Tüm Versiyonu Göster : Pendik Sahilde Fosforlu Şamandıra ile Nasıl Balık Tutuluyor
muhsint1907
09-07-2012, 11:41
Merhaba Arkadaşlar
Dün akşam pendik sahilde gezerken Fosforlu Şamandıra ile balık tutuyorlardı hangi balığı ve nasıl tutuyorlar bilen var mı? arkadaşlar
yardımlarınız için teşekkürler.
Rast gele
Ahmet TARİH
09-07-2012, 19:51
Merhaba Muhsin bey;
Aramıza hoşgeldiniz. Öncelikle tanışmak ve sizle sohbet ederken hitapta hata yaşamamak için kontrol panelinden imza ayarlarınızı yapmanızı rica ederim.
Fosforlu şamandıra ile ne yakaladıklarını bilemiyorum. Ama fosforun, balık yakalandığı zaman şamandıranın hareketini karanlıkta seçebilmek için kullanıldığını düşünüyorum. Keşke yanlarına yaklaşıp biraz seyretseydiniz veya kendilerine sorsaydınız eminim sizle sohbet etmekten çekinmeyeceklerdir. Bu aralarda işiniz düşerde tekrar uğrayabilirseniz ve ne tuttuklarını öğrenebilirseniz bizimlede paylaşırsanız seviniriz.
Bol ve bereketli avlar dilerim.
MAVİ FENER
09-07-2012, 21:16
Merhaba Arkadaşlar
Dün akşam pendik sahilde gezerken Fosforlu Şamandıra ile balık tutuyorlardı hangi balığı ve nasıl tutuyorlar bilen var mı? arkadaşlar
yardımlarınız için teşekkürler.
Rast gele
değerli arkadaşım;
aramıza hoş geldiniz....
Avlanan balık Zargana balığıdır....
muhsint1907
11-07-2012, 07:23
Teşekkür ederim Arkadaşlar Hoş bulduk,
Zarganayı nasıl avlayabilirim nelere ihyacım var, iş nedeniyle akşamları müsait olabiliyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Ahmet TARİH
11-07-2012, 07:48
Şamandıranın altına su derinliğine göre 1 veya 1,5 metra misina ve ucunada 4 - 6 arası numara iğne bağlanır. Yem olarak sardalya veya istavrit kullanılabilir. Yem olarak kullanacağınız balığı boğazından kuyruğuna doğru ince bir şekilde fileto çıkartın. Bu filetoyuda ortadan iki parçaya ayırın. Ortadan derken göbekten değil kuyruktan başa doğru kesilecek. Yani yem zargananın ağzına uygun ince ve uzun olacak. Tıpkı kurt gibi. Hazırlanan bu yem sadece kuyruk tarafından iğneye sıkıca tutturulur. Şamandıranızı atabildiğiniz mesaeye gönderin. İsterseniz balığın yemi kapmasını ve şamandırayı batırmasını bekleyin. İsterseniz şamandıraya küçük aksiyonlar vererek suda ses çıkartacak darbelerle at-çek yaptırın.
Zargana bölgede var ise oltanıza atlayacaktır. Balığı yakalayınca hemen yakışıklı bir fotoğrafını çekiyor ve formumuzada ekliyoruz.
Kısetiniz bol olsun.
muhsint1907
12-07-2012, 07:14
Şamandıranın altına su derinliğine göre 1 veya 1,5 metra misina ve ucunada 4 - 6 arası numara iğne bağlanır. Yem olarak sardalya veya istavrit kullanılabilir. Yem olarak kullanacağınız balığı boğazından kuyruğuna doğru ince bir şekilde fileto çıkartın. Bu filetoyuda ortadan iki parçaya ayırın. Ortadan derken göbekten değil kuyruktan başa doğru kesilecek. Yani yem zargananın ağzına uygun ince ve uzun olacak. Tıpkı kurt gibi. Hazırlanan bu yem sadece kuyruk tarafından iğneye sıkıca tutturulur. Şamandıranızı atabildiğiniz mesaeye gönderin. İsterseniz balığın yemi kapmasını ve şamandırayı batırmasını bekleyin. İsterseniz şamandıraya küçük aksiyonlar vererek suda ses çıkartacak darbelerle at-çek yaptırın.
