Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Arkadaşlar Merhaba

Baba Yalçın
16-03-2012, 21:17
Arkadaşlar hepinize merhaba; Burdan bir arkadaşımızın daveti üzerine bundan sonra aranızda yazmaya karar vermiş bulunuyorum. Ben 60 yaşına merdiven dayamış, bilgisayara biraz uzak, profesyonel balıkçı olarak. Bu güne kadar elimden geldiğince balıkçılığımızın kurtulması için. Ülkemiz karasularında alınması gereken acil radikal kararlar üzerine, uğraş verdim ve damardan yazılar yazdım hep. Böyle gelmiş böyle gitmez. Zaten denizin kendisi buna müsade etmeyecek. Bundan sonrası için neler yapmalıyız, hangi ülkeleri örnek almalıyız herkesin hayallerindeki denizi balığı balıkçılığın sağlanması için neler yapmamız gerekir. Bu konularda elimden geldiğince yazmaya çalışıcam. Bizler adam gibi balıkçılığı yaşayan, bugünleri gördükçede üzüntüden kahrolan son nesiliz. Umarımki bizim bıraktığımız bayrağa bizden sonraki nesil olarak sizler sahip çıkarsınız. Fazla uzatmadan, avatar resmini seçmemin sebebide her türlü balığın karasularımzda balık soykırımına uğramadan önceki zamanları hatırlattığı için seçtim o yılların anısına. Saygılarımla.

kadir 06
16-03-2012, 21:43
Cook cok haklisiniz Yalcin bey,o bir ignesi bos cikmayan capari bedenlerini,kovalar dolusu istavrit ve kolyoz baliklarini tuttugumuz o gunler ne guzel ne zevk ve keyif verici anlardi.Cogu kez kendimi alamiyorum ve diyorumki o donemlerde bile yedigimiz balikda bir baska lezzetliydi hani yada agzimizin tadimi bozuldu gitti veya denizlerimizin kimyasimi bilemedim gitti dogrusu.Boyle giderse, uzulerek soyluyorum ileri nesil ucretli buyuk tatlisu havuzlarinda alabaliga olta sallayarak keyif bulacak.Neyse, yapilacak o kadar sey varki.Aaa bu arada aramizada hos geldiniz,bilgi beceri ve dostluk hep kazansin diyerek keyif alacaginiz paylasimlar dilerim..

c*.türkiyem.c*
16-03-2012, 22:03
yalçın bey aramıza hoşgeldiniz keyifli paylaşımlarda görüşmek üzere

Baba Yalçın
16-03-2012, 22:29
Cook cok haklisiniz Yalcin bey,o bir ignesi bos cikmayan capari bedenlerini,kovalar dolusu istavrit ve kolyoz baliklarini tuttugumuz o gunler ne guzel ne zevk ve keyif verici anlardi.Cogu kez kendimi alamiyorum ve diyorumki o donemlerde bile yedigimiz balikda bir baska lezzetliydi hani yada agzimizin tadimi bozuldu gitti veya denizlerimizin kimyasimi bilemedim gitti dogrusu.Boyle giderse, uzulerek soyluyorum ileri nesil ucretli buyuk tatlisu havuzlarinda alabaliga olta sallayarak keyif bulacak.Neyse, yapilacak o kadar sey varki.Aaa bu arada aramizada hos geldiniz,bilgi beceri ve dostluk hep kazansin diyerek keyif alacaginiz paylasimlar dilerim..

Kadir'cim mesajın için teşekkür ederim. Lezzet konusunda haklısınız. Bana görede eski balıklar daha lezzetliydi. İstavrit kolyozdan vazgeçtimde uskumru lipariler, lüferler palamutlar, leğenlere sığmayan bacak gibi kofanalar, torikler, orkinoslar,
kalkanlar, kırlangıçlar ağacın yaprakları gibi 2-3 kg.'lık karagöz sürüleri, hangi birini sayayım. Mevzu çok uzun. Bazı eksiklikler giderildikten sonra damardan giricem konulara. Saygılar.

Baba Yalçın
16-03-2012, 22:31
yalçın bey aramıza hoşgeldiniz keyifli paylaşımlarda görüşmek üzere

Hakan'cım mesajın için teşekkür ederim. Görüşmek üzere. saygılar.

bnymnblr
16-03-2012, 22:52
Yalçın Abi hoşgeldin.
Foruma güç katacağına inancım tamdır.
Paylaşımlarını bekliyoruz.

Baba Yalçın
16-03-2012, 22:59
Yalçın Abi hoşgeldin.
Foruma güç katacağına inancım tamdır.
Paylaşımlarını bekliyoruz.

