PDA

Tüm Versiyonu Göster : Boğaz Serisi (5-6 Mayısa 2011)

Ahmet TARİH
08-05-2012, 10:25
Arkadaşlar herkese iyi bir hafta diliyorum. Biz çalışan kesim olarak hafta sonlarını iple çektiğimiz aşikar. Cuma gününden başlayan hazırlıklar ve gece geçmek bilmeyen vakitten sonra bir hevesle sahile kendimizi atıp, sonrada her seferinde boş çekmenin stresini bu hafta malesef yaşamış bulunmaktayım. Ancak bu stresi size yansıtmamak için işin güzel olan diğer yanları ile ilgili de hazırladığım görselleri av raporum ile birlikte sizlerle paylaşmak istiyorum.
Cumartesi sabahı son 2 haftadır av yaptığım avlağa daha da erken vakitte geldim. Gün yeni ağırıyor saat 05:45 civarı. Herzaman deli gibi akan o Boğaz adeta bir iç göle dönüşmüş. Çarşaf olmuş, duruyor. Bu kötü gidişatın ilk habercisi oldu. Suların alt ve üst akıntı rejimleri değişirken bu tür durulmalar zaman zaman oluyor Boğazda. Buda balığın kesmesine yol açıyor.

İşte deli deli akan suyun uyuyan hali.

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Yılmadan 3 saat süren at-çek çalışmamıza başladık. Balıkçının ümidi ekmeği misali. Ama sonuç sıfır oldu. Yorulduğum için avı sonlandırdım ve geçen hafta söylediğim gibi Boğazda geçiş töreni yapan yunusları seyretmeye ve sizlerle paylaşmak için resmetmeye çalıştım. Keratalar o kadar hızlılar ki beni bayağı zorladılar. Tam zıpladığını gördüğüm anda deklanşöre basıyorum birden kaybolmuşlar. Bir poz anca yakaladım. Sonrada evin yolunu tuttum. Yolda sahil yolu boyunca giderken sandalların yığılma yaptığı yerleri gördüm. Yarın için av mekanı olarak bu mekanları hedefledim.

Pazar sabahı yine büyük bir ümitle 05:00 da kalkıp düştüm yola. Bu sefer oğlum Ömerin ısrarlarına dayanamayıp onuda yanıma aldım. Kerata sabaha kadar 3-4 kere uyanmış heyecandan. Sanırım hastalık fena sardı çocuğu. Başladık 10 lu çapari ile atçeke. Hedef balık istavrit. İlk atışlar karavana oldu. Sonra 2 kez 2 li çekerek 4 iri istavriti kovaya aldım. Bu sıra Ömer iştahlandı, baba bende tutmak istiyorum dedi. Ben atışı yaptım o sardı. Kollektif çalışma ile 2-3 adet daha istavriti alabildik.

Açıktaki sandallar balığı alıyorlar, görebiliyoruz ama karadan o mesafeye düşmek ve almak oldukça zor oluyor. Hemen takımı değiştirdim ve tek iğmeli sıyırtmaya döndüm. Çok daha uzak mesafeye atışlar ile tek tek 3-5 tane daha istavrit aldım.
Sonra hava birden esmeye başladı. Sandallar dağıldı. Balık kesti. Bizde Ömerle evin yolunu tuttuk.
Tüm tutabildiğimiz balık bu.

Ömerle Ali balıkları mıncıklayıp kıyma yapmadan ayıklayıp dolaba koymam lazım. Sadece bir pozluk ellerine bıraktım.

Blık tutamadık ama geçen haftadan kalmış sarıkantlarımız var. İkindiye doğru yaktık mangalımızı.
(Diyet yapanlar bundan sonrasına bakmasın arkadaşlar. Biraz zalımca resimler olacak)

Geçtim mangalın başına başladım kızartmaya. Çıtır çıtır sesler gelmeye başladı.

Kayınpederin kediler pay kapmak için sıraya girdiler.

Önce biz tadına bakalım sonra size iskeleti incelemeniz için vereceğiz dedim.

Meradan ayrılmadan önce yine yunuslar kıyıya kadar gelip şenlik gösteri yaptılar. Videoya çekmeme rağmen şu an hiçbir siteye ekleyemiyorum. Ancak bir sitede ekleme yapabildim. Bakalım çalışacakmı. Ancak bu videoda Cumartesi çekimlerimden kalma olanmış.

Herkese bol ve bereketli avlar diliyorum.

