PDA

Tüm Versiyonu Göster : Şubat 2012 granyozlarımız geri döndü

ergundürüsel
12-02-2012, 23:34
merhaba arkadaşlar
bacanak ile (murat baykent ) inciraltı limanından çıktıktan sonra yaklaşık 1.5 saat yoldan sonra avlak yerindeydik . hava akşamüstü daha da soğuyor ( bilhassa perşembe felaket soğuk vardı )zaten soğuk bir de esince insanın iliği kemği donuyor . perş aynen böyle id ama cuma günü soğuk muydu değil miydi bilmyorum balık bir de uyunca keyfimize diyecek yoktu . yaklaşık 1 saatte 10 balık aldık daha sonra yeter deyip limana dönmeye karar verdik.ama pazar balık bize uymadı diyelim sadece 3 balık alabildik . ama en çok sevindiğim şey granyozlarımızın tekrar geri döndüğü ve bunların eskisinden daha çılgın oltaya bastığı . Kaçkın çipuralardan sonra 1 ay boş geçmişti granyozlar iyi geldi inşallah devamı gelir . Hepinizde böyle iri ve güzel avlar dilerim .
rastgelsin arkadaşlar

olta 0.60 , gezer kurşun
yem canlı karides
derinlik 45 m
hava dalgasız ama çok soğuk
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Ahmet TARİH
13-02-2012, 07:26
Ergun abi maşallah, maşallah, kuzuları yatırmışsınız yine. Harikalar valla. Pedifen şurup ile uyuşturup karides ile tuttunuz bunları galiba. Dediğin gibi uzun aradan sonra böyle avlar muhteşem oluyor. Devamı gelir inşallah. Afiyet olsun

Ergun abi bu arada şu granyozlar hakkında teknik bilgi verebilirmisin. Ne türdendir, nasıl yemlenir, nerede yaşar, nasıl göç eder, vatanı neresi, nasıl çoğalır, nasıl ve ne hızda böyle büyür vs.

avlar
13-02-2012, 09:23
Ergun abi her ikinizi de yürekten kutluyorum :helal:Devamı gelsin inşallah ,rastgele.

ergundürüsel
13-02-2012, 10:57
Ergun abi maşallah, maşallah, kuzuları yatırmışsınız yine. Harikalar valla. Pedifen şurup ile uyuşturup karides ile tuttunuz bunları galiba. Dediğin gibi uzun aradan sonra böyle avlar muhteşem oluyor. Devamı gelir inşallah. Afiyet olsun

Ergun abi bu arada şu granyozlar hakkında teknik bilgi verebilirmisin. Ne türdendir, nasıl yemlenir, nerede yaşar, nasıl göç eder, vatanı neresi, nasıl çoğalır, nasıl ve ne hızda böyle büyür vs.

granyoz yada minekop canavar balık türünden her türlü şeye saldırıyor ama canlı olacak yaşadıkları yer ise genellikle batıklarda oluyor göç kısmını ise tam bilemiyorum ama ege denizinden dışarı çıkmıyor . çok çabuk büyüdükleri ve sürü halinde dolaştıkları kesin . çünkü yaklaşık yarım saat yada 1 saat balık yapıyor ve bu sürede yemi tabana indirmiyor bile yolda kapıyor .ben 48 kiloya kadar olanını gördüm 60 kg tutan bile var .Derinden çekmek ise çok zevkli . Bildiklerim bu kadar .....

TUĞYAN
13-02-2012, 14:12
Ergün abi yine süpersin eline sağlık güzel görüntüler

Salih Reis
13-02-2012, 15:10
Ergun abicim c.tesi günü kılıç burnu dahil, uzun ada fener civarı dahil karış karış tüm denizi dolaştık 3 kişi 8-10 parça 300-400 grm. karagözler yakalayabildik gerisi izmarit, isparoz işte, 3 parça değil 1 tek parça olsun benim için yeter, canı gönülden tebrik ederim.

bizim oralarda balık kalmadı galiba :(

Çağatay
13-02-2012, 19:05
Ergun bey tebrikler, çok güzel balıklar. Bu yıl maşallah granyöz destanı yazdınız, bizlere de imrenerek izlemek kaldı. Daha bereketli avlarınız olur inşallah.

