Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Çeşme/Ildır (İzmir) Balık avım - 12.05.2012

muratdogan
14-05-2012, 21:29
Hepinize saygı ve selamlarımla.

Hava durumuna baktığımızda yağmurlu göstermesine rağmen rüzgar olmadığını görerek avı gerçekleştirebileceğimizi düşünerek yola çıktık ve tadını aldığımız merayı tekrar ziyaret etmeye karar verdik.
Sabah saat 06:30 koyulduk yola ilk ava başlağıcımız sırtı oldu ve 15 dk. sonra ilk misafirimiz oltamıza gelmiş oldu.
Misafirimizden kareler.

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Böylelikle neşemiz yerine gelmişti.
Yemli meramıza sabırsızlandığımız için Levrek avımızı uzatmdan yemli avlağımıza gelmiş olduk.
.
Hava şartlarından istediğimiz merada teknemizi sabitleyemediğimiz için daha korunaklı bir koy'a yakın avlanmak istedikse de avımız verimsiz geçti. Orasımı, burasımı derken akşam ettik.
Dönüş yolun da tekrar Levrek avımıza devam ettikse de iki adet iri levrek tekneye alamadan kaçırdık.
Eee ne demişler kaçan balık büyük olur diye.
.
Avımız da
KARAGÖZ
Mercan
Çok sayı da yakalamama rağmen hepsini denize geri iade ettim.
Saldığım balık sayısı en az 100 adetten aşağı değildi.
Sebebine gelirsek te ufak olmalarından dolayıdır. Aslında çoğu kişiye göre alınabilir ölçüler de olmasına rağmen benim skalama göre oldukça küçüklerdi.
NOT : Lütfen unutmayalım her avcı balıkların boyunu ölçmesine gerek duymamalı o anda göze küçük geldiyse anında balığa zarar vermeden denize geri iade etmelidir diye düşünüyorum.

Saygı ve Sevgilerimle RASTGELSİN...

aybasan
15-05-2012, 03:11
Duyarlı olmak-aç gözlü olmamak bir erdemdir bunun içinde av içinde tebrik ederim.

kaptankarabulut
15-05-2012, 06:30
Murat kapmışsın yine levreği mutluluk gözlerinden okunuyo.:D :D :D

Zman zaman meralarda balık olmuyor olsada yeme gelmiyor.Bununda tabii bir çok etkenleri olabiliyor.Her zaman derim ya nasip.

Yinede elin boş dönmemişsin.Kapmışsın levreği...:D :D

Afiyet olsun....Daha bereketli avların olsun..

avlar
15-05-2012, 06:50
Tebrikler levrek süper görünüyor,rastgelsin.

Ahmet TARİH
15-05-2012, 06:58
Perdeyi as solisle açınca, helede böyle fevkaladenin fevkinde bir assolist olunca insana diğer solisler hafif kaçıyor, mikroskobik gözükür. Ben eminimki ufak dediklerin balıklar tabir ettiğin gibi senin skalana göre ufakdır.
Muratcım senin bu duyarlılığını çok iyi biliyoruz. Bir kez daha teşekkür ve tebrik ediyorum arkadaşım. Allah sana gönlüne göre balıklar tutmayı her daim nasip etsin. Oltan bereketle dolsun.

TUĞYAN
15-05-2012, 07:04
Murat en doğrusunu yapmışsın ama bizde nerde böyle anlayışlı insanlar ilk 15 dakikada golü atmışsın afiyet olsun rasgelsin

serkan KSK
15-05-2012, 11:32
murat slm güzel birgün geçirmişsin levreği kapmışsın valla yalnız kaçanlar için üzüldüm daha irileri gelmesi dileğimle rastgele

dogukan1997
15-05-2012, 16:21
Ellerinize sağlık abi çok güzel av olmuş afiyet olsun . Sevgi ve saygılarımla rastgele

CEMAKO
16-05-2012, 10:40
Tebrik ederim ellerinize sağlık

cngerol
16-05-2012, 16:13
murat surat ifaden her şeyi anlatıyor. güzel bir levrek almışsın tebrikler.
ne zaman götürüyorsun beni de?

Baba Yalçın
16-05-2012, 23:33
Murat'çım afiyet olsun muradına ermişsin. Küçüklerini salman süper, yalnız salarken kulağına dedenizi gönder deyip birde öpücük kondurdunmu herzaman muradına erer denizden eli boş dönmezsin. Üstelikde ağababaları gelir. Rastgelsin. Saygılar.

Anıl ÜNALAN
17-05-2012, 10:13
Saldığın balıklar umarım seni tekrar tanırlar abi :) tanısınlarda tekrardan oltanı bir ziyaret etsinler..
Levreğin mutluluğu yüzünden okunuyor. Avlandığın bölgede kullanmadıysan eğer Murat Çakmakçı'nın hamurunu bir dene istiyorsan o bölgelerin vazgeçilmezidir ;)
İğnen her daim keskin olsun, rastgelsin..

orhan69
17-05-2012, 22:10
tebrikler dahada güzelleri nasip olsun

MAVİ FENER
18-05-2012, 07:13
Murat; başarılarını paylaştığın için teşekkürler...iyi avlar dilerim....

muratdogan
18-05-2012, 14:19
Duyarlı olmak-aç gözlü olmamak bir erdemdir bunun içinde av içinde tebrik ederim.

Teşekkür ederim.
.
Benle bitse ne ala.
Ben sadece kumsaldaki kum tanesi gibi kalıyorum.
İnşallah herkesin aynı duyarlılığı göstermesi dilerim. Sonuçta etinden yeterince faydalanamayacağım ve bir kez bile üreme imkanı bulumamış bir yaşamı denizden koparırsam BANA YAZIKLAR OLSUN.
Tek diyebileceğim bu.
Selamlar.

muratdogan
18-05-2012, 14:22
Murat kapmışsın yine levreği mutluluk gözlerinden okunuyo.:D :D :D

Zman zaman meralarda balık olmuyor olsada yeme gelmiyor.Bununda tabii bir çok etkenleri olabiliyor.Her zaman derim ya nasip.

Yinede elin boş dönmemişsin.Kapmışsın levreği...:D :D

Afiyet olsun....Daha bereketli avların olsun..

Süleyman abicim ne yalan söyleyeyim o anda keyfimden geçilmiyordu.
Hava muhalefeti balığı çok etkiliyor, özellikle sabit avlananlar için rüzgar yönü değişimi sırasında balık yemi yemiyor ve çok nazlı oluyor.
Aslında güzel karagözler de vardı fakat resim çekme imkanı bulamadan tava da işi hallettik.
:) :) :)

muratdogan
18-05-2012, 14:23
Tebrikler levrek süper görünüyor,rastgelsin.

Tamer abi selamlar, teşekkürler.

muratdogan
18-05-2012, 14:34
Perdeyi as solisle açınca, helede böyle fevkaladenin fevkinde bir assolist olunca insana diğer solisler hafif kaçıyor, mikroskobik gözükür. Ben eminimki ufak dediklerin balıklar tabir ettiğin gibi senin skalana göre ufakdır.
Muratcım senin bu duyarlılığını çok iyi biliyoruz. Bir kez daha teşekkür ve tebrik ediyorum arkadaşım. Allah sana gönlüne göre balıklar tutmayı her daim nasip etsin. Oltan bereketle dolsun.

Abi sorma keyfime :) :) hele de avın başın da olunca bir anda karpuzları koltuğumun altında hissettim :) :) :)
.
Balıklar hakikaten tavaya koysan et çıkmaz tarzından dı, yaklaşık göz kararı olarak denize iade ediyorum. Ben etmezsem o etmezse çocuklarımız yaa belgesellerde yada akvaryumlar da görecekler.
.
LÜTFEN YAŞAMI SIRASINDA EN AZ BİR KEZ YUMURTA DÖKMEMİŞ BALIKLARI KOVAMIZA ATMAYALIM.
.
Abi güzel msj için ben sana teşekkür ederim.

muratdogan
18-05-2012, 14:37
Murat en doğrusunu yapmışsın ama bizde nerde böyle anlayışlı insanlar ilk 15 dakikada golü atmışsın afiyet olsun rasgelsin

