Tüm Versiyonu Göster : Boğaz avlarına devam ediyoruz
Ahmet TARİH
16-01-2012, 10:07
Arkadaşlar herkese bereketli ve iyi bir hafta diliyorum.
Sezonun kapanmasına sayılı zaman kalmışken bulduğumuz her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu hafta sonu cumartesi karadan, pazar tekneden av yapma imkanımız oldu. Cumartesi hava tahminleri bizi yanılttı. Yağışı öğleden sonra bekliyorduk ama sabah erkenden başladı. Halis abimle yine Rumeli Hisarının önünde sahte ile at-çek yaparak kısmetimizi aradık ama yaklaşık 4 saat yağmurun altında ıslanıp üşümekten başka bir şey alamadık. Ertesi gün tekne ile çıkacağımız için şansımızı fazla zorlamadan eve döndük ama ben şifayı kapmışım. Pazar sabahına kadar sürekli istirahat ve ilaçlarla, zorlayarak ayağa kalkmayı başardım. Mustafa kardeşim sabah 06:30 da evlerden beni ve Halis abiyi aldı ve düştük yollara. Yol yakın Allahtan. İstinyede kaptanımızla buluştuk. Teknemiz yavru titanik gibi bu sefer. Oldukça rahat ve geniş. Sabahın ayazı her yer cam gibi buz. Yanlış bir harekette denizin tuzunu tatmak mucize değil yani.
[Only Registered Users Can See Links]
Havanın ilk işıkları ile denize çıkıyoruz. Hemen İstinye koyunda ve İstinye açıklarında avlanacağız. Kısa bir kahvaltı ve çaydan sonra takımları açıyoruz. Hedef balığımız istavrit. Besleme çekerek oltalarımız su ile buluşuyor.
Halis abi çok kararlı, teknedeki kasaların hepsini şöyle yanıma diz diyor kaptana hepsini şimdi dolduracağım.
Akşam rahatsız olmasam süper takımlar hazırlayacaktım ama sabah 05:06- arası 1 saatlik çalışma ile bu pek mümkün olmadı. Yarı benim hazırladığım takımlar yarı satın aldığımız hazır çapari takımları ile başladık ava. Başlarda limit altı gelen çinekoplar sinir bozmaya başladı. Tutulanların birçoğunu geri atıyoruz ama çaparimiz ince takımdan olduğu için iğneleri sürekli kesiyorlar. Köstek bağlamaktan ava bayağı bir ara vermek zorunda kaldık. Bazı çinekoplar hasar gördüklerinden alıkonmak zorunda kaldığımızda oldu, ara sıra limit üstü gelenlerde vardı. Ancak çinekopu aratmayan irilikte istavriti 4 kg kadar tutmayı başardık.
Mustafa kardeşim hedefe ulaşmanın gruru ile poz vermiş. (Aslında soğuktan kırılmamak için 36 kat giyindiği için kollar kavuşmuyor.)
Havalar müsade eder ve Allah nasip ederse son birkaç haftamız kaldığını düşünüyoruz. Elimizden geldiğince kurtları döküp kışın geçmesi ve yeni sezonu beklemeye geçmeden birkaç güzel av daha paylaşmak niyetindeyiz.
Hepinize bereketli avlar dilerim.
Tebrikler güzel bir av geçmiş. Tabiki ava tam olarak hazır gitmek çok önemli. Ben de tatlısu avından sıkıldım artık. Denizle biran önce buluşmak istiyorum. Mersin-Silifke civarında avlak yerleri hakkında bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? Ayrıca o bölgede kullanabileceğim takımlar hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. RASTGELE.....
Ahmet kardeşim eline sağlık ve tabiğiki afiyet olsun birazda olsa kurtlarını dökmüşsün
Ahmet paylaşımın için teşekkürler,daha iyileri nasip olsun inşallah.Rastgelsin.
Tuncay GÜNAY
16-01-2012, 15:43
hey maşallah ahmet kardeşim klasik oldu senin istavrit avların balıkçıların önünden geçerken istavrit gördüm mü aklıma ilk sen geliyorsun. :) tebrikler afiyet şeker olsun. önce sağlık ahmedim kendine iyi bak.
