Tüm Versiyonu Göster : Bilgilerinize başvuruyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Ben çinekop avına çıkmak istiyorum fakat elimdeki kamış ve motorun bunun için müsait bir takım olup olmadığını bilmiyorum bir çok kişi kafadan dolma bir sürü şeyler söylüyor ama ben üstadlarımızdan bilgi almak istiyorum
Kamış: 4,20cm.
Marka:Laser fish
Model: Action surf
Motor:Alba Star Millenium 70
Birde oltanın üzerinde şöyle terimler var ne demek olduğunu bilmiyorum
C/L:1,48cm.
GW.390gr.
Sec:4
birde değişik varyasyonlarda rapala takıyolar araya fırdöndü takıyorlar bunun bir şeması varmıdır ?
Şimdiden ilgine teşekkür ederim.bir çaylak olarak.
Biz çook eskiden Saros'a çinekop avına giderdik. Burada 2.5 metrelik sıradan bir kamış ve makarayla, ancak kaşık adı verilen metal 3 iğneli fırdöndülü aparatla özellikle dolunay gecelerinde bolca çinekop alırdık.
Biz çook eskiden Saros'a çinekop avına giderdik. Burada 2.5 metrelik sıradan bir kamış ve makarayla, ancak kaşık adı verilen metal 3 iğneli fırdöndülü aparatla özellikle dolunay gecelerinde bolca çinekop alırdık.
anladım vakit ayırdığınız için çokteşekkür ederim.
Ahmet TARİH
08-04-2012, 20:55
Burak şu aralar İstabul bölgesi çinekop avı için pek uygun zaman değil. Özellikle karadan avlanacaksan eli boş dönme ihtimalin yüksek. Çinekop için Ağustos sonu Eylül başları başlangıç Aralık-Ocak sonuda bitiş olarak kabul edebiliriz.
Boğazda avlanacak isen en az 180 gr atarlı sörf kamışın olmalı. Balık çoğu zaman kanaldan veya kanala yakın yerlerden akış yapıyor. Bol olduğu zamanlarda, özellikle gün batımı ile kıyılayabiliiyor. Gece yemli takım daha çok tercih edilir. Güdüz avlarıda ise çinekop çaparisi veya sahte en çok tercih edilen pratik avlanma yöntemidir. Ancak pratikliğinin yanında bir o kadarda yorucudur. Aşağıda kabaca sahte kullanımı için hazırlaman gerekecek düzeneği resmetmeye çalıştım.
Boğazda atabildiğin kadar uzağa (80-150 m.) atış yapmalı ve dibi mutlaka bulmalısın. Uzağa atış için 4.20-4.50 lik surf kamışlar kullanıyoruz. Atış tekniğinde uygun olursa bu mesafeleri yakalayabilirsin. Dibi bulmak için akıntının durumuna göre 125-200 gr. arası kurşun kullanmalısın. Dibi bulduğun anda ister aksiyon vererek, istersen sabit hızla, olabildiğince dibe yakın kalarak ancak dibe takmadan sarmalısın. Bu esnada balık varsa sahtene atlar ve hissedilir derecede bir ağırlık hissedersin. Boşluk vermeden sar ve sudan çıkma anında dikkatli ve orta hızlı bir şekilde balığı dışarı al. Tutulan balıkların bir çoğu sudan çırarılma anında kafa atma darbesi ile kurtulurlar. Boğaz dışında Marmara veya Karadeniz kıyılarında avlanacaksan kurşunu duruma göre ayarlayabilirsin. Tekneden ise sadece çapari kullanmak en iyisidir.
Ancak şunu asla unutma! Tuttuğun balık 20 cm altında ise onu incitmeden geri sal.
Lüfer milli servetimiz ve Boğazın sembolü bir balık olmasına rağmen aşırı ve bilinçsizce avlandığı için nesli tükenmek üzeredir. Çinekop ise Lüferin yavrusudur ve yasal avlanma sınırı 20 cm. dir. Bizim tuttuğumuz 3-5 çinekopla nesil belki kurtulmayacaktır ama amatör balıkçı ruhu bunu gerektiriyor.
Kısmetin bol olsun.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Uploaded with ImageShack.us ([Only Registered Users Can See Links])
Vermiş olduğun bu güzel bilgiler için çok teşekkür ederim ahmet abi evet çinekop avında yasal sıınır çok önemli bir olay kesinlikle 20cm.altındaki balıkları almamak gerekiyor ve alanlarıda uyarmayıda görev olarak görüyorum.vermiş olduğun blgiler her zaman aklımda olacktır ve şema için ayrıca teşekkür ederim.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.