Tüm Versiyonu Göster : GARMİN fishfinder 400C
mehmet Yeşilyurt
06-02-2012, 19:56
Ben ordu ili perşembe ilçesinde kıyı balıkçılığı ile uğraşmaktayım. Gerek buradan takip etmemle gerekse tavsiyeler üzerine GARMİN fishfinder 400C dip radarı aldım. radarda 50 lik ve 200 olmak üzere çift ayna var. Ben Şubat 20 ile Haziran 30 arasında 1 ile 15 kulaç arası çevirme ağ ile yani bir başka değişle sürek ağı yapıyorum. 1 Temmuz ile 15 Şubat arası 15 ile 60 kulaç arası dip avcılık yapmaktayım. ben 1 ile 15 kulaç arasında çalışırken radarın ayarı nasıl olmalı ayrıntılı anlatır mısınız. 15 kulaç ile 60 kulaç arasında çalışırken nasıl olmalı hangi frekansı nasıl kullanmalıyım. tek ekran mı yani sadece 50'lik mi kullanıcam bana ayrıntılı bir şekilde bilgi verirseniz sevinirim. Radarın özelliğini kavrayamadığımız için yani ayarlarını tam yapamadığımız için sorun yaşamaktayız. bu yüzden de balık tutmakta sorun yaşıyoruz ilginiz için teşekkür ederim. irtibat no : 0 533 309 24 38 saygılarımla
Merhabalar Mehmet Bey,
cihazınız hayırlı uğurlu olsun. Genel olarak öncelikle aynaların tekneye doğru yere ve doğru açılarla monte edilmiş olduğu var sayarsak sığ sularda 50 lik aynayı, derin sularda da 200 lük aynayı kullanın. Çünkü mümkün olduğu kadar bu küçük ekranlarda mümkün olduğunca çok detayı yakalamak gerekir. Balık ID sini açın ve ekranın hemen solunda çıkan balık ikonu ya ada kemerini görünce bilin ki balık o anda tam teknenin altındadır.
Derinlik arttıkça hedef derinlik aralığına zom yapın, böylelikle yansımalar üst bölümleri taramadığı için ekranda görünen detaylar artacaktır.
Bu tip cihazlar genelde ekrana balıkları boylarına göre üçe ayırırlar, lakin hangisinin boyunun kaç santim olduğunu kestirmek zordur, bu yüzden bu kesinleştirmek için yakalamış olduğunuz bir balığı farklı derinliklere kurşunlu, şamandıralı bir takım ile daldırın ve tekne ile üzerinden geçişler yapın böylelikle ölçüsünü bildiğiniz balığın farklı derinlerde nasıl göründüğünü test etmiş olursunuz, umarım faydalı olabilmişimdir, sevgilerimle
MAVİ FENER
07-02-2012, 00:52
Değerli arkadaşım Mehmet yeşilyurt;
Balık bulucu dikey cihazın hayırlı olsun...
Basit bir çalışma prensibi olarak: kıyı sularda Gain 3 -4 seviyesinde olmalıdır....açık denizde ise gain 5 -6 arasında olması en idal olanıdır...ayrıca mutlaka çift ayna ile çalışmalısın ki...dibinde hangi balık olduğunu deneyimlerin ile anlayabilesin....
Mesela; her iki ayna ekranda aynı görüntüyü veriyor ise istavrit balığından bahsedebiliriz...Çinekop ise50 lik yazmaz 200'lük yazar....Sardalya ve hamsi her iki ekrandada belirir...ancak orta sularda bu görüntüyü alırsın....Çinekopu ise ekranda dibinde görebilirsin...
Eğer parazitlenme varsa parazit gidericinin (STC) ayarını açın ve gerekirse Gain seviyesinide düşürebilirsiniz...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.