PDA

Tüm Versiyonu Göster : Tanışma

EMRE D.
28-04-2012, 18:29
Herkese Merhaba,

Ben Emre,İstanbul'da yaşıyorum.Oltayla balık avcılığıyla 1 yıl önce Keşan Erikli'de asteğmen olarak askerlik görevimi yaparken tanıştım.(ibrice'de kalamar)Sonra askerlik bitti İstanbul'a döndüm,ancak burada finans sektöründe çalışıyorum ve maalesef çevremde olta balıkçılığına meraklı arkadaşlar bulmakta zorlandım ve bu vesileyle -eğer lütfederlerse- siz değerli ustalardan ve arkadaşlardan internet yoluyla fikir alışverişinde bulunmaya karar verdim.

Geçen Ekim gibi bir olta uydurup evime yakın olması nedeniyle Arnavutköy sahilde oltamı suya bıraktım.Ancak oltam kısa sürede başkalarının oltalarına dolaştı ve baktım ki bizim gibi amatörler buralarda zor barınır.Bu noktada sorum şudur; İstanbul'da sakin sessiz avlanabileceğim meralar nereleridir? Ek olarak kıyıdan avlanmak yerine kayık kiralamayı denesem bu işlerin maliyeti vedir?Ve hiç bilmeyen biri için güvenli midir?

Yanıtlarınız için şmdiden teşekkürler.Bir de buralarda toplu balıkçılık vs. organizasyonları yapılıyorsa dahil olmak isterim.Herkese rastgele,saygılarımla...

xnode
28-04-2012, 19:08
Hoşgeldiniz, sohbet ve paylaşımlarınızı bekleriz.

Lütfen imza ayarlarınızı düzenleyin.

Murat ÇAKMAKÇI
28-04-2012, 19:34
ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ :helal:Kalıcı keyifli paylaşımlar dilerim

dogukan1997
28-04-2012, 20:15
Aramıza hoş geldiniz kalıcı paylaşımlar dilerim. Sevgi ve saygılarımla rastgele.

Tuncay GÜNAY
28-04-2012, 20:58
aramıza hoş geldiniz keyifli paylaşımlar dilerim.
kıyı avı ve tekne avları birbirinden farklıdır. ikisinin de kendine özgü takımı ve av şekli vardır. bana sorarsan tekneden avı tercih et derim. istanbul bölgesini bilen ahmet kardeşimin yardımının daha uygun olacağını düşünüyorum.

EMRE D.
28-04-2012, 21:15
cümleten hoşbulduk...
ayrıca tuncay ağabey'e görüşleri için teşekkür ederim.Ahmet Bey'de yönlendirirse çok mutlu olurum.

ferdi demir
29-04-2012, 18:26
Aramıza hoş geldiniz kalıcı paylaşımlar dilerim..

kaptankarabulut
29-04-2012, 20:47
Emre kardeşim öncelikle aramıza hoş geldin.İzmir cıvarında bulunmuş olsan sana her türlü yardımda bulunabilirdim.Fakat İstanbul cıvarını bilen Ahmet kardeşimiz,size yardımcı olacaktır.SAnırım işlerinden dolayı son iki gündür onlayn olamadı. ilk fırsatta sizin sorularınıza cvp verecektir...

MAVİ FENER
30-04-2012, 03:18
Emre;
Sitemize ve aramıza hoş geldiniz...iyi paylaşımlar ve iyi avlar dilerim...

dostumsun
30-04-2012, 10:54
Emre kardeş aramıza hoşgeldin. Ben de yazları Keşan-Yayla köyünde oluyorum. Orada yazlığımız var ama erikli enez arası trol ve gırgırlar denizin doğasını mahvetmişler. millet enezde orkinos avlarken biz yaylada isparoz bile çekemiyoruz...halbuki saros egenin balık açısından en muhteşem yerlerinden biri...:(

Ahmet TARİH
30-04-2012, 10:54
Emre aramıza hoşgeldin. Süleyman abinin dediği gibi hafta sonu fırsat bulamadım. Mesajını bugün gördüm. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
Öncelikle İstanbulda denizde balık var ise ve avlak olarak boğaz kıyılarını seçmiş isen mutlaka kalabalık vardır. Boş bulmak için sabah çok erken (gün ağırmadan önce) avlağa gelmen ve yerini bulman gerekiyor. Ancak 1-2 saat içerisinde yine aynı kalabalık oluşacaktır. Bu nedenle kalabalık mekanlarda balık tutmayı öğrenmen gerekecek. Aksi durumda Boğazdan uzak Marmara ve Karadeniz kıyılarını tercih etmen gerekecek. Ben genellikle Boğazda avlandığım için diğer mekanlar hakkında çok bilgim yok. Ancak bir kaç farklı mekan keşfeder isem oralarda denemeler yapıyorum.
Bu arada 4-5 aydır İstanbulda balık yoktu. Yeni hareketlenmeler başladı. Ben bu hafta sonu 3 saat kadar durdum 4 adet sarıkanat alabildim. gün içerisinde onlarıda paylaşmaya çalışacağım.
Tekne işi ise daha kolay gözükmesine rağmen avlanma ve takım farklılığı nedeni ile ilk başlayanlar için biraz sıkıntılı olabilir. Bu nedenle yanında mutlaka yardımcı olacak tecrübeli birisi olsun derim. Tekne fiyatları ise saati 30 TL civarında olduğu için sürekli çıkma şansı olamıyor. Ancak 4-5 kişilik bir grup oluşturur isen o zaman biraz daha kişi başı maliyet düşeceğinden senede 3-5 kez tekne ilede av yapılabilir. Ancak Balığın türüne göre tekne tercih edilmeli bence. İstavrit zamanı kıyıdan bol miktarda av verdiği gün tekne biraz tuzlu olabilir. Ama neticede bu da bir zevktir. Boğazda tekne gezisi yapıp kahvaltı sonrası balık avı da ayrı bir zevktir doğrusu.

EMRE D.
30-04-2012, 22:02
evet Emin kardeş ayrıca Keşandan Gelibolu istikametine gidişte Ortaköy deresinin denize aktığı yer daima iyi levrek verir.Keşan'a 20 km falandır.Ayrıca İtalyan koyundan da mırmır karagöz çekebilirsin yazın....

EMRE D.
30-04-2012, 22:14
Ahmet Bey ve değerli ustalar Merhaba,Teşekkürler tavsiyeler için.Öncelikle tabiki İstanbul'da kalabalık meralarda avlanmayı öğrenmem gerek.
Ancak ben avcılık/balıkçılık uğraşının birazcık şehrin hengamesinden de uzaklaştırması gerektiğini düşünenlerdenim.Örneğin siz oltanızla keyif yapmaya çalışırken hemen arkanızdaki yolda nedeni belirsiz trafik ve gürültü kirliliği ya da yanıbaşınızda balık tutmaya gelmiş iki kişinin küfürleşerek kavga etmesi...
Ben balığa çıktığımda betondan kurtulup hava alabilmeyi ve oltamı atarken ayaklarımın asfalt üzerinde değil taş toprak üzerinde olmasını tercih ederim
Dolayısıyla boğaz yerine değerli tavsiyeniz olan Marmara ve Karadeniz kıyılarını taramayı düşünüyorum.Buralar için mera tavsiyeleriniz olursa çok mutlu olurum.Saygı ve selamlar...