PDA

Tüm Versiyonu Göster : 29.04.2012 Mırmır Avı

avlar
01-05-2012, 15:09
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Nisan ayını dört gözle beklememize rağmen maalesef havaların azizliğiyle doğru dürüst ava gidemedik.Gittiğimiz avlarda da hep hayal kırıklığına uğradık.Kaptanlarımızın tüm uğraşlarına rağmen yok yok yok.Pazar günü için kaptanım ''mırmır kendini göstermeye başladı yarın sabah 6 da gel'' dedi.Sabah önce mamunumuzu temin edip av yerimize vardığımızda saat 9 gibiydi.Derinlik 2 ile 3 kulaç.Balık olmasına var ama sebebi bilinmez hep çekerken yarı yolda kaçırdık.Hatta bir tanesi tam tekneye alırken ağzının ucundan yakalanmış suya düştü.Kepçe kullanma alışkanlığını bir türlü edinemedik.Tüm gün sinirden deliye döndük, bir ara ben balığı bırakıyorum bile demişim kaptanıma:D.Fakat 500-550 gr bir iki arka arkaya alınca yüzler gülmeye başladı ve bu günler için fena sayılmayacak bir av günü yaşadık.Herkese çok daha iyileri rastgelsin.

ibrahimz35
01-05-2012, 15:22
Tamer, ellerine sağlık gerçekten bu zamanda çok güzel bir av olmuş.
Seni ve kaptanı kutluyorum.
Kaçanlarıda tekneye çekebilseydiniz tam bir katliyam olacakmış.

Tuncay GÜNAY
01-05-2012, 16:20
tamer kardeş ellerine sağlık mırmırlar çok güzeller afiyet şeker ol

kıymet3535
01-05-2012, 16:31
tamer bey süper bir av olmuş. darısı başımıza inşallah. :rolleyes:

buarada burdan süleyman kaptana sesleniyorum. kaptanım görüyon mu bak nasıl balık yakalamışlar. eğer bende yakalayamazsam deniz kızı olur kaçarım valla denizin ortasında. (napiim kıskandım valla) ;)

ama gözüm yok tamer bey. afiyet bal şeker , daha iyileri sizlerin olsun

dogukan1997
01-05-2012, 19:02
Eline sağlık tamer abi afiyet olsun . Sevgi ve saygılarımla rastgele .

dostumsun
01-05-2012, 21:21
Valla mırmırlar şahane. Çok sevdiğim bir balık. Tebrik ederim kaptan. Burdan o kadar güzel görünüyolar ki, kokuları bile burnuma gelmeye başladı...:D

muratdogan
01-05-2012, 22:18
Hey maşallah kuzu gibi mübarekler.
Yazıları soluksuz okudum mırmır benim favori tutmayı sevdiğim balıklardan dır.
Tutması ve gelirken yaptığı kafa atışı harika oluyor.
Tebrikler devamının daha bereketli olmasını dilerim.
Selamlar...

orhan69
01-05-2012, 23:09
tebrikler cok güzel balıklar istanbulda unutuk artık mırmırları

sakkucuk
01-05-2012, 23:34
Ellerinize sağlık. İmrendirici bir av daha yaşamışsınız.

aybasan
01-05-2012, 23:49
çok güzel bir av olmuş..yer neresiydiki?

TUĞYAN
02-05-2012, 07:01
Derya kuzuzu bunlar elinize sağlık ve tabiğiki afiyet olsun

Ahmet TARİH
02-05-2012, 07:10
Tamer kardeşim tebrik ediyorum. Güzel bir av olmuş. Ayrıca mütevazılığınada bayılıyorum doğrusu. Bu günler için fena olmadı nedemek, harika olmuş, bundan iyisi can sağlığı. Ama sen 64 sayısına taktın galiba. Rekoru egale etmeden iyi av saymayacaksın gibime geliyor.
Bol ve bereketli avlarının devamını dilerim.

