PDA

Tüm Versiyonu Göster : Rızık seni bulur

İlyas Reis
18-01-2012, 10:48
[Only Registered Users Can See Links]

Kıymetli Kardeşlerim,.Uzun zamandır tekne ile balığa çıkmamıştım.Nedeni ise yeni olan mercury motorumun çalınmış olmasıydı.Biraz mahcubiyet le o kadar arkadaşım olmasına rağmen tekne avına gidelim teklifimi yapamadım.Teknesi olup da bu durumu yaşamak zor bir şey takdir edersiniz.Geçenlerde Zeytin arazi fizibilitesi için Karaburun'a gittim.Dönüşte Mordoğanda kaldık. Bir arkadaşımın.Kardeşimin '' Ahmet Büyüktopçu'' sıcak dostluğu ve teklifi ile tekne avına öğleden sonra çıktık.Süremizin kısa olması hasebi,uzaklara gitmemize neden oluyordu.Onların kerterizi ile yaklaşık 40 m. derin suya çapayı attık ve orada kalıp başka yere gitmedik. Sülünes ve Sardalya yem kullanarak orta ve dip arasında denemelere giriştik.Amacımız tavaya girecek balıklar yakalamaktı.Her zaman olduğu gibi el oltası ile misinaya parmaklarım temas edecek, hangi vuruş ile hangi balık olduğunu tecrübemizle anlayalım. Ara ara goppez başladı, bir ara dipte goppezi aldım bir iki kulaç gibi baskı gördü olta ama bıraktı mahluk. oltayı yukarı çektiğimde goppezin boyun tarafı yenmiş.Hemen oltanın fırdöndü altına bir şemsiye taktım. Dibe oltayı indirdim. hafif çekmelerle kalamar aldanıp şemsiyeye yapıştı.Hafif bir şekilde misinaya agantayı attım.misinayı yukarı çektiğimde kalamar teknedeydi.Daha sonra iri Mercan ve İri Karagöz,iri Goppez,Kalamar başladı. Hızlı bir geçiş süreciydi bu.Yalnız teknedeki bir arkadaş bizim tuttuklarımızı alamadı.Her attığımız olta dolu dönüyor,O arkadaşta böyle bir şey yok.Nasip işte.Şimdiye kadar kiminle balığa gittiysek o yakalamadı diye onu eve boş göndermedik.Allah bereket versin deyip yağmurda dönüşe geçtik.Benim için o gün sürpriz oldu.Sebeplere yapışmak lazım.

dogukan1997
18-01-2012, 11:33
çok iyi bir av olmuş daha iyi avlarla sizi tekrardan görürüz inşallah efiyet olsun ;)

Ege Demirağ
18-01-2012, 11:42
evet eşek ısparozları tam lop ettir şimdi kalamarlarda :D çok güzel :)

bytt
18-01-2012, 11:50
Tebrikler süper görünüyorlar . İnşallah daha iyileri rastgele...

avlar
18-01-2012, 12:06
Paylaşımınız için teşekkürler,rastgelsin.

TUĞYAN
18-01-2012, 14:42
Ilsay abi türlü yemeği gibi bir av olmuş eline sağlık

TUĞYAN
18-01-2012, 14:53
Ilyas abi motoruna üzüldüm ama böyle 5 para etmez insanlar var biz bu fobimize dişimizden tırnağımızdan ayırıp işler vaziyete getiriyoruz bunlarda hazıra konuyorlar yazıklar olsun daha çok şey yazacamda sitemizin terbiyesi müsait değil

SoNRoBiN
18-01-2012, 15:54
İlyas Bey selamlar, geçmiş olsun. Hobicinin dişinden tırnağından arttırdıkları ile aldığı motor veya herhangibir malzemenin çalınması ne yazık ki insanı hobiden soğutuyor. Aslında forumda çalınan motor v.b malzemelerle ilgili bir konu açılsa, kimlerin ne darbeler yediğini görebiliriz. Hatta çalınan motorların şasi no ları, hp. leri, varsa diğer ayrıntıları yazıldığında belki canı yanan bazı arkadaşların çalınanları bulunabilir veya çalanlar tarafından kullanımları önlenebilir. (Çalınan 7.5 luk mercury motorumun belgelerini aramaya başlayayım.)

