Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Kınıyorum

nizamarslan
14-07-2012, 08:27
Dün akşam iki arkadaş Kuşçu, Villaların altındaki bölgeye avlanmaya gittik. Beş dk sonra başka bir grup geldi. Tam oltalarımızı açarken. Barajın içinden Her yönüyle derme çatma olduğu belli olan, bir taka tekne üzerinde üç kişi kıyıdan 50 metre açıkta ağ germeye başladı. Belki 500 ila 750 metre mesafede ağ gerdiler. Gözümüzün içine baka baka. Bu esnada jandarmayı aradım. Kendilerine bu vatandaşların "kıyı mesafesi gözetmeksizin barajda diledikleri yere diledikleri şekilde ağ germe hakları varmıdır ki bunlara göz yumuluyor" dedim. Jandarma "evet" dedi. Şikayetçi olduğumu belirtip kendilerini Kuşçuya davet ettim. Bu esnada diğer grubun canı sıkıldı terk etti. Teknede o üç şahısa kim olduklarını sordum. Ukala bir tavırla "kooperatifiz" dediler. Jandarmayı çağırdığımı beklemeleri gerektiğini söyledim. "sakın geç kalmasın biz maraina tarafındayız" diyerek basıp gittiler sanki çaya bekliyorlar!

AH BE BELEDİYE BAŞKANIM VE AH TARIM VE KÖY İŞLERİ MÜDÜRÜM
AH SGK AH SANAYİ SİCİL.

SİZLER BU ÜLKEYİ SEVMİYORSUNUZ.

Şimdi. Bu üç şahısı hayalen beyin jimnastiği yaparak muhakeme edelim. Hoş bizim devlette tek eksik taraf muhakeme yeteneğinin olmayışıdır. Sayın Başbakan bu hususta çok çabalasa da bizim daha kırk yıl kırk fırın dolusu ekmek yememiz lazım.

Katliama nasıl izin verildi???

Tekne en fazla iki metre ve motorlu ( Baya bir eski sefa)
Üzerinde kooperatif üyesi olduğunu söyleyen üç kişi
Tarzanvari tekneden ağ geriyor.

Dönelim

1- Belediye peynir ekmek gibi bunlara, bu şahısların teknesini görmeden Ruhsat Dağıttı (Kocasinan Belediyesi) Dağıtmaya devam ediyor.

2-En adi ve ucuz göz aralıkları belli olmayan kilometrelerce uzayan ağ satın aldılar.

3-Canhıraş barajda ne var ne yok toplamak için metre ve mesafe gözetmeksizin ağlarını gerdiler. (onlara sorsanız çok ciddi paralar harcamışlar 100 milyar filan. Birde bu işi yapan adamların teknelerine ve durumlarına baksan ve söyledikleri rakamla şahısların durumları karşılaştırsan ortaya traji komik bir durum çıkıyor )

4-Atladım, Tarım ve Köy İşleri Müdürlüğü usulune uyduruk!!!! ihale düzenler ve komik bir rakamdan ihale eder. Yani derki "Aslan koçlarım suyun içinde hiç bir yaratık bırakmayın yengeç olsa dahi olsa alın. Bu su içindeki her türlü yaratık sizin kazara bir insan takılırsa onu dahi alabilirsiniz. Helaldir, mubahtır, Gazanız Mübarek olsun" Bu arada aklıma geldi de Tarım ve Köy İşleri ile kooperatif üyeleri arasında acaba bir akrabalık bağı olabilir olabilir mi. Yok fiziken sanmam ama ruhen akraba oldukları kesin.

5- SGK, Maliye Allaha havale, adamlar bu bölgelerin yerini bilmez. Teknenin üzerindeki vatandaşların sosyal güvenlikleri varmı yokmu? Biri düşse kazara boğulsa sorumluluğu kimde. Can yeleği zorunlumu, motorların ruhsatlarının yanı sıra sızdırmazlıkları varmı. Kooperatif adı altında balıkları alıyorlar sayın maliye, kaydı küreği tutuluyor mu kime satılıyor. Nerelere pazarlanıyor. Belgeleri Ruhsatları tahsilat makbuzları gelir giderleri kontrol ediliyor mu.

