Tüm Versiyonu Göster : Sirküler Hakkında
Tarım Orman... Bakanlığının yayınlamış olduğu SİRKÜLER (kim veya Kimler tarafından yazılırsa yazılsın) İç sularımızda ve denizlerimizde avlanma konusunda benim için kanundur.Elimden geldiğince uymaya ,uymayanları uyarmaya gayret ederim.bir sürü noksanlıkları vardır,gereksiz bir çok ceza vardır beni ilgilendirmez.Trafik kurallarında otobanda bazı yerlerde 100 km hız sınırı konulmuşsa mutlaka bir sebebi vardır.burası otoban 180 le giderim diyemem.
Sirküler de yasak olan malzemelerin kullanıldığı avların yayınlanmasına,böyle avlara özendirilmesine karşıyım.Yakaladığın balık Misal :sazan için 40 cm den ufaksa ve almak zorunda kalmışsan resmini yayınlamak suçtur.yakalayana ve yayınlayana ceza i işlemler uygulanır.Vurduğu bir şahin i Face de yayınladığı için ceza alan kara avcısı,yakaladığı balık limitlere uymadığı için ceza yazılıp mahkemeye sevkedilen dostlarım var.Kapatılan forumlar var.
Kendi adıma uymak ve uyarmak zorunluluğu hissetmekteyim.Bu vatan hepimizin,içindeki kaynakları da gelecek neslimize, bize emanet edildiği kadarı ile ve daha fazlası ile devretmek zorunda olduğumuzu unutmamamız gerekir."ben tüketeyim de gelecek ne yaparsa yapsın" diyemem.
yorumlarınızı (Olumlu veya olumsuz) beklemekteyim.Yanlış düşünüyorsam da herkesden özür dileyerek forumdaki üyeliğime son vermek niyetindeyim.10 uncu köy bulurum .
Sağlıcakla kalın,rastgele.
drasty41_41
30-06-2012, 16:13
Ustam yazdıkların gayet doğru şeyler ama seni bunları yazmaya bişiler zorlamış bi mahsuru yoksa öğrenebilirmiyim.
Tabii söylerim dostum.
Bir konuda yayınlanan videoların özendirici olacağını sirkülere uymadığını yazmıştım.benim yazdıklarım sürekli silinerek kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışan biri var.oradan buradan video ve resimleri kopyalayıp foruma yapıştırmayı iş yaptım sanan ,ülkemizde yasak olan bir avın 4-5 ayrı videosunu koyarak haklı olduğunu savunan bir vatandaş.
Yapılan yorumu silerek kendi düşüncelerini yazmak kabul edilecek birşey değil.Her açılan konuya "oooo tebrikler .aman ne iyi yapmışsın,oradan alıp buraya getirmişsin aman ne iyi yapmışsın" denilmesini isteyen bir zihniyetle tartışmaya girmeyeceğim.Eğer yönetimin haberi varsa ve buna göz yumuluyorsa bu forumda benim yerim yok.Üyelerin yorumlarını benim bildiğim sadece yönetimdekiler siler veya gerekli düzenlemeyi yapar.
Bu yazdıklarım yönetimdeki tüm arkadaşlara özelden de atılacak ve olumlu veya olumsuz cevap vermeleri beklenilecektir.
drasty41_41
30-06-2012, 21:03
Ustam size aynen katılıyorum bu konuda çok haklısınız .
Taygun KOCABIYIK
01-07-2012, 12:17
Hayrettin abi merhabalar
Ben mesajına özelden değil buradan cevap vermeyi tercih ettim ki yanlış anlaşılmalar ortadan kalksın.
Yalçın abiyi bir yıldır tanırım. Kendisini buraya davet etmeden önce uzun süre mail ile, telefon ile uzun uzun konuştuk. Yıllardır denizlerde yapılan katliamları konuştuk, neler yapabiliriz konusunda fikir alışverişi yaptık.
Benim onu buraya davet etme sebebim denizleri doğayı korumayı ilke edinmiş. Yakaladığı ufak bir balığa dahi kıyamayan amatör balıkçıların biraz daha farklı bakış açısı kazanması. Daha geniş çaplı alanlarda bir şeyleri değiştirebilme potansiyelini oluşturması, zamanı geldiğinde de bu potansiyeli harekete geçirmesiydi. Halada aynı düşüncedeyim.
