PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kayseri'den merhaba

nizamarslan
12-05-2012, 09:23
Değerli Rstgelsin org ve ekibi;
Sabırla sonuna kadar okuyacağınız inancıyla

Öncelikle merhaba. Sizi beğenerek takip ettiğimizibelirtmek isteriz. Cumhurbaşkanımızın şehrinden KAYSERİDEN canı gönülden tüm avcı arkadaşlarımıza sevgiler. Malum Kayserimiz av ve avlak noktasında zengin bir şehirdir. Doğa Kayseri'ye cömert davranmıştır. Ancak bizler elimizdeki bu niğmetin farkında değiliz. Yamula barajı ile alakalı arkadaşlar forumlarda yorumlarda bulunmuşlar. Korkarım Kayseriye 100 km uzaklıktaki pınarbaşı barajına dönecek. Ağ, Tırıvırı, kaçak avcılık canım barajı ve balıkların sonuna adım adım bizi yaklaştırmakta. İzin verirseniz bizlerde Kayserili balıkçılar olarak acizane bir araya gelmek ve sesimizi daha gür çıkarabilmek için BİRARAYA GELME adına bir site açtık. İnanıyorum ki bu konuda bizi destekleyeceksinizdir. Çünkü sizde dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun doğaya ve doğanın içinde barındırdığı canlılara bir o kadar sahip çıkıyor ve merhamet ediyorsunuz. O kadar doluyuzki tarifi imkansız. Yamula barajı ile alakalı şu traji komik haber sanırım bizim derdimizi anlatmaya kafidir. (BURAYA TIKLAYIN) ([Only Registered Users Can See Links]) Biz bir araya gelmek istiyoruz. Güçlenmek ve güçlü bir dernek kurmak istiyoruz. Buradan Kayserili balıkçı arkadaşlarada sesleniyoruz. Kayserimize ve iç sularımıza sahip çıkalım. Bir araya gelelim. İzniniz olacağına inanarak ve hoşgörünüze dayanarak arkadaşlarımızı [Only Registered Users Can See Links] sitesine beklediğimizi sizin aracılığınız ile duyurmak isteriz. Gönül arzu ederki sizleri Kayseride bir turnuvada ağırlayalım. Ben buna inanıyorum. Bu anıda yaşıyacağız. Başta siz olmak üzerede tüm arkadaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Belki acemiyiz. Adı üstünde amatörüz. Ama biz bırakın balık tutmayı Barajın sade havasını bile ciğerlerimize çekmekten mutlu olan insanlarız. Sürçü lisan ettik ise affola.

dogukan1997
12-05-2012, 20:18
Aramıza hoş geldiniz kalıcı paylaşımlar dilerim. Sevgi ve saygılarımla rastgele.

hakeden
13-05-2012, 09:46
Hoş geldiniz. Öncelikle duyarlılığınız için tebrik ederim. Ancak böyle tepki amaçlı açılan sitenin forum olması tarafında değilim. Çünkü sesinizi duyurmada zorlanırsınız. Ayrıca isminizi (doamin) tepkinize daha uygun seçseydiniz iyi olurdu. Sakın yanlış anlamayın size karşı çıkmak için değil destek vermek için bunları yazdım.

nizamarslan
13-05-2012, 20:29
Üstad sadece bir tepki değil. Organize olmak lazım. Her ilde her bir balıkçı bir araya gelmeli avlak alanını korumalı. Sende biliyorsun bu gönül işi. Hiç birimizin ticaretle işi yok. Canım Balıkları 3 kuruşa alıp 5 kuruşa satıyorlar. Evet tepkim var ama. Sadece tepki değil. Kayseri olarak çok geç kaldık bu hususta. Geçen hafta mesela. Alabalık ve Levreğe gittik adam 150 metre ilerimize ağ sermiş. Arkadaş 3 saat tehlikeli olmasına rağmen ağı çekti paramparça etti. Ağ sahibi çıktı geldi. Buyur sana kavga sebebi. Esasen jandarma jağırmak lazım. Ancak gittiğimiz bölge sapa bir yerdi. Her neyse ağı atan ne halt yediğini bildiğinden ve bizim de sanırım kendimizi tanıtınca statüden haklısınız deyip katliam silahınıda alıp çekip gitti. Sana daha basidini söyleyimmi; Adam teknesine özel düzenek yapmış sanırsın Karadenizde avlanıyor. Evet tepkim var. Düşünsene her hafta sonu 500 kişi (en az) balığa gidiyor. Simalar tanıdık ama bir merhabamız bile yok. Rastgelsin sitesi gibi (bu site bile şart değil) sitelere üye olmalı kendimizi geliştirmeliyiz. Daha organize olmalıyız. Sayımız az değilki. Bnim üç çocuğum var. Aradan 10 yıl geçtikten sonra. Eskiden babamla burda avlanırdık o zamanlar buralar güzeldi balık vardı temizdi ailemizle gelirdikkk demesini istemiyorum. Yada senin çocuğunun yada birbaşkasının çocuğunun demesini istemiyorum Onlarda yaşasın. Abicim ülkemiz CENNET sahip çıkmak istiyorum çıkalım istiyorum...Hakkını helal et.

vuckan
14-05-2012, 08:14
Hoşgeldiniz ,

haklı mücadelenizi tüm kalbimle destekliyorum ,birlikten kuvvet doğacaktır eminim ,bizlerinde bir katkısı olabilecekse lütfen bildirin ,sevgi ve saygılar

xnode
14-05-2012, 09:12
Merhaba hoşgeldiniz, sohbet ve paylaşımlarınızı bekleriz.

ustam18
14-05-2012, 09:30
Değerli Kayseri li Kardeşim .
Polis Jandarma insanın içinde olacak.dışında bir ordu da olsa faydası yok.İhbar ediyosun "aracım yok,elimde ekibim yok"gibi uyduruktan bahanelerle geçiştiriyorlar."Ağ geriyorlar gelin yakalayın "diyosun "pazartesi günü dilekce ile şikayette bulun" diyorlar.adamlarla kavga etsen arkanda seni kollayacak kimse yok.Bana gelip kaç iğne kullanıyosun diyene sudaki ağları gösterdiğimde hemen kaçan kolluk kuvvetleri o katillere birşey yapmıyorlar.velhasıl ipin ucu kaçmış.bazı illerde amatör dernek kuruyorlar önce kendileri balığın anasını ağlatıyorlar.başta da dediğim gibi kendi içinde olacak polis jandarma.
Rastgele.

nizamarslan
15-05-2012, 12:08
vuckan xnode çok teşekkür ederim hoşbulduk desteğiniz içinde kalben ayrıca teşekkür. Sevgili ağabeyim ustam18 çok doğru söylüyorsun. polisin görmediği yer çok Allahın görmediği yer yok mesabesince önce insanın kendinden başlıyor mesele. Bu iş gönül işi sevmek işi.

Güzel yorumun için teşekkürler abi.

ustam18
16-05-2012, 06:37
İsminizin Nizam olduğunu ,yaşınızın da benden küçük olduğunu tahmin ediyorum Kardeşim.Ad soyad yaş memleket gibi bilgilerin bulunduğu imza ayarlarını yaparsanız hitapta kusur etmemiş oluruz.
Amatör balık işi bir sevda,bir hastalık.doktoru, ilacı, tedavisi olmayan bir hastalık bence.kamışın ucu ile birlikte kalbinde titriyorsa,yakaladığın balığın yerine kendini koyabiliyorsan et için değil zevk için bu işe aşıksan senden mutlusu yoktur.her hafta balığa gider oltalarımı ve kafamdaki düşünceleri suya atarım.yakaladığım balığı çoğu zaman resmini çeker suya iade ederim.sevincimi onlarla paylaşırım ki çoğalsın,kederimi onlarla paylaşırım ki bendeki yük azalsın.Velhasıl apayrı bir duygudur balıkcılık.AVCI: AVINI KORUYAN KOLLAYANDIR.
Avlarınız bereketli olsun Rastgele.

kaptankarabulut
16-05-2012, 09:02
Evet Kayserili güzel dostum.Anlıyorum ki sizler de en az bizler kadar derlisiniz bu konularda..

Bu korumasızlık sadece göllerde barajlardamı..? Denizlerimizde de aynı..kimsenin dur dediği yok.
Hayrettin dostum çok güzel konuya değinmiş.Şikayet ediyorsun önce senin kimliğini sinsileni araştırıyorlar sonrada zaman zaman şikayet ettiğin kişiye senin kimliğini deşirve ediyorlar.. Zaten bu yasak işi yapanların Allahtan korkmuyorlar ki.. Her türlü pisliğin zaten içindeler..

Durum böyle olunca da yapılan katliamları üzülerek sadece seyretmek zorunda kalıyorsun..

Zaten ülkemizde hep iş olup bittikten sonra yasalar çıkar..Zamanında çıkmış olsada uygulayıcılar bu defa vurdum duymaz davranırlar..Ekibim yok benzinim yok gibi bahanelerle adeta seni başından savarlar..