PDA

Tüm Versiyonu Göster : Boğazda Tarabya'dayız bu hafta

Ahmet TARİH
14-05-2012, 08:29
Arkadaşlar herkese hayırlı ve bereketli bir hafta dileyerek hafta sonu raporuma geçiyorum.

Oldukça yoğun geçen Cuma gününün yorgunluğu ile Cumartesi sabahı uyanamadım. Bu nedenle hafta sonu avımı Pazar günü yaptım. İstanbul’u bilenler bilir, Pazar günleri sahil aşırı kalabalık olduğu için av yapmak genellikle eziyet olur. Ancak bu hafta bir enteresanlık vardı. Sabah 05:45 – 08:00 arasında av yaptığım mekan oldukça tenha idi. Son haftalarda balığın bir yapıp bir kesmesi, yaptığı zamanda uzak atışlar ile alınıyor olması herhalde yeni başlayanları bıktırmış olsa gerek. Birde sabah erken saatlerde çiseleyen yağmur.
Av hakkında söylenecek fazla söz yok aslında. İlk yarım saat sahte ile at-çek yaparak Sarıkanat-çinekop aradım ama sonuç sıfır olunca çapariye döndüm. Beyazımsı açık yeşil 10 lu çapari, 0,30 beden-0,12 köstek takım ve 115-150 gr arası kurşun ile atabildiğimiz en uzak mesafeye düşmeye çalışıyoruz. Kurşun dibi bulduğunda ilk 1 veya 2 sarışta ağırlığı hissediyorsunuz zaten. Gerisi nerede ise sadece sarmaya kalıyor. Düştüğümüz yerde derinlik tahminimce 50 m. civarı. Akıntı ile suyun basma kuvvetine birde 4-5 adet iri istavrit bindiği zaman palamut çekermiş hissi veriyor adeta.
Bunlarda sizin için hazırladığım av fotoğraflarım.

İlk atışta gelen 6 sı bir yerde istavrit.

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

İkinci atış 7 li

Üçüncü atış ve böylece 1,5 saat kadar çapari ile ava devam ettim.

Saat 08:00 olmuştu ve eve dönme vakti gelmişti. Bize rahat rahat yetecek kadar balığı da almıştım zaten. Hafta sonu kahvaltı keyfi için evin yolunu tuttum. Ali Emre kapıda karşıladı beni ve kovayı elimden kaptığı gibi yine daldı balıklara.

Tartmadım ama 2 – 2,5 kg civarı istavrit tutmuşum. İşte çıtırlar

Haftaya inşallah yeni bir av raporunda görüşmek üzere herkese bol ve bereketli avlar diliyorum.

sabri güngör
14-05-2012, 08:45
Ahmet Kardeşim tebrikler çok güzel bir av olmuş

ustam18
14-05-2012, 09:15
Tebrikler Ahmet Kardeşim. 2-2,5 saatte maşallah iyi balık tutmuşsun. ben olsaydım akşama kadar devam ederdim.2001 yılında Alkatel firmasının 2 haftalık bir seminerine katılmıştım.cumartesi günü polonya pazarından kamış ve makina aldım.pazar sabah gün doğarken galata köprüsünde yerimi aldım.inan bilmiyorum ne kadar balık yakaladığımı.poşet biraz dolunca yanıma kim yaklaşırsa "oo iyi balık tutmuşsun" diyordu ve balıkları almaya hak kazanıyordu.kaç kişiye balık verdiğimi hatırlamıyorum.balığı verdiğim vatandaşın biri "sen neden götürmüyosun" dediğinde" otelde kime yaptırayım kime yedireyim "demiştim.
Paylaşımın için tekrardan teşekkürler.Avların bereketli olsun.Rastgele.