Denizlerde, göllerde, akarsularda hepimiz av yapıyoruz. Ve internet sayesinde amatör balıkçıların büyük çoğunluğu o kadar duyarlı hale geldi ki bir ufak balık yüzünden millet birbirini düşman gibi görür hale geldi. Aslında güzel bir şey ama bir veya bir kaç kilo balığın yanında asıl hedefimiz tonlarca balığı, daha doğrusu türlerin devamını kurtarmak olmalı bizim amacımız.
Baba Yalçın geçimini balıkçılık yaparak sağlamış fakat 2-3 yıldır teknesiyle bir kez bile denize çıkmamış. Ben bir kendime bakıyorum bir çapariyle yakaladığım kıraçalara kendime yediremiyorum diyen bir insan. Onun affına sığınarak bunları yazıyorum çünkü kendisi asla ve asla "ben" diyen bir insan değil.
Benim bildiğim su ürüleri kooperatiflerinde başkanlık yapmış, balıkçılıkla ilgili istişare toplantılarında denizin kanını emen, denizleri hortumlayan gemi, fabrika sahibi insanların karşısında dik durmaya çalışmış bir insan.
Bir kaç yıldır kampanyalar düzenleniyor greenpeace, fikir sahibi damaklar gibi sivil toplum kuruluşları bir şeyler yapmaya çalışıyor. Balıkçıların da bir kısmı kendi aralarında hareketlenmeye başladı çünkü artık herkes denizlerin tükenme noktasına geldiğinin farkında. Sadece yukarıda bahsettiğim fabrika sahipleri, 3-5 gemi sahibi insanlar hala ne tuttum, cebime ne koydum, servetime ne kattım kardır mantığıyla olaylara yaklaşıyor.
Onun yazdığı yazıları bir okuyun öncelikle Mavi Ormanın Son Kralı serisini. Balıkçılıkla ilgili toplantılara katılan, gerçek anlamda denizlerde yapılması gerekenleri madde madde yazmış herkesin yaptığı gibi vatan millet sakarya değil madde madde bunları detaylarıyla yazmış bunları yetkili kurumlarla paylaşmış bir insan.
Burada paylaştığı videolarla takdir kazanmak gibi bir derdi asla yoktur. Sadece bakın bunlar da var dünyada diye örnekler göstermektedir. Videolar arasında gırgır ile trol ile balık avcılığıda vardır ve bunlar özendirme amacıyla değil insanların gözü dönmüş biçimde denizleri nasıl tüketmeye çalıştığını gözler önüne sermek için yayınlanmış videolar.
Mavi Ormanın Son Kralı serisini vakit ayırıp oku lütfen Hayrettin abi.
Bir yanlış anlaşılma olduğunu, aslında ikinizinde aynı mücadeleyi verdiğinizi göreceksin.
Sitemizde Nuri Deniz kaptanımız var, kendisi babadan balıkçıdır, gırgır sahibidir reislik yapmaktadır. Fakat kendisi de sürdürülebilir avcılığı destekleyen bir insandır ve sitemizde yazı yazmaktadır.
Anlatmak istediklerimi umarım doğru şekilde cümlelere dökebilmişimdir. 11. köye falan gerek yok bu köy ne benim, ne senin, ne diğerinin, hepimizin yazıp çizdikleriyle oluşmuş sanal bir ortam.
Videonun altında yorum silinmiş, sen yorum yapmışsın, o yorum yapmış ufak tefek tartışmalar olabilir. Umarım kendi aranızda tatlıya bağlarsınız, benim yapmam gereken bir şey de varsa seve seve yaparım.
Sevgiler, saygılar
Baba Yalçın ın parekete videolarında isim hatası var, o videolar parekete değil çaparidir, çapari kullanmakta denizlerde hem amatör, hem de profesyonel balıkcılara serbestdir.
Parekete ile çapari arasındaki fark ayrıca tartışılır.
MAVİ FENER
02-07-2012, 00:06
Değerli kardeşim Taygun;
yazmış olduğunuz bu yazıya şapka çıkarıyor ve seni bu özverili paylaşımından dolayı kutluyorum....Teşekkür ederim...İyi geceler....
Taygun Kardeşim genelde yazılanların çoğunu okurum,aklımın erdiklerine yorum da yaparım.Amacım kimseye yağcılık yapmak değildir,doğru bildiğimi yazar illa bunu kabulleneceksin demem.Yasaklara elimden geldiğince uyarım uymayanları da sözlü olarak uyarırım "yasak olan bişey yapıyosun" diyerek elindeki suç aletini benim alma yetkim yoktur sadece uyarmak görevimdir.
