Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Merhaba!

Telv
07-07-2012, 21:31
İyi akşamlar,

Öncelikle belirtmek isterim ki balıkçılıkla ilgili en ufak bir fikrim bulunmamakta. Eşim bu konuya meraklı, arkadaşıyla balık tutmaya gidiyor ama kendi oltası olmadığından arkadaşının oltalarından birini kullanıyor. Bu sebeple kendisine bir takım almak istiyorum, forumlarda araştırmalar yaptım ama maalesef anlayamadım.
Bütçem 150-200 tl civarıdır. Eşim genellikle Galata'ya gidiyor, nadiren de Bakırköy civarında sahilde oluyor. Tuttukları balıkları bilmediğimden bu konuda bilgi veremiyorum. Yardımcı olacağınızı umuyorum.
Saygılarımla.

İdil Cihan

Bursa_Erkan
07-07-2012, 22:14
öncelikle hoşgeldiniz.
Sitemizde İstanbulda oturan üyelerımız bulunmakta onlar mesajınızı okuyunca cevap vereceğinden eminim.

dogukan1997
08-07-2012, 06:24
Aramıza hoş geldiniz kalıcı paylaşımlar dilerim

ustam18
08-07-2012, 09:24
Aramıza hoş geldiniz.İstanbuldaki dostlarımızdan mutlaka yardım gelecektir.
[Only Registered Users Can See Links]
bu adreste bizim forum üyelerine indirimler yapılmaktadır.Ziyaret ederseniz iyi olur kanaatindeyim.oradaki arkadaşlarda size yardımcı olacaklardır.
Eşinize bereketli avlar.Rastgele.

Murat ÇAKMAKÇI
08-07-2012, 10:40
Aramıza hoş geldiniz

Telv
08-07-2012, 19:04
İyi akşamlar,

Yarın Karaköy'de Spot Balık'a gideceğim, sanırım derdimi anlatırsam yardımcı olacaklardır. Bunun dışında Karaköy'de önerebileceğiniz bir yer varsa memnun olurum. Hayrettin bey, siteyi inceledim, ama kargo için zamanım kalmadı zira yarın doğum günü ve ben geciktirmeden vermek istiyorum.
Selamlarınıza ve ilginize teşekkürler.
Umuyorum ki yarından sonra forumdaki yerimi eşime devredeceğim.

Ahmet TARİH
08-07-2012, 19:19
Yer tavsiye etmeyeyim ama o bölgede bulunan birkaç dükkan var. En azından 2-3 tanesini gezin ve bir fikir alın. Sonra karar verirsiniz. Bildirdiğiniz bölgelerde avlanmak için kamış çok önemli değildir. Özellikle köprüde atış yapmaya gerek kalmamaktadır. Olurda iri bir balık gelir ise balığı rahat çekebilmek için güçlü bir makina alması yeterli olacak.
Ryobi ECUSIMA 8000Vi makine ideal olacaktır. Fiyatı 100-120 TL arası. Mutlaka sıkı pazarlık yapın. 90 TL ye alan arkadaşım olmuştu. Geri kalan paranızlada en az 3.50 m. boyunda karbon bir kamış alabilirsiniz. Markası çok önemli değil. Hafif olmasına dikkat edin sadece. Hafif olması ince ve kavranabilir olmasını sağlayacaktır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Telv
08-07-2012, 20:14
Ahmet Bey çok teşekkürler, bütün makinelerin özelliklerini okuyup yine de bir şey anlayamamaktan yorulmuştum. Dediğiniz ürünü not ediyorum, kamış için de oradan yardım isterim artık. Tekrar teşekkürler.

Son iki sorum daha olacak: Hafifliğin önemli olduğunu vurgulamışsınız, genelde sitelerde incelediğim kadarıyla ağırlıklar epey yakın, ufak oynamalar önemli midir? Parçalı ve teleskopik diye iki ayrı çeşit bulunuyor, daha rahat olduğu için teleskopik olanları düşündüm uygun mudur?

Ahmet TARİH
09-07-2012, 20:01
İdil hanım alışverişin sonucunu bizlerlede paylaşırsanız seviniriz. Tabi birde eşinizin beğenisini.
Bu arada kendisinide aramızda görmekten mutlu olacağımızı belirtmek isterim.

Telv
09-07-2012, 21:17
İyi akşamlar,

Bu sabah mağazadakilerin önerisiyle lineaffee turnafresh 3.90 ile birlikte makineyi aldım. Eşim gayet memnun kaldı ve hatta birlikte ilk denememizi yaptık. Gerçi henüz erken saatlerdi, balık saati değilmiş ama benim için epey keyifli oldu. Sanırım hediyeyi geri alıp kendim kullanacağım. :)
Yardımlarınız için çok teşekkürler, güzel bir başlangıç yapmamıza katkınız oldu. Eşim pek internet kullanımını sevmiyor; ama kendisinin de dahil olacağını umuyorum.
Saygılarımla.

MAVİ FENER
09-07-2012, 21:29
İyi akşamlar,

Bu sabah mağazadakilerin önerisiyle lineaffee turnafresh 3.90 ile birlikte makineyi aldım. Eşim gayet memnun kaldı ve hatta birlikte ilk denememizi yaptık. Gerçi henüz erken saatlerdi, balık saati değilmiş ama benim için epey keyifli oldu. Sanırım hediyeyi geri alıp kendim kullanacağım. :)
Yardımlarınız için çok teşekkürler, güzel bir başlangıç yapmamıza katkınız oldu. Eşim pek internet kullanımını sevmiyor; ama kendisinin de dahil olacağını umuyorum.
Saygılarımla.

Saygıdeğer arkadaşım;
Aramıza ve sitemize katılmanıza memnun oldum....
Umarım her şey gönlünüzce olur....
Köprüden tutulan balıklar; İstavrit ve Çinekop balıklarıdır.... haydi rast gelsin....Eşinize selamlar....İyi geceler....:helal::helal::helal: