Tüm Versiyonu Göster : İstavrit Avı
Ahmet TARİH
17-07-2012, 12:25
Uzun zamandır oğlum Ömer ile ava çıkmamıştık. Geçtiğimiz hafta, senelik iznimin son hafta sonu Ömerin yoğun ısrarları ile markete diye çıktığımız evden 1 saate yakın kendimize vakit ayırarak olta salladık. Hedef balık istavrit. Ömerin kısmetine balık çok iştahlı. Bir saat içinde 2 tava kadar balık yakaladık. Balığın iştahını gören Ömer ısrarla devam etmek istesede, ağaç yaşken eğilir misali bir öğünde yiyebileceğimizden fazlasının amatör ruha uymayacağı mesajı kendisine uygun dille verildi. Sonrası eve dönüş ve sofra hazırlıkları.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
soncet36
17-07-2012, 12:42
ahmet bey size maşallah diyorum. çocuklar babaları ne yaparsa daha iyilerini yapıyorlar. sanırım sizin pabuç dama gidecek. :) afiyet olsun.
rastgelsin...
maşallah yer neresi ahmet kardeş
bu vesile ile birkaç da rapala tavsiyesi alalım senden ahmet kardeşim.tabii lüfer famiilyası için.genelde kim nerde ne kullanır bilgi verebilirsen seviniriz
Değerli kardeşim şimdiden böyle alışsın ki oda arkadan gelenlere aynı mesajı versin.'2 tava istavrit afiyetle götürülmüştür tabii.
Paylaşımın için teşekkürler.
Avlarınız bereketli olsun.Rastgele
Ben buna baba oğul keyfi derim ve önemli bir tavsiye babadan oğla çok güzel duygular bunlar rasgelsin
Tekniker İbrahim
17-07-2012, 15:13
Üstadım, maşallah tavalıkları almışsınız.Delikanlı da sıkı sıkı kavramış bende varım diyor, Maşallah.Afiyet olsun şifa olsun.Görüşmek dileğiyle.
Saygılarımla.
Ahmet TARİH
17-07-2012, 17:48
ahmet bey size maşallah diyorum. çocuklar babaları ne yaparsa daha iyilerini yapıyorlar. sanırım sizin pabuç dama gidecek. :) afiyet olsun.
rastgelsin...
Giden pabuç olsun Çetin abi önemli değil. Yeterki senin dediğin gibi boynuz kulağı geçsin yeter. Yorumun için teşekkür ederim.
bu vesile ile birkaç da rapala tavsiyesi alalım senden ahmet kardeşim.tabii lüfer famiilyası için.genelde kim nerde ne kullanır bilgi verebilirsen seviniriz
Yeri tahmin etmişsindir Fehmi kardeşim, sana yakın bir noktada idik. Beykozda Kayıkhane diye tabir edilen bölgede avlandık.
Dişliye az bir vakit kala rapala mevzusunu gündeme getirdin madem birkaç şey söyleyeyim. Formda rapala ile ilgili bilgi veren bir arkadaşımızın yazısında "Rapalalar balık yakalamak için değil balıkçıyı yakalamak için yapılıyor" demişti. Bu laf çok hoşuma gitti. Dükkanlara girdiğin zaman rengaren boy boy sahte insanı vezbediyor. Çantamda taşıyıp henüz su yüzü görmemiş birçok sahte var. Lazım olur diye alıp koymuşuz bir kenara. Kulanmak Kısmet olurmu bilmem.
Sadede gelirsek benim 2-3 senedir Boğazada denediğim ve her zaman başarılı olan serim aşağıda resmini verdiğim sahtelerden ilk üç tanesidir. Ama içlerinde en çok 2 sırada olanı tavsiye ederim. Her türlü dişlinin reddedemeyeceği bir sahte. Fiyatıda 10 TL civarında. Boğazda nerede olursan ol işin püf noktası sahteyi dipten fazla kaldırmadan ve dibe takmadan, aksiyon vererek çekmek. Balığı açıkta almak önemli. İlk 5-6 tur sarışta alıyorsan balık iri oluyor. Yakınlara geldiğinde şansın azalıyor. Çünkü dibe takılma olmaması için daha yukardan sarıyorsun.
Bu arada seninde tecrübelerinden faydalanmak isteriz. Tavsiye edeceğin başka bir model var ise görmek isterim.
Değerli kardeşim şimdiden böyle alışsın ki oda arkadan gelenlere aynı mesajı versin.'2 tava istavrit afiyetle götürülmüştür tabii.
Paylaşımın için teşekkürler.
