Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : İzmir Seferihisar(Akarca) civarında balık nerelerde çok ?

fresenius
09-03-2012, 16:01
Arkadaşlar 4.50 10 beygir içten takma diesel fiber bir tekne aldım.kısmetse haftaya seferihisar akarcadan suya indircem.sürekli orda suda kalacak.Acaba o civarda balık en çok nerelerde çıkar.söyliyebilirmisiniz?
2-balık bulucuların faydası varmıdır.hangi modeli alabilirim?
3-akarca civarında tekneni güvenli bağlı kalabileceği bir yer varmı?benim bildiğim jandarmanın yanı var!
4-konu ile ilgisi yok ama teknenin altına normal antipas boya sürüp suya indirmeyi planlıyorum.bir sakıncası olurmu?antipas kuruduktan sonramı suya indirilmeli?

not:tekne olayına ilk kez giriyorum!:))
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Anıl ÜNALAN
09-03-2012, 19:57
Arkadaşlar 4.50 10 beygir içten takma diesel fiber bir tekne aldım.kısmetse haftaya seferihisar akarcadan suya indircem.sürekli orda suda kalacak.Acaba o civarda balık en çok nerelerde çıkar.söyliyebilirmisiniz?
2-balık bulucuların faydası varmıdır.hangi modeli alabilirim?
3-akarca civarında tekneni güvenli bağlı kalabileceği bir yer varmı?benim bildiğim jandarmanın yanı var!
4-konu ile ilgisi yok ama teknenin altına normal antipas boya sürüp suya indirmeyi planlıyorum.bir sakıncası olurmu?antipas kuruduktan sonramı suya indirilmeli?

not:tekne olayına ilk kez giriyorum!:))

Merhabalar.
Balık bulucunun avlanacağınız derinliğin ve avlanacağınız meranın dip yüzeyini tanımanız hakkında faydası olur. Bende Garmin 421C var navigasyon özelliklerinin de çok fazla faydasını görüyorum.. Sisli havalarda dönüşte rotamdan şaşıp ne mazot israfı ne de risk yaşıyorum.
Teknenin suda kalan kısmı için antipas yanlış tercih çünkü denizde sürekli kalan tekneniz yosun, kepez ve dragana tutacaktır bunlarda belli bi süre sonra teknenizin su üzerindeki sürtünmesini fazlalaştırıp ilk zamanlarınızda kathedtiğiniz hızı tamamıyla etkileyecektir. Bunun için zehirli boya dediğimiz boyadan alıp teknenin zeminine uygulamanız gerekmektedir bunlar deniz suyundan dolayı oluşacak zararlıları engelleyecektir ;)
Saygılarımla.

TUĞYAN
10-03-2012, 09:51
Kardeşim sana ıldır tarafını önerebilirim iyi mercan alıyorlar tabiğiki uzak dersen birşey diyemem

fresenius
12-03-2012, 09:11
ilginiz için teşekkürler.Boyayı normal yağlı boya yaptık hafta sonu.konu ile ilgili bilgili birkaç abimiz boşuna zehirliye okadar para vermeyin.yazık dedi.
navigasyon olayını cep telefonum ile çözmeyi planlıyorum.balık bulucu derinlik olarak faydalı olcağına inanıyorum.sonra alabilirim.
ılıdır uzak oraya gitmem biraz zor olur.römorka indir bindir zor olacak.nisan-ekim arasında sürekli denizde bırakmayı planlıyorum.akarca jandarmanın orda bir koy var.15-20 tekne orada bağlı.orda duracak gibi gözüküyor.kısmetse 18 martta denize indireceğim.:)
birde güneş için tente yaptırmak istiyorum izmirde yapan varsa adres verebilirmisiniz?