Teşekkür ederim.
Elimden geldiği kadar duyarlı olmaya ve denizin verdiklerine karşın nankörlük etmemeye çabalıyorum.
Farkında olmadan benim de yanlışlarım mutlaka oluyordur elimden geldiğince kendimi düzeltmeye çalışıyorum.
Selamlar.

muratdogan
18-05-2012, 14:39
murat slm güzel birgün geçirmişsin levreği kapmışsın valla yalnız kaçanlar için üzüldüm daha irileri gelmesi dileğimle rastgele

Serkan sağol kardeşim.
Kaçanlar denizin kısmeti artık, ben buna da şükür diyorum.
:)

muratdogan
18-05-2012, 14:41
Ellerinize sağlık abi çok güzel av olmuş afiyet olsun . Sevgi ve saygılarımla rastgele

Sağol kardeşim okullar kapanıyor ve senin de raporları sabırsızlıkla bekliyorum.
Selamlar.

Tebrik ederim ellerinize sağlık

Teşekkür ederim.
Hala sizin tuttuğunuz canavarlar gözümün önüne geliyor.
:) :)

muratdogan
18-05-2012, 14:43
murat surat ifaden her şeyi anlatıyor. güzel bir levrek almışsın tebrikler.
ne zaman götürüyorsun beni de?

Cengiz sen yeterki iste.
Kısmet olursa ilerleyen haftalar da gidebiliriz.
Uzun zamandır avlanamadık seninle.

muratdogan
18-05-2012, 15:16
Murat'çım afiyet olsun muradına ermişsin. Küçüklerini salman süper, yalnız salarken kulağına dedenizi gönder deyip birde öpücük kondurdunmu herzaman muradına erer denizden eli boş dönmezsin. Üstelikde ağababaları gelir. Rastgelsin. Saygılar.

Yalçın abicim teşekkür ederim.
Abi artık ufak balıkları sadece denizde özgürce yüzerken görmek istiyorum.
Benim yazılarımı görerek bana 1 kişi bile uysa ne mutlu bana.
Tek kelime ile ÜZÜLÜYORUM ufak balık tutan ve hayatına başlıyamadan son bulan balıklara.

muratdogan
18-05-2012, 15:25
Saldığın balıklar umarım seni tekrar tanırlar abi :) tanısınlarda tekrardan oltanı bir ziyaret etsinler..
Levreğin mutluluğu yüzünden okunuyor. Avlandığın bölgede kullanmadıysan eğer Murat Çakmakçı'nın hamurunu bir dene istiyorsan o bölgelerin vazgeçilmezidir ;)
İğnen her daim keskin olsun, rastgelsin..

Anılcım deniz aşkı hepimizin ortak tutkusu.
Balıkta ebat olarak biraz büyük olunca deymeyin keyfime :) :) :)
.
Saldığım balıkların bana gelmesi şart değil, benim saldıklarım Ahmet'e, Ahmet'in saldıkları Mehmet'e, Mehmetin saldıkları da enin de sonun da bana gelecekler. Öyle değilmi kardeşim.?
Macun konusunda haklısın aslında denemek lazım bakalım o zaman ne sonuç alabiliriz deneme yanılma yapmak lazım.
Sağlıcakla kal kardeşim.

muratdogan
18-05-2012, 15:28
tebrikler dahada güzelleri nasip olsun

Orhan bey teşekkür ederim, bilmukabele.

Murat; başarılarını paylaştığın için teşekkürler...iyi avlar dilerim....

Abicim teşekkür ederim.
Selamlar.

ishak BALLICA
18-05-2012, 19:08
Murat tebrikler...Levrek harika görünüyor...:helal:

Tekniker İbrahim
19-05-2012, 16:13
Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim.Afiyet olsun.Saygılarımla

muratdogan
19-05-2012, 20:25
Murat tebrikler...Levrek harika görünüyor...:helal:

İshak abicim teşekkür ederim.
Selamlar.

Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim.Afiyet olsun.Saygılarımla

İbrahim bey sadece denize karşı yapmam gereken borcu yerine getirdim.
İnşallah bu yazıları okuma şansını bulan her kişi duyarlılığı gösterir.
Saygı ve selamlarımla.