Tüm Versiyonu Göster : Sarıkanatlar ile buluştuk
Ahmet TARİH
30-04-2012, 12:05
2012 Ocakdan bu yana hemen hemen 4 aydır olta elime değmedi diyebilirim. Bir süredir Boğazda ufak tefek hareketlerin başladığını duymuştum. Pazar sabahı herkes uyurken vurdum kendimi sahile. Aslında hiç ümitli değildim. Sadece birkaç deneme atışı yapmaktı niyetim. Mekana vardığımda kimseciklerde yoktu. Ayrıca sıkı bir soğukda tüyleri ürpertiyordu. Bir ara geri dönmeyi bile düşündü isem de içimdeki acaba bir şeyler çıkarmı hissi baskın geldi. Çantadan en çok iş yapan sahtelerden birini çıkardım. Takımı hazırladım, 175 gr kurşunla atabildiğim en uzun mesafeye sahteyi gönderdim. Akıntı o kadar güçlü ki dibi bulamıyorum. 4. atışta dibi bulduğumu hissettiğim anda aksiyona başladım ancak sahte dibe takılmışçasına direniyor. Bir iki tasma yaptım, baktım geliyor tüm gücümle sarmaya başladım. 175 gr kurşun 50-60 m den o akıntı içerisinde gelirken sanki torik çekiyormuş hissi veriyor. Oltam kıyıya yaklaştığında sarıkanatın vuruşlarını hissetmeye başladım. 3-4 aydır ayrı kaldığımız bu dostumu kıyıda karşılayıp, sarılıp koklayıp özlem giderdim. Yaklaşık 3 saat kadar at-çeke devam ettim ve 3 tane daha sarıkanat kovamı şenlendirdi. Ancak uzun süredir av yapmamaktan hamlanmış olacağım ki sırtım ve omuzlarım tutmuyor. Uzun aradan sonra ilk av içinde Boğazın en zor kısmını tercih etmiş olmam etkiyi 2 ye katladı.
Sahile ümitsiz gittiğim için yanıma fotoğraf makinasını almamıştım. Ancak eve döndüğümde, Boğazın incilerinden 2 farklı açıdan pozu sizlerle paylaşmak için çektim. Bundan sonra makinasız dolaşmamak lazım. Çünkü tüm gün Boğazda Yunuslar izleyenlere enfes gösteriler yapıyorlar.
[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]
Ahmet abi bereketli ve afiyet olsun. Sezonu güzel açmışsın.
kıymet3535
30-04-2012, 13:24
tebrikler ahmet bey. oltanız şenlenmiş sezonu açmışmısınız. umarım daha iyileri olur.:helal::helal:
ferdi demir
30-04-2012, 13:50
Sarıkanatlar çok güzel görünüyor,dilerim devamı gelir paylaşım için teşekkürler..
Ahmet TARİH
30-04-2012, 16:29
Ahmet abi bereketli ve afiyet olsun. Sezonu güzel açmışsın.
Teşekkür ederim Fuat. Beklemediğim bir av olduğu için süpriz oldu.
tebrikler ahmet bey. oltanız şenlenmiş sezonu açmışmısınız. umarım daha iyileri olur.:helal::helal:
Teşekkür ederim kıymet hanım. Bu yıl planlara baktığım zaman pek av yapabileceğimi tahmin etmiyorum. Oldukça yoğun bir sezon geçecek gibi. Ancak vakit buldukça bu tür küçük saatlik avlar yapmaya çalışacağım.
Sarıkanatlar çok güzel görünüyor,dilerim devamı gelir paylaşım için teşekkürler..
Sağolasın Ferdi kardeşim. Daha iyileri sizlere nasip olur inşallah.
kaptankarabulut
30-04-2012, 17:03
Yaa Ahmet biz onları hacı yolu gözler gibi burada bekliyoruz.O haylazlar daha oradalar mı..:D :D :D
Çabuk kovala onları bu taraflara..:D :D
Kardeşim şaka bir tarafagüzel bir aksiyon yaşadığın derya kuzularından belli. Afiyet bal şeker olsunlar..
