Tüm Versiyonu Göster : Boğazda yılın son avı
Ahmet TARİH
31-12-2011, 23:38
Saat 06:15 de buluşma ve 06:45 de hazırlıklar tamam. Kadro uzun zamandır aynı. Kahraman abi, Halis Abi ve ben. Yer Rumeli Hisarı önü - Aşiyan arası. Saat 08:00 a kadar yapılan atçek çalışmasında netice sadece Halis abiye gelen bir sarıkanat.
Deniz Boğazdada kurudu dedik ve yer değiştirmeye karar verdik. Saat 09:30 a kadar tüm Boğaz sahilini turladık. Balık tutan gördüğümüz yerde duracaktık. Saat 10:00 gibi Kalendere geldik ve çapari ile istavrit alındığını görünce başladık bizde çalışmaya. İstavrit çok açıkta ve dipte. 125-150 gr. kurşunla atabildiğimiz en uzak mesafeye düşmeye çalışıyoruz. Her seferinde 1, 2 bazende 3 lü istavrit aldık. Aldık almasınada, 11:00 a kadar yani bir saatte 3 kişi ancak 1 kg irisinden istavrit topladık ve dönüş yolunu tuttuk.
FSM Köprüsü tarafı
[Only Registered Users Can See Links]
Boğaz Köprüsü tarafı ve Kahraman abi ilk atışı başlatıyor.
Tamamı bu kadar
MAVİ FENER
01-01-2012, 01:51
Ahmet;
Resimler ve raporun için çok teşekkür ederim....
Ahmet paylaşım için çok teşekkürler.Her yerde bir verimsizlik var, inşallah herkes bu yıl gönlündeki avları yapar.Rastgelsin.
İstavritler çıtır çıtır afiyet olsun.
muratdogan
01-01-2012, 16:20
Üstadım tebrikler.
İstavritler harika gözüküyor ayrıca sarıkanat bize bir msj veriyormuş gibi bakıyor.
:) :) :)
Balıklar protesto ( direnişlerine ) devam ediyorlar.
Bizler de takibe devam.
Saygı ve sevgiler...
kaptankarabulut
01-01-2012, 17:15
Ahmet,bu güzel paylaşım için teşekkürler.Artık mayıslara kadar istavrit paylaşımlarını senden bekliyoruz.Çünkü artık bizleri terkettiler.Nasip olursa mayıs ayları itibariyle yavaş yavaş gelmeye başlarlar.Afiyet olsunlar.Görüntüler harika...
ahmet tebrikler,
istavritleri sıralamışsın yine başlarınada bir tane bekçi bulmuşsun.
afiyet olsn
Ahmet Kardeş tebrikler.denizana sizi boş çevirmemiş gene bir tavalık balık vermiş.nasip bu kadarmış diyeceksin.Afiyetle yemeniz dileğimdir. Rastgele.
ejder_balikci
01-01-2012, 22:20
Ne hikmetse denizde canlıya rastlamak mümkün olmuyor ahmet kardeşim. ama olsun yinede tava kokacak kadar olmuş. Paylaşımın için teşekkürler
Tuncay GÜNAY
01-01-2012, 23:06
ahmet kardeşim tebrikler azda olsa balık olmuş kurtlar denize dökülmüş afiyet şeker olsun.
Erdoğan sızarlar
01-01-2012, 23:27
Tebrikler Ahmet.. Ben onada razıyım.Boğazda balık tutamazsam gözüm açık gidecek :)
Ahmet TARİH
02-01-2012, 08:54
Ahmet;
Resimler ve raporun için çok teşekkür ederim....
Bende teşekkür ederim.
Ahmet paylaşım için çok teşekkürler.Her yerde bir verimsizlik var, inşallah herkes bu yıl gönlündeki avları yapar.Rastgelsin.
Aslında hava tahminleri bizi aldattı. Sona ana kadar havanın yağmurlu olacağını gösteriyordu. Bizde sandalla açılmaktan vaz geçtik. Ama akşam 5 e kadar deniz dümdüz, hava pırıl pırıl güneşli idi. Tam sandal sefası yapılacak gündü. Balık açıkta olduğu için kıyıdan av zor oluyor.
İstavritler çıtır çıtır afiyet olsun.
Sağol abicim.
Üstadım tebrikler.
İstavritler harika gözüküyor ayrıca sarıkanat bize bir msj veriyormuş gibi bakıyor.
Bizler de takibe devam.
Saygı ve sevgiler...
Sağol Muratcım. Ben sarıkanatın mesajını anlayamadım. Tercüme edersen sevinirim.
Ahmet,bu güzel paylaşım için teşekkürler.Artık mayıslara kadar istavrit paylaşımlarını senden bekliyoruz.Çünkü artık bizleri terkettiler.Nasip olursa mayıs ayları itibariyle yavaş yavaş gelmeye başlarlar.Afiyet olsunlar.Görüntüler harika...
Süleyman abi bende artık istavriti dört gözle bekliyorum. Kıyıya yaklaşacak olurlarsa vesikalıkları hemen hazırlayıp göndereceğim.
ahmet tebrikler,
istavritleri sıralamışsın yine başlarınada bir tane bekçi bulmuşsun.
afiyet olsn
Üstat 1,5-2 saat atçek yaptık ama nafile. Ben oltayı bırakıp şöyle bir tur atatyım diye uzaklaştığım anda Halis abi arkadaşı kovaya atmış. Oda takım takılmasın diye hızlı hızlı çekerken binmiş. Tamamen kısmet yani. Ama istavritlerin başına yakıştı doğrusu. Bende istavrite çapari atarken bir çinekop tutum amam denize geri gönderdim, gözüme çok küçük geldi birden.
Ahmet Kardeş tebrikler.denizana sizi boş çevirmemiş gene bir tavalık balık vermiş.nasip bu kadarmış diyeceksin.Afiyetle yemeniz dileğimdir. Rastgele.
Teşekkür ederim Hayrettin abi.
Ne hikmetse denizde canlıya rastlamak mümkün olmuyor ahmet kardeşim. ama olsun yinede tava kokacak kadar olmuş. Paylaşımın için teşekkürler
Mustafa kardeş aslında balık vardı. Ama hem balık hem biz gezdiğimiz için bu kadar oldu. Saat 6 dan 11 e kadar 3 yer değiştirdik. Topla, açıl, yer değiştir derken vaktin çoğu su dışında geçti. Ama yinede boş dönmedik. İstavritler oldukça iri olduğundan av zevkli geçti.
ahmet kardeşim tebrikler azda olsa balık olmuş kurtlar denize dökülmüş afiyet şeker olsun.
Tuncay kardeş hergün yolara bakmaktan şaşı oldum. Geliyonmu-Gelmiyonmu. Bak Ocak sonu Boğazda balıkta kalmaz artık. Elini çabuk tutu.
Tebrikler Ahmet.. Ben onada razıyım.Boğazda balık tutamazsam gözüm açık gidecek :)
Abi atla gel bir hafta sonu. Yapalım bir program.
Erdoğan sızarlar
02-01-2012, 11:26
Nasipse 4-5 şubatta Sabri ustamla birlikte İstanbuldayım seni mutlaka arayacağım. Bi olta atmadan dönmem zaten :)
Ahmet TARİH
02-01-2012, 12:20
Nasipse 4-5 şubatta Sabri ustamla birlikte İstanbuldayım seni mutlaka arayacağım. Bi olta atmadan dönmem zaten :)
Tamam o zaman Erdoğan abicim. Telefonunu bekliyorum. İnşallah hava ve deniz de uygun olurda hep beraber güzel bir ava imza atarız.
Anıl ÜNALAN
02-01-2012, 12:43
Ahmet abicim seneyi de balıkla sondardın ya sen bu işi biliyorsun :)
Yeni yılının daha bereketli avlarla geçmesini diliyorum.
İğnen keskin olsun.
Rastgelsin :)
tolgaserap8890
02-01-2012, 14:36
bi gün bende böyle koca koca balıkla resmimi koyacam forma inşalahh :) .. abi bereketli olsun avın
muratdogan
02-01-2012, 16:41
Üstadım tebrikler.
Bizler de takibe devam.
Saygı ve sevgiler...
Tühhh beee birde kendimi uyanık sanırdım yakalandık galiba.
...
Aaaa Ahmet abi senmiydin beni yakalayan en azından yaban ellere gitmedik diyor gibi bakmış.
Ahmet TARİH
03-01-2012, 08:52
Ahmet abicim seneyi de balıkla sondardın ya sen bu işi biliyorsun :)
Yeni yılının daha bereketli avlarla geçmesini diliyorum.
İğnen keskin olsun.