TUĞYAN
08-05-2012, 11:13
Ahmet kardeşim yine güzel bir hafta sonu ve gelsin istavritler rasgelsin

Anıl ÜNALAN
08-05-2012, 11:20
Süper bir anlatım olmuş Ahmet abicim ellerine kollarına sağlık resmen yaşadım.

Avın en güzel yanı Ömerle birlikte av yapmış olmanın verdiği keyiftir sanırım :)

Yemeğe destek olacak olan istavritlerde yakalanmış, hava da çok güzel temiz hava da alınmış, yavru yunusların oyunları da canlı belgesel edasında izlenmiş.. Daha ne istemek gerek :) sadece balığın biraz daha hızlanması beklenebilir o kadar :)

Daha güzel avlar yine seninle olsun..
Rastgelsin :)

Ahmet TARİH
08-05-2012, 11:50
Ahmet kardeşim yine güzel bir hafta sonu ve gelsin istavritler rasgelsin

Kubilay kardeşim sizlerede bol ve bereketli avlar dilerim. Dediğin gibi hava oldukça güzeldi. Pazar sabahı herkes uyurken rahat trafikte mekan varıp mis gibi iyot kokusu solumak iyi geliyor insana. Yanlız iştah fena açılıyor dönüşte yemeği frenlemek bayağı zor oluyor.

Süper bir anlatım olmuş Ahmet abicim ellerine kollarına sağlık resmen yaşadım.

Avın en güzel yanı Ömerle birlikte av yapmış olmanın verdiği keyiftir sanırım :)

Yemeğe destek olacak olan istavritlerde yakalanmış, hava da çok güzel temiz hava da alınmış, yavru yunusların oyunları da canlı belgesel edasında izlenmiş.. Daha ne istemek gerek :) sadece balığın biraz daha hızlanması beklenebilir o kadar :)

Daha güzel avlar yine seninle olsun..
Rastgelsin :)

Teşekkür ederim Anılcım. Dediğin gibi hem Ömer için hem benim için iyi oludu bu faaliyet. Ufaklık Ali aşırı derecede hareketli olduğu için evde bütün eforumuzu alıyor. Üç kişi, adamı tutamıyoruz. Hepimizi uyutup yapacağı muzurluğu yapıyor kerata. Bu nedenle kaliteli vakit geçirme anlamında Ömere çok bir şey kalmıyor. Çocuk bunalmıştı artık. Benimle vakit geçirmek (Alisiz) ona da bayağı iyi geldi. Tek sorun sabah 5 te kaldırmak. Merada arabanın içerisinde battaniyeye sarılarak 1-1,5 saat kestirip sonra faaliyete katılıyor. Ama o bile mütiş keyif veriyor sanırım ona.
Önümüzdeki haftalarda umarım daha bereketli avlarımız olacak. O zaman kendi oltası ile av yaptıracağım. Daha çok zehir yani.
Allah sizlerede bol ve bereketli avlar ve işler versin. Allaha emanet olun.

dogukan1997
08-05-2012, 12:48
Ellerinize sağlık Ahmet abi baba oğul çok güzel kareler almışsınız afiyet olsun. Sevgi ve saygılarımla rastgele...

Ahmet TARİH
08-05-2012, 13:17
Ellerinize sağlık Ahmet abi baba oğul çok güzel kareler almışsınız afiyet olsun. Sevgi ve saygılarımla rastgele...

Teşekkür ederim doğukancım. Artık senide mavi sahalarda görmek istiyoruz. Okulların kapanmasına az vakit kaldı. Sanıyorum planlamalar başlamıştır.

Erdoğan sızarlar
08-05-2012, 13:34
Of ahmet off bunu bana yapma... çok stres yaptım şimdi. :D acilen balığa gitmem lazım.
Gidemezsem... :deli:

hakeden
08-05-2012, 14:54
Abi afiyet olsun. Çok güzel bir anlatım olmuş. Benim yıllardır gecemi gündüzümü verdiğim bilgisayar (programcılık) hayatımın bile önüne geçti. Nasıl bir zehirse bulaştı bir kere. Senin oğlanda erkenden başlamış. Allah nazarlardan saklasın.

Tuncay GÜNAY
08-05-2012, 15:36
ahmet kardeşim bu pazar bende balıkta idim sebebi nedir bilmiyorum kesat bir av yaşadık 3-5 bişiler aldık ama kıymeti yoktu mercan yumurtadan dönmedi sanırım rapor açmaya foto koymaya değer bulmadığım için paylaşmadım seninkilerle idare ederiz artık. mangaldaki balıklar çok şahane ağzımın suyu klavyeye aktı yaaaa :) paylaşım için teşekkürler.