6- Bu sevgili kooperatif, (Tarım ve Köy İşleri ihale ettiya) acaba ihale şartnamesini yerine getirip borçlarını ödediler mi? Vergileri ve gelir gider defterleri mizan tutuyorlar mı. Valla devlette biri çıksada deseki ben bu vatanı seviyorum. Siz kimsiniz.
7- Jandarma ne diyeyim ki ona, Garibim evveliyatından sonuna kadar nezaketini korudu koruyacak. Allah var zerre kadar kırıcı yanları yok. Hatta kendileri de mustarip bu konuda.
8- Seni unutmadım çevre orman il müdürlüğü acaba etkinliğin ne derece bu buhusta? Sizden biri malumat verir mi acep, sanmam ama sizde düşüncelerimdesiniz.

BU ARADA DÜN VE ONDAN ÖNCEKİ GÜN YAŞADIKLARIMDAN SONRA ARTIK GERÇEKTEN 3. DÜNYA ÜLKESİ OLDUĞUMUZA İNANIYORUM.

Avrupa kendi iç sularının kıymetini bilip koruma altına alırken bizimkiler ihale edip pazarlıyor. Ohh Ne güzel Türkiye

Benim gözümde Yola tüküren adamla suya ağ geren adam arasında fark yok.

Dün yaşadıklarımdan sonra sayın Başkanım (Bekir Yıldız) Sayın Tarım İl Müdürüm, Sayın Sgk İl Müdürü ve Kimse ilgili maliye müfettişleri Eğer yukarıda yazdıklarımda herhangi bir göz ardı edilmişlik ve haklı olduğum yanlar varsa TOPTAN VE KÜLLİYEN KINIYORUM SİZLERİ.

YOK HATALIYSAM KINIYORUM KENDİMİ.

Ama Kocasinan Belediyesi Sayın Bekir Hocam, Bu böyle giderse Bireysel bağlamda vallahi bir daha oy vermeyeceğim sana VESSELAM.

[Only Registered Users Can See Links]

muratdogan
14-07-2012, 21:47
Yazdıklarınızı tamamen okudum ve vay halimize dedim.
Nizam bey malesef bizim toplumumuz da yandaşlık var ve taraf olan kişiler meydanda cirit atatarak böyle ukala ve cahilik örnekleri sergiliyorlar.
Yazıklar olsun böyle zihniyete ve kanun koruyucularına.
Siz bilinçli bir balıkçı olarak manevi olarak düşüncelerinizin yanızdayız.

Selamlar.

ustam18
14-07-2012, 21:48
Nizam kardeşim
Herhangi bir cumartesi günü ilçe Emniyet e Ağla kıyım yapıyorlar diye ihbarda bulunuyorum,"Jandarmanın bölgesi olduğu için müdahale edemeyeceklerini" söylüyorlar.Jandarmayı arıyorum "yetkili bir rütbeli olmadığı için pazartesi günü yazılı olarak müracaat edersem işlem yapacakları" cevabı alıyorum.Ağ atanlardan birinin "aldınmı ağzının payını,bana kimse karışamaz" diye hava atışı........
Velhasıl burası Türkiye olmaz olmaz,sıkışırsak hiç birşey olmaz.yapanın yanına Kar,senin benim içime dert olur. Sen kendini vede beni Kına.İnşallah vereceğim cevabı Başkan vermez."birdaha ben aday olmayacam ki ,hem o izin verdiklerimin oyları da bana yeter"

Rastgele.

MAVİ FENER
14-07-2012, 22:06
Tekne en fazla iki metre ve motorlu ( Baya bir eski sefa)
En adi ve ucuz göz aralıkları belli olmayan kilometrelerce uzayan ağ satın aldılar.

Değerli arkadaşım;
Bu kadar uzunluktaki bir balık ağı nasıl olurda 2 metre uzunluğundaki bir tekneye konabilir ve bu 2 metrelik teknede nasıl 3 kişi ve makine olur....Bir yanlışlık olmasın...

nizamarslan
16-07-2012, 06:41
Sayın Mavi Fener Fotoğraflarını ve videosunu çektim. İnşallah en kısa zamanda burada kepaziliğin alası olan görüntüleri yayınlarım.