Tuncay GÜNAY
16-01-2012, 15:44
Tebrikler güzel bir av geçmiş. Tabiki ava tam olarak hazır gitmek çok önemli. Ben de tatlısu avından sıkıldım artık. Denizle biran önce buluşmak istiyorum. Mersin-Silifke civarında avlak yerleri hakkında bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? Ayrıca o bölgede kullanabileceğim takımlar hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. RASTGELE.....
heşserim o tarafta ne işin var izmire anılın yanına git bence balina tutma konusun da üzerine yoktur tavsiye ederim :)
heşserim o tarafta ne işin var izmire anılın yanına git bence balina tutma konusun da üzerine yoktur tavsiye ederim :)
Eşimin memleketi yarıyılda ziyaret etmişken denizin tadını da çıkartalım demiştik.
Raif Yelkenci
16-01-2012, 18:26
Ahmet önce tebrikler sonra da geçmiş olsun paylaştığın için teşekkürler ayrıca ekibi de kutlarım.
kaptankarabulut
16-01-2012, 19:05
Ahmet kardeşim kendine dikkat et.Önce sağlık.Ama bu balık hastalığıda nezle grip dinlemiyor insan kendini bir anda denizde buluveriyor.Bu güzel paylaşımın ve anlatımın için teşekkürler.Afiyet olsunlar..
Ahmet TARİH
17-01-2012, 07:38
Teşekkür ederim Taner kardeşim. İnşallah Denizde gönlüne göre avlar gerçekleştirirsin.
Ahmet kardeşim eline sağlık ve tabiğiki afiyet olsun birazda olsa kurtlarını dökmüşsün
Kubilay haftada bir bile olsa kurt kalmıyor ama cuma günü geldiği zaman sabah olmuyor yine. Bu hafta içişleri ile fırtınalı günler geçirdik. Ama içtede dıştada fırtınada olsa tipide olsa göz başka birşey görmüyor. Tüm sevenlere gitsin o zaman "Bu Sevda Bitmez".
Ahmet paylaşımın için teşekkürler,daha iyileri nasip olsun inşallah.Rastgelsin.
Çok teşekkür ederim Tamer Abi. Senin avlarınıda özledik bu arada. Ekranlar siyah beyaza geri dönmeye başladı. Renk ver birazcık şu ekranlara da gözümüz gönlümüz açılsın.
hey maşallah ahmet kardeşim klasik oldu senin istavrit avların balıkçıların önünden geçerken istavrit gördüm mü aklıma ilk sen geliyorsun. :) tebrikler afiyet şeker olsun. önce sağlık ahmedim kendine iyi bak.
"Dikkat Dikkat" İstanbul yolcuları için bu son çağrıdır. Boğazda balık tutmak, manzaradan göz banyosu yapmak ve sıcak bir çay yudumlarken dostunuzla çapari renkleri ve köstek boyları hakkında sohbet etmek isteyenler, lütfen çıkışa doğru gidiniz. Balık bitmek üzere. Lütfen panik yapmadan acele ediniz.
Ahmet önce tebrikler sonra da geçmiş olsun paylaştığın için teşekkürler ayrıca ekibi de kutlarım.
Raif abi çok teşekkür ederim. Sadece 16 saat kadar sürdü rahatsızlığım ve geçti çok şükür. Galiba midemi veya böbreklerimi üşüttüm.
Ahmet kardeşim kendine dikkat et.Önce sağlık.Ama bu balık hastalığıda nezle grip dinlemiyor insan kendini bir anda denizde buluveriyor.Bu güzel paylaşımın ve anlatımın için teşekkürler.Afiyet olsunlar..
Sağol Süleyman abicim. Dediğin gibi abi, hastalık değil Bakanlık bile engelleyemiyor (iç İşleri bakanlığı yani) bu sevdayı. Sonumuz hayır olur inşallah.
pendikli balıkçı
17-01-2012, 11:47
Ahmet abi inşallah sezonun son avları hep böyle olur.Afiyet olsun.
Ahmet bey tebrik ederim. Bu soğuk havalarda balığa çıkmak bile başlı başına bir iş. Yüzleriniz hep böyle gülsün.
Anıl ÜNALAN
17-01-2012, 14:25
Tebrikler Ahmet abim, rahatsızlanmana rağmen yine de gayret edip ava çıkmışsın.
Daha iyilerinin tekrar seninle olmasını dilemekle birlikte bu sene bahar aylarında buralara uğrayacak olan sarıkanatlar içinde sana açık bir davetiye yolluyorum ;)
Geçmiş olsun abi.
Ahmet TARİH
17-01-2012, 14:53
Ahmet abi inşallah sezonun son avları hep böyle olur.Afiyet olsun.
Evren işleri bitir son furyaya yetiş derim. Yoksa ben bunların peşinden önce Çanakkaleye sonrada Anılın çağrısına uyarak daha aşağılara doğru gidecem gibi.
