Tüm Versiyonu Göster : Tatil için kıyı avı yer tavsiyeleri???
bilal_20
30-06-2012, 21:09
Merhaba,
13 temmuzda 3 günlük arabayla tura çıkıyorum, gündüzleri tatil geceleri balık avı için. aklımda muğla-marmaris, aydın-kuşadası-didim, ve balıkesir yada izmir tarafları var. buralarda kıyıdan olta atacağım ama bu yerlerin hiçbirini bilmiyorum. buralarda yaşayıp yada kıyıdan avlanan arkadaşlar fikir verebilir sanırım. kıyı balıkçılığı yönünden bu yerlerden hangisi en iyisidir? nerden hangi balık hangi takımla çıkar fikirlere ihtiyacım var. neresi av için iyiyse oraya gideceğim
teşekkürler
night fisher
01-07-2012, 16:14
hiç bilmediğim bir bölgede balık avlamayı düşünüyorsam ,genellikle bölgedeki mendirekleri kolaçan eder,olta atan balıkçı arkadaşlarla muhabbete girerim,balık malzemeleri satan dükkancı arkadaşlarla da temas etmekte fayda vardır.bu şekilde bi sonuç alınamazsa şnorkel ile gözüme kestirdiğim bölgelerde dalarak balık durumu ve çeşitlerini gözlemlerim.gece avı yapmayı düşünüyormuşsunuz,fethiye çalış arası kıyıdan 6-7 no iğneli bi takımla küçükboy mırmır,lidaki ve granyoz yavrusu tutarsın.yem boru kurdu olur ancak orada bulamazsınız.canlı mamun ve karides satılıyor.iri balıklar tutayım diyorsan,orfozların,lahozların,sinaritlerin hayalindeysen vazgeç derim.kıyılar resmen kurutuldu(ancak bi teknen olursa şansın var).aslında sana tavsiyem yolunun üzerindeki büyük menderes nehrinde gece solucanla avlanman.yayın , bıyıklı ve kefallerin irilerini yakalama şansın var(aydın denizli arası bölgelerde).dalaman çayının dalaman deniz arası bölümünde de olta atabilirsin.
temasalla
01-07-2012, 21:53
Bende balıkm tutmak istiyorum
soncet36
02-07-2012, 12:55
Merhaba,
13 temmuzda 3 günlük arabayla tura çıkıyorum, gündüzleri tatil geceleri balık avı için. aklımda muğla-marmaris, aydın-kuşadası-didim, ve balıkesir yada izmir tarafları var. buralarda kıyıdan olta atacağım ama bu yerlerin hiçbirini bilmiyorum. buralarda yaşayıp yada kıyıdan avlanan arkadaşlar fikir verebilir sanırım. kıyı balıkçılığı yönünden bu yerlerden hangisi en iyisidir? nerden hangi balık hangi takımla çıkar fikirlere ihtiyacım var. neresi av için iyiyse oraya gideceğim
teşekkürler
Çeşme taraflarını öneririm. diğer yerler hakkında hiç fikrim yok.
iyi eğlenceler . rast gelsin...
kaptankarabulut
02-07-2012, 20:25
İzmir güzelbahce taraflarına yolun düşerse hem tanışır hemde hava güzel olursa kısa da olsa tekneyle bi çıkarız.
Sizlere şimdiden iyi tatiller...
bilal_20
02-07-2012, 21:25
çok kararsız kaldım. kıyıdan balık yakalayabileceğim yer yok mu? bana kıyıdan balık çıkmadığını söylüyorlar. Türkiyede bütün kıyıları bitirdiler mi :(
bilal_20
02-07-2012, 21:45
Çetin abi teşekkürler.
Süleyman abi o taraflara gelirsem mutlaka yanına uğrayacağım tanışmak için.
Murat ÇAKMAKÇI
03-07-2012, 23:11
Çetin abini görmeye geldinmi banada uğra izmirin köftesinle tanıştırayım seni
Benden tavsiye kuşadası güzelçamlı mevkisi eşkina levrek ve sinarit yapar ,rastgele :)
bilal_20
04-07-2012, 20:00
Murat abi gelmez miyim hiç :)
mehmet ali bu balıklar açılmadan çıkıyor mu kuşadasında? bence açılmadan bunları yakalamak zor
viravira
06-07-2012, 10:42
Kıyıdan av için altınoluk ve küçükkuyu' yu tavsiye edebilirim. Ancak hava karardıktan sonra av veriri sabaha kadar şansın varsa çok güzel çupra, mırmır, levrek, karagöz yakalayabilirsin. Yer olarak altınoluk girişinde yağcılarda plaj var orası tavsiye olumur gece güvenlidir. Birde Küçükkuyu da mendirek iç dışı tavsiyemdir. Ancek bu bölgede yanında farklı yemler bulundurmak yarar sağlar. Karides ve sardalya tavsiyemdir. Bunun yanında canlı bırakmayı da öneririm.