Balikci Alp
06-04-2012, 18:38
Sevgili fresenius,
Akarca tarafının taşlığı boldur. Bu taşlıkları bulup balığı bulabilirsin, bunun için balık bulucu alıp dip yapısını görüp anlaman önemli kanımca. O taraflarda 200 metreye kadar olan bölgede taşlık bulursan seni sürprizlerde bekliyor.
Hiç balık bulamazsan, azıcık açıl, Altınköy açıkları 80 metrede derinsu mercanı alırsın.
Yağlı boya konusunda yaptığının doğru olduğuna katılamayacağım, sonuçta zehirli boya suda yavaş yavaş kendini salan bir boya, bu şekilde teknede oluşan (boya katmanının) yosun ve kabukluluları geri salıyor. Yağlı boyanın bu tür bir özelliği olduğunu ben bilmiyorum. ama artık yaptıysan diyecek bir şey yok, tecrübe edip kendin öğrenirsin, Eylül ayında bizde senin tecrübenden faydalanırız.
Hayırlı avlar dilerim. Sana tavsiyem, su ısınmadan ava başla, su ısınınca gopezler heryerde oluyor.

fresenius
07-04-2012, 09:29
alp,bilgi için çok teşekkür ederim.bu akşam 4,de kısmetse açılacağım.ayrıca pazarda çıkacağım.dediğin gibi bir deneyip sonra sonucu yazarım.balık bulucu condor f238 buldum(250tl).birde garmin 200 var(500tl).karar veremedim.şimdilik hislerimizle açılacağız.bakalım kısmet:)).oltaya hiç balık vurmayınca insan gopoz,isparozu arıyor açıkcası.eve eliboş dönüp hanımın dalga geçmesi kadar kötü birşey yok:)))))
not:iskele nasıl olmuş ama.1 saate kendimiz yaptık:)))

MAVİ FENER
07-04-2012, 17:14
alp,bilgi için çok teşekkür ederim.bu akşam 4,de kısmetse açılacağım.ayrıca pazarda çıkacağım.dediğin gibi bir deneyip sonra sonucu yazarım.balık bulucu condor f238 buldum(250tl).birde garmin 200 var(500tl).karar veremedim.şimdilik hislerimizle açılacağız.bakalım kısmet:)).oltaya hiç balık vurmayınca insan gopoz,isparozu arıyor açıkcası.eve eliboş dönüp hanımın dalga geçmesi kadar kötü birşey yok:)))))
not:iskele nasıl olmuş ama.1 saate kendimiz yaptık:)))

Sana bol şans diliyorum...İlk önce benim için oltanı salıver diyorum...Rast gelsin inşallah...

fresenius
10-04-2012, 08:14
cumartesi 5-6 arası çıktık.yine 5-6 tane oto balığı aldık.sanırım akarcada balık yok gibi geliyor:)))evi satıp ıldır yada karaburunamı taşınsak acaba:))))

Balikci Alp
11-04-2012, 04:16
Balık isi sabır isi. Samanlıkta iğne ariyorsun :) hemen moralleri bozma. Ayrıca avlandigin körfez verimli bir körfez. Balık bulucunun sana su faydası olur. Öncelikle, sürü halinde bulunan gopezi sana gösterir. Sende üstüne olta atıp, gopezleri topların :) sonra yavaş yavaş deneme yanılma yolu ile balık bulucudan gördüğün dip yapısının ne olduğunu (kum, tas, yosun, vs.) anlamaya başlarsın ve ona göre balık olması daha muhtemel yerde avlanırsın. Bu sırada bir bilgi, iki hafta once sırtı ile cok verimli tombik avları yaptılar Akarca açıklarında. Rastgelsin.

Balikci Alp
11-04-2012, 04:36
Ufak bir bilgi daha, Akarca'dan çiçek adasinin burnunun arkasında kalacak sekilde acilabilirsen, 80 -90 mt arası mercan yapan yer var. Ada burnundaki sığlıktan dikkatli geçersen, sana 2,5 - 3 mil uzaklıkta olması gerekir. Bir de Killik burnunu donersen, o taraf dip yapısı bakımından hareketlilir. 55-60 mt.lerde balık alirsin. Sabırlı isen, oralarda kıyıya daha yakın ara ara sırtı dene, zokayi 10 metre suya indir. Tekrar rastgelsin.

fresenius
11-04-2012, 07:25
Alp kardeşim olmazssa bir hafta sonu misafirim olda beraber çıkalım.bahsettiğin yerler hakkında hiçbir bilgim yok:).balık bulucuyu almak farz oldu:))80 metredende çapayı çekme ölüm oluyor buarda .çıpada top olayını beceremem gibi geliyor bana!