Şimdi bir video düşünün:Elinde bir sigara,içiyor vatandaş.yüzünden belli oluyor gördüğü hayeller.çok mutlu bir görüntü.videonun orta yerinde bir ara sigarayı sararken içine bişey koyuyor.yanındakine de veriyor oda çokkkk mutlu bir görüntü sergiliyor. devam edip gidiyor...Videonun başında hiç bir uyarı ,ikaz yok.
Aynı videonun başında bir yazı:""..... öldürür ,bağımlılık yapar" vb.bu filmi izleyiş ,bakış açımız daha değişik olmazmı? İzlerken yaşadıkları o mutluluğun Es..r dan olduğunu ,yaptıklarının kötü birşey olduğunu bilirdik.
Bence: Başlattığımız her konunun ,yüklediğimiz her videonun başına ,sonuna,yanına her neresi olursa bir açıklama yaparsak okuyan,seyreden ,yorum yapana yanlış anlama yolunu kapatmış oluruz.
Birde illaki olumlu yorum yapılacak diye bir şart yoktur.Bana göre doğru olan başkasına ,başka bakış açısına göre yanlış olabilir."şşşş sen sus ,yaptığın yanlış deme,dersen de ben silerim kendi bildiğimi yazarım" olmamalı.Bu forumların amacı bildiklerimizi paylaşmak,yanlış bildiklerimizden vazgeçmek amacıyla bilgi alışverişinde bulunmaktır."Ben bu işe yıllarımı verdim sen ne bilirsin,şu gazetede yorumlar yazıyorum,şu tv de proğram yapıyorum,şu derginin başyazarıyım" deme lüksüne sahip değiliz.sanal ortamda kimse kimseyi tanımıyor sadece burada yazdığı kadar tanırım üyeleri.
Sürçü lisan ettimse affola.
Rastgele.
MAVİ FENER
02-07-2012, 08:55
Bence: Başlattığımız her konunun ,yüklediğimiz her videonun başına ,sonuna,yanına her neresi olursa bir açıklama yaparsak okuyan,seyreden ,yorum yapana yanlış anlama yolunu kapatmış oluruz.
Birde illaki olumlu yorum yapılacak diye bir şart yoktur.Bana göre doğru olan başkasına ,başka bakış açısına göre yanlış olabilir."şşşş sen sus ,yaptığın yanlış deme,dersen de ben silerim kendi bildiğimi yazarım" olmamalı.Bu forumların amacı bildiklerimizi paylaşmak,yanlış bildiklerimizden vazgeçmek amacıyla bilgi alışverişinde bulunmaktır."Ben bu işe yıllarımı verdim sen ne bilirsin,şu gazetede yorumlar yazıyorum,şu tv de proğram yapıyorum,şu derginin başyazarıyım" deme lüksüne sahip değiliz.sanal ortamda kimse kimseyi tanımıyor sadece burada yazdığı kadar tanırım üyeleri.
Sürçü lisan ettimse affola...
Sevgili dostum Hayrettin;
Senin ne demek istediğin ortada....anlayan anlamıştır....
Paragrafta durumu çok da güzel özetlemişsin.... eline kalemine sağlık....
Bizler belirli yaşa gelmiş kişileriz, tansiyonumuz, şekerimiz vardır.... o nedenle sağlığımız her şeyden önce gelir....seni yanaklarından öpüyor, sağlıklı yaşam diliyorum....İyi günler....
soncet36
02-07-2012, 09:08
Sürçü lisan ettimse affola...
Sevgili dostum Hayrettin;
Senin ne demek istediğin ortada....anlayan anlamıştır....
Paragrafta durumu çok da güzel özetlemişsin.... eline kalemine sağlık....