Tuncay GÜNAY
30-04-2012, 17:19
ahmet kardeşim maşallah. sarıkanat lar kallavi ne güzel dizmişsin öyle tavaya da çok yakışırlar şüphesiz e artık senin raporların ardı arkası kesilmez.
afiyet şeker olsun. ağlata ağlata yersin artık
drasty41_41
30-04-2012, 17:32
Tebrikler Ahmet afiyet olsun.....avlağın ş.....p....mıydı :)
Ahmet TARİH
30-04-2012, 18:14
Yaa Ahmet biz onları hacı yolu gözler gibi burada bekliyoruz.O haylazlar daha oradalar mı..:D :D :D
Çabuk kovala onları bu taraflara..:D :D
Kardeşim şaka bir tarafagüzel bir aksiyon yaşadığın derya kuzularından belli. Afiyet bal şeker olsunlar..
Abi sabah erkenden kovalamaya başlıyorum. Hemde en büyük kovamı götüreceğim.
ahmet kardeşim maşallah. sarıkanat lar kallavi ne güzel dizmişsin öyle tavaya da çok yakışırlar şüphesiz e artık senin raporların ardı arkası kesilmez.
afiyet şeker olsun. ağlata ağlata yersin artık
Tuncay kardeşim gel beraber ağlatalım şunları. Ya çinekoplar gitti geri geldi, sen gelemedin.
Tebrikler Ahmet afiyet olsun.....avlağın ş.....p....mıydı :)
Sağolasın üstadım. Biraz daha, bayağı biraz daha yukarı desem.
Anıl ÜNALAN
30-04-2012, 18:56
Heytt beee maşallah açılış şahane olmuş Ahmet abicim.
Daha güzellerinin yine bu sezon seninle olmasını diliyorum..
Misinan sağlam avın pullu olsun abicim :)
MAVİ FENER
30-04-2012, 22:48
Ahmet,paylaşımın için teşekkürler...Bu sarıkanatlarda Lüferleşme yolundalar....
Ahmet TARİH
02-05-2012, 07:41
Heytt beee maşallah açılış şahane olmuş Ahmet abicim.
Daha güzellerinin yine bu sezon seninle olmasını diliyorum..
Misinan sağlam avın pullu olsun abicim :)
Sağolasın Anılcım. İnşallah hep birlikte güzel avlar yaparız.
Ahmet,paylaşımın için teşekkürler...Bu sarıkanatlarda Lüferleşme yolundalar....
Nuri abi çok teşekkür ederim. Dediğin gibi balıklar gayet güzellerdi. Lüferi henüz bulamadık. Ama sarıkanat çinekop geride kaldığına göre onlar Karadenizde çoktan doğuma başladılar herhalde.
muratdogan
02-05-2012, 17:08
Lokum canavarı bunlar.
Ekran da görünce insanın iştahı kabarıyor.
Abi afiyet şeker olsun.
ibrahimz35
02-05-2012, 17:24
Ahmet, ellerine sağlık beklenen misafirler gelmiş.
Az ama öz olmuş, yorgunluğuna değmiş.
Ahmet TARİH
02-05-2012, 18:51
Lokum canavarı bunlar.
Ekran da görünce insanın iştahı kabarıyor.
Abi afiyet şeker olsun.
Henüz tadına bakmak nasip olmadı Murat kardeşim.
Dolapta arkadaşlarını bekliyorlar.
Hafta sonu nasip olursa devamını getirip topluca öğütmeyi planlıyorum.
Ahmet, ellerine sağlık beklenen misafirler gelmiş.
Az ama öz olmuş, yorgunluğuna değmiş.
Sağolasın canım kardeşim. Süpriz bir şekilde aniden geldiler, beklenmedik misafir yani. Dediğin gibi özlem giderice yorgunluğa değdi doğrusu.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.