fresenius
27-04-2012, 11:18
Eveett.geçen haftaki lodostan dolayı teknemizi maalesef kaybettik.tamiri mallesef hasar büyük olduğu için mümkün değil.içten takma boş olarak yenisini bakıyorum.elinde olan yada bilen var ise mesaj atsın lütfen.
Teknenin parçalandığına değilde,adam gibi bir balığa çıkmadığıma yanıyorum:((

kıymet3535
27-04-2012, 11:49
çok geçmiş olsun hakan bey. üzüldüm sizin adınıza. Umarım daha iyileri sizin olur.

muratdogan
27-04-2012, 11:52
Çok geçmiş olsun.
Açıkçası son derece üzücü bir durum olmasına karşın herşey de bir hayır vardır.
...
İnşallah yeni teknenize kavuşur ve bereketli avlar yaparsınız.

BALIKÇIDENİZ
09-05-2012, 09:52
arkadaşlar birde kıyıdan avlanmada seferihisarın en verimli yeri neresi bi söyleseniz süper olacak :) dolaşıp duruyorum. rast gele

fresenius
09-05-2012, 12:39
arkadaşlar birde kıyıdan avlanmada seferihisarın en verimli yeri neresi bi söyleseniz süper olacak :) dolaşıp duruyorum. rast gele

Ben akarca civarında kıyıdan çok denedim.ama elle tutulur bir sonuç alamadım.bu yüzden gidip tekne aldım.oda hüsran oldu.:((denizde balık bırakmamışlar dostum.hadi biz şimdi balıkçıdan gidip alabliyoruz.çocuklarımız onuda bulamıyacak:))

Balikci Alp
09-05-2012, 20:43
çok çok üzüldüm. Geçmiş olsun. en kısa zamanda dilediğiniz tekneye kavuşmanıze dilerim.

Anıl ÜNALAN
09-05-2012, 23:03
Çok geçmiş olsun mesajınızı yeni gördüm çok üzücü bir olay gerçekten..
Bağladığınız yerin bir mendirek-liman olmadığını görüyorum keşke sıkı tedbirler alsaydınız. Bu konuda biraz acı tecrübe edinecek olmanızdan dolayı üzüldüm doğrusu..
Tekne bağlama konusunda ki tecrübelerimi en yakın zamanda kaleme alıp siz üyelerimize aktarmam sanırım herkes açısından iyi olacaktır..
Saygı ve sevgilerimle..

kaptankarabulut
10-05-2012, 15:31
Hakan kardeşim bende msjınızı daha yeni fark ettim.Gerçekten üzücü bir durumla karşı karşıya kalmışsınız geçmiş olsun.Aslında o bölgelerde güzel avlaklar mevcut Umarım yeni alacağınız teknenizle o bölgeleri bulursunuz.Ve daha verimli avlar gerçekleştirirsiniz.Sakın pes etmeyin...Çünkü inanın çok güzel bir hobi..

fresenius
12-05-2012, 21:26
Uygun fiyata tamir edebilicek varsa iletisime gecsin(acilll).
555 876 98 54.

Baba Yalçın
12-05-2012, 21:59
Hakan Kardeşim çok geçmiş olsun. Allah başka keder vermesin. İnşallah daha iyilerine kavuşursun. Tekrar çok büyük geçmiş olsun. Saygılar.

fresenius
30-05-2012, 12:54
Evet dostlar yeni teknem kısmetse bu hafta sonuna hazır olacak.Bakalım bunuda parçalamaz isek iyi olur::))

soncet36
30-05-2012, 13:37
Evet dostlar yeni teknem kısmetse bu hafta sonuna hazır olacak.Bakalım bunuda parçalamaz isek iyi olur::))
hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullanmanız dileğiyle.
ALLAH kaza bela vermesin.