Anıl ÜNALAN
14-05-2012, 09:24
Hey maşallah çıtır çıtır yemelik bunlar. :)
Kısa sürede güzel bir av olmuş. Oltanın ucunda her seferinde 3-4-5 balık görmek çok heyecan verir insana :) keyfini almışsındır doğrusu :)
Daha bereketli avların seninle olmasını dilerim Ahmet abi.

orhan69
14-05-2012, 09:46
tebrikler ahmet abi bu aralar maşallahın var caçalar su üstüne cıkmışlarmı cumartesi herkes cinokop çekmiş

Ahmet TARİH
14-05-2012, 10:05
Ahmet Kardeşim tebrikler çok güzel bir av olmuş

Teşekkür ederim Sabri abicim. Abi vaktiniz var ise al Erdoğan abiyi çıkın gelin yine. Bak bu ayın 27 sinde organizasyon yapacağız inşallah. Sizin İzmirde avlanmanız zor gözüküyor. Gelin buraya av yapmasakta Boğaz manzarası eşliğinde bir yemek yeriz hiç değilse.

Tebrikler Ahmet Kardeşim. 2-2,5 saatte maşallah iyi balık tutmuşsun. ben olsaydım akşama kadar devam ederdim.2001 yılında Alkatel firmasının 2 haftalık bir seminerine katılmıştım.cumartesi günü polonya pazarından kamış ve makina aldım.pazar sabah gün doğarken galata köprüsünde yerimi aldım.inan bilmiyorum ne kadar balık yakaladığımı.poşet biraz dolunca yanıma kim yaklaşırsa "oo iyi balık tutmuşsun" diyordu ve balıkları almaya hak kazanıyordu.kaç kişiye balık verdiğimi hatırlamıyorum.balığı verdiğim vatandaşın biri "sen neden götürmüyosun" dediğinde" otelde kime yaptırayım kime yedireyim "demiştim.
Paylaşımın için tekrardan teşekkürler.Avların bereketli olsun.Rastgele.

Hayrettin abicim bende teşekkür ederim, sağolasın. İnşallah organizasyonda biraz daha vakti zorlayacağız. Abi benim akşama kadar devam eden avlarım bekarlıkta kaldı. Bundan sonra da ilk akşama kadar devam eden avıma sanırsam 15 yıl var. Hani eve gelmesende farkına varılmadığı dönemlere yani. Bizim ufaklık Ali Emre aşırı derecede hareketli bir çocuk. Hanım tek başına yetersiz kalıyor. Yada rutin işleri aksıyor. Gerçi üç kişi olduğumuzda da yeterli kalamıyoruz Aliye karşı ama :D. Bu nedenle Ali uyandığı zaman evde olmalıyım. Hele bir eli olta tutmaya başlasın işte o zaman ahtım var çadırda kalıp 2-3 gün avlanacağız inşallah.

Hey maşallah çıtır çıtır yemelik bunlar. :)
Kısa sürede güzel bir av olmuş. Oltanın ucunda her seferinde 3-4-5 balık görmek çok heyecan verir insana :) keyfini almışsındır doğrusu :)
Daha bereketli avların seninle olmasını dilerim Ahmet abi.

Gerçekten beklenen balıkları bulduğumuza sevindik Anılcım. Uzun süredir senden balık resmi göremiyorum. İstersen kendine bir mola ver ve kalk sende gel İstanbula. Erdoğan abi ile Sabri abiyide al. Yada Cumartesi sabah suyuna çıkalım deyip dolaşıver aşağıdan yukarıya Boğazdan giriver. Ben orada bekleyim sizi.

tebrikler ahmet abi bu aralar maşallahın var caçalar su üstüne cıkmışlarmı cumartesi herkes cinokop çekmiş

Ya Orhan abi neredesin sen. Bir sinyal verdin alarma geçirdin bizi, sonra yine daldın kayboldun. Hadi abi bak söylediğin gibi balık akıyor. Ayarla bir gününü. Bu arada bu ayın 27 sindeki organizasyonumuza bekliyorum. Daha 15 gün var. Şimdiden ayarla işlerini. Sonra iş güç deme bana.

fehmi5
14-05-2012, 10:46
ahmet beye bir ilave de ben yapayım .cumartesi ben de emirgandaydım.sabah bayağı çinekop ve sarıkanat alındı.9 gibi istavrit başladı ve kesmeden epey devam etti.ben kovayı doldurunca eve döndüm.maalesef fotoğraf makinem yanımda değildi.ama 6-7 li çektik çoğu zamanç
kullanılan malzeme ;12-25 çapari.115-130 gr kurşun.balık oldukça açıktaydı.ancak istavritler oldukça iriydi.