Erdoğan sızarlar
02-05-2012, 11:15
Tamer balıklar şahane... Benim dayıoğlununda bostanlı limanda teknesi var. arayıp gün ayarlayayım kendime. :D

Tuncay GÜNAY
02-05-2012, 16:12

buarada burdan süleyman kaptana sesleniyorum. kaptanım görüyon mu bak nasıl balık yakalamışlar. eğer bende yakalayamazsam deniz kızı olur kaçarım valla denizin ortasında. (napiim kıskandım valla) ;)

kıymet hanım hiç şüpheniz olmasın süleyman kaptanla balığa çıkıp ta balıksız dönen olmadı desem doğrudur. 2 li 3 lü istavrit gopes kolyoz tutacağınızdan eminim. fotoları sabırsızlıkla bekliyorum.

kaptankarabulut
02-05-2012, 18:17
Tamer bu güzel paylaşım için teşekkürler.Seninde belirttiğin gibi balık bu günlerde çok nazlı.Zaten o kaçanlarda nazlı oluşundan yeme iştahlı atlamayışlarından dolayı dudak kenarlarından takılıyorlar ve bir çırpınmada kurtuluyorlar.Ama önümüzdeki günler çok daha iyi olacağından şüphem yok.Afiyet olsunlar..

kaptankarabulut
02-05-2012, 18:20

Kıymet hanım,deniz nasip işidir.O gün nasipliysek aklımıza gelmiyen balıkları bile çekeriz değilse bir daha ki sefere demek zorunda kalırız..:D :D

Ama inanıyorum ki sizinle güzel bir av günü gerçekleştireceğiz..

kıymet3535
02-05-2012, 18:47
Kıymet hanım,deniz nasip işidir.O gün nasipliysek aklımıza gelmiyen balıkları bile çekeriz değilse bir daha ki sefere demek zorunda kalırız..:D :D

Ama inanıyorum ki sizinle güzel bir av günü gerçekleştireceğiz..

inşallah dediğiniz gibi olurda kaptan ben de Tamer Bey gibi boy boy fotolar koyabilirim:rolleyes: napiim ama kıskanıyorum. ;)

gökhan arıkan
02-05-2012, 22:10
Tamer abi ellerine sağlık mırmırlar şahane şu zaman biriminde ısparozdan fırsat bulup güzelleri sergilemişsin ellerine sağlik...

erhanbey07
03-05-2012, 06:47
abi mırmırlar çok güzelmiş afiyetle

ferhat ataalp
03-05-2012, 10:11
Tamer kardeş yine süper bir av olmuş mırmırlarda çok güzelmiş kaptanıda kutlamak gerek devanımı dilerim.

avlar
04-05-2012, 13:36
Tamer, ellerine sağlık gerçekten bu zamanda çok güzel bir av olmuş.
Seni ve kaptanı kutluyorum.
Kaçanlarıda tekneye çekebilseydiniz tam bir katliyam olacakmış.
İbrahim teşekkürler,gerçekten zevkli bir av oldu.Rastgelsin.
tamer kardeş ellerine sağlık mırmırlar çok güzeller afiyet şeker ol
Tuncay'cım teşekkürler daha iyileri seninle olsun,paylaşımlarını bekliyorum.Rastgelsin.