Bizler belirli yaşa gelmiş kişileriz, tansiyonumuz, şekerimiz vardır.... o nedenle sağlığımız her şeyden önce gelir....seni yanaklarından öpüyor, sağlıklı yaşam diliyorum....İyi günler....
işte tam da bu yüzden buradayım. ustaların arasında. sizler tartışın doğruyu bulun ve bize gösterin.
teşekkürler...
serdar425
02-07-2012, 10:31
tatlıya bağlanması güzel olmuş..tatsızlığı yapanların bundan sonra yapmamasını temenni ederim..herkesin ortak söylemi olduğu üzere burası büyük bir forum ve kabiliyet yada zevk çeşitliliğinden bakarsak geniş bir balıkçı kitlesine hitap ediyor..insanların kendilerine hitap etmeyen konuları es geçerek,bu konulara ilgi duyan insanlara akıl verircesine yorum yapmaması tansiyonun yükselmemesine yeterde artar düşüncesindeyim..hele ki buna bahane olarak bir ay önceki bir mesajda söylenildiği gibi ''böyle olunca kendi ilgi duyduğum konuları kaçırıyorum'' demek,en hafif tabiriyle insanların zekasıyla alay etmek anlamına geliyor..neyse madem tatlıya bağlandı bende fazla uzatmak istemiyorum..
ama şununda bilinmesini isterim ki,ben kendiminde içinde olduğu bazı insanların,sırf baba yalçının konularını takip etmek için bu forumda olduğunu biliyorum..benim de kendisiyle bir çok teknik konularda tartışmada bulunmama rağmen, böyle konuyla alakasız yada su-i zanla yapılmış eleştirilere muhattap kalmayı haketmediğini düşünüyorum..verilen uyuşturucu örneğine binaen söylüyorum..ne yani,uyuşturucu kullanmak yasak diye,uyuşturucu bağımlılarını anlatan bir belgesel çekmek suçmu?bu nasıl mantıktır..seyretmek istemiyorsanız kanal değiştirin efendim..Allah Allah..
tatlıya bağlanması güzel olmuş..tatsızlığı yapanların bundan sonra yapmamasını temenni ederim..herkesin ortak söylemi olduğu üzere burası büyük bir forum ve kabiliyet yada zevk çeşitliliğinden bakarsak geniş bir balıkçı kitlesine hitap ediyor..insanların kendilerine hitap etmeyen konuları es geçerek,bu konulara ilgi duyan insanlara akıl verircesine yorum yapmaması tansiyonun yükselmemesine yeterde artar düşüncesindeyim..hele ki buna bahane olarak bir ay önceki bir mesajda söylenildiği gibi ''böyle olunca kendi ilgi duyduğum konuları kaçırıyorum'' demek,en hafif tabiriyle insanların zekasıyla alay etmek anlamına geliyor..neyse madem tatlıya bağlandı bende fazla uzatmak istemiyorum..
ama şununda bilinmesini isterim ki,ben kendiminde içinde olduğu bazı insanların,sırf baba yalçının konularını takip etmek için bu forumda olduğunu biliyorum..benim de kendisiyle bir çok teknik konularda tartışmada bulunmama rağmen, böyle konuyla alakasız yada su-i zanla yapılmış eleştirilere muhattap kalmayı haketmediğini düşünüyorum..verilen uyuşturucu örneğine binaen söylüyorum..ne yani,uyuşturucu kullanmak yasak diye,uyuşturucu bağımlılarını anlatan bir belgesel çekmek suçmu?bu nasıl mantıktır..seyretmek istemiyorsanız kanal değiştirin efendim..Allah Allah..
Değerli dostum aslında olayı uzatmak istemiyorum da kırmızı ile işaretlediğim olayda belgeselin başında "uyuşturucu bağımlıları hakkında,uyuşturucunun etkileri .....vb" bir ibare koyduktan sonra bırak dakikalık belgeseli bir yıl sürecek dizi çeksen seyrederim.ama başında sonunda yanında bir açıklama olmayan ,sonucunda özentiye sebeb olabilecek bir reklamı dahi seyretmem seyretmek isteyeni de uyarırım.
Koy bir resim,yükle bir video kim ne anlarsa anlasın,yaptığı yorum olumluysa dursun olumsuzsa silerim kendi bildiğimi yazarım yok böyle bir forumculuk.Hala ben geldim sala sala olmaz öyle şey.
