Tüm Versiyonu Göster : Boğazda yılın ilk avı
Ahmet TARİH
07-01-2012, 19:21
2011 in son haftasında yapmış olduğumuz avın aynısını 2012 nin ilk ayında tekrarladık.
Arasına karbon kağıdı koysak bu kadar kopyası olamazdı herhalde.
Bu raporda tek fark fotoğraflar olcak, Balıkların tür ve miktarı aynı.
Yine bir iş haftasının ardından özlemle beklediğimiz Cumartesi gelmişti. Halis abi ile erkenden buluştuk ve yine, bu sene klasikleşen mekanımız Rumeli Hisarı önüne 06:45 de vardık.
[Only Registered Users Can See Links]
Vardık varmasınada Boğaz Boğaz olalı böyle akıntı görmemiştir herhalde. Lodos yine Boğaz akıntısını ters çevirmiş ve olanca gücü ile Karadenizi doldurmaya başlamış. Bu görüntü bize, balığın aslanın ağzında olacağını söylüyordu ve öylede oldu. Saat 09:00 a kadar 185 - 200 gr kurşunlarımız nadiren dibi buldu ve bu denemelerden sadece birinde sarıkanadı kendi saflarımıza ekmeyi başardık.
Ortam aşırı kalabalıklaştı ve rapalaları birbirine takmaya başlayınca istavrit yoklaması için daha sakin su bulacağımızı düşündüğümüz ikinci mekanımız Kalendere hareket ettik.
Beklediğimiz gibi çok sakin bir su vardı ama istavrit henüz başlamamıştı. Uzun süredir yaptığım gözlemlere göre saat 10 gibi istavrit başlayacaktı. Tahminim doğru çıktı. 15 beden 10 köstekten oluşan 10 lu çaparimize 60-75 gr kurşun takarak istavritleri 2 li 3 lü toplamaya başladık. Ancak unuttuğumuz bir şey vardı bu güzel rüyada. İç işleri bakanlığı saat 10:30 da ultimatomu verdi. Tam balığın en heyecanlı yerdinde istemeyerekte olsa toplandık ve avımızı sonlandırdık. Tabi o esnada son ürünü fotoğraflamaya vakit olmadı. Yine evde tüm balıkların fotoğrafını çektik.
Bu arada balık dönüşü çayımızı içtiğimiz İstinyedeki çay bahçesinden panoramik İstanbul Boğazı ve Köprüler fotoğraflarıma bir yenisini ekledim. Onuda sizinle paylaşayım.
Tebrikler ve paylaşım için teşekkürler.
Ahmet paylaşım için teşekkürler,gerçekten de geçen avın aynısı olmuş.Devamını diliyorum, rastgelsin.
muratdogan
08-01-2012, 12:16
Manzara müthiş , balık ta şahane.
Kopya olsun böyle olsun.
:) :) :)
Vallahi İzmir de deniz karadan avlananlar için bereketl değil.
Senin fotografları görünce gözüm gönlüm açıldı.
Selamlar...
Eh be Ahmet kardeşim tavaya koyacak balığı gene kapmışsın.Maşallah senin ufaklıklarda hemen çökmüşler balığa.Avların bereketli yediklerin afiyet olsun.Rastgele.
Raif Yelkenci
08-01-2012, 18:42
Tebrikler Ahmet tavalıkları almışsın afiyet olsun paylaştığın için teşekkürler.
Ahmet TARİH
08-01-2012, 19:27
Tebrikler ve paylaşım için teşekkürler.
Teşekkürler
Ahmet paylaşım için teşekkürler,gerçekten de geçen avın aynısı olmuş.Devamını diliyorum, rastgelsin.
Tamer abi çok teşekkür ederim.
Manzara müthiş , balık ta şahane.
Kopya olsun böyle olsun.
Vallahi İzmir de deniz karadan avlananlar için bereketl değil.
Senin fotografları görünce gözüm gönlüm açıldı.