Ahmet TARİH
14-05-2012, 11:07
ahmet beye bir ilave de ben yapayım .cumartesi ben de emirgandaydım.sabah bayağı çinekop ve sarıkanat alındı.9 gibi istavrit başladı ve kesmeden epey devam etti.ben kovayı doldurunca eve döndüm.maalesef fotoğraf makinem yanımda değildi.ama 6-7 li çektik çoğu zamanç
kullanılan malzeme ;12-25 çapari.115-130 gr kurşun.balık oldukça açıktaydı.ancak istavritler oldukça iriydi.

Fehmi bey afiyet olsun sizede. Pazar günü dişli pek ortalıkta yoktu ama dediğiniz gibi istavrit coştu bu seferde.
Bu arada daha önceden birlikte av yapma düşüncemiz vardı hatırlarsanız. 27 mayısta inşallah İstanbul için bir organizasyon duyurumuz oldu. Sizide beklerim inşallah. Tanışalım bu vesile ile.

[Only Registered Users Can See Links]

TUĞYAN
14-05-2012, 13:42
Ahmet kardeşim tv dende istanbul istavrit avcılarını takip ediyoruz haberlere bile çıktılar ve 1 ay kadar sürebilir diyorlar sana bol avlar eline sağlık

dogukan1997
14-05-2012, 13:49
Ohhhh çıtır çıtır maşallah . Afiyet olsun abi . İğnen her daim keskin olsun. Sevgi ve saygılarımla rastgele .

kaptankarabulut
14-05-2012, 13:58
HEEEEYYY maşallah beee......:D :D :D :D

Tesbih gibi dizmişsin Ahmet istavritleri...Ya kardeşim gönder artık şu sarı kanatları bu taraflara..:D :D

Her sabah yol tepiyoruz acaba başlamışlarmıdır diye ama dönüşümüz hüsran oluyor.Ama az kaldı bir kaç güne kalmaz başlarız bizlerde dizmeye..:D :D

Kardeşim çok güzel bir gün yaşadığın belli umarım her daim avların bol ve bereketli olur..Afiyet olsunlar...

fehmi5
14-05-2012, 13:59
ahmet bey ,
duyuruyu göremedim her zaman giremiyorum siteye.linki yollarsanız inşallah bir aksilik olmazsa gelmek isterim.

avlar
14-05-2012, 17:37
Ahmet bu güzel paylaşımın için teşekkürler devamını diliyorum,rastgelsin.

sakkucuk
14-05-2012, 22:10
Çook güzel. Ellerinize sağlık.

Baba Yalçın
14-05-2012, 22:29
Ahmet'çim afiyet olsun, bundan sonrası içinde avların bereketli olsun. Tava istavritin yerini hiç bir şey tutmaz hele birde açık havada olursa yemeye balık yetiştiremezsin.

Ahmet TARİH
15-05-2012, 07:06
Ahmet kardeşim tv dende istanbul istavrit avcılarını takip ediyoruz haberlere bile çıktılar ve 1 ay kadar sürebilir diyorlar sana bol avlar eline sağlık

Kubilay kardeşim bence bu istavrit zaman zaman kesilsede Eylül-Ekime kadar bizi yanlız bırakmayacağını düşünüyorum. İstanbulun nerede ise tek balığı kaldı, oda istavrit. Onuda kaybedersek başka da bir şeyimiz yok.

Ohhhh çıtır çıtır maşallah . Afiyet olsun abi . İğnen her daim keskin olsun. Sevgi ve saygılarımla rastgele .

Doğukancım çok sağolasın. Şu dersleri sende çıtır çıtır gevrelt az kaldı seninde bu fotoğraflarla karşımıza çıkmana.

HEEEEYYY maşallah beee......:D :D :D :D

Tesbih gibi dizmişsin Ahmet istavritleri...Ya kardeşim gönder artık şu sarı kanatları bu taraflara..:D :D

Her sabah yol tepiyoruz acaba başlamışlarmıdır diye ama dönüşümüz hüsran oluyor.Ama az kaldı bir kaç güne kalmaz başlarız bizlerde dizmeye..:D :D

Kardeşim çok güzel bir gün yaşadığın belli umarım her daim avların bol ve bereketli olur..Afiyet olsunlar...

