PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bursa'da Yedikleri Balıktan Zehirlenen Yaşlı Çift Evlerinde Ölü Bulundu

MAVİ FENER
21-01-2012, 13:53
[Only Registered Users Can See Links]

Edinilen bilgiye göre, havası daha iyi geldiği için kışı geçirmek üzere Karabük'ten Bursa'ya gelen Ahmet (71) ve Nazmiye Karakullukçuoğlu (73) çifti, 3 ay önce Fidyekızık Mahallesi Fener Sokağı'ndaki evlerine yerleşti.

Dün akşam yemeğinde hamsi yiyen çiftin sabah uyanmamalarından şüphelenen damatları Hamza K., üst kata çıktığında kayınpederi ve kayınvalidesinin hareketsiz yattığını gördü.

Hamza K., 112 Acil Servis ekiplerini ve polisi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaşlı çiftin öldüğünü tespit etti. Damat Hamza K. ölüm haberiyle yıkılırken, aynı binada oturan oğlu ise fenalık geçirdi. Akşam yedikleri balıktan zehirlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulan 5 çocuklu çiftin 3 çocuğunun Karabük'te oturduğu öğrenildi. Öte yandan yakınları, yaşlı çiftin birbirlerine sürekli, "Allah senin ölümünü bana göstermesin. İnşallah ben senden önce ölürüm" dediklerini, hep birlikte ölmek için dua ettiklerini söyledi. Yaşlı çiftin cesetleri kesin ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.milliyet

muratdogan
21-01-2012, 17:34
Tüylerim diken diken oldu.
Rabbim en azından dualarını kabul etmiş.
Allah rahmet eylesin...

turna
21-01-2012, 18:53
Evet bütün gazeteler de bu haber vardı, bayat balık yediklerin den öldükleri yazıyor, buna benim aklım almadı, bayat balığın ölüme yol açtığını ilk defa duyuyorum.

xnode
21-01-2012, 19:06
Aynen. Balıktan ölen artık çok azdır herhalde. Kaldı ki artık hayat çok hızlandı, pazarlama teknikleri ve ulaştırma epey, denetleme hızlı daha düzgün vs. yani balık bayat satılmıyor. Bu devirde balıktan ölecek kimseler olacağını düşünmüyorum. İşin içinde başka iş vardır gibime geliyor.

MAVİ FENER
21-01-2012, 23:08
Evet değerli arkadaşlarım;
Hamsi ve gümüş balığı haricindeki diğer balıkların bayat olupta yenmesi neticesinde zehirlenme olur ve kusma meydana gelir fakat ölümle sonuçlanmaz...
Ancak Hamsi ve gümüş balıklarının mutlaka günlük veya en fazla 1 günlük olduğunda tüketilmesi gerekmektedir...Gümüşte bağırsağında metal zerrecikleri bulunur. Hamsi ise Fosfor zengini bir balıktır....Bu nedenle çok yenilmelerinde vede eğer bayat yenilmelerinde anormal bir zehirlenme meydana gelebilmektedir....Bu zehirlenmelerde maalesef üzücü neticeler meydana gelmektedir...Allah rahmet eylesin...

turna
22-01-2012, 13:45
Sayın abim çok tan kastınız nedir ? ben bir seferde 1 kğ hamsi yiyorum, kararı nedir ? bu güne kadarda hiç bir olmadı.

xnode
23-01-2012, 00:02
Histamin zehirlenmesi dediğimiz bir olay var. Tazeliğini kaybetmiş balık ile ekşimiş süt ürünü (yoğurt vs.) birlikte yenirse, histamin zehirlenmesi gerçekleşiyor. Böyle bir durum da olabilir.