Selamlar...
Murat aslında balık var ama orfoz denen ve lodosta oluşan ters akıntılar ve bu güçlü akıntının sebep olduğu girdaplar denizi fena karıştırıyor. Hem kanala atış yapıp hem dibe kurşun indirmek cidden güç oluyor. İstanbulu bilyorsun birçok kişi yanyana atış yapınca zaten zor olan av eziyete dönüşüyor. Balıkla değil deniz ve insanlarla mücadele başlıyor.
Eh be Ahmet kardeşim tavaya koyacak balığı gene kapmışsın.Maşallah senin ufaklıklarda hemen çökmüşler balığa.Avların bereketli yediklerin afiyet olsun.Rastgele.
Sorma Hayrettin abi ellerinden öperler, ufaklık Ali öyle bir sıkıyor ki balıkların içi dışına çıkıyor. Müdahale etmesem kıyma yapacak nerde ise. Aslında balık köftesi için Aliyi kullanabilirim.
Tebrikler Ahmet tavalıkları almışsın afiyet olsun paylaştığın için teşekkürler.
Teşekkürler Raif abi, bizde bekletmeden balıkları tavaya indirdik. Mubarekler ne lezzetli oluyorlar. İnşallah bir gün hep beraber İstanbulda bir av yaparızda hemmen oracıkta size pişiriveririm bu çıtırlardan.
muratdogan
08-01-2012, 20:31
Kesinlikle şu dediğine katılıyorum.
Boğaz da avlanıyorsan önce kamış atmayı iyi bilmen gerekiyor.
Sonra bölgeyi iyi bilmek ve suyun akışına göre hareket etmek lazım.
Aksi halde olta karıştırmak ve adamla uğraşmaktan insan deli oluyor.
Herkesin harcı değil boğazda avlanmak.
...
Ben şu örneği veririm kendi kendime.
İstanbulda araba kullanmayan , araba kullanıyorum demesin.
Boğaz da kamış kullanmayan da kalkıp ben bu işi iyi bilirim demesin.
Hakikaten zor bir meziyet boğaz da av yapmak.
NOT : Kimse beni yanlış anlamasın lütfen.
Boğazda avlanıp bu dediklerimi tecrübe eden orada avcılık yapanlara eminim şapka çıkaracaktır.
Anıl ÜNALAN
09-01-2012, 00:09
Hey maşallah Ahmet abime bak :)
Bu senede bol bereketli avlar görecez gibi geliyor senden :)
Boğazda hiç avlanmadım ama gelirsem artık öğretirsin oranın ilmini de bana :)
Avların her daim bereketli olsun güzel abim.
biz lodos'tu, soğuktu, yağmurluydu derken uzun zamandır denize hasret kaldık.
tebrikler afiyet şeker olsun
Ahmet kardeşim kalabılkı ortam güzel balıklar güzel süpersin eee boşuna istanbul demiyorlar afiyet olsun
Tuncay GÜNAY
09-01-2012, 18:40
atmet kardeşim tebrikler dünya sana güzel biz camdan yağmuru seyrettik bol bol :))) sen balıkları dizmişsin gene :)
Murat ÇAKMAKÇI
09-01-2012, 20:23
Ahmetim eline koluna emeğine sağlık :helal:Afiyet olsun
kadir 06
09-01-2012, 22:13
Ahmet kardesim seni tebrik ederim.Afiyet seker olsun..
Ahmet TARİH
10-01-2012, 07:33
Hey maşallah Ahmet abime bak :)
Bu senede bol bereketli avlar görecez gibi geliyor senden :)
Boğazda hiç avlanmadım ama gelirsem artık öğretirsin oranın ilmini de bana :)
Avların her daim bereketli olsun güzel abim.
Anılım her daim beklerim. Sen bekarsın atla gel bir hafta sonu. Tuncay abimizede cesaret vermiş oluruz.:deli:
biz lodos'tu, soğuktu, yağmurluydu derken uzun zamandır denize hasret kaldık.
Cengizhan kardeşim aynı durum burdada var ama balık olduğunu bildiğimizden aldırış etmeden çıkıyoruz. İki aydır boğaz ağrısı çekiyorum. 2-3 kutu antibiyotik içtim atlatamadım. Sabah ayazını yedimmi ilaç milaç yaramıyor. Ama biliyorsun işte esas hastalık başka yerde. Onunda ilacı bu. Hava yağmur çamur dinlemiyor gönül.
İnşallah havalar biraz daha elverişli olurda sizlerde nasibinizi alırsınız.
Sağlıcakla kalın. Selamlar.
tebrikler afiyet şeker olsun
Ahmet kardesim seni tebrik ederim.Afiyet seker olsun..
Ahmetim eline koluna emeğine sağlık :helal:Afiyet olsun
atmet kardeşim tebrikler dünya sana güzel biz camdan yağmuru seyrettik bol bol :))) sen balıkları dizmişsin gene :)
Ahmet kardeşim kalabılkı ortam güzel balıklar güzel süpersin eee boşuna istanbul demiyorlar afiyet olsun
Hepinize değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Allaha emanet olun.
Hepinize bol ve bereketli avlar dilerim.
kaptankarabulut
10-01-2012, 08:12
Ahmet kardeşim bu güzel paylaşım için çok teşekkürler.Balık şahane manzara süper.Daha ne olsun.Oradan bir tane sarıkanatı tut,kulağına fısılda,de ki.. bir an önce İzmir körfezine gelsinler.Ve biz de onlarla hasret giderelim. AFİYET OLSUNLAR...
tebrikler ahmet abi yine dökmüşşün kurtlarını dahada güzelleri rasgelsin
pendikli balıkçı
11-01-2012, 02:09
Ahmet abi maşallah çok güzel av olmuş yine.
Ahmet TARİH
11-01-2012, 07:28
Ahmet kardeşim bu güzel paylaşım için çok teşekkürler.Balık şahane manzara süper.Daha ne olsun.Oradan bir tane sarıkanatı tut,kulağına fısılda,de ki.. bir an önce İzmir körfezine gelsinler.Ve biz de onlarla hasret giderelim. AFİYET OLSUNLAR...
Geliyorlarmış ama biraz gecikme olacakmış. Hava muhalefeti ve kuvvetli lodos nedeni ile boğaz geçişlerinde aksamalar ve buna bağlı uzun kuyruklar oluşmuş. Yol buldukça parti parti geliyorlarmış. Ancak İstanbulda kalanlar için bizim oltacılar promosyon başlattılar. Arkadaşını kandırıp getiren sarıkanat veya lüfere 5 kraçe 2 istavrit (hemde irisinden) veriyorlar.
tebrikler ahmet abi yine dökmüşşün kurtlarını dahada güzelleri rasgelsin
Orhan abi sen birazdaha bekle kurtların büyüsün. O kurtlarla şöyle 10 kg luk bir sazan tutalım da bir trofe resmimiz olsun. Şaka bir yana özletiyorsun kendini abicim. Bir fırsatını bulda sende katıl bize cumartesi günleri. Bak son günler balıklar Süleyman abiye doğru akın akın gidiyorlar ona göre.
Ahmet abi maşallah çok güzel av olmuş yine.
Ya pendikli sen nerelerdesin kardeşim. Bir kayboldun aylar oldu yoksun. Ara sıra ses ver özletme kendini.
pendikli balıkçı
14-01-2012, 16:40
Vallahi abi bizim tez çalışmaları, dersler, ingilizce falan bir koşuşturmadayız zaten lüferden de umduğumu bulamadım Çanakkale'de inşallah yarın bir deneme yapacağım yemli falan ne rastgelirse.Kendine iyi bak abi.Allah'a emanet.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.