Ahmet TARİH
08-05-2012, 18:53
Of ahmet off bunu bana yapma... çok stres yaptım şimdi. :D acilen balığa gitmem lazım.
Gidemezsem... :deli:

Abi anlaşılan siz Anıl ile yine buluşamamışsınız. :'(
Abi bak ay sonuna doğru organizasyon duyurusu yayınladım. Al Sabri abiyi gel. Aslında gelmek isteyen herkesi al gel. Bitirelim bu hasreti. Yoksa İzmirde bir ilk gerçekleşecek, 7.4 ile sallanacak galiba.:D

kaptankarabulut
08-05-2012, 18:54
Ahmet kardeşim sen bir roman yazarı falan olmalıydın.Av hikayeni okurken sanki bizlerde seninle birlikte o güzellikleri o stresleri yaşamış olduk.Bu hafta sonu Kuşadası,özdere,çeşme,ıldır ve İzmir körfezinde canlı yoktu.Cumartesi günü pek iç açıcı olmıyan bir gün geçti.Pazar günü ise sabah saatleri pek fana değildi fakat saat on itibariyle sanki balık bıçak gibi kesti.Saat on bir cıvarında bu bölgelerde avlanan arkadaşlardan aldığım raporda aynı doğrultudaydı.Pazar günü İzmir körfezinde üç defa küçük ölçekli depremler meydana gelmiş belki bunun etkisi olabilir.
yani bizlere göre çok güzel bir av günü geçirmiş sayılırsın.Bu güzel paylaşımın için teşekkürler.Afiyet olmuşlar...:D :D

Ahmet TARİH
08-05-2012, 19:20
Abi afiyet olsun. Çok güzel bir anlatım olmuş. Benim yıllardır gecemi gündüzümü verdiğim bilgisayar (programcılık) hayatımın bile önüne geçti. Nasıl bir zehirse bulaştı bir kere. Senin oğlanda erkenden başlamış. Allah nazarlardan saklasın.

Sağolasın Fuat kardeşim. Bu virüs girdiği bünyeyi önce ele geçirip sonra ilişiikte olduğu kişilere bulaşarak yayılıyor.Mikrosoft yeni yazılımlarla bu virüsü temizlemek için yoğun çalışma başlatmış. Programın adı çuprawski balıksavast. Ama nafile.:D:deli:

ahmet kardeşim bu pazar bende balıkta idim sebebi nedir bilmiyorum kesat bir av yaşadık 3-5 bişiler aldık ama kıymeti yoktu mercan yumurtadan dönmedi sanırım rapor açmaya foto koymaya değer bulmadığım için paylaşmadım seninkilerle idare ederiz artık. mangaldaki balıklar çok şahane ağzımın suyu klavyeye aktı yaaaa :) paylaşım için teşekkürler.

Ya kardeşim sen paylaş biz karar verelim kalitesine. :confused:
Aslında sen ceza almamak için fotoğraf makinasını yine unuttum demiyorsunda :hıııı: kıvırtıyorsun gibi geldi sanki bana.:D
Sen yarın klavyeye akan sulardan dolayı makina bozuldu, paylaşım yapamadım dersen var ya. ozaman :ninja::oha:

Ahmet kardeşim sen bir roman yazarı falan olmalıydın.Av hikayeni okurken sanki bizlerde seninle birlikte o güzellikleri o stresleri yaşamış olduk.Bu hafta sonu Kuşadası,özdere,çeşme,ıldır ve İzmir körfezinde canlı yoktu.Cumartesi günü pek iç açıcı olmıyan bir gün geçti.Pazar günü ise sabah saatleri pek fana değildi fakat saat on itibariyle sanki balık bıçak gibi kesti.Saat on bir cıvarında bu bölgelerde avlanan arkadaşlardan aldığım raporda aynı doğrultudaydı.Pazar günü İzmir körfezinde üç defa küçük ölçekli depremler meydana gelmiş belki bunun etkisi olabilir.
yani bizlere göre çok güzel bir av günü geçirmiş sayılırsın.Bu güzel paylaşımın için teşekkürler.Afiyet olmuşlar...:D :D

Eyvallah Süleyman abicim. Allah razı olsun. Aslında raporu çok hızlı bir şekilde kaleme aldım ama bu kadar beğenilmiş olması hoşuma gitti doğrusu. Artık altın balık ödülüne aday gösterilirim herhalde.:D
Hakkaten bir anormallik vardı bu hafta sonu. Balık bir anda terki diyar eyledi. Aslında erken kafam bassada sıyırtmaya 1 saat önceden başlasam belki biraz daha verimli bir av olacaktı ama, nasip kısmet bu kadar olunca neylesin Ahmet oldu.
İnşallah hep beraber önümüzdeki gün ve haftalarda bol ve bereketli avlar yaparız.

muratdogan
08-05-2012, 22:30
Böyle bir anlatım, vallahi helal olsun hem okudum hem resimlerle beraber yaşadım sanki.
.
Abi o mangalda neydi öyle resmen kokusu geldi burnuma :) :) :)
Afiyet olsun.
.
Ömer'e selamlar.

sakkucuk
08-05-2012, 22:53
Trabzon'da öğrenci iken düşmüştü gönlüme balık ateşi. İlk avladığım balıklar istavritti. Ayrı bir yeri var bende istavritin. Ellerinize sağlık. Keşke ben de tekrar istavrite çapari atabilsem.

Ahmet TARİH
09-05-2012, 07:41
Böyle bir anlatım, vallahi helal olsun hem okudum hem resimlerle beraber yaşadım sanki.
.
Abi o mangalda neydi öyle resmen kokusu geldi burnuma :) :) :)
Afiyet olsun.
.
Ömer'e selamlar.

Muratım İstanbula geliyorsun sanırım, inşallah görüşeceğiz. Hep birlikte güzel bir gün geçirip yine heyecan dolu bir rapor kaleme alırız inşallah.
Mangal için ise uyarımı yapmıştım. Dayanamayacaklar aşağıya bakmasın diye.
Tuncay kardeş buna rağmen bakmış, ağzında ne var neyok klavyenin üzerini batırmış.
İnşallah birlikte de bir mangal yaparız.

Trabzon'da öğrenci iken düşmüştü gönlüme balık ateşi. İlk avladığım balıklar istavritti. Ayrı bir yeri var bende istavritin. Ellerinize sağlık. Keşke ben de tekrar istavrite çapari atabilsem.

Seçkin bey gerçekten İstavrit apayrı bir lezzet. Benimde vazgeçilmez balığım. Hele Boğazda akıntılı sudan tutulan resmen süt kokulu oluyor. İnşallah özlediğiniz avları yeniden yapabilmek en kısa sürede nasip olur.

avlar
09-05-2012, 08:02
Ahmet paylaşımın için gerçekten teşekkürler.Süper keyifli görüntüler ve anlatımın için de ayrıca tebrikler,çok daha iyileri rastgelsin.

Ahmet TARİH
09-05-2012, 08:12
Ahmet paylaşımın için gerçekten teşekkürler.Süper keyifli görüntüler ve anlatımın için de ayrıca tebrikler,çok daha iyileri rastgelsin.

Güzel iltifatların için bende çok teşekkür ederim Tamer kardeşim.
İnşallah denizlerimiz özlediğimiz bereketli konuma bir an önce gelirde hepimiz bereketli avlar gerçekleştiririz.
Saygılarımla...

orhan69
09-05-2012, 17:29
tebrikler hedeflediğin balıklara denk gelmesende ömerle cok güzel bir gün olmuş ahmet abi ben hayatımın en bol en güzel cinokop sarı kanatlarını mayıs ayının ortasında tuttum işallah egede çanakkalede yaşanan depremler balığın yönünü deyiştirmemiştir

<script src='[Only Registered Users Can See Links]' type='text/javascript'></script><noscript>[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])</noscript>

Ahmet TARİH
10-05-2012, 07:33
[QUOTE=orhan69;122772]tebrikler hedeflediğin balıklara denk gelmesende ömerle cok güzel bir gün olmuş ahmet abi ben hayatımın en bol en güzel cinokop sarı kanatlarını mayıs ayının ortasında tuttum işallah egede çanakkalede yaşanan depremler balığın yönünü deyiştirmemiştir

Orhan Abi açtın gözlerimizin pasını sabah sabah. Yoksa sen benden sonra balığamı gittin. Mayısın ortasındayız işte, bu görüntüleri dün mü çektin yoksa.:D

dogukan1997
10-05-2012, 12:26
Teşekkür ederim doğukancım. Artık senide mavi sahalarda görmek istiyoruz. Okulların kapanmasına az vakit kaldı. Sanıyorum planlamalar başlamıştır.

Abi plan her şey hazır. Sade malum son sınavlar güzel geçtikten sonra hani arkamda bıraktığım sıkındı bir düşünce olmayınca daha rahat olacak yazın bol bol paylaşımlar yapacağım sevgi ve saygılarımla rastgele .

Harunxpronto
11-05-2012, 23:56
Ahmet abi ellerine vede emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş...
Bendeki sorun avlaktan boş dönünce veya 2-3 parça ile paylaşım yapamıyorum ama şimdi senden cesaret aldım.

Ahmet TARİH
12-05-2012, 08:24
Ahmet abi ellerine vede emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş...
Bendeki sorun avlaktan boş dönünce veya 2-3 parça ile paylaşım yapamıyorum ama şimdi senden cesaret aldım.

Paylaşılanın azı çoğu olmaz Harun kardeşim. Az veren candan çok veren maldan demiş atalarımız. Ecdadımız cephede bir yudum suyunu bile paylaşmış arkadaşı ile, hatta suyunu paylaştığı arkadaşlarından ona sıra gelinceye kadar şehadet şerbetini içmek nasip olan atalarımız varken biz bir fotoğrafı nasıl esirgeyelim.
Maksat gönüller bir olsun. Mutluluk paylaşıldıkça çoğalsın.
Şimdi senden güzel bir rapor bekliyorum.

MAVİ FENER
12-05-2012, 09:45
Ahmet; Zannedersem bu avlandığın yer İstinye....
Bence Arnavutköy akıntı burnunu bir denesen veya Yeniköy, Kireçburnu....sana iyi hafta sonunda bol istavritler dilerim...yanaklarından öperim....çocuklarında ayrıca....ben onların Dedeleriyim...

Baba Yalçın
12-05-2012, 13:43
Ahmet'çim afiyeti şeker bal olsun. 2. / 3.*/ 4. / 6.* / 7.* / 10.* nuncu fotolarda harika olmuş. Evde ne yaparsan yap orda yaptığının lezzetini tutmaz. Yağlarımı erittiniz inceden. Herdaim avınız bereketli olsun. Saygılar.

Ahmet TARİH
12-05-2012, 21:08
Ahmet; Zannedersem bu avlandığın yer İstinye....
Bence Arnavutköy akıntı burnunu bir denesen veya Yeniköy, Kireçburnu....sana iyi hafta sonunda bol istavritler dilerim...yanaklarından öperim....çocuklarında ayrıca....ben onların Dedeleriyim...

Nuri abi avlak bu sefer Beykoz tarafı idi. Kayınpederime gittiğimiz hafta sonlarında Anadolu yakasındaki avlakları tercih ediyorum. Maksat Sabah gün doğumunda deniz kenarında olmak ve o havayı solumak. Balık bahane yani. Lenent de oturduğum için evden çıktığım avlarımı genellikle söylediğin mekanlarda gerçekleştiriyorum. Bir gün beraber avlanmak dileğimle iyi akşamlar dilerim.

Ahmet TARİH
12-05-2012, 21:13
Ahmet'çim afiyeti şeker bal olsun. 2. / 3.*/ 4. / 6.* / 7.* / 10.* nuncu fotolarda harika olmuş. Evde ne yaparsan yap orda yaptığının lezzetini tutmaz. Yağlarımı erittiniz inceden. Herdaim avınız bereketli olsun. Saygılar.

Teşekkür ederim Yalçın abi. Bir gün sizlede av yaparız ve sonunda da daha güzel bir ateş yakarız inşallah.
Balık tutma merakımın yanında yine amatör düzeyde fotoğraf merakımda var. Mümkün oldukça çok fotoğraf çekmeye çalışıyoru avlarımda. Hatta bazen avlanmayı bile bırakıyorum. Sonrada en beğendiklerimi seçip sizlerle paylaşıyorum.
Beğendiğinize çok sevindim.

Baba Yalçın
12-05-2012, 21:45
Teşekkür ederim Yalçın abi. Bir gün sizlede av yaparız ve sonunda da daha güzel bir ateş yakarız inşallah.
Balık tutma merakımın yanında yine amatör düzeyde fotoğraf merakımda var. Mümkün oldukça çok fotoğraf çekmeye çalışıyoru avlarımda. Hatta bazen avlanmayı bile bırakıyorum. Sonrada en beğendiklerimi seçip sizlerle paylaşıyorum.
Beğendiğinize çok sevindim.

İnşallah Ahmet'çim sahilde mangal bir başka oluyor. Paylaşımın için tekrar teşekkürler. Bunları beğenmeyen adamı Allah taş yapar. Saygılar.