Zargana bölgede var ise oltanıza atlayacaktır. Balığı yakalayınca hemen yakışıklı bir fotoğrafını çekiyor ve formumuzada ekliyoruz.
Kısetiniz bol olsun.
Bu kıymetli bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
İnşallah bu akşam bir siftah yaparım.
Tekrardan teşekkürler.
night fisher
15-07-2012, 17:06
yemli istavrite,ispariye,eşkinaya atıyorlardır.mırmırda çıkabilir.gelincik,iskorpit,kaya balıkları bonus olarak çıkabilir.zargana gece avlanmaz,kırk yılda bir yolunu şaşıranı denk gelmezse tabi.
merhaba, konu ile ilgili bilgi sahibi olduğum için başlık dikkatimi çekti, bence de eşkina, karagöz vb. taş balıklarına olta atmışlardır.
zargana gece yalnızca tekneden uzunoltacılar tarafından sığlık yerlerde ışık ile kepçeyle süzülerek avlanır (yem yapılmak üzere) bunun harici gece avlayan görmedim, zargana gündüz ipekle veya kuyrukaltı yem ile avlanır. rastgelsin
pendikli balıkçı
16-07-2012, 23:59
Pendik'te en kıymetli, en meşakkatli fakat en zevkli avlarımızdan birine rastgelmişsiniz. İnşallah Ağustos ayında döndüğümde ilk gideceğim av teke ile eşkina avı. Yem olarak genellikle teke kullanıyoruz. Öncelikle fırdöndüden 2-2.5m misine mesafeye stoper dediğimiz lastik takılır sonra fosfor takılmaya uyumlu şamandıralardan takılarak fırdöndü tekrar bağlanır ucuna 10-15 gramlık kurşun olan 2 iğneli (iğneler 5 numara) yemli takım bağlanır. tekeler iğnelere kuyruk kısmından geçirilerek takılır. Şamandırayı gece görebilmek için sunlight denilen fosforlar şamandıradaki yuvaya takılarak olta atılır. Gerisi beklemek... Bu avda özellikle eşkina , iskorpit, gelincik ve mırmır çok yakaladığımız balıklardandır.
Tekeleri ince gözlü kepçe ile marinanın iç kısmından veya tuzla tarafından yakalayabilirsiniz.
pendikli balıkçı
17-07-2012, 00:05
Abilerim Pendik demiş Muhsin bey bana yönlendirsenize kırıldım vallahi. :)
Ahmet TARİH
17-07-2012, 06:57
Abilerim Pendik demiş Muhsin bey bana yönlendirsenize kırıldım vallahi. :)
"Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu" Evrencim. Sana yönlendireceğiz de biz yönü şaşırdık, neredesin ne yapıyorsun bilmiyoruz. Karabatak gibisin valla, bir batıyorsun ay sürüyor çıkman.
Neyseki kendi uzmanlık konuna yetiştin ve arkadaşımıza gerekli cevabı ilk ağızdan verdin.
Ağustos ayında av görüntülerin ile birlikte seni burada bekliyor olacağım. Ama sen ağustosu bekleme her zaman bizle ol kardeş.
pendikli balıkçı
18-07-2012, 10:21
"Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu" Evrencim. Sana yönlendireceğiz de biz yönü şaşırdık, neredesin ne yapıyorsun bilmiyoruz. Karabatak gibisin valla, bir batıyorsun ay sürüyor çıkman.
Neyseki kendi uzmanlık konuna yetiştin ve arkadaşımıza gerekli cevabı ilk ağızdan verdin.
Ağustos ayında av görüntülerin ile birlikte seni burada bekliyor olacağım. Ama sen ağustosu bekleme her zaman bizle ol kardeş.
Abi bu akşam bir eşkina denemesi Çanakkale'den yapacağım inşallah güzel fotolar resmederiz.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.