Kıymet hanım teşekkürler,Süleyman Kaptanımla ava gidiyorsanız merak etmeyin çok daha güzel avlara imza atarsınız.Rastgelsin.
Eline sağlık tamer abi afiyet olsun . Sevgi ve saygılarımla rastgele .
Teşekkürler Doğukan'cım,daha güzelleri sana rastgelsin.
Valla mırmırlar şahane. Çok sevdiğim bir balık. Tebrik ederim kaptan. Burdan o kadar güzel görünüyolar ki, kokuları bile burnuma gelmeye başladı...:D
Teşekkürler gerçekten avcılığı da, tadı da eşsiz bir balık bende çok seviyorum.Daha iyileri sizinle olsun,rastgelsin.
Hey maşallah kuzu gibi mübarekler.
Yazıları soluksuz okudum mırmır benim favori tutmayı sevdiğim balıklardan dır.
Tutması ve gelirken yaptığı kafa atışı harika oluyor.
Tebrikler devamının daha bereketli olmasını dilerim.
Selamlar...
Murat teşekkürler,dediğin gibi avı harika hele yarım kilonun üzerindeyse inanılmaz zevkli.İnşallah bir gün beraber avlarız.Rastgelsin.
tebrikler cok güzel balıklar istanbulda unutuk artık mırmırları
Orhan teşekkürler,İzmir'e bekleriz mırmır tutmaya o zaman.Rastgelsin.
Ellerinize sağlık. İmrendirici bir av daha yaşamışsınız.
Seçkin çok teşekkürler,çok daha güzelleri size de rastgelsin.
çok güzel bir av olmuş..yer neresiydiki?
Teşekkürler,daha güzelleri sizinle olsun.
Derya kuzuzu bunlar elinize sağlık ve tabiğiki afiyet olsun
Kubilay teşekkürler,size de rastgelsin.
Tamer kardeşim tebrik ediyorum. Güzel bir av olmuş. Ayrıca mütevazılığınada bayılıyorum doğrusu. Bu günler için fena olmadı nedemek, harika olmuş, bundan iyisi can sağlığı. Ama sen 64 sayısına taktın galiba. Rekoru egale etmeden iyi av saymayacaksın gibime geliyor.
Bol ve bereketli avlarının devamını dilerim.
Ahmet teşekkür ediyorum.Mırmır avı o kadar zevkli ki inan doyamıyorsun ve de o gün kaçırdıklarımızı düşündükçe bunlar bana az göründü:)Fakat şimdi anlıyorum ki güzel av olmuş.Çünkü ikidir ava gidiyorum tık yok yeminle.Görüşmek üzere rastgelsin.
Tamer balıklar şahane... Benim dayıoğlununda bostanlı limanda teknesi var. arayıp gün ayarlayayım kendime. :D
Erdoğan bey teşekkürler,size şimdiden rastgelsin.
Tamer bu güzel paylaşım için teşekkürler.Seninde belirttiğin gibi balık bu günlerde çok nazlı.Zaten o kaçanlarda nazlı oluşundan yeme iştahlı atlamayışlarından dolayı dudak kenarlarından takılıyorlar ve bir çırpınmada kurtuluyorlar.Ama önümüzdeki günler çok daha iyi olacağından şüphem yok.Afiyet olsunlar..
Süleyman Kaptanım teşekkürler,gerçekten tespitin çok doğru.Bende önümüzdeki günleri sabırsızlıkla bekliyorum.Rastgelsin.
Tamer abi ellerine sağlık mırmırlar şahane şu zaman biriminde ısparozdan fırsat bulup güzelleri sergilemişsin ellerine sağlik...
Gökhan teşekkürler.Isparozlar bazen yıldırıyor ama ısparozun olmadığı yerde de balık olmuyor:DRastgelsin.
abi mırmırlar çok güzelmiş afiyetle
Erhan bey teşekkürler.Tek paylaşımda bıraktınız avlarınızı merakla bekliyorum rastgelsin.
Tamer kardeş yine süper bir av olmuş mırmırlarda çok güzelmiş kaptanıda kutlamak gerek devanımı dilerim.
Ferhat abicim teşekkürler.Daha güzelleri tüm ekibimize nasip olsun inşallah.Perşembe Çeşme güzel görünüyor:D.Rastgelsin.

Baba Yalçın
04-05-2012, 18:28
Tamer'cim afiyet olsun, bundan sonraki avlarında herdaim bereketli olsun. Saygılar.

ravel
05-05-2012, 01:52
Tebrikler çok güzel bir av olmuş

Emre
05-05-2012, 06:58
mırmırların maşallahı var, avınız bol olsun...

avlar
09-05-2012, 15:03
Tamer'cim afiyet olsun, bundan sonraki avlarında herdaim bereketli olsun. Saygılar.
Yalçın bey çok teşekkürler sizlere de rastgelsin.
Tebrikler çok güzel bir av olmuş
teşekkürler daha iyileri size de nasip olsun.
mırmırların maşallahı var, avınız bol olsun...

Emre çok teşekkür ediyorum size de rastgelsin.