bilal_20
06-07-2012, 22:55
Kıyıdan av için altınoluk ve küçükkuyu' yu tavsiye edebilirim. Ancak hava karardıktan sonra av veriri sabaha kadar şansın varsa çok güzel çupra, mırmır, levrek, karagöz yakalayabilirsin. Yer olarak altınoluk girişinde yağcılarda plaj var orası tavsiye olumur gece güvenlidir. Birde Küçükkuyu da mendirek iç dışı tavsiyemdir. Ancek bu bölgede yanında farklı yemler bulundurmak yarar sağlar. Karides ve sardalya tavsiyemdir. Bunun yanında canlı bırakmayı da öneririm.
ümit balıkesir tarafından vazgeçtik marmaris datça tarafına gidiyorum.o taraflarda tavsiye edeceğin yer var mı?
bilal_20
30-07-2012, 21:33
Merhabalar,
Tatilden döndüm ve tatilde ki balık maceraları tam bir hayal kırıklığıydı. galiba artık türkiyedeki kıyılardan balık yakalamak çok zor bir hal almış. Marmaris akyaka tarafına gittiğimde orada oltayla avalnmanın yasak olduğunu söylediler. suyun içinde o kadar çok kefal levrek vardıki insanın içi gidiyordu. oradan bodrum güvercinlik tarafına gittim orada ki avımda birkaç cupra domuz balığı ve yalancı mercanlardan yakaladım fakat tek tük çıktı. oradan kuşadasına geçtim, milliparktan attığım oltalara malesef hiçbir şey gelmedi. sanırım bu trolcular denizleri öldürmüş. balık zevkimi alamadığım için bayramdan sonra tekrar 3-4 günlük biyerlere gitmek istiyorum fakat bu sefer balıkta tutmak istiyorum. şimdiden yer araştırıyorum.fikirlerinizi bekliyorum
Ben geleceğim kaptanım ben pek yakında yanındayım.
Siz hele bi o yörele gelin size yardımcı olacak fikir verecek nelerle karşılaşırsın hayret edeceğinizden eminim.Çünkü Ege insanı sıcak kanlıdır istenilenin alasını sunmaktan zevk duyar.Dedim ya siz hele bir gelin bakalım.Şimdiden bol şanslar.Rasgele.
bilal_20
04-08-2012, 21:21
Tatilden döndük, marmaris bodrum tarafına gittik ama malesef hüsran oldu benim için. tek tük balık verdi deniz kıyıdan.
Ümit Bey Bayram haftasındaAltınoluk küçükkuyu tarafına geleceğiz bu sefer. yani ağustos 22 gibi. o tarihte nasıldır oralar, yine dediğiniz yerlere mi gideyim?
Hüseyin Abi balıkesire gidiyoruz varmı tavsiyen? :)
Abicim Balıkesir hakkında hiç bir bilgim yok yalnız 06- 08-2012 pazartesi günü bende Balıkesire gideceğim.Benim tel 05352773345 orada ararsan hem tanışmış hemde birlikte bir iki kaynatırız.Buluşamazsakta şimdiden rasgele.
Bilal İzmire gelirsen Süleyman Karabulut'u aramanı tavsiye ederim sana düşündüğün balık zevkine yakın yardımcı olacağından eminim.Ben telefonumu verdim ola dersen gereken ilgiyi göreceğinden emin olabilirsin.Rasgele.
bilal_20
06-08-2012, 18:50
Hüseyin abi, çok teşekkür ederim. sen ne kadar kalacaksın orda? ben dediğim gibi bayram haftası gelebilirim gelirsem. gelirsem de mutlaka ararım abi. tanışmayı bende isterim. hemde dediğin gibi bir iki oltada beraber sallarız :)
viravira
11-08-2012, 14:11
Geçen hafta o taraftaydım gece iftardan ertesi sabah 07:00 ye kadar bir av yaptım 400 gr civarı bir çupra yakaladım 5-6 tanesinide kaçırdım, yemim sülünezdi ve çok taze değildi. Yanımdaki amcalar zargana ve kefal yakaladılar. Ancak pek tadı yoktu. Bu tarafta balık çok verimli olmuyor bu mevsimde kıyıdan burlar için en güzel zaman eylül 15ten sonra...Ancak Asoss sivrice tarafına gidip birde tekneden avlanırsan balık tutmanın keyfine varabilirsin. Kaş fikrini okudum bir başka yerde akdenizde egeden daha fazla balık popülasyonu var bu aralar elin boş dönmezsin...Bende bayram haftası altınoluktayım, bilgi veririm tekrar.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.