Avlarınız bereketli olsun Rastgele.
serdar425
02-07-2012, 17:31
sayın abim farkındamısın ama hala ısrarla insanları ''yasadışı olan bir şeyi övmekle'' suçluyorsun..yaşın elli ve okumuş bir insansın,inanıyorum ki insanları benden çok daha fazla tanıma kabiliyetine sahipsindir..bende sana diyorum ki,böyle sert bir tepki vermeden önce o insanın amacının,kimliğinin ve düşünce yapısının ne olduğunu en azından tahmin edipte ona göre eleştirini yapsan olmazmıydı..ben ''yasadışı olan bir işi övmekle'' suçladığın o insanın,kendiminde içinde bulunduğu balıkçılık camiasındaki en ''yasadışı av düşmanı'' insan olduğuna yemin edebilirim..zaten senin seviyendeki bir insan,bunuda yalçın babanın yazılarının genelinden çok kolay bir şekilde anlar..artı olarak ben bu tepkinizi parakete konusu konmadan çok daha önce yaptığınız ''böyle konular konunca kendi ilgi duyduğum konuları kaçırıyorum'' eleştirinizin bir uzantısı olarak görmekten kendimi alamıyorum..eleştiri hakkınız tabii ki var ama yaptığınız eleştirinin türkiye de en son muhattabı olacak kişi baba yalçındır..
sizde takdir edersiniz ki, insan ömrünün yarısını ''ülkemdeki balıkçılık dünyanın en ileri seviyesindeki amerika ve avustralya seviyesine çıksın'' diye yerse ve bunun akabinde ''yasadışı avcılığı övmek'' gibi bir suçlamayla karşılaşırsa böyle tepkiler gösterebilir..anlayışla karşılayacağınızı umarım ve bundan sonraki her eleştirinizi hüsn-ü zanla yapmanızı dilerim..
bereketli avlar..
Değerli kardeşim Serdar:Kimseye karşı bir art niyetim yoktur,olamazda.sizleri sanal ortamdan tanırım.Kimsenin ne amaçla konu açtığını ,resim ,video koyduğunu bilemem.altında üstünde açıklama da yoksa kendi anladığım şekilde yorum yapma hakkına da sahibim galiba.isterseniz yapacağımız yorumları birilerine danışalım onaylanırsa foruma yazalım.son sözüm budur.
Rastgele.
bundan sonrada bu forumda yorum yapmamaya,konu açmamaya çalışacağım.
Tekrardan rastgele.
serdar425
03-07-2012, 11:08
hayrettin abi illaki yapacağın yorumları kimseye sorup yazmak durumunda değilsin..fakat eğer yaptığın yorum tamamen kötü niyetinin ve o konuyu yazana çok daha önce beslediğin hamasetinin göstergesi niteliğinde olursa alacağın tepkiyede katlanacaksın..ne yani ne istiyorsun,sen istediğin gibi eleştiri yapacaksın,insanlar bu yaptığın haksız eleştiriyi sırf sen alınacaksın,forumda yazmayacaksın diye yutacaklar mı?..birde üstüne insanları bu konu hakkında görüş belirtmeye çağıracaksın,kendi sağlıksız fikrine, yaptığın duygusal şantajla taraftar toplamaya çalışacaksın..bir daha yazmam,yok forumu okumam falan..yakışıyormu senin yaşındaki insana böyle ucuz işler..
vallahi işin aslını söylemem gerekirse yalçın baba nın böyle incir çekirdeğini doldurmayacak polemiklerin içinde olduğunu görmek zoruma gidiyor..biz diğer forumda baba yalçına ''gereğinden fazla kuralcı,ülkemizde uygulanamayacak yenilikleri getirmeye çalışıyor'' suçlamaları yapan büyük balıkçı,balıkçılık birlikleri yöneticileri ve akademisyenlere karşı çıkarken,şimdi gelip burda bir tane amatör balıkçı insanın ''zararlı şeylere özendiriyor'' eleştirisine maruz kalmasını kaldıramıyorum..hadi eleştirisini kaldırırım ama ''öyleyse yazmıyorum'' tehditlerini hiç kaldıramıyorum..
siz ev sahibisiniz siz durun..aksi bi durumda biz gideriz..
