PDA

Tüm Versiyonu Göster : İzmir 'de Kıyıdan Balık Sezonu

hakeden
27-04-2012, 09:16
Abiler ustalar öncelikle merhaba.

İzmir 'de sahil kenarlarında balık sezonu başladımı. Başladıysa hangi balıklar vardır. Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

dogukan1997
27-04-2012, 13:40
İyi günler Fuat abi . Ben fırsat buldukça babamla birlikte konağa balığa gidiyoruz. Şu aralar daha tam başladığını söyleyemem. Ama mayısın 2.haftalarında yavaştan başlar diye düşünüyorum. Muhakkak benden tecrübeli olan abilerim sana yardımcı olacaklardır . Sevgi ve saygılarımla rastgele.

hakeden
27-04-2012, 14:21
Kardeşim cevabın için teşekkür ederim.

dogukan1997
27-04-2012, 17:18
Kardeşim cevabın için teşekkür ederim.

Rica ederim abi seninle inşallah kıyı avına çıkarız nasip olur sevgi ve saygılarımla rastgele.

hakeden
28-04-2012, 08:15
İnşallah kardeşim. Org. olacağı yok nasılsa biz kendi org. düzenleyelim. :)

Harunxpronto
28-04-2012, 11:57
Isparozlar başladı bolca var ama küçük olanları geriye salalım lütfen:)

hakeden
28-04-2012, 12:17

Yer söyleyebilir misin?

dogukan1997
28-04-2012, 19:16

Aynen öle abi küçüğü salmassan büyük hiçbir zaman olmaz :) sevgi ve saygılarımla rastgele.

dogukan1997
28-04-2012, 19:17
Yer söyleyebilir misin?

İsparoz her yerde vardır konakta belli yerleri olmaz Karataş Lisesinin otaraflara gidebilirsin fazla bir yer yok yani :) sevgi ve saygılarımla rastgele.

TUĞYAN
28-04-2012, 19:20
Fuat kardeşim sana güzelbahçe limanını önerebilirim rasgelsin

dogukan1997
28-04-2012, 20:07
Fuat kardeşim sana güzelbahçe limanını önerebilirim rasgelsin

Aynen Kubilay abi orasıda güzel ama daha sanmam iyi balıkların başladığını

hakeden
30-04-2012, 10:10
Öncelikle hepinize cevabınız için teşekkür ederim. Dün Bostanlı tarafına ailem ile birlikte sahilde gezmeye gittim. Oltalarımıda yanıma aldım. Ancak rüzgar olduğu için yosundan başka bir şey tutamadım. İzmir 'e geleli 1 sene olmadı ama herkesten Güzelbahçeyi duyuyorum. Bir gün mutlaka gideceğim. Tekrar teşekkürler. Saygılar.

Anıl ÜNALAN
30-04-2012, 18:52
Merhabalar.
İzmir'in kıyı sezonunun açılmasına çok az bir zaman kaldı diyebiliriz. Yavaş yavaş meraları yoklayarak balık durumunu kontrol etmek gerekmektedir.
Biz şimdilik tekneye devam kıyılardan haber bekliyoruz ;)

hüseyinzümrüt
02-05-2012, 09:28
kardeşim şuanda kordon dan( nato nun karşısı,alsancak vapur iskelenin liman tarafı takılır ama balık alırsın şuanda azda olsa almaya başladılar,tahta iskelenin olduğu taraf daha az takılır ama bilhassa sabah suyu olursa alma ihitmalin yüksek) alan oluyor bende dün akşam değişiklik olsun dedim bayraklıya gittim deprem olmuş etkisi oldu mu olmadımı bilmiyorum ama benimle aynı saatte kordona giden ark.adaşımla tel.le irtibat halindeydim dün akşam 4 tane çipurayı aldı kovasına tuttu evinin yolunu bende inat ettim gece 1 e kadar bayraklıda bekledim ama sonuç 0 ... ayrıca ark.larında dediği gibi mayıs 10'undan itibaren balık basar şuanda zaten hayvan havyarlı olduğu için nazlı oluyor basmıyor.rastgele

hakeden
02-05-2012, 11:39
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İnşallah güzel hikaye ve resimlerle burda aktif olmaya devam ederiz.

Kerem YAMAN
02-05-2012, 21:46
kardeşim hule arkadaşımın dediği gibi alsancak iskelesi çok verimli ben iki günde bir 3 4 saat avlanırım 4 5 parça mutlak alırım sanada tavsiye ederim biraz fazla takılır ama balığın en kıralını verir şu aydada hayva çok açıkta 80 100 metrelerde o mesafeyi atarsan kesin alırsın ama mutlak gezer kullan

MAVİ FENER
03-05-2012, 08:13
kıyıdan at çek yapanlara selam olsun....rast gelsin..iyi avlar dilerim....

hakeden
03-05-2012, 09:15
kıyıdan at çek yapanlara selam olsun....rast gelsin..iyi avlar dilerim....

Abi sanada rast gelsin.

Kerem kardeşim teşekkür ederim.

zeppelin
05-05-2012, 21:14
Arkadaşlar affınıza sığınarak bir hatırlatma da bulunayım.

Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğ

ALTINCI BÖLÜM
Alan Yasakları ve Sınırlamalar

(5) İzmir limanında, Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular vapur iskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan saha içerisinde su ürünleri avcılığı yasaktır.

Kerem YAMAN
07-05-2012, 13:38
yasaktırda niye kimse ilgilenmiyor

hakeden
07-05-2012, 15:18
Arkadaşlar affınıza sığınarak bir hatırlatma da bulunayım.

Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğ

ALTINCI BÖLÜM
Alan Yasakları ve Sınırlamalar

(5) İzmir limanında, Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular vapur iskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan saha içerisinde su ürünleri avcılığı yasaktır.

Abi haklısın. Ama bu yasağı koyanlar ile denizin temizliği ile ilgilenenler niye buna bir çare bulmuyorlar o da başka bir sorun. Deniz kıyısında muhteşem (coğrafya olarak) bir ilde yaşıyorsunuz ama o ilin dışarısına doğru çıkmak zorundasın. Çok acı :(

Anıl ÜNALAN
07-05-2012, 18:34
Abi haklısın. Ama bu yasağı koyanlar ile denizin temizliği ile ilgilenenler niye buna bir çare bulmuyorlar o da başka bir sorun. Deniz kıyısında muhteşem (coğrafya olarak) bir ilde yaşıyorsunuz ama o ilin dışarısına doğru çıkmak zorundasın. Çok acı :(

Yasağın konulma sebebi o bölgede bulunan balıkların yenmesinin insan sağlığı açısından yaratacağı problemlerdir.
Ayrıca o bölgeye balık avı yapmak isteyen herhangi bir teknenin girmemesi hakkında sıkı bir takip söz konusudur..
Kıyıdan balık avlayan insanların kontrolünün yapılmamasının sebebi de sirkülere yasak koyduk günah bizden gitti tutarsanız tutun politikası olarak düşünüyorum..
Bu yasak konulmadan önce o bölgelerden çok güzel çupra vb. avlarım olmuştu fakat yasak geldi geleli 1-2 sefer arkadaşlarla güzel vakit geçirmek için inip olta atmamaya kararlıyken alkolün etkisiyle olta atma boyutuna gelmişti tabi ki gelen lidakiler denize geri gitmişti :) ;)

hakeden
08-05-2012, 14:59
Yasağın konulma sebebi o bölgede bulunan balıkların yenmesinin insan sağlığı açısından yaratacağı problemlerdir.
Ayrıca o bölgeye balık avı yapmak isteyen herhangi bir teknenin girmemesi hakkında sıkı bir takip söz konusudur..
Kıyıdan balık avlayan insanların kontrolünün yapılmamasının sebebi de sirkülere yasak koyduk günah bizden gitti tutarsanız tutun politikası olarak düşünüyorum..
Bu yasak konulmadan önce o bölgelerden çok güzel çupra vb. avlarım olmuştu fakat yasak geldi geleli 1-2 sefer arkadaşlarla güzel vakit geçirmek için inip olta atmamaya kararlıyken alkolün etkisiyle olta atma boyutuna gelmişti tabi ki gelen lidakiler denize geri gitmişti :) ;)

Abi kesinlikle yazak koyulduysa uymak lazım. Sağlık söz konusu. Ama ben bu işe çok üzülüyorum. Böyle harika bir ilde yaşayıp imkanlarından faydalanamamak içler acısı. İnsanların doğaya verdiği zararın sonuçları.

hakeden
09-05-2012, 14:24
Ustalar Mustad 505 3/0 iğnem takılmalara karşı fırdöndülü kurşunum av günüde mamun veya boru kurdu düşünüyorum. Çipura için iyimidir?

B.U.R.A.K
09-05-2012, 15:27
ben ksk de oturuyorum tersane tarafına hergece sahil güvenlikten torpilli olduğunu düşündüğüm tekneler ağ atıyor. asker bişey demiyor uzaklaştırmaya çalışıyor sadece pasaport yıkık kemerde hergece birsürü insan olta atıyor bu insanları deniz polisi karşıya geçiriyor istedikleri saattede geri alıyorlar buna yakalayıp sattıkları balık paralarından komisyon verdikleri için polis göz yumuyor karşıya bırakıyor. ağcılarında bu oltacılarında tuttukları balıklar kilizman bostanlı koop.da satılıyor. lüks restaurantlarda satılıyor işin gerçeği yasakda olsa bizim toplumumuz baştakiler özellikle para için bitakım olaylara göz yumuyorlar bende kıyı avcılığını seviyorum gidiyorum körfeze ama tuttuğum balıkları yemiyorum geri atıyorum yada arkadaşlar alıyor yenmemesi gerektiğini düşünüyorum şu aralar balık başladı çoook iri çupralarda var rastgelsin..

gonencsenkal
10-05-2012, 21:54
Çupra gezici balıktır.Körfez de eskisi kadar kirli değil bence yenmesinde bir sakınca yok.

hüseyinzümrüt
11-05-2012, 05:04
abi siz tutunda yemezseniz bi alo deyin ben gelirim sizden alırım sizin yerinizede yerim :)