Anıl ÜNALAN
09-05-2012, 18:37
Sen bunu hep yapıyorsun be Tamer abi :) Alıştım doğrusu artık böyle güzel avlarına..
Tebrik ediyor her daim oltanın keskin olmasını diliyorum..
Avın pullu olsun abi ;)

avlar
10-05-2012, 15:25
Sen bunu hep yapıyorsun be Tamer abi :) Alıştım doğrusu artık böyle güzel avlarına..
Tebrik ediyor her daim oltanın keskin olmasını diliyorum..
Avın pullu olsun abi ;)

Anıl'cım güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum.Daha da güzel avları bir gün beraber yapabilmek ümidiyle sana rastgelsin.

night fisher
15-07-2012, 17:13
tamerbey,mırmırlar ve ispariler çok yakışıklılar,elinize sağlık.

avlar
15-07-2012, 19:01
tamerbey,mırmırlar ve ispariler çok yakışıklılar,elinize sağlık.
Sizin de beğeneceğiniz bir av yapabilmiş olmanın dayanılmaz mutluluğunu yaşıyorum şu anda.Ne mutlu bana.Hala isminizi ve yaşınızı bilemediğimizden hitapta kusur edersek affola,rastgelsin(gerçi sizin şu aralar ava gittiğinizi zannetmiyorum).

Murat ÇAKMAKÇI
15-07-2012, 20:25
Eline koluna sağlık :helal:Afiyet olsun

night fisher
15-07-2012, 20:39
tamer bey,ismim fatih hoşöz, 48 yaşındayım.ziraat mühendisiyim,ayrıca mudanyada ikamet edip,evli bir çocuk babasıyım .uzun yıllar akvaryum balığı ithalatıyla meşgul oldum,şu an sadece malzeme kısmının imalatçılığını yapmaktayım.bu bilgileri profilim kısmında açıklamıştım siz ulaşamıyorsanız bir problem var herhalde. bence şu benim balığa çıkıp çıkmadığım konusunu kapatalım ,beni yakından tanıyan arkadaşlarım tebessüm ediyorlar .size 1 haziran la günümüz arasındaki balık peşindeki seyahatlerimi kısaca sıralayım;3-9 haziran arası bursadan hareketle uğradığım yerler sırasıyla (citroen jumper minibüsümle quicksilver 3.40 botum,mercury 4 zamanlı 9.9 hp motorum,kamp malzemelerim ve galip çetin adlı arkadaşım eşliğinde) mecidiye sahili ibrice limanına(saroz körfezi kuzey bölümü) yerleşme ve çevrede şnorkelle dalış ve zıpkınla balık arama,uskumru çaparisiyle balık avı(hava pek uygun değildi bir öğünlük balığı anca tuttuk) 2 gece kaldıktan sonra çanakkaleye geçildi,kilitbahirdeki usta balıkçı dostlarımızla hasbihal sonucu boğazda avlanma planın dan vazgeçilerek(çok pis esiyodu hava balık çıkmıyormuş) babakaleye hareket edildi. iki gün babakale limanında kamp kurarak yine botla çevre sularda rapala ile denemeler yapıldı ancak hava alındı,liman çevresinde kıbrıs olta ile biraz kefal avlanarak karınlar doyuruldu.liman dışına sabah çok erken ve akşam üzeri levrek tutma amacıyla yemli denemeleri sırasında bolmiktarda lidaki tutulup suya iade edildi.5.gün ezine altında karamenderes çayında gündüz meps ile 1 kilo üstü tatlısu kefali avı,gece azmaklarda 3kg üstü sazan ve bol miktarda yılan balığı avı yapıldı.ertesi sabah bursa ya dönüş yolunda çanakkale çan arasındaki atikhisar barajında turna avı denemesi yapıldı 3 adet 60 cm lik turna yakalandı ancak galip arkadaşımın kaçırdığı yaklaşık 5-6 kiloluk turna bize büyük heyecan yarattı.18 haziranda uzun zamandır görmeyi arzuladığım denizli çivril gölü için yaptığım programı 4 arkadaşla beraber uygulamaya soktuk, rotayı geniş tutarak yolumuzdaki akarsuları yoklamak amacıyla kütahya gediz (gediz nehri başlangıcı) de oyalanmalarımız ın neticesinde elde ettiğimiz balıklar beğenilmeyip direk çivril ışıklı göle ulaştık,çıkış ağzında güzel bir kamp yeri bulduk. tutmak istediğimiz balık bıyıklı ,turna ve kadife idi.sabah ben 1 kg a yakın bir kadife,diğer arkadaşlarım birkaç tatlısu kefali ve bol miktardahavuz balığı tutunca büyük menderes boyunca ilerlemeye karar verdik,akşama kadar yolların izin verdiği her noktaya ulaşıp yaptığımız denemelerde yine havuz balığı ve el kadar bıyklı ve 15 cm lik kadifelerin üzerine çıkamayınca gece uşağın ulubey kanyonunda kamp yaptık sabah banaz çayının ulubey kanyonu bölümlerinde avlandık ve yaklaşık 2 kg lık bir bıyıklıyla galip arkadaşımızın oltasında tanıştık ,diğer balıklar ek kayda değer olmadığından geri salınıp dönüş yolunu uzatarak susurluk çayının doğuş bölgesi simavdan başlayarak balıkesire kadar çayın belli bölümlerinde avlandık,hedef yine iri bıyıklı ve yayındı.gece kepsutda kamp yapılıp ertesi sabah civarda avlandık ancak beklediğimiz trofelere ulaşamadık. üst üste yapılan bu seyahatler ve yorgunluk kurtları dökmeye yetmediğinden olsa gerek son iki haftamın 5 gecesini yıllar önce salınmasında katkım olan yayınların yetiştirdiği kuşaklardaki son boyları tespit için urunguş(çaylı) göletinde yayın avlayarak geçirdim.kuşaklar belirginleşmiş balıklar 500 gr-1000 gr-2000 gr civarı geliyor.2000 likler tavaya gerisi suya atıldılar.yahu deniz önünde teknen de var neden denize çıkmıyorsun dersen şu sıra çapariyle istavrit,yemli çıplak mezgit harici pek bi balık yok,benim sezon eylül 15-kasım 30 arası eşkina ve karagöz avıyla sınırlı ha arada lüfer yapıyo-palmut et veriyo tüyoları aldımı denizdeyim tabiiki.bu yazı bayağı bir mektup gibi oldu sizde o niyetle okuyunuz.aklınızdaki soru işaretlerini cevaplayabilmişimdir umarım.

Murat ÇAKMAKÇI
15-07-2012, 20:44
tamer bey,ismim fatih hoşöz, 48 yaşındayım.ziraat mühendisiyim,ayrıca mudanyada ikamet edip,evli bir çocuk babasıyım .uzun yıllar akvaryum balığı ithalatıyla meşgul oldum,şu an sadece malzeme kısmının imalatçılığını yapmaktayım.bu bilgileri profilim kısmında açıklamıştım siz ulaşamıyorsanız bir problem var herhalde. bence şu benim balığa çıkıp çıkmadığım konusunu kapatalım ,beni yakından tanıyan arkadaşlarım tebessüm ediyorlar .size 1 haziran la günümüz arasındaki balık peşindeki seyahatlerimi kısaca sıralayım;3-9 haziran arası bursadan hareketle uğradığım yerler sırasıyla (citroen jumper minibüsümle quicksilver 3.40 botum,mercury 4 zamanlı 9.9 hp motorum,kamp malzemelerim ve galip çetin adlı arkadaşım eşliğinde) mecidiye sahili ibrice limanına(saroz körfezi kuzey bölümü) yerleşme ve çevrede şnorkelle dalış ve zıpkınla balık arama,uskumru çaparisiyle balık avı(hava pek uygun değildi bir öğünlük balığı anca tuttuk) 2 gece kaldıktan sonra çanakkaleye geçildi,kilitbahirdeki usta balıkçı dostlarımızla hasbihal sonucu boğazda avlanma planın dan vazgeçilerek(çok pis esiyodu hava balık çıkmıyormuş) babakaleye hareket edildi. iki gün babakale limanında kamp kurarak yine botla çevre sularda rapala ile denemeler yapıldı ancak hava alındı,liman çevresinde kıbrıs olta ile biraz kefal avlanarak karınlar doyuruldu.liman dışına sabah çok erken ve akşam üzeri levrek tutma amacıyla yemli denemeleri sırasında bolmiktarda lidaki tutulup suya iade edildi.5.gün ezine altında karamenderes çayında gündüz meps ile 1 kilo üstü tatlısu kefali avı,gece azmaklarda 3kg üstü sazan ve bol miktarda yılan balığı avı yapıldı.ertesi sabah bursa ya dönüş yolunda çanakkale çan arasındaki atikhisar barajında turna avı denemesi yapıldı 3 adet 60 cm lik turna yakalandı ancak galip arkadaşımın kaçırdığı yaklaşık 5-6 kiloluk turna bize büyük heyecan yarattı.18 haziranda uzun zamandır görmeyi arzuladığım denizli çivril gölü için yaptığım programı 4 arkadaşla beraber uygulamaya soktuk, rotayı geniş tutarak yolumuzdaki akarsuları yoklamak amacıyla kütahya gediz (gediz nehri başlangıcı) de oyalanmalarımız ın neticesinde elde ettiğimiz balıklar beğenilmeyip direk çivril ışıklı göle ulaştık,çıkış ağzında güzel bir kamp yeri bulduk. tutmak istediğimiz balık bıyıklı ,turna ve kadife idi.sabah ben 1 kg a yakın bir kadife,diğer arkadaşlarım birkaç tatlısu kefali ve bol miktardahavuz balığı tutunca büyük menderes boyunca ilerlemeye karar verdik,akşama kadar yolların izin verdiği her noktaya ulaşıp yaptığımız denemelerde yine havuz balığı ve el kadar bıyklı ve 15 cm lik kadifelerin üzerine çıkamayınca gece uşağın ulubey kanyonunda kamp yaptık sabah banaz çayının ulubey kanyonu bölümlerinde avlandık ve yaklaşık 2 kg lık bir bıyıklıyla galip arkadaşımızın oltasında tanıştık ,diğer balıklar ek kayda değer olmadığından geri salınıp dönüş yolunu uzatarak susurluk çayının doğuş bölgesi simavdan başlayarak balıkesire kadar çayın belli bölümlerinde avlandık,hedef yine iri bıyıklı ve yayındı.gece kepsutda kamp yapılıp ertesi sabah civarda avlandık ancak beklediğimiz trofelere ulaşamadık. üst üste yapılan bu seyahatler ve yorgunluk kurtları dökmeye yetmediğinden olsa gerek son iki haftamın 5 gecesini yıllar önce salınmasında katkım olan yayınların yetiştirdiği kuşaklardaki son boyları tespit için urunguş(çaylı) göletinde yayın avlayarak geçirdim.kuşaklar belirginleşmiş balıklar 500 gr-1000 gr-2000 gr civarı geliyor.2000 likler tavaya gerisi suya atıldılar.yahu deniz önünde teknen de var neden denize çıkmıyorsun dersen şu sıra çapariyle istavrit,yemli çıplak mezgit harici pek bi balık yok,benim sezon eylül 15-kasım 30 arası eşkina ve karagöz avıyla sınırlı ha arada lüfer yapıyo-palmut et veriyo tüyoları aldımı denizdeyim tabiiki.bu yazı bayağı bir mektup gibi oldu sizde o niyetle okuyunuz.aklınızdaki soru işaretlerini cevaplayabilmişimdir umarım.

Fatih abi en sonunda senin ismini öğrendim :(Seni suğukasçizannediyodum yahu:DYukarda kontrol paleninden imza ayarlarına gir o kısmı doldurman yeterli SAYGILAR

night fisher
15-07-2012, 20:49
tamer bey,bu sıralar bizim sularda mırmırın gece çok irilerinin et verdiği (1,5 kg) mevsimdeyiz, mırmır avı sevdiğim avlardandır ancak bölge bursaya çok yakın olduğundan avlaklar aşırı kalabalık oluyor.yapım itibariyle kalabalıktan hoşlanmadığımdan avlanmıyorum.sizin balıkları görünce içim kıpırdadı doğrusu.