Sağol Kardeşim, bilirsin yazılar kesin damardan olacak, frenler tutarmı o konuda söz veremem. Bakıcaz artık. Mesajın içinde teşekkür ederim. Saygılar.

bnymnblr
16-03-2012, 23:03
Abi o uzun metrajlı yazıları keserek alt alta mesajlar halinde yazarsan okuyucu her satırını daha dikkatli okur düşüncesindeyim. Her satırı emek olan bir yazıyı bu şekilde bölümlere ayırmanın güzel olacağını düşünüyorum.
Tabi benim şahsi fikrim. Sen nasıl uygun görürsen.

xnode
16-03-2012, 23:24
Hoşgeldiniz, sohbet ve paylaşımlarınızı bekleriz.

ustam18
17-03-2012, 00:01
Yalçın bey aramıza hoş geldiniz. umarım keyif alırsınız forumumuzdan.katılımlarınızı bekleriz.
Avlarınız bereketli olsun Rastgele.

Baba Yalçın
17-03-2012, 00:33
Abi o uzun metrajlı yazıları keserek alt alta mesajlar halinde yazarsan okuyucu her satırını daha dikkatli okur düşüncesindeyim. Her satırı emek olan bir yazıyı bu şekilde bölümlere ayırmanın güzel olacağını düşünüyorum.
Tabi benim şahsi fikrim. Sen nasıl uygun görürsen.

Mailimede öyle uyarı çok gelmişti bizi mahvettin yarın işe gidicez uykusuz bırakacaksın gibisinden. Kısa yada uzun ama kesin damardan olacak. Yazıların durumuna göre bakarım artık sağol kardeşim. Saygılar.

Baba Yalçın
17-03-2012, 00:36
Hoşgeldiniz, sohbet ve paylaşımlarınızı bekleriz.

Sağol kardeşim teşekkürler. Bir kaç ayar gerekecek. Sonra başlarız. Saygılar.

Baba Yalçın
17-03-2012, 00:43
Yalçın bey aramıza hoş geldiniz. umarım keyif alırsınız forumumuzdan.katılımlarınızı bekleriz.
Avlarınız bereketli olsun Rastgele.

Hayrettin'cim teşekkürler. Keyif almaktan ziyade keyif vermeye, aydınlatma görevimi aktarmaya geldim. Av?? İşte o arada çay molası. Bizim bulunduğumuz mekan Bostancı, Adalar gırgırlar tarafından hergün Hiroşima, Nagazaki'de nereye kadar!!?***

Az zaman sonra herkes traş olacağı jiletin markasını seçecek, o saç kayıkların hepsi bu gidişle jilet olacaklar. Dünyanın hiç bir yerinde böyle kepazelik yok. Daldım birden. Bulabilirseniz sizede iyi avlar. Saygılar.

MAVİ FENER
17-03-2012, 01:04
Baba Yalçın;
aramıza hoş geldin...Aramızda çok iyi vakit geçireceğinizi umut ederim..Rastgelsin...

Baba Yalçın
17-03-2012, 01:12
Baba Yalçın;
aramıza hoş geldin...Aramızda çok iyi vakit geçireceğinizi umut ederim..Rastgelsin...

Vay Nuri'cim kader dedikleri bu olsa gerek.

"Beni kör kuyularda yalnız bırakma"

Bu cümleni okuduktan sonra seni nasıl yalnız bırakırım. Rastgelsine bu seferlik girmeyim. Çünkü rastgelicek maile hiç 1 şey bırakmadılar maalesef. Sen en iyi bilenlerdensin. Limana indim baktım Kınalı Burgaz arası 5 gırgır kolaçan Burgaz Ada vapur iskelesi burnunun dibi mola fatfat. Mesajın için teşekkürler. Saygılar.

Tuncay GÜNAY
17-03-2012, 12:17
aramıza hoş geldiniz. keyifli paylaşımlar dileriz.

Baba Yalçın
17-03-2012, 14:43
aramıza hoş geldiniz. keyifli paylaşımlar dileriz.

Hoşbulduk, Tuncay Kardeşim mesajın için teşekkür ederim. Benim göbek adımla senin soyadından adaş sayılırız. Senden iyi olmasın bir kardeşim daha var, aynı soyadı taşıyorsunuz.

DOSTLUK KÜÇÜK MENFAATLERE KURBAN EDİLMEYECEK KADAR BÜYÜK BİR DUYGUDUR.