Rastgelsin :)
Sağolasın kardeşim. Hepimiz için aynı dileklerini tekrarlıyorum.
bi gün bende böyle koca koca balıkla resmimi koyacam forma inşalahh :) .. abi bereketli olsun avın
İnşallah Tolgacım. Büyük küçük ayrımı yapmadan her avını burada bizlerle paylaşabilirsin. Biz bir çok kez boş dönmemize rağmen onuda paylaşıyoruz. Belki av esnasında yaptığımız bir hatamız var ise , formdaki üstatlarımız, arkadaşlarımız değerli bilgiler ile birdahaki avımız için taktik verebiliyorlar.
Başarılar ve bereketli avların olmasını dilerim.
Tühhh beee birde kendimi uyanık sanırdım yakalandık galiba.
...
Aaaa Ahmet abi senmiydin beni yakalayan en azından yaban ellere gitmedik diyor gibi bakmış.
Ya Murat ben diyorum herzaman "Bizim Murat bu balıkların dilinden anlıyor" diye ama işte malesef büyük mesafeler var aramızda. Bir gün buluşursak eğer direk simultene tercüme isteyeceğim senden. Böylece bunların babalarının nerede olduğunu öğreneceğiz. İşte o zaman...
tebrikler ahmet abi halis abiyede selamlar cok daha iyi avlar dilerim
kadir 06
03-01-2012, 23:17
Ahmet kardesim seni tebrik ediyorum.Afiyet seker olsun..
Ahmet TARİH
04-01-2012, 07:35
tebrikler ahmet abi halis abiyede selamlar cok daha iyi avlar dilerim
Sağol Orhan abi. İnşallah yakın zamanda yine birlikte güzel bir av yaparız.
Ahmet kardesim seni tebrik ediyorum.Afiyet seker olsun..
Çok teşekkür ederim. Daha iyileri sizlerin olsun inşallah.
Taygun KOCABIYIK
04-01-2012, 13:17
Ahmet abim ha gayret kofanaya az kaldı :)
Tebrik ediyorum, inşallah yeni yılda tüm avların yüzünü güldürür.
ishak BALLICA
04-01-2012, 20:37
Sevgili Ahmet kardeşim, devamının gelmesi dileği ile bereketli olsun...Ne de güzel olur onlar...Tam tavalık, çıtır-çıtır...;)
Raif Yelkenci
05-01-2012, 18:34
Ahmet bereketli olsun devamını dilerim rastgelsin.
Tuncay GÜNAY
05-01-2012, 23:46
ahmet kardeşim inan ben çok istiyorum da işler müsade etmiyor istanbula mutlaka geleceğim de ne zaman olur onu bilmiyorum sen şaşı bakma yollara şaşırma ama mutlaka geleceğim mızıkçıyım ben le oyun olmaz :)
Ahmet TARİH
06-01-2012, 10:57
Ahmet abim ha gayret kofanaya az kaldı :)
Tebrik ediyorum, inşallah yeni yılda tüm avların yüzünü güldürür.
Ver gazı ver..
Taygun zaten ufak bir kıvılcım arıyorum patlamak için onuda senden alacam şimdi.
Haftalardır arkadaşlara uzak mesafeli av yerleri için programlar yapıyorum ama halen fırsat bulup gidemedik. Hedefte çok büyükler var ama çok. İnşallah yakın zamanda bir vesikalık alabiliriz.
Sevgili Ahmet kardeşim, devamının gelmesi dileği ile bereketli olsun...Ne de güzel olur onlar...Tam tavalık, çıtır-çıtır...;)
Çok teşekkür ederim İshak abi.
Ahmet bereketli olsun devamını dilerim rastgelsin.
Raif abi iyi dilek temenilerin için teşekkür ederim.
ahmet kardeşim inan ben çok istiyorum da işler müsade etmiyor istanbula mutlaka geleceğim de ne zaman olur onu bilmiyorum sen şaşı bakma yollara şaşırma ama mutlaka geleceğim mızıkçıyım ben le oyun olmaz :)
Ah bir emekli olsan bak o zaman tüm Türkiyede girilmedik koy bırakacazmı diyorum kendime ama o zamanda çocukların okulu, sınavı kınası nişanı derken ..
Tuncay kardeş ne olacak bizim bu halimiz ya.
4 kişilik çadırım var ama durduğu yerde çürüyor. Oğlanlar büyüsede şöyle en azından Çanakkaleye kurabilsek hep beraber.
Tuncay GÜNAY
06-01-2012, 19:22
valla ahmedim duygularıma tercuman oldun inan aynı sen gibi düşünüyorum nolcak bizim bu halimiz :) anılla tayguna mı sorsak acaba :)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.