22:01
Bu havada göstermiş olduğun azimi kutluyorum Cengizhan abi, ama yanlış bildiğin birşeyi düzeltmek istiyorum, Güzelbahçe en verimli ahtapot yataklarından birisidir. İki limanın arasında yıllardır bol miktarda ahtapot avlarız ve hatta iskelenin önlerindende çok sayıda ahtapot yakalamışlığım vardır.
Lodos havalarda genelde ahtapot ve sübye kendini iyice kıyıya yaklaştırır bu sebepten dolayıda oltalarınıza gelmesi gayet normal. Hatırlatmak istediğim birşey daha ahtapot eğer 1kgm'dan ufak ise avlanması kesinlikle yasaktır, sahil güvenliğin bu konuda büyük cezaları mevcuttur aklında olsun ;)
Avdan boş dönmediğin içinde ayrıyetten kutlarım :)

Ben hiç ahtapot alanda görmemiştim yakalamamıştım onuda gördük akşam. sirküler hakkında az çok bilgim var bilgilendirme yapman iyi olmuş.

cngerol
18-12-2011, 22:06
Cengizhan helel sana ! bozuk havada bile inatla mırmırı almışsın .senin devamlı avlandığın biyerde takımların takılması tuhaf geldi,düşündüğün gibi ağ falan olmasın:(, yoksa meraya yazık olur..

bana göre %95 ağ atığı, %5 ahtapot istilası vardı. her ikisindende oltamıza takılıp kayaya çıkanlar oldu. millet denizi bitirmek için elinden geleni yapıyor

cngerol
18-12-2011, 22:07
Sayın ballı arkadaşım bu havaya inat kapmışın mırmırı :helal:afiyet olsun

kahvede bir atasözü dolaşır "kağıt oyuncuya gelir" diye :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

:deli::deli::deli: bilmem anlatabildim mi:deli::deli::deli:

iyi dileklerin için teşekürler, özlemişim mırmırın direnerek gelmesini

paşalı
18-12-2011, 22:54
Cengizhan kardeşim böyle bir havada!!!.... işte sevda bu olsa gerek paylaşımdan dolayı teşekkürler.

muratdogan
19-12-2011, 09:53
Tebrikler Cengizhan.
Tek olmadığım akşamda sen gelmişsin.
Bu hafta oranın müdavimi bendim.
Hatta Cuma gecesi 02:00 ye kadar oradaydım.
...
Rastgele...

avlar
19-12-2011, 10:51
Zor hava şartlarına göğüs gererek yapılan ava şapka çıkartmak lazım:helal:

cngerol
19-12-2011, 12:27
Tebrikler Cengizhan.
Tek olmadığım akşamda sen gelmişsin.
Bu hafta oranın müdavimi bendim.
Hatta Cuma gecesi 02:00 ye kadar oradaydım.
...
Rastgele...

evim orda olsa bende her akşam takılırım ama biliyorsun 30-35km mesafe var.
Fenerin oradan hiç olta attınmı. attığım tüm oltalar attığım yerde kaldı hiçbirini çekemedim geri.

cngerol
19-12-2011, 12:29
Cengizhan kardeşim böyle bir havada!!!.... işte sevda bu olsa gerek paylaşımdan dolayı teşekkürler.

teşekürler abi, sevdamı hastalıkmı bilmiyorum ama deniz kenarına geldiğim zaman ruhen bi deşarj oluyorum.

Zor hava şartlarına göğüs gererek yapılan ava şapka çıkartmak lazım:helal:

teşekürler

Ahmet TARİH
19-12-2011, 19:24
Cegiz kardeşim senin avların belgesel gibi olmaya başladı.
Şöyle bir sloganla başlamak, sanırım bu zorlu avının fragmanı olabilir.
"Zorlu hava koşullarında, zor mekanlarda, hep zorları hedefleyen, yılmayan balıkçıların hikayesi bu akşam 21.30 da CengizErolda. Sakın kaçırmayın tekrarı yok."
Tebrikler ve afiyet olsun.

Murat ÇAKMAKÇI
19-12-2011, 19:47
"Zorlu hava koşullarında, zor mekanlarda, hep zorları hedefleyen, yılmayan balıkçıların hikayesi bu akşam 21.30 da CengizErolda. Sakın kaçırmayın tekrarı yok."

Ahmetim kendileri ballıdır azcık;)

Ahmet TARİH
19-12-2011, 20:17

Abi bazı balların kilosu 1000 tl ye satılıyor. Anzer balı mesela.
Cengizhandaki bal hangisinden acaba.

ishak BALLICA
19-12-2011, 20:22
Abisi Güzelbahçe tarafı karakıyı ağ serimesi ile meşhurdur...Ağcılar havayı sakin görünce karakıyıya kadar ağ sererler...

Sizin takımların önünüzde yer alan ağa takılma ihitmali yüksek gibi geliyor bana...Bahse konu yörede der ille de orası olacak diye bir şey yok...

Daha başka yerler dene diye düşünüyoum...Karar hakkı tabiki sana aittir..

cngerol
20-12-2011, 08:37

balık için gitmemiştim aslında kalabalığı görünce dayanamadım sonrada gerisi geldi...

:D tamamen yetenek :D:D:D

Abi bazı balların kilosu 1000 tl ye satılıyor. Anzer balı mesela.
Cengizhandaki bal hangisinden acaba.

abi bal mal yok arımıyım ben yaw.. sadece yetenek :D:D:D

Abisi Güzelbahçe tarafı karakıyı ağ serimesi ile meşhurdur...Ağcılar havayı sakin görünce karakıyıya kadar ağ sererler...

Sizin takımların önünüzde yer alan ağa takılma ihitmali yüksek gibi geliyor bana...Bahse konu yörede der ille de orası olacak diye bir şey yok...

Daha başka yerler dene diye düşünüyoum...Karar hakkı tabiki sana aittir..

haklısın ishak abi karakıyı ağıda olabilir. ama insan bir noktayı benimsiyor ve hep ordan avlanmak istiyor. sanki diğer yerlerde balık yokmuş gibi.

Taygun KOCABIYIK
24-12-2011, 07:46
Cengizhan abi bu mevsimde kıyılara sübye için ağ atıyorlar, senin önünde de o ağlardan vardır büyük ihtimalle. Yinede o havada iyi av yapmışsın tebrikler.