Tüm Versiyonu Göster : Mersin'de balık neden yok
Herkese merhaba;
Başlıktan da anlaşılacağı üzere mersin de balık yok malesef. bunun nedeni trol mü yoksa balon ( kurbağa balığı ) balığı ve ya bilinçsiz avlanma mı bilemiyorum.ancak karadan deniz avı artık hoş vakit geçirme ( ki artık zor ) işine döndü.
mersin merkezden tutunda silifkeye kadar bir çok yerde avlandık. ama görüyoruz ki yakaladığımız balıklar 2-3 parça ve yavru daha.( EGE BÖLGESİNİN AV RAPORLARINI GÖRÜNCE İÇİM CIZ EDİYOR)
Tekneden av da pek farklı değil. giden arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler en azından bu yönde. nisan ayının gelmesini ve balıkların sahillere yaklaşmasını beklemekten başka çaremiz yok.
Saygılarımla
Anıl ÜNALAN
26-03-2012, 19:25
Kontrolsüz avlanma tüm bölgelerimizin kanayan yarasıdır. Bundan yıllar önce 1 babanın teknesi varken şimdi 4 oğlunun 1 torunun ve yine babanın profesyonel balıkçılık yapan teknesi bulunmakta hepsi de avlarına devam edip geçimini buradan sağlamakta. Anlatmak istediğimi kısacası anlamışsınızdır sanırım..
Karadeniz yöresinden bir hikayeye kulağım ilişti geçenlerde. Birisi 30kusür metrelik gırgır yaptırmış ve ilk sezonda inanılmaz balık tutarak teknesinin parasını çıkartmış, sezon bitiminde ise aynı model bir teknenin siparişini vermiş, şimdilerde 2 tekneyle balıkçılık yapıyor fakat 2 tekneden 3-4 sezonda 1 tekne parası kazanamıyor ;)
Yıllar geçtikçe denizlerimiz kötüye gitmek zorunda kalıyor bunun sebebi de denizlerimiz üzerinde tekne sayısının herhangi bir devlet kontrolüne maruz kalmamasıdır..
Saygılarımla..
batacika
26-03-2012, 23:40
Akdenizin balon balığı istilası altında olduğu doğru fakat bilinçsiz avlanma balığın olmamasının başlıca nedeni bence.
söylediklerinize katılmamak elde değil. kısa vadede çözüm bulmak zor.
sadece balık tutmak için ege bölgesine gitmeyi bile düşünüyorum.denizin kenarında ratlar yanımda ve türk sanat müziği eşliğinde :)
MAVİ FENER
27-03-2012, 13:15
sadece balık tutmak için ege bölgesine gitmeyi bile düşünüyorum.denizin kenarında ratlar yanımda ve türk sanat müziği eşliğinde :)
Müzik ruhun gıdasıdır.bende sanat müziği hastasıyım..Şu anda dahi alaturka radyoyu dinliyorum ( 91.0)....
Eğer balık olmama durumu son haftalarda meydana gelmiş ise, o zaman deniz dibinde sarsıntı var demektir..
Bizler tarafından hissedilmeyen 2-3 şiddetinde deprem olabilir...
Su sıcaklıkları aşırı derecede arttığı için balıklar kuzeye doğru göç ediyorlar, en büyük faktör bu.
MERCURY90
27-03-2012, 21:07
Genel olarak; mersinde normalde bu aylarda pek balık olmaz. Aslında var ama tutabilene.
Normalin dışında; Bu Sene Mersinde Hiç Balık Yok.
tek tük karakulak, levrek, mırımır, sargoz görüyorum yada duyuyorum.
Bu kadar kısırlık da doğrusu beklemiyorudum, Hiç mi balık olamaz yani!
malesef son 2-3 haftayı kapsayan bir durum değil bu sezon böyle bir durum var.
tek tük aldığımız oluyor ama suya geri bırakıyoruz çünki daha küçükler.nisan ayının gelmesini bekliyeceğiz . yapabilirsek bir de tekne organizasyonu yaparız (beni deniz tutmazsa :hıııı: )
MERCURY90
28-03-2012, 19:32
Nisan ayındada olmuyor Merinde kıyıda, geçen seneden biliyorum
tekneyle açıldığın zaman iyi bir kaptanla kerterize gitmen gerek. yok kendin gideceksen rasgele
MAVİ FENER
29-03-2012, 12:05
Xnode arkadaşımızın dediği gibi, eğer kıyılarda balık yoksa, kıyı sularının ısınmasından dolayı balık rahatsızlık duyabilir. bu durumda kendisini daha güvenli hissedebileceği derin sulara çekebilir...Ayrıca kepezlik yerleride tesbit edip balığı bu türdeki kayalık yerlerde aramakta fayda vardır diyorum...Rast gelsin inşallah...
Tuncay GÜNAY
29-03-2012, 21:03
engin kardeşin düşünceni gerçekleştirmek istediğin zaman bana ulaş kardeşim denizli team seni misafir etmekten onur duyar kazıklıdaaaa :):):) balık tutmaktan yoruluncaya kadar tutarız ne dersin. ;);)
MAVİ FENER
30-03-2012, 00:14
engin kardeşin düşünceni gerçekleştirmek istediğin zaman bana ulaş kardeşim denizli team seni misafir etmekten onur duyar kazıklıdaaaa :):):) balık tutmaktan yoruluncaya kadar tutarız ne dersin. ;);)
Tuncay;
Eğer İzmir de olsaydım, müzik eşliğinde sana eşlik ederdim...Türk sanat Müziği dinleyen kişilerin ruhları çok ince , hassas vede kibar olur...
tuncay abi ve mavi fener (isminizi bilmediğim için böyle hitap etmek zorunda kaldım) ilginize çok teşekkürler.umarım birgün hem ege bölgesini gezmek hemde sizlerle balık avlamak için gelirim sağlıcakla kalın
MERCURY90
30-03-2012, 20:33
kayalık yeleri taradım. balık kaynıyordu ama oltaya vurmuyorlar öylece geziniyorlar
MERCURY90
02-04-2012, 20:41
MAVİ FENER kepezlik yer dediğiniz yerler nasıl oluyor. yani nasıl bulabiliriz.
mesela bu ayda ve bu mevsimde mersinde çupra olmaz iken dün bir yer keşfettim arkadaş habire çupraları çekiyordu,
yoksa bende kepezlik bir yermi buldum?
Tuncay GÜNAY
02-04-2012, 20:58
Tuncay;
Eğer İzmir de olsaydım, müzik eşliğinde sana eşlik ederdim...Türk sanat Müziği dinleyen kişilerin ruhları çok ince , hassas vede kibar olur...
türk sanat müziği dinleyen insan gercekten ince ruhlu olur kaptanım ben şahsen müzik dinleneyi sevmem fakat t.s.m ne bayılırım dinlerken eşlik de ederim gerçi beni hemen sustururlar ama yinede eşlik etmekten vazgeçmem eğer bir gün beraber keyf avında beraber olabilirsek kesinlikle t.s.m den seçme parçalar eşliğinde olsun sayın üstadım saygılar
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.