Avlarınız bereketli olsun.Rastgele
Aynen Hayrettin abi. Geleceğe miras kalacakda onlar zaten. Balıklar aynı gün 1 saat kadar sonra afiyetle adrese teslim edilmiştir. Merak etme işlem tamam.
Ben buna baba oğul keyfi derim ve önemli bir tavsiye babadan oğla çok güzel duygular bunlar rasgelsin
Teşekkür ederim Tuğyan kardeşim. Daha iyileri sizinle olsun.
Üstadım, maşallah tavalıkları almışsınız.Delikanlı da sıkı sıkı kavramış bende varım diyor, Maşallah.Afiyet olsun şifa olsun.Görüşmek dileğiyle.
Saygılarımla.
İbrahim kardeşim ilk fırsatta bir program yapalım. Sende al gel oğlanı beraber bir av yapalım inşallah.
Ahmet ,seni ve Ömer'i tebrik ediyorum,afiyet olsun.Rastgelsin.
Ahmet TARİH
17-07-2012, 18:18
Ahmet ,seni ve Ömer'i tebrik ediyorum,afiyet olsun.Rastgelsin.
Teşekkür ederim. Umarım birgün de birlikte güzel bir av yaparız.
Teşekkür ederim. Umarım birgün de birlikte güzel bir av yaparız.
Ahmet inşallah bir gün mercanları beraber tutma fırsatı yakalar, ortalığı kırmızıya boyarız;)
Murat ÇAKMAKÇI
17-07-2012, 18:49
Ahmetim paylaşımın için teşekkürler:helal:
yanındada MAŞALLAH tırança var oltada eline yakışıyo ALLAH nazardan saklasın
Ahmet TARİH
17-07-2012, 18:54
Ahmetim paylaşımın için teşekkürler:helal:
yanındada MAŞALLAH tırança var oltada eline yakışıyo ALLAH nazardan saklasın
Allah razı olsun Murat kardeşim. Allah hepimizin yavrularını korusun ve hayırlı bereketli ömürler versin. Olmayanlarada, isteyenlerede en kısa zamanda hayırlısı ile bu güzellikleri yaşamayı nasip etsin. Ömer aslında her avıma gelmek için akşamdan rezervasyon yaptırıyor ama sabah çok erken çıktığım için kıyıp kaldıramıyorum.
drasty41_41
17-07-2012, 19:10
Ahmet kardeş hem hoşça vakit geçirmişsin hemde delikanlı bilinçlenmiş afiyet olsun saygılar.
Ahmet TARİH
17-07-2012, 20:58
Ahmet kardeş hem hoşça vakit geçirmişsin hemde delikanlı bilinçlenmiş afiyet olsun saygılar.
Teşekkür ederim recep abi. Elimizden geldikçe mesleği öğretmeye çalışıyorum. Sırada ufağıda var daha.
MAVİ FENER
17-07-2012, 22:44
Ahmet, ömer;
Baba oğul Beykoz sahillerinde istavrit bırakmadınız....Teşekkürler....
Ahmet kardeşim teşekkürler bilgilendirme için ,
ben ortaokulu boğazda okuduğum için bizim zamanımızda balık çok boldu ve büyük dişliyi yemle almak kolaydı.hatta ilk tuttuğum balık bile çinekoptu.biz yemli ve çinekop çaparisiyle avlanırdık.o zamanlar çinekop 1 liraysa istavrit 2 liraydı.lakin rapala ile avlanmıyorum(bu sene yardımlarınla avlanacağım).yemli av çok zorlaştığı için ,balık ta çok azaldığı için rapalaya döneceğim.ancak yemliden aldığım zevki alır mıyım bilmem.akıntı burnundan kaşık attığımız da olurdu ama zevk almazdım doğrusu.siliconla turnaya da gittim ondan da zevk alamadım.
Ahmet TARİH
18-07-2012, 07:04
Ahmet, ömer;
Baba oğul Beykoz sahillerinde istavrit bırakmadınız....Teşekkürler....
Yok be Nuri abi sadece 2 tava tutuk. Anında tavanın dibi göründü zaten. Az olunca daha lezzetli oluyor mubarek kapış gidiyor.
Ahmet TARİH
18-07-2012, 07:06
Ahmet kardeşim teşekkürler bilgilendirme için ,
ben ortaokulu boğazda okuduğum için bizim zamanımızda balık çok boldu ve büyük dişliyi yemle almak kolaydı.hatta ilk tuttuğum balık bile çinekoptu.biz yemli ve çinekop çaparisiyle avlanırdık.o zamanlar çinekop 1 liraysa istavrit