Ahmet bey tebrik ederim. Bu soğuk havalarda balığa çıkmak bile başlı başına bir iş. Yüzleriniz hep böyle gülsün.
Teşekkür ederim Çağtay abi. Sizin levreklere benzer boyda bişeyler bulamadık ama dediğin gibi elimiz boş dönmediğimiz için yüzümüz güldü çok şükür. Akşamada aynı ekip toplandık, hanımlar, çoluk çocuk, bayatlamadan halettik çıtırları.
Allahıma binlerce şükür olsun harika oluyor böyleside.
Tebrikler Ahmet abim, rahatsızlanmana rağmen yine de gayret edip ava çıkmışsın.
Daha iyilerinin tekrar seninle olmasını dilemekle birlikte bu sene bahar aylarında buralara uğrayacak olan sarıkanatlar içinde sana açık bir davetiye yolluyorum ;)
Geçmiş olsun abi.
Yapma Anıl verme şu gazı fena oluyor sonra. Biz burada sezon kapanmadan kurtları dökmek için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz ama dediğim gibi İç işleri ile büyük kriz var. Aşağıya doğru şöyle 2-3 günlük bir turne harika olur olmasına da. bu kriz çatışmaya dönmeden nasıl başarırız bir bakalım bakalım.
dogukan1997
17-01-2012, 18:34
tebrikler ahmet abi çok iyi bir av olmuş daha bol daha irilerinin gelmesi dileğiyle rastgele diyorum iğnen herdaim keskin kalsın .... rastgele he bide afiyet olsun ;)
Tebrikler ahmet bey darısı başımıza
Değerli Kardeşim:rapor için teşekkürler.resim ekledin de ben mi göremiyorum yoksa benim bilgisayarda mı bir arıza varda göstermiyor merak ediyorum.herneyse kafana göre takılıp oltanın ucunda balığı hissetmiş ve yakalamışsınız ya o yeter.buralarda göletler dondu,kızılırmak ta da soğuktan balık derinlere çekildi velhasıl oltaları kaldırdım.ama havalar azıcık müsade etse İstanbul a İstavrit avlamaya geleceğim.
Avların bereketli olsun.Rastgele.
ahmet abi gecmiş olsun tebrikler daha güzelleri nasip olur işallah
Ahmet TARİH
19-01-2012, 07:59
tebrikler ahmet abi çok iyi bir av olmuş daha bol daha irilerinin gelmesi dileğiyle rastgele diyorum iğnen herdaim keskin kalsın .... rastgele he bide afiyet olsun ;)
Teşekkür ederim Doğukancım.
Tebrikler ahmet bey darısı başımıza
İnşallah dileyim üstat.
Değerli Kardeşim:rapor için teşekkürler.resim ekledin de ben mi göremiyorum yoksa benim bilgisayarda mı bir arıza varda göstermiyor merak ediyorum.herneyse kafana göre takılıp oltanın ucunda balığı hissetmiş ve yakalamışsınız ya o yeter.buralarda göletler dondu,kızılırmak ta da soğuktan balık derinlere çekildi velhasıl oltaları kaldırdım.ama havalar azıcık müsade etse İstanbul a İstavrit avlamaya geleceğim.
Avların bereketli olsun.Rastgele.
Hayrettin abi resim var ama sanırım senin makinede bir sıkıntı var. Daha sonra bir daha denersen görebilirsin sanırım. Abi iyi dileklerin içinde teşekkür ederim. Niyetin varsa mutlaka beklerim. Birlikte avlanmak büyük keyif olur. Gelmeden önce mutlaka haber ver abi.
ahmet abi gecmiş olsun tebrikler daha güzelleri nasip olur işallah
Orhan abi senden haber bekliyoruz. Bir hafta sonu izni ayarla artık.
ishak BALLICA
19-01-2012, 12:48
Sevgili Ahmet, bereketli olsun kardeşim...;)
Ahmet TARİH
19-01-2012, 19:41
Sevgili Ahmet, bereketli olsun kardeşim...;)
Teşekkür ederim İshak Abicim.
pendikli balıkçı
20-01-2012, 12:56
Abi buradada istavrit var ama balık kıyıya mayıstan önce yaklaşmıyor.
MAVİ FENER
21-01-2012, 22:48
Değerli arkadaşım ahmet;
Neredeyse denizde istavriti bitirecektiniz.....Güzel bir av olmuşa benziyor....herhalde tavasını yaptınız afiyet bal olsun diyorum....
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.