Tüm Versiyonu Göster : İstanbul sahilde avlanamama
orkandmr
28-03-2012, 13:06
merhaba, ben foruma yeni üye oldum. istanbul tarabya otelinin oradan 2 gündür hem kuru sülünez ve kuru boru kurdu ile olta atıyorum. Çinekop takımı kullanıyorum , dip te kullandım fakat hiç bir sonuc yok :( . pek bilmiyorum bu konuları bana yardımcı olursanız çok sevinirim. kamışım surf kamış 4.50 lik makaramda iyi. tarabya ,arnavutköy civarların bu zamanlarda ne balığı tutulabilir , nasıl bir yem ve takım kullanmamız gerekir. acaba zaman ve mevkiimizmi yanlış. yardımcı olursanız çok sevinirim...
dogukan1997
28-03-2012, 14:22
Öncelikle iyi günler. İlk imza ayarlarınızı düzeltirseniz kimse hitapta yanlışlık yapmaz. Şuan İzmir'de balık başlamadı , belki İstanbul'da da öyledir . Bilgi sahibi olan abilerim yardımcı olurlar rastgele sevgi ve saygılarımla.
aramıza hoşgeldin boğazda fazla balık geçişi yok ara ara istavrit var akıntının az oldugu yerlerde karıdesle yemli istavrit alabilirsin nisan ayının sonunda akdeniz egeden marmaradan önce lüfer mayısın başından sonrada çinokop geçişi olur bir ay akşamları gece sabaha kadar rapalayla yakalaya bilirsin bogazda çaça dediğimiz hamsi gibi bir balık var çinokopun yemi o balık su üzerinde göründüğünde sabahlayabilirsin bogazda
MAVİ FENER
30-03-2012, 22:50
Öncelikle iyi günler. İlk imza ayarlarınızı düzeltirseniz kimse hitapta yanlışlık yapmaz. Şuan İzmir'de balık başlamadı , belki İstanbul'da da öyledir . Bilgi sahibi olan abilerim yardımcı olurlar rastgele sevgi ve saygılarımla.
Sevgili arkadaşım Doğukan;Benmi çok benzettim acaba...
Orhan69 ile bu Orkandmr aynı kişi değillermi = orhan demirkan
dogukan1997
30-03-2012, 22:58
olabilir abi tam bilemem ama ? sevgi ve saygılarımla rastgele.
MAVİ FENER
30-03-2012, 23:06
olabilir abi tam bilemem ama ? sevgi ve saygılarımla rastgele.
Teşekkür ederim.....İyi geceler...
Herekese öncelikle iyi günler. Peki İzmir'de ne zaman başlıyor.
isim benzerliği var arkadaş yeni üye orkan benim orhan aradaki k ile h harfi farklı:P
dogukan1997
31-03-2012, 12:39
Herekese öncelikle iyi günler. Peki İzmir'de ne zaman başlıyor.
1 Ay'a doğru başlar az kaldı sevgi ve saygılarımla
1 Ay'a doğru başlar az kaldı sevgi ve saygılarımla
Şansımı denemek ve biraz kafa dağıtmak için dün akşam üzeri Narlıdere Sahil Evlerindeydim.Benim dışımda herkes kalamara atıyordu. Benim gördüğüm ben dahil herkes eli boş döndü. Boşta dönsem sezonu açmak güzeldi. Şunuda ekliyeyim gitmeden önce evde güzel bir çipura yemeyi ihmal etmedim:)
dogukan1997
01-04-2012, 12:53
Şansımı denemek ve biraz kafa dağıtmak için dün akşam üzeri Narlıdere Sahil Evlerindeydim.Benim dışımda herkes kalamara atıyordu. Benim gördüğüm ben dahil herkes eli boş döndü. Boşta dönsem sezonu açmak güzeldi. Şunuda ekliyeyim gitmeden önce evde güzel bir çipura yemeyi ihmal etmedim:)
Afiyet olsun abi rastgele
orkandmr
02-04-2012, 13:30
yok ben yeni üyeyim :) imza ayarlarımıda yapacağım.
istanbulun her yerinde denedim avlanmayı, ya bende bir problem var yada balık yok.
Ahmet TARİH
02-04-2012, 13:50
istanbulun her yerinde denedim avlanmayı, ya bende bir problem var yada balık yok.
Bana soracak olursan ikinci söylediğin daha doğru derim Orkan Kardeşim.
Bu aylarda İstanbul bölgesinde, özelliklede kıyıdan pek av verimi bekleme.
Nisan - Mayıs gibi yavaş yavaş hareketlenme başlar.
Önceleri Mezgit başlar. Sonrasında istavrit ve izmarit kendini gösterir. Sonra dişli balıklar Lüfer, Palamut geçer ve yıl kapanır. Ustalar, kısmetine güvenenler ve sabah gün ağırmadan en az 1-2 saatlik yol yapmayı göze alabilenler bu aralar Levrek veya Kalkan avında şansını deneyebilir.
Ama Boğaz ve çevresinde balık tutmak niyetinde isen biraz bekle ve bu bekleme döneminde hedefine aldığın av türleri için tecrübeli birkaç av arkadaşı edinmeye çalış. İşi bilen için yanlız avlanmak büyük bir keyiftir ama yeni öğrenenler için işi biraz bilen bir arkadaş şart.
orkandmr
02-04-2012, 13:53
Bana soracak olursan ikinci söylediğin daha doğru derim Orkan Kardeşim.
Bu aylarda İstanbul bölgesinde, özelliklede kıyıdan pek av verimi bekleme.
Nisan - Mayıs gibi yavaş yavaş hareketlenme başlar.
Önceleri Mezgit başlar. Sonrasında istavrit ve izmarit kendini gösterir. Sonra dişli balıklar Lüfer, Palamut geçer ve yıl kapanır. Ustalar, kısmetine güvenenler ve sabah gün ağırmadan en az 1-2 saatlik yol yapmayı göze alabilenler bu aralar Levrek veya Kalkan avında şansını deneyebilir.
Ama Boğaz ve çevresinde balık tutmak niyetinde isen biraz bekle ve bu bekleme döneminde hedefine aldığın av türleri için tecrübeli birkaç av arkadaşı edinmeye çalış. İşi bilen için yanlız avlanmak büyük bir keyiftir ama yeni öğrenenler için işi biraz bilen bir arkadaş şart.
mesajın için çok teşekkürler, levrek avı için nereden verim alabilirim, tavsiye edeceğiniz bir yer var mı? tabi bu zaman için :)
Ahmet TARİH
04-04-2012, 20:28
Şahsen levrek tutmuşluğum yok. Birkaç kez denedim ama kısmet olmadı. Formumuzda Akın Yıldız arkadaşımız İstanbul bölgesinin levrek üstadıdır. Ondan edidiğimiz bilgilere göre kayalık olan ıssız her yerde levrek bulunmakta. Ancak denizin köpük yapar şekilde dalgalı olması ve gün batım ve doğum saatlerinde avlanman verimi arttıtıyormuş.
Bak sana Akın arkadaşımızın bu konu ile ilgili linkini ekleyeyim oradan bilgi al.Rastgelsin.
[Only Registered Users Can See Links]
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.