PDA

Tüm Versiyonu Göster : 18.12.11 Granyoz Avı

Kaya ÖLMEZ
19-12-2011, 00:21
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Merhaba arkadaşlar;
Bu gün saat 13 sularında mehmet abinin teknesini kontrol etmek için Güzelbahçe 2. limana uğradım. Maksadım Sintineyi boşalttıktan sonra dün gece aldığım mamun ve boru kurdu ile 3-4 sat kıyıdan avlanmaktı. Sintine pompasının otomatik çalışmadığını görünce meslektaşım İlhan'ı aradım. Otomatik olmadığını söyledi. Bu arada granyoza gidelim dedi. ben ise kıyıdan avlanacağımı ; granyozdan yıldığımı söyleyerek karşı çıktım. (daha önce 2 kere Mehmet abi ile çıkıp eli boş ve bayağı da sorunlu dönmiştük. )Ama ısrarına dayanamadım İlhanın. yarım kilo kalamar bi o kadar da karides alarak yola çıktık. Avlak yerinde mevcut lodos fırtınası nedeni ile sadece bir tekne vardı. Yakın zamanda batığa demirini takmış acemi kaptanların bıraktığı çapaların şamandıralarına bağlandık. ilk 2 saat doğru düzgün bir vuruş alamadık. Ama o kadar konsantrasyonum yüksekti ki 6/0 iğne ile her vuruşu tasmalayarak 3 adet gopes azmanı tuttum. 2 saatin sonrasında bir dukunuşu tasmalamam la birlikte büyük bir ağırlık hissettim. bir kaç kulaç çektim ki oltam boşaldı. oltamı yukarı çekince yok olan kerides yerine yeni karides takarak oltamı yeniden suya indirdim. gezer kurşunlu takımım dibe değdikten sonra 1,5 kulaç yukarı çekip beklemeye başladım. yine hafif dokunuşları bir göpez vuruşunu andıran vuruşları tasmalamaya çalıştım o arada bir vuruş/dokunuşu tasmalamamın ardından oltamda büyük bir ağırlık hissettim. ve oltamı 3/4 kere tasmalayarak yukarı çektim. ağırlıktan hedef granyozu aldığımı anladım. balık ilk 15/20 metrede kendi ağırlığını oltaya yansıttı hiç kafa atışı falan olmadı sonra ki metrelerde zaman zaman oltam boşaldı ama yine de boşluk vermeksizin çekmeye çalıştım. sonunda granyoz su yüzüne yan yatmış ve yüzme kesesi ağzında olarak çıktı İlhan teknenin dinlencesine inerek granyozo içeri aldı. Bu arada el oltası ile avlanmaya alışık olmadığımdan olsa gerek oltamı karıştırdım. karışık oltaya rağmen tekneye alınan balık la fotoğraflar çektirdik . Sonrasında benim karışan oltamı çözmeme yardım eden İlhan ın oltasının sarılı olduğu mantarın takla attığını görmemle ilhanı uyarmaya çalıştım heyecandan ben düzgün anlatamadığım gibi ilhan da doğru anlamakta gecikti buna rağmen ama sonunda mantarı yakaladı ve yeni misafirimizi çekmeye başladı onun balığı da su yüzüne çıktığında yan yatmış vaziyette idi bu sefer ben dinlenceye atlayıp balığı gaslamasından tutarak tekneye aldım. İlhanın balığı benim yakaladığımdan daha büyük idi. (sonradan balık restoranın tartısında tarttırdık benimkisi 2,622 gr. ilhanınkisi ise 3,5 KG geldi) Bu avda balıklar karidese atladı ben gamakatsu 5314 6/0 iğne kullandım. 0,70 te misina FC değildi . Gezer kurşunlu takımı dipten 1,5-2 metre yukarıda bekleterek avlandım. Çok yoğun yağmur vardı gerçek anlamda donumuza kadar ıslandık. ama ikimiz içinde değdi sanırım İlhanda ben de şimdiye kadarki en büyük balıklarımızı tutmuş olduk. Daha iyileri sizlere denk gelsinRastgelsin.

Salih Reis
19-12-2011, 07:08
Sevgili Kaya kardeşim,

resimleri göremesem de, güzel paylaşımınız için teşekkür ederim.
umarım daha irileri de rastgelir.

TUĞYAN
19-12-2011, 08:20
Güzel granyozlar elinize sağlık afiyet olsun

CEMAKO
19-12-2011, 08:26
Tebrik ederim bu havada uğraşmanızın karşılığını güzel almışsınız
ellerinize sağlık
daha büyükleride arst gelsin inşallah

Anıl ÜNALAN
19-12-2011, 09:50
Elinize sağlık balıklar güzel, anlatım içinde teşekkür ederiz. İlk balıklarınızın hayırlı olsun umarım önümüzdeki sene daha güzelleri sizinle olur, bu seneden biraz umutlar kesildi ;)
Anlatım için teşekkürler. İlhan abiye selamlar ;)
Rastgelsin.

muratdogan
19-12-2011, 10:07
Kaya bey tebrikler.
Gerçekten sabırlıymışsınız ve granyözü almışsınız.
Daha irilerini tutmanız dileğimle.
Rastgele...

Taygun KOCABIYIK
19-12-2011, 10:15
Kaya abi sonunda şeytanın bacağını kırmışsın, tebrik ederim. Daha irilerine inşallah...

ferdi demir
19-12-2011, 10:42
Elinize sağlık güzel balıklar , bu güzel paylaşım içinde teşekkürler..

avlar
19-12-2011, 10:57
Kaya bey granyozlar çok güzel görünüyor,sizleri tebrik ediyorum:helal:

cngerol
19-12-2011, 12:31
bu granyoz avcılığı nasıl ve nerde yapılıyor??? birgün bende avlamak isterim.

afiyet olsun güzel balıklar

ergundürüsel
19-12-2011, 12:45
kaya bey
granyozlar güzel gözüküyor daha irileri de denk gelir inşallah.
tekne ne kadar az olursa balık tutma şansı o kadar çok oluyor .....

Murat ÇAKMAKÇI
19-12-2011, 19:56
MAŞALLAH kaya abi az olmuş ama tam olmuş :helal:afiyet olsun

Raif Yelkenci
20-12-2011, 15:50
Tebrikler güzel av güzel anlatım paylaşım için teşekkürler.

paşalı
20-12-2011, 22:11
Kaya kardeşim kutlarım granyozlar süper afiyet olsun.

MAVİ FENER
20-12-2011, 23:49
Kaya;
Seni bu avcılığından dolayı kutlarım...Helal olsun sana...Paylaşım için teşekkürler...RASTGELSİN..

Tuncay GÜNAY
21-12-2011, 02:06
kaya bey tebrikler paylaşım için teşekkürler