Bu alttaki cümlen vaaoovvv dedirtecek enstantane bir cümle, bazen duvar yazısı, bazen kitap kapağı, bazende afiş olabilecek nitelikte. Herkesin beyninin ajandasında not etmesi gereken bir cümle. yazıları yazmaya başladıktan sonra bu cümlenin üstünde niye durduğumuda zamanla anlıyacaksın, tekrar teşekkür ettim. Saygılar Kardeşim.

Murat ÇAKMAKÇI
17-03-2012, 19:55
Aramıza hoş geldiniz:helal:

Baba Yalçın
18-03-2012, 01:38
Aramıza hoş geldiniz:helal:

Hoş bulduk Murat'çım teşekkür ederim. Saygılar.

Anıl ÜNALAN
18-03-2012, 07:30
Aramıza hoşgeldiniz umarım keyifli sohbetler yaşayabileceğiniz size uygun bir ortamla karşılaşmışsınızdır.
Saygılarımla..

Baba Yalçın
18-03-2012, 12:43
Aramıza hoşgeldiniz umarım keyifli sohbetler yaşayabileceğiniz size uygun bir ortamla karşılaşmışsınızdır.
Saygılarımla..

Anıl'cım teşekkür ederim. Hele köşeler ayarlansında, sohbetler tadından yenmez herhalde. Benim tek derdim. Bizden sonraki nesile neler aktarabiliriz. Denizlerimiz nerden nerelere hangi sebeplerden geldi. Bundan sonrası için alınacak tedbirler ne olmalıdır. Yazacaklarım deniz balık sevdalısı, balık tutmak isteyen herkesi ilgilendirecek haliyle. Saygılar.

dogukan1997
18-03-2012, 17:56
aramıza hoş geldiniz şimdiden video ve resimleriniz bekliyor olacağım . saygı ve sevgilerimle rastgele .

Baba Yalçın
18-03-2012, 20:55
aramıza hoş geldiniz şimdiden video ve resimleriniz bekliyor olacağım . saygı ve sevgilerimle rastgele .

Doğukan kardeşim hoş bulduk teşekkür ederim. Ayarlamalar yapılsın başlarım.
Biz artık unumuzu eleyip eleği asmışız. Artık buradan yazıp anlatacaklarım. Bizlerden sonrakiler, sizler ve ondan sonrası gelecek nesile ne bıraktılar. Bende herşey açık büfe ve damardan.

İlk yazım "Mavi Ormanın Son Kralı" (Lüfer) 1.2.----3.4.---5. Bölüm olacak.

Sonrası dizi filim gibi olacak. 500-600 video you tube'dan seyredildi konusuna binaeten. 100-150 tanesi ayıklandı en az 5'er kere seyredildi. Bir kısmı ABD ve Avustralya'daki arkadaşlarla tercüme yapıldı yazışarak, süremi, 15 Aralıktan beri sabah 05:00-06:00'ya kadar sürdü (hergün) hala devam ediyor. Gerisi süpriz olsun.

Zamanı geldiğinde açıklamasını (bilgilendirme) yaparım. Sonrada taksit taksit devam ederiz. İnşallah bıkıp havlu atmazsınız. Bu arada üzerinize afiyet 3-4 senedir hep savuşturuyorduk, gripte tam kaput durumu galiba salgın gibi herkes dikkatli olsun kardeşlerim. Saygılar.

dogukan1997
18-03-2012, 21:17
Doğukan kardeşim hoş bulduk teşekkür ederim. Ayarlamalar yapılsın başlarım.
Biz artık unumuzu eleyip eleği asmışız. Artık buradan yazıp anlatacaklarım. Bizlerden sonrakiler, sizler ve ondan sonrası gelecek nesile ne bıraktılar. Bende herşey açık büfe ve damardan.

İlk yazım "Mavi Ormanın Son Kralı" (Lüfer) 1.2.----3.4.---5. Bölüm olacak.

Sonrası dizi filim gibi olacak. 500-600 video you tube'dan seyredildi konusuna binaeten. 100-150 tanesi ayıklandı en az 5'er kere seyredildi. Bir kısmı ABD ve Avustralya'daki arkadaşlarla tercüme yapıldı yazışarak, süremi, 15 Aralıktan beri sabah 05:00-06:00'ya kadar sürdü (hergün) hala devam ediyor. Gerisi süpriz olsun.

Zamanı geldiğinde açıklamasını (bilgilendirme) yaparım. Sonrada taksit taksit devam ederiz. İnşallah bıkıp havlu atmazsınız. Bu arada üzerinize afiyet 3-4 senedir hep savuşturuyorduk, gripte tam kaput durumu galiba salgın gibi herkes dikkatli olsun kardeşlerim. Saygılar.

tamam abi saol hadi şimdiden yazılarını bekliyorum