Yalnız bir şeyi yanlış bilmiyorsam, düzeltme yapmak istiyorum. Ahmet bey, granyöz hakkında bilgi istemiş. Siz granyöz ya da minekop diye cevap vermişsiniz. Benim bildiğim, dış görünüşleri birbirine benzese de granyöz (sarıağız) ile minekop iki farklı tür değil mi?

dogukan1997
13-02-2012, 19:49
Maşallah Abi yine almışsın granyozları Ellerinize sağlık maşşallah seri yapmışsın nediyelim rastgelsin iğnen keskin olsun afiyet olsun .... Rastgele ...

ergundürüsel
13-02-2012, 20:17
Ergun bey tebrikler, çok güzel balıklar. Bu yıl maşallah granyöz destanı yazdınız, bizlere de imrenerek izlemek kaldı. Daha bereketli avlarınız olur inşallah.

Yalnız bir şeyi yanlış bilmiyorsam, düzeltme yapmak istiyorum. Ahmet bey, granyöz hakkında bilgi istemiş. Siz granyöz ya da minekop diye cevap vermişsiniz. Benim bildiğim, dış görünüşleri birbirine benzese de granyöz (sarıağız) ile minekop iki farklı tür değil mi?
doğru ikisi de birbirine benziyor granyoz yada sarıağız balığı..

Anıl ÜNALAN
13-02-2012, 23:42
Vay be Ergun abim bensiz kırmışsın yine bu gariplerin belini :)
Şaşırdım doğrusu süpriz olsa gerek bunlar bize :)
Daha iyilerinin ve daha güzellerinin yine seninle olmasını dilerim..

Tuncay GÜNAY
14-02-2012, 10:13
ergun abi tebrikler yine dizmişsin granyözleri asker postalı gibi klasik oldu bu sende :) bu canına yandığımın granyözleri hep bacanakla mı tutulur. bende bacanağı alıp gelsem olmaz mı :) afiyet şeker olsun

ergundürüsel
14-02-2012, 10:24
Vay be Ergun abim bensiz kırmışsın yine bu gariplerin belini :)
Şaşırdım doğrusu süpriz olsa gerek bunlar bize :)
Daha iyilerinin ve daha güzellerinin yine seninle olmasını dilerim..
çok haklısın anıl balıklar olmaması gereken mevsimde ve olmaması gereken yerdelerdi biz de bu furyayı kaçırmıyalım dedik . Yanlız şunu anladım iyi istihbahrat ve kertiriz bilmek şart ...

ishak BALLICA
14-02-2012, 13:28
Sevgili dostlar, bereketli olsun..Harika bir av güncesi olmuş...Acaba bu balıkların lezzeti nasıl ?

SoNRoBiN
14-02-2012, 17:03
Maşallah, gözümüz gönlümüz açıldı. Herzaman rastgelsin...

SoNRoBiN'den sevgiler ve selamlar.

pendikli balıkçı
14-02-2012, 21:37
Böylesine muhteşem paylaşımları tekrar sitede görmek çok güzel birşey Ergun abi.Sizin için çok keyifli ve bir o kadar haz aldığınız bir av olduğu belli. Keza bilgisayar ekranı başında bu hazzı bizde ziyadesiyle duyduk. Böylesine harika avlarınızın devamını dilerim. Rastgele.

mase
16-02-2012, 16:00
Tebrik ederim çok güzel av olmuş daim olması dileklerimle

lidakin
23-02-2012, 17:01
Harika bir av olmuş tebrik ederim.

muratbaykent
24-02-2012, 10:44
Sevgili dostlar, bereketli olsun..Harika bir av güncesi olmuş...Acaba bu balıkların lezzeti nasıl ?

Tadı elbette çipura ve levrek gibi değil İshak bey.Ama sosunu yapıp ızgaraya attığınızda gayet lezzetli oluyor.