Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Balık avından boş dönme hüsrana uğrama

fredericsons
07-03-2012, 00:35
Geçen Pazar(04.03.12) günü sabah 7.00'da arkadaşlarla Foça'da kıyıdan balık tutup mangal keyfi filan yapmak üzere yemcinin yolunu tuttuk.Dükkanın sahibi adamda balıkçılıkla uğaraşan birisi olacak ki bize gitmeyin 2 gündür balık yok denizde dedi.Bizde koskoca denizde nasıl balık olmaz edasıyla yemleri (MAMUN-BORU KURDU) alıp Foçaya doğru yola koyulduk.Fenerin orada 1,2 saat takıldık 1 tık dahi alamadık attığımız yem olduğu gibi oltadaydı.Yanımızdaki arkadaşlardan biri Aliağa'da bu yemlerle rahat 30-35 balık tutarsınız demesi üzerine toparlanıp Aliağa yoluna koyulduk.Vardığımızda biraz dalgalıydı deniz,kurduk oltalarımızı attık denize başladık beklemeye.4 saatte bir kaç kez balık vurdu ama yakalayamadık en sonunda herkesin keyfi kaçınca aksam 5 gibi geri döndük.Bu işte ki tersliği bir türlü çözemedik siz abilerim arkadaşlarımın tavsiyelerine ihtiyacım var :S :))

Anıl ÜNALAN
08-03-2012, 00:30
Bu aylarda deniz suyunun soğukluğundan dolayı balık genellikle daha derin sularda gezmektedir bu sebepden dolayıda kıyıya fazla yaklaştığı söylenemez.
Balık tutmamanızın en büyük sebeplerinden birisi bu olarak görüyorum.
Pazar günü havanın hangi yönden estiğini bilmiyorum fakat bu havalarda kıyılar pek balık yapmadığından yönününde çok fazla önemi olduğunu söyleyemem kıyıların balıksız olduğu bu aylarda rüzgar yönünün pek önemi olmayacaktır :)
Havalar ısındıktan sonra oltalarınızın bayram etmesi ümidiyle.

fredericsons
09-03-2012, 12:51
Denizden karaya esiyordu rüzgar (YILDIZ).Hava koşulları iyiydi fazla dalga yoktu denizde ama kısmet değilmiş o gün balık tutmak.Bir dahaki balık avına bu verdiğin bilgiler esnasında tekneden çıkmam gerektiğini anladım.Yormun için çok teşekkür ederim anıl kardeşim.Oltandan balık eksik olmasın :))