Süleyman abi vallahi kovalıyorum ama Ali eve gelince kovayı boşaltıveriyor. Ben bu hafta daha sağlam kovalayım en iyisi.
Süleyman abi senin uskumrun kolyozun varken ne edecen sarıyı kırmızıyı. Bence sen aşkına devam et. Başkası yar olmuyor adama.
Şimdi o zaman biz İnşallah bu ekranlardan bir kaç gün içinde çapariye dizilmiş boy boy sarıkanat ve araya serpilmiş uskumru resimlerini görecez değilmi kaptanım.

ahmet bey ,
duyuruyu göremedim her zaman giremiyorum siteye.linki yollarsanız inşallah bir aksilik olmazsa gelmek isterim.

Galiba linki bulmuşsunuz. İnşallah görüşelim ve tanışalım. Güzel bir gün olur inşallah.

Ahmet bu güzel paylaşımın için teşekkürler devamını diliyorum,rastgelsin.

Tamer Kardeşim sende sağolasın. Bayrağımız gibi dokuduğun Kırmızı-Beyaz avlarını özlettin ama, yakında bir patlama bekliyoruz senden. Bu sefer kendi rekorunu değil ülke rekorunu egale edeceğini tahmin ediyorum. Oltan her daim bereketli olsun.

Çook güzel. Ellerinize sağlık.

Seçkincim teşekkür ederim. Sana daha iyileri nasip olsun inşallah.

Ahmet'çim afiyet olsun, bundan sonrası içinde avların bereketli olsun. Tava istavritin yerini hiç bir şey tutmaz hele birde açık havada olursa yemeye balık yetiştiremezsin.

Teşekkür ederim Yalçın abi. Tavsiyen doğrultusunda yürümeye çalışıyoruz. Umarım başarılı olacağız. Allaha emanet ol.

kaptankarabulut
17-05-2012, 08:23
Süleyman abi vallahi kovalıyorum ama Ali eve gelince kovayı boşaltıveriyor. Ben bu hafta daha sağlam kovalayım en iyisi.
Süleyman abi senin uskumrun kolyozun varken ne edecen sarıyı kırmızıyı. Bence sen aşkına devam et. Başkası yar olmuyor adama.
Şimdi o zaman biz İnşallah bu ekranlardan bir kaç gün içinde çapariye dizilmiş boy boy sarıkanat ve araya serpilmiş uskumru resimlerini görecez değilmi kaptanım.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evet Ahmet yakın zaman da dizi dizi sarıkanatlar başlar.Çünkü geçen yıl bu zamanlarda hem çaparide hemde sırtıda sarıkatları almaya başlamıştık..Hadi on onbeşgün rotarlı başlasa yani dediğim gibi akşam sabah kendini gösterecektir..

Anıl ÜNALAN
17-05-2012, 10:02
Gerçekten beklenen balıkları bulduğumuza sevindik Anılcım. Uzun süredir senden balık resmi göremiyorum. İstersen kendine bir mola ver ve kalk sende gel İstanbula. Erdoğan abi ile Sabri abiyide al. Yada Cumartesi sabah suyuna çıkalım deyip dolaşıver aşağıdan yukarıya Boğazdan giriver. Ben orada bekleyim sizi.

Genelde kendime özel bir ava gitmiyorum abi, bildiğin üzere balık avı turlarına çıkıyorum ve olta atma imkanım kısıtlı olduğundan kendim sabahın erken saatlerinde balık alıp sineye çekiliyorum tabi ki balık çekerkende fotoğraflamak pekte mümkün olmuyor kendi adıma..
Ama bu seneden çok umutluyum çok güzel raporlar sunacağıma inanıyorum, umarım deniz beni yanıltmaz..

Geleyim abi de yol biraz uzak geldi :) çanakkaleyi geçerken ben sana telefon açarım bir tane kamyon yollarsın istanbula gelene kadar tutacağımız balıkları tekne kaldırmayabilir :) İki ustayı da veriyorsun yanıma baksana :) :)

Yakında raporlarım gelecektir Ahmet abicim..
Saygı ve sevgilerimle..