Tüm Versiyonu Göster : lüfer ve istavrit
sbasaran
05-04-2006, 19:23
bu gün tutmuş olduğum bu iki balığı sizlerle paylaşmak istedim.
Süleyman Abi tebrikler, en sonunda aldın lüferi kaç gündür muhabbetini yaptığımız :D .
HALDUN YALIMLI
05-04-2006, 19:40
Yakışır Süleyman abime lüferler sinaritler rastgelsin abi bereketli olsun.
Süleyman arkadaşım bol şanslar çok güzel lüfer ve istavrit bunları ikinci resimdeki rapala ilemi aldın.
sbasaran
05-04-2006, 20:17
Süleyman arkadaşım bol şanslar çok güzel lüfer ve istavrit bunları ikinci resimdeki rapala ilemi aldın.
lüfer ona istavrit ise princess e yakalandı. boyları 7 cm.
süleyman kardeş. balıklar tekneden galiba.. kıyıdan ne kadar açıkta??? ve ne derinlikte???.. bilgi mahiyetinde yazarsan sevinirim..gerçi istanbulda kıyıdan 30/100 metrelik mesafelerde lüferde istavritte ...yakalanır ama izmirde lüferi yeni gördüm..
maşallah..bu iyi haber..afiyet olsun.
Taygun KOCABIYIK
06-04-2006, 01:00
Süleyman abi tebrikler İzmir 'de lüfer tutulduğunu ilk kez görüyorum bunun içinde seni duble tebrik ediyorum :)
Anıl ÜNALAN
06-04-2006, 01:54
Tebrik ederim süleyman abi bende Lüfer in adının izmirde geçtiğini ilk kez görüyorum.
sbasaran
06-04-2006, 17:17
arkadaşlar; benim ideal balıklarımı sıralıyorum. lüfer, turna (baraküda), sargoz-karagöz familyası, mercan familyası, sarı kanat istavrit en son da levrek gelir.
lüfer bu bölgeye sonbaharda karadenizden-akdenize göçü esnasında uzun bir süre kalır. hatta havaların durumuna göre kışı burada bile geçirirler bazen. mart sonu ve nisan ayı içinde hızlı bir şekilde karadenize doğru dönüşe başladıkları için bir kaç gün burada bulunabilir. hatta 2002 yılının ağustos ayında bile bir gecede 4 kilo lüfer almıştım.
hep söylemiştim yine söylüyorum. HİÇ BİR ZAMAN, DOĞADA KURAL YOKTUR.
gün geldi 30 m uzunluk ve 7 numara sırtı kurşunu (zeytin görünümlü) taktım randıman aldım, gün geldi pervane suyunda (3-5 kulaçta) balık çekerken terlemekten ıslanmadık yanım kalmadı.
sırtı avcılığında gözlem çok önemlidir. balık yüzeyde ise (küçük balıklar suyun üstünde uçarcasına kaçışırlar, martılar sık sık pikeleyerek dalış yaparlar) kısa veya kurşunsuz, derinde ise (martılar yüksekten pike yapacaklarmış gibi yavru balık gözlerler) kurşunlu ve derin çekmekte fayda vardır.
zaman zaman bu tür konularda görüşlerimi yazıp sizlerin de görüşlerini alacağım.
şimdilik bu kadar yeter sanıyorum.
hepinize bol şanslar. RASTGELSİN.
Süleyman abi,tebrikler
bundan sonraki avların daha verimli geçmesini dilerim,ayrıca açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim,sevgilerimle
sbasaran
06-04-2006, 17:52
duyduğuma göre gırgırlar lüfer sürüsünü çevirmişler ve 1500 parça civarı almışlar. (ekmek parası için uğraşıyorlar biliyorum ama bir an önce sezonları kapansa da biz de rahat rahat avlansak).
aserkansatı
06-04-2006, 18:33
İnşallah abi inşallah...Bu arada tebrikler.Bilhassa 3. fotoda lüfer çok yakışıklı çıkmış...
Anıl ÜNALAN
06-04-2006, 18:48
Abi az kaldı merak etmeyin 1 Mayıstan sonra gördüğünüz yerde ihbarı basın.
Taygun KOCABIYIK
07-04-2006, 01:44
Evet izmirdekiler çok azıttı inanın karataş açıklarına kadar girdiler.
Geçen gün telefonumu evde unutmuştum yoksa arıycaktım sahil güvenliği.
cok guzel balıklar bol sanslar abıcım rastgele
Süleyman bey balıklar çok güzel tebrik ederim. Devamını bekliyoruz, allah hepimize nasip etsin.
sbasaran
12-04-2006, 15:09
bu zamandan sonra lüferin olacağını zannetmiyorum ama istavrit ve levrekleri bol bol görücez inşallah.
hijacker54
13-04-2006, 01:30
Tebrik ederim abi şahane balıklar
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.