Murat ÇAKMAKÇI
03-07-2012, 23:05
SAYIN ABİLRİM
Sizlerle aklımdan geçenleri paylaşmak istiyorum
Form denilince benim aklıma yapmış olduğun av, başından geçen ilginç bir olay veya suratlarda bir tebesümü yakalamak için paylaşılan fıkralar, eylenceler geliyor.Üyelerimizin dışında başkasının yaptığı av hiç ilgimi çekmiyor. Okuduğum bu konudaki yazılara bakılırsa RASTGELSİNE ne kadar çok değer verdiğimiz çıkıyor farkındamısınız.Bu konudaki düşüncelerim ise sizin düşüncelerinizden daha farklı abilerim. Mavi fener üstadımızın ve Baba yalçın üstadımızın yapmış olduğu paylaşımları....mesala 4,5 konuyu bir konu içersinde toparlasak....çünkü bireysel mesaj yazacak konu arıyorum, fazlada bilgisayardan anlamadığım için çok büyük sıkıntım oluyo. SAYGILAR
serdar425
04-07-2012, 10:06
aslına bakarsanız hakikaten haklısınız..burası amatör balıkçıların forumu..burayı kullanan insanların genel olarak amacı sizinde belirttiğiniz gibi,ortak hobiniz balıkçılıkla alakadar olan insanlarla hoşça vakit geçirmek..benim aslında merak ettiğim baba yalçının burda ne işi olduğu..tahmin ediyorum böyle tepkiler alacağını bilse baştan girmezdi bu zahmete..sizin o ''başkalarının avları'' dediğiniz videolar ''bundan sonra artık yazmaya gücüm kalmadı,yazdığım köşe komple bir arşiv olarak dursun ve arşivde eksik olmasın'' düşüncesiyle oraya konmuş şeylerdir..o ilgilenmediğiniz yazı dizileri kendisinden ülkenin balıkçılık yönetiminin başındaki insanlar tarafından, fikir almak için istenmiştir..yoksa dün özel mesajda ustam18'e söylediğim gibi baba yalçının oltayla tuttuğu orkinosların resimleri mevcuttur..senelerini bu ülkede artık bir daha tutulamayacak balıkları tutmakla geçirmiş biride tahmin edersinizki daha önceki mesajlarınızda iğnelediğiniz gibi alkış almak için böyle videoları foruma koymaz..neyse aslında samimiyetimle söylüyorum sizide haklı buluyorum..ben baba yalçının kendisinede ilk girdiği andan itibaren söylediğim gibi bu forumun onun konseptine uygun olmadığını düşünüyorum,bu verdiğiniz tepkilerede şaşırmıyorum..yalnız dediğim gibi keşke biraz daha önce söyleseydinizde bu kadar zahmetlere baştan girilmeseydi..sağlık olsun..
Murat ÇAKMAKÇI
04-07-2012, 10:28
aslına bakarsanız hakikaten haklısınız..burası amatör balıkçıların forumu..burayı kullanan insanların genel olarak amacı sizinde belirttiğiniz gibi,ortak hobiniz balıkçılıkla alakadar olan insanlarla hoşça vakit geçirmek..benim aslında merak ettiğim baba yalçının burda ne işi olduğu..tahmin ediyorum böyle tepkiler alacağını bilse baştan girmezdi bu zahmete..sizin o ''başkalarının avları'' dediğiniz videolar ''bundan sonra artık yazmaya gücüm kalmadı,yazdığım köşe komple bir arşiv olarak dursun ve arşivde eksik olmasın'' düşüncesiyle oraya konmuş şeylerdir..o ilgilenmediğiniz yazı dizileri kendisinden ülkenin balıkçılık yönetiminin başındaki insanlar tarafından, fikir almak için istenmiştir..yoksa dün özel mesajda ustam18'e söylediğim gibi baba yalçının oltayla tuttuğu orkinosların resimleri mevcuttur..senelerini bu ülkede artık bir daha tutulamayacak balıkları tutmakla geçirmiş biride tahmin edersinizki daha önceki mesajlarınızda iğnelediğiniz gibi alkış almak için böyle videoları foruma koymaz..neyse aslında samimiyetimle söylüyorum sizide haklı buluyorum..ben baba yalçının kendisinede ilk girdiği andan itibaren söylediğim gibi bu forumun onun konseptine uygun olmadığını düşünüyorum,bu verdiğiniz tepkilerede şaşırmıyorum..yalnız dediğim gibi keşke biraz daha önce söyleseydinizde bu kadar zahmetlere baştan girilmeseydi..sağlık olsun..
Af edersiniz size nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum inza ayarlarınız tam değil kardeşimmi,arkadaşımmı,abimi....benim amacım hiç kimsenin gönlü kırılmaması ortak bir yol bulabilmek. Hayrettin üstadımız bida girmem olur biter, siz şimdi baştan niye söylemediniz girmezdik gibi kelimeler bizlere yakışmıyor
Bu tepki niyedir ki? Yaptığım bir yorum yanlış da olsa bana aittir.bence doğruysa kellemi veririm ama dönmem.
