Tüm Versiyonu Göster : Urla Çeşmealtı liman +Bozuk yem =Facia üstüne facia
Ege Demirağ
15-01-2012, 22:57
:deli::hıııı::hıııı: Arkadşımla meradaydık oltaları attık hiç bişey yok..Saatler geçti.. ya hanos ya kaya var limanın iç taraflarına geldilk mamun takım kırma taşlık bi bölge bulduk tam karagöz cupralık aniden derinleşen biryerdii :D mamun takım attım ve taşın arsına sıkıştırdım aradan 45 dk geçti ..(ortalama)arkadaşla sohbet ediyoruz .. beni yemde bi oynama var ben cektim bi bktım sübye ama küçüktü kesin bir balık yakalanmış sübyede ona atlamış bende emleyip tekrar denize bıraktım oltaya sonra bi köşede kalamarya ile sübyeye at-cek yapıyordum daha ilk atışımda oltanın beşinde bişey gelio .. bi anda kalamaryaya anı bir aksiyon yaptırttım .bi baktım parlayan kocaman bi sübye arkadaşım diyor ege bu çok rahat 1 kilo var eminim de vardı ölçemedik ama .. :D oltayı yavaşlattım ve zank o kollarıile yapıştı biraz koyverdim oltayı aldı götürüyo avaşladı asıldm olta hemen bırktı sonra 2.ci kez takip ederken bu sefer kolunun 2 ucuna iğne güzel bir şekilde takıldı ancak bi sorun var sudan 1- 2 metre yüksekteyiz ve kepçe yok arkadaşımda hemen kepçe aramaya gitti bende 20 dkkikadar 1 kiloluk sübyemi otyalıyorum sübye heran bir kactı kacacak çünkü her cekişte bir iğneden kurtuluyordu ve o an geldi balığı içeri alıyoruz illk defa çok yakınımdaydı sonra fark ettimki balık kiloluk değildi ama yanımdaki 4-5 kişi çok rahat 750 gram var dediler.Sonra ola oldu balık ellerimdeydi ve iğne koptu ..sonra ne göreyim sübyenin kolu oltada kendisi hızla uzaklaşıyordu..O an arkadaşıma döndüm ve dedim ki böyle büyüklükteki bir sübe değil oltaya almak görmek bile şanstı bu bile yeter dedim ve şimdi o kocaman sübye aklıma geldikçe ağlamaklı oluyorum :DD :'(:'(:'(:'(
pendikli balıkçı
15-01-2012, 23:08
Eee ege kaçan balık ta üzüntüsü de büyük olur. Ben de çok yaşadım hissettiklerini. Ama pes etmeyip, attım ağzına gitsin kör boğazına deyip, denemeye devam edeceğiz. Rastgelsin.
Ege kardeşim deniz nasip işi nasibin değilmiş bidaki sefere inşallah ben 1 avda 3-4 kalamar çekip bota alamadığımı bilirim sağlık olsun
Anıl ÜNALAN
15-01-2012, 23:42
Egecim kaçıra kaçıra kaçırmamayı öğreneceksin. Neymiş sübye yakalamak istiyorsan yüksek meralarda kepçe götürecekmişsin :)
Birşey daha yakaladığın sübye yakalanmış bir balığa atlayacak büyüklükte değil sanırım, yakalanmış balığın üstüne atlasa bile iğne balığın ağzında olduğundan sübyeye takılmayacaktır.
Kafadan bacaklılar genelde kabuklu yemleride severek yerler o yüzden mamuna gelmesi normal karşılanmaktadır ;) Ahtapot özellikle mamun, yengeç gibi yemleri afiyetle yemektedir..
Geçmiş olsun Ege, üzülme bir dahaki sefere artık...
Ege öncelikle üzülmemeni tavsiye ederim.avcılıkta herzaman herkesin başına gelebilecek bir olay bunlar.devamlı arabamın bagajında bulunan kepçeyi hiç yanıma almam.balık kaçtığında da keşke yanıma alsaydım diye hayıflanırım.Üzülme boşver diyeceğim ama üzülmemek elde değil.Nasip değilmiş de geç.Avların bereketli olsun Rastgele.
Ege Demirağ
16-01-2012, 11:24
Herkese önerileriniz için tesekkürkler mamuna sübye atladığına ilk defa şahit olmuş oldum :D
Ege bu tür şeyler avcılığın cilvesi.İnşallah daha iyilerine diyelim,rastgelsin.
Tuncay GÜNAY
16-01-2012, 15:38
ege bu tür olayları yaşadık ça tecrüben de gelişecek vede ava giderken gerekli takımları yanına almayı öğreneceksin. güzel rapordu teşekkürler.
kaptankarabulut
16-01-2012, 19:11
Egeeeee..:D :D
Olacak olacak.Bir kaçacak iki kaçacak üçüncüde mutlaka kovaya girecek.Sende bu azim ve istek oldukca..Umarım iler ki günlerde senden güzel paylaşımlar olur.Daha iyileri Daha irileri rastgelmesi dileğimle...
Ege Demirağ
16-01-2012, 21:39
Ustadlarım kaptanlarım moderotorlerım hepınız aslında haklısınız ayak ustu bır av olmustu.umarım oltama bır daha o boyda bır subye ıle karsılasırsam daha dıkattlı olurum artık tecrube edınıyorum dıyelımm
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.