SoNRoBiN'den sevgiler ve selamlar...

İlyas Reis
18-01-2012, 17:46
Eşrefpaşalı Doğukan kardeşim,.Teşekkür ederim

Delikanlı,O gördüklerin İsparoz değil,Karagözdür.

Taner Kardeşim Teşekkür ederim.

Paylaşımınız için teşekkürler,rastgelsin.
Tamer Kardeşim Teşekkür ederim.

Ilsay abi türlü yemeği gibi bir av olmuş eline sağlık
Kubilay Kardeşim Teşekkür ederim.Motorum çalındıktan sonra, inanın kötü bir söz ve lakırdı yapmadım.Zaten şahsım olarak oldumolası ağzının ayarı olmayanlardan uzak olurum.Ki şimdiye kadar kim tekneyi istediyse benzini ile birlikte verdim.Kendi aracımı da.Helal olsun verdiklerime.Şimdi bu bana yapılmamalıydı demiyorum demem de,.Üzüldüğüm Hırsız kardeşim öteki dünyada ne yapacak.Değer miydi.Biliyorum ki 5-6 bin tl lık o cila gibi motoru, 1 - 1,5 bin tl ya verecek. Ve müşterisi de çıkacak.Alan da nasıl aldım evraksız motoru bu fiata diye hava atacak.Keşke diyorum herkes duyarlı olup evraksız alım yapmasalar,Dünya bu, eskilerin deyimi ile 72,5 millet var,

İlyas Bey selamlar, geçmiş olsun. Hobicinin dişinden tırnağından arttırdıkları ile aldığı motor veya herhangibir malzemenin çalınması ne yazık ki insanı hobiden soğutuyor. Aslında forumda çalınan motor v.b malzemelerle ilgili bir konu açılsa, kimlerin ne darbeler yediğini görebiliriz. Hatta çalınan motorların şasi no ları, hp. leri, varsa diğer ayrıntıları yazıldığında belki canı yanan bazı arkadaşların çalınanları bulunabilir veya çalanlar tarafından kullanımları önlenebilir. (Çalınan 7.5 luk mercury motorumun belgelerini aramaya başlayayım.)

SoNRoBiN'den sevgiler ve selamlar...
Atila Bey, Teşekkür ederim.Kimseye yük olmamak darbımeseli uyarınca 2 nci kez teknemizin Reisi olalım dedik. Balık avına hasta olan kardeşlerimize bir ilaç verelim amacındaydık. Ne güzel bir hareket Paylaşmak,Mutlu olmak, Doğada sevdiklerinle birlikte olmak.Utanan,sıkılan avcı kardeşlerimize kucak açarak balık yakalatmak tekneden.Bazılarını görüyorum.Tek başına koca tekne ile balığa çıkıyorlar.Bazılarına söylüyorum.Tabiri caiz ise herkes kendine,baksınlar başının çaresine deniliyor. Teknesi olup da yalnız çıkan kardeşlerim lütfen teklif ediniz,birlikte av yapmalara. Atila Bey,. Moderatörlere müthiş bir paragraf açtınız.İnşaallah çalınan tekne ve motorlar ile ilgili konu açılır.Parlak Düşüncenizden dolayı kalbi teşekkürlerimi iletiyorum.

Ahmet TARİH
19-01-2012, 07:45
İlyas Abi öncelikle geçmiş olsun diyeyim.
Güzel bir av gerçekleştirmişsiniz. Uzun aradan sonra eminimki iyi bir moral olmuştur size.
İnşallah motor sorununu en kısa sürede çözersiniz ve deniz ile özlem son bulur.
Paylaşım için teşekkür ederim. Afiyet şeker olsun.

TUĞYAN
19-01-2012, 14:04
Abi boşver başının gözünün sadakası olusn o şahsın bir yerinden çıkar

Tuncay GÜNAY
19-01-2012, 15:24
tebrikler güzel bir av olmuş. ortaya karışık der gibi hepsinden var maşallah kalamarlar süper görünüyor afiyet şeker olsun paylaşım için teşekkürler

ustam18
19-01-2012, 15:53
İlyas bey öncelikle geçmiş olsun.Motor çaldırma olaylarını forumlarda çokca okumakta ve üzülmekteyim.Adam dişinden tırnağından artırmış bir kayık sahibi olmuş ona da bir motor almış.ne ararsınız bu vatandaştan git yatlardan çal çalabiliyorsan.yokkkk zenginin malını çalarsan çabuk yakalanırsın mı diye düşünürler bilmemki.
Bereketli bir av yapmışsınız.resim ve rapor için teşekkürler.balık yakalayamayan arkadaşı da eli boş göndermediğiniz için ayrıca teşekkürler.
avlarınız bereketli olsun. Rastgele.

İlyas Reis
19-01-2012, 20:14
Ahmet Kardeşim Teşekkür ederim. Büyüklerin sözü ne güzel
'' Alan da Hak, Veren de Hak ''

Tuncay Kardeşim Teşekkür ederim. Arada Iskatari ve Adabeyi de var onları yazmamışım.

Hayrettin Kardeşim Teşekkür ederim. Rabbimin takdiri ile, bir zaman gelecek inşaallah bu sitededeki herkese çağrı yapıp,şu sözü söylemek nasip olsun. '' Tekneme misafir olarak gelirmisiniz ''

MAVİ FENER
20-01-2012, 01:05
İlyas kutlarım; denizde balık bırakmadın...
Makinan için söylenecek fazla birşey yok...hırsızlara ne denirki...geçmiş olsun....

pendikli balıkçı
20-01-2012, 12:53
Abi güzel bir av olmuş.Motor için geçmiş olsun.Afiyet olsun.

Anıl ÜNALAN
20-01-2012, 16:06
İlyas abicim keyifli bir av olmuş gibi gözüküyor.
Motorunun çalınmasına üzüldüm doğru böyle talihsiz şeyler bizi keyfimizden alıkoymakla birlikte aksine moralleri bozuyor. Üzüldüm senin adına abi.
Daha iyilerinin ve nicelerinin seninle olmasını dilerim ;)

Raif Yelkenci
20-01-2012, 17:16
Abi önce tebrikler sonrada geçmiş olsun ne diyelim çalan hayır görmesin sağlıcakla kal.

İlyas Reis
20-01-2012, 21:40
Sayın Kaptan,. Teşekkür ederim.

İlyas Reis
20-01-2012, 21:41
Sayın Evren Tan kardeşim,. Teşekkürler.

İlyas Reis
20-01-2012, 21:44
Anıl Kardeşim Teşekkür ederim. Güzel temennilerine karşılık daha da iyi avlar bu spora gönül vermiş olan kardeşlerimize olsun.

İlyas Reis
20-01-2012, 21:45
Raif Bey Kardeşim,. Teşekkür ederim.

Tuncay GÜNAY
20-01-2012, 23:55
Ahmet Kardeşim Teşekkür ederim. Büyüklerin sözü ne güzel
'' Alan da Hak, Veren de Hak ''

Tuncay Kardeşim Teşekkür ederim. Arada Iskatari ve Adabeyi de var onları yazmamışım.

Hayrettin Kardeşim Teşekkür ederim. Rabbimin takdiri ile, bir zaman gelecek inşaallah bu sitededeki herkese çağrı yapıp,şu sözü söylemek nasip olsun. '' Tekneme misafir olarak gelirmisiniz ''

:D cemaat ne derse desin imam bildiğini okurmuş. iskorpit de kupeslerde güzel ama canın kalamar çekti sanırım vurguyu kalamara yaptım :deli:

kaptankarabulut
28-01-2012, 11:05
İlyas biladerim,nasibin nereden ne zaman geleceği hiç belli olmaz.Başka amaçla bir yerlere gidesin bir bakarsın kendini denizde bulmuşsun.Zaten bizlerde de kurt var ya bahane arar dururuz.Bu güzel anlatımın ve paylaşımın için teşekkürler.Afiyet olsunlar..

İlyas Reis
03-02-2012, 16:03
Teşekkür ederim Sayın Kardeşim.

turna
03-02-2012, 20:29
Maaşallah yok yok, ellerine sağlık, afiyet olsun, inşallah bize de denk gelir.

İlyas Reis
07-02-2012, 10:39
Sayın F.Mehmet Bey. Teşekkür ederim. Teveccühlerinize dönüşüm, size de rastgelsin İnşaallah.