Bahse konu vatandaş isterse bu işin prof u olsun.yurt dışından özel istekle getirilsin beni ilgilendirmez.Ben kendi çapımda AMATÖR BALIKCI lığa gönül vermişim.yanlışı da doğruyu da söylerim.gayem mesaj sayım artsın "oooo bak kaç yorum yapmış bu işi iyi biliyor demekki helal olsun be" dedirtmek değildir.bende de çok konular var tatlısu üzerine.Balığın yumurtadan çıkışından ölümüne kadar ki süreyi yazsam kitap olur.oradan buradan alıntı yapmadan sadece gözlemlerimi yazsam Ansiklopedi olur."yaz be kardeşim" .işi çok bilenler varken bana yazmak düşmez.
Tekrar söylüyorum:kimsenin avukatı da değilim ceza hakimi de değilim.kendi doğrubildiklerimi yazarım yorum yaparım.kimseden madalya beklentim yoktur.
Yazmak istemiyorum ama yazılanlarada cevap vermesem suçu kabul etmiş sayılabilirim diye yazıyorum.
Rastgele.
serdar425
04-07-2012, 11:03
bu tepki niyemidir?ısrarla anlamamakta direttiğin ve ısrarla aynı suçlamayı yaptığın üzere ''insanları mesaj sayısı artsın diye,ooo bak yorum yapmış bu işi biliyor desinler diye'' yorum yaptığını iddia etmendendir..yukarıdaki yorumunda dalga geçtiğin üzere baba yalçının vasıflarını anlatmaktaki amacım onun böyle ucuz şeylere ihtiyacının olmadığını anlatmak içindir..daha ne kadar nezaket kuralları içinde anlatılır onuda bilmiyorum,aslında yaptığınız art niyetli eleştirileriniz çok daha ağır kelimelerle savunulmayı hakediyor..kendi doğru bildiklerimi yazarım diyorsunuz yazamazsınız..siz benim hakkımda size göre doğru olabilecek ama aslıyla alakası olmayan şeyleri ya-za-maz-sı-nız..şimdi ben sizi bütün bu yazıların sonucunda ''kimseyi çekemiyor,bencil,sırf kibirinden eleştiri yapıyor'' gibi kendime göre doğru olabilecek şeylerle suçlasam bu normal bir durum öyle mi?yani bunlar sırf bana göre doğru olduğu için ben bunları sizin aslında öyle olmama ihtimalinizi bir kenara bırakarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim öyle mi?siz kendinizdemisiniz? bu nasıl bir özgürlük anlayışıdır..
murat arkadaşım senden bikaç yaş küçüğüm..ben söylediklerimde hakikaten çok samimiyim..öyle inceden laf sokayım,insanlara ajitasyon yapayımda benim tarafımı tutsunlar falan gibi amaçlarım yok..onun için söylediklerimi beni karşılaştırdığınız insanla aynı kategoride değerlendirmemenizi rica ederim..keşke baştan söylenseydide bu adamda bu kadar zahmete girmeseydi..şimdi işler şu duruma gelmişken siz olsanız aynı şevkle yazı yazabilirmisiniz..hakikaten yazık..
Serdar bey siz neden uzatıyosunuz ki bu işi?mesleğiniz Avukatlıkmıdır? konulan videonun başında bir uyarı olmadığı sürece benim gözümde bu bir ÖZENDİRME AMACIYLA KONULMUŞ BİR VİDEO dur.Yazarsın başına bir yorum,iki satır bir yazı bende ona göre seyreder yorumumu yaparım.Bana kimse "sen kaç günlük avcısın ,şurada yöneticilik yaptım ,burada şu kadar yazdım,portföyüm şu kadar "gibi kelimeler kullanamaz,kullandırtmam. sen beni sadece burada yazdıklarımdan tanıyorsun.Sürdürülebilir yaban hayatı hakkında neler biliyorsunuz ki ,sirküler i bile belki burada duydunuz. kaç maddesini ezbere biliyosunuz.kendinizi kurtaracak kadarını biliyomusunuz en azından.bunları sorgulamak benim işim değil.ama doğrusuyla eğrisiyle SİRKÜLER amatör ve ticari balıkcının anayasasıdır,kanunudur.uymak ve uymayanları uyarmak zorundayım.KONULAN VİDEONUN BAŞINDA HİÇ BİR UYARI YOKSA özentiye sebeb olabileceği için vede ülkemizde yasaklanan bir av şekli olduğu için Yorum yaparım.
Yakalamış olduğum balıklar,açmış olduğum konular hakkında istediğiniz gibi yorum yapma hakkına sahipsiniz.Haklı bir tutamağı olduğu müddetce kendime çeki düzen vermeye çalışırım uyaranı da teşekkür ederek ikazından dolayı tebrik ederim.hiç bir dayanağı olmayan yoruma da sadece gülüp geçerim.
Rastgele.
Bu tepki niyedir ki? Yaptığım bir yorum yanlış da olsa bana aittir.bence doğruysa kellemi veririm ama dönmem.
Bahse konu vatandaş isterse bu işin prof u olsun.yurt dışından özel istekle getirilsin beni ilgilendirmez.Ben kendi çapımda AMATÖR BALIKCI lığa gönül vermişim.yanlışı da doğruyu da söylerim.gayem mesaj sayım artsın "oooo bak kaç yorum yapmış bu işi iyi biliyor demekki helal olsun be" dedirtmek değildir.bende de çok konular var tatlısu üzerine.Balığın yumurtadan çıkışından ölümüne kadar ki süreyi yazsam kitap olur.oradan buradan alıntı yapmadan sadece gözlemlerimi yazsam Ansiklopedi olur."yaz be kardeşim" .işi çok bilenler varken bana yazmak düşmez.
Tekrar söylüyorum:kimsenin avukatı da değilim ceza hakimi de değilim.kendi doğrubildiklerimi yazarım yorum yaparım.kimseden madalya beklentim yoktur.
Yazmak istemiyorum ama yazılanlarada cevap vermesem suçu kabul etmiş sayılabilirim diye yazıyorum.
Rastgele.kimse suclu veya hakli degil, bosuna stres yapiyorsunuz baskalarinada stres oluyorsunuz, ortada konusulcak konu dahi yok, temiz bir hava bir iki balik kafanizi toparlayin,
sirkulere aykiri bir durum da yok,
ayrica sizin hosunuza gitmeyebilir yalcin abinin konulari aksinede Ben tiryakisiyim,
simdi forumu paylasamicazmi ikimiz demek bu,
herkes ilgi cektigi konulari acip okusun kilcik olmak gereksiz, Forum da herkesi memnun etmek imkansiz, ilgi cekmedigin konulara tiklamassiniz olur biter, gereksiz tartisilmalara ne gerek var
Teşekkürler uzaklardan yazan Bahri kardeşim.Ben kapattım uzatma taraftarı değilim.Israrla üzerime gelinirse de devam ederim.
Avların bereketli olsun.Rastgele.
serdar425
04-07-2012, 17:14
Haklı bir tutamağı olduğu müddetce kendime çeki düzen vermeye çalışırım uyaranı da teşekkür ederek ikazından dolayı tebrik ederim
benim hiçbirşey uzatmaya çalıştığım falan yok..görüyorsunuz ki konuya yeni yorumlar yazıldıkça ben de yazma ihtiyacı hissediyorum..artı birde kendi yazdığınız özel mesaja cevap yazdım..ne bekliyorsun sonuç olarak dersen,yukarıdaki cümlede gösterdiğin kadirşinas tavırların yazıda kalmamasını bekliyorum..insanlara yaptığınız eleştiri değil ''iftira'' niteliğindeki sözlere karşı size söylediklerimin hangisinin haklı bir tutamağı yok çok merak ediyorum..her ne kadar size hesap verme gibi bir mecburiyet hissetmesemde,ben kimsenin avukatı falan değilim..siz nasıl kendi ilgi duyduğunuz konuları forumda görme arzusundaysanız,bende kendi ilgi duyduğum konuların,o konularla alakasız insanlar tarafından baltalanmamasını isterim..konuların en başından beri gösterdiğiniz ''burası amatör forum ona göre yazın'' tavırlarınızıda müsaade edinde forum yöneticileri düşünsün..forum içeriği kimsenin kişisel zevklerine dayandırılacak bir konu değildir..
''konu kapansın,ben uzatmıyorum'' derken bile insanları itham etmekten geri durmuyorsunuz..siz nerden biliyorsunuz benim sirküleri burda duyduğumu..bu ne basit suçlamadır..biz ne kadar zamandır sizin o ezberlemekle gurur duyduğunuz sirküleri,sürdürülebilirlik çerçevesine sokmanın mücadelesini veriyoruz..yenisini yaptıralım onuda yollarız ezberleyip kendinle gurur duyarsın..hayırlı işler..rastgelsin..
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.