Balikci Alp
31-05-2012, 13:24
Kazasız belasız ve mutlulukla kullanmanızı dilerim

fresenius
08-06-2012, 12:56
Teknenin işlerinin daha bitiremediğim için hala karada maalesef.sormak istediğim bir şey var.
İçersinde ağırlık yok.ben kendim dökmek istyorum.edindiğim bilgiler ile mermer tozu ile dökme polyesteri karıştırıp dökmek en iyisi deniliyor.
25 kilo kalın+25 kilo ince mermer tozunu karıştırıp dökme poyester(bir miktar sertleştiric ve hzılandırıcı) ile yapılıyormuş ama ince detaylarını bilmiyorum.bilen var ise madde madde bana yazabilirmi acaba?saygılar.
yukarıdaki resimde ek olarak şuanda o yuvada içten takma motor+şanzuman var!

nadirsakoglu
06-09-2012, 13:40
hakan kardeş birzamanlar seferihisarda balık arıyanlardanım. yazlığı sattık artık gidemiyorum. hayırlısı ile teknen çıktığında akarcanın tam karşısında taş adalar var taş adaları geçiyorsun 41 metreyi bul balık bulucun varsa şayet orayı dene biz oralarda epey iri mercan ve karagöz özellikle aldık. kıyıda pek uğraşma yok çünkü tek olarak ar sitesinin orası sabaha karşı veya akşam üstü çıpra yapabilir. başka yerde ben görmedim. hadi rastgelsin tekneni güle güle kullan.

fresenius
11-09-2012, 20:50
hakan kardeş birzamanlar seferihisarda balık arıyanlardanım. yazlığı sattık artık gidemiyorum. hayırlısı ile teknen çıktığında akarcanın tam karşısında taş adalar var taş adaları geçiyorsun 41 metreyi bul balık bulucun varsa şayet orayı dene biz oralarda epey iri mercan ve karagöz özellikle aldık. kıyıda pek uğraşma yok çünkü tek olarak ar sitesinin orası sabaha karşı veya akşam üstü çıpra yapabilir. başka yerde ben görmedim. hadi rastgelsin tekneni güle güle kullan.

ilgin için teşekkür ederim.epeydir siteye girmiyordum.tekne ile seferlere başladım.ama bir çoğundan boş döndük.genelde ot balığı ve hanos aldık.2 hafta önce taş adaya gittim.adanın yakınına demirledim.zıpkın-palet ile tekneden daldım.adanın üzerine çıktım.adanın etrafı epey bir kayalık.etrafında balıklar var ama benim tekne ile yaklaşmak pek mümkün değil.zıpkın ile 3-5 atış yaptım.ama birşey denk getiremedim.çokca sarpa mevcut.orta boy karagözler var.bolca yeşil-kırmızı çizgili ot balığı yine mevcut.tekneye geri döndüm.bir cesaret ile adanın dibine kadar getirip kayaya bağladım.yarım saat olta(3mt,den) attım.gıcık ot balıkları tüm yemleri yedi.tekne için pek uygun bir yer değil taş ada.bunu anladım.
Bugün garmin echo 200 balık bulucu aldım.Cuma akşamı kısmetse tekneye takıp dediğin yere gitmeyi düşünüyorum.Birde oralarda bir tekne motor ustası,akarca açıklarında bir batık olduğunu vebu batıkta çok güzel balık olduğunu idda etti.bu konuda bilgisi olan varmı?hiç balık bulucu kullanmadım.menüsü türkçe.çok zor olmasa gerek.Bu cihaz ile ilgili bilgisi olan varsa yazarsa çookk sevinirim.birde bu cihazı 2 teknede kullanacağız.sök-tak olacak yani.sensörü en kolay nasıl sök tak yaparız?bir değnek-boru ucuna takmayı planlıyorum.onuda tekneye mengene tarzı bir şey ile sabitlemeyi düşünüyorum.yanlız teknenin arka kısmında solda devirdaim çıkışı,ortada yeke,sağda,da katlanır krom merdiven var.merdivenin arkasına takmayı planlıyorum.sensör en iyi nerde sonuç verir?

fresenius
25-01-2013, 10:07
balık bulucuyu iyice kullanmayı öğrendim.ama sonuç değişmedi.akarcada balık yok dostlar.:(git gel boş.gopez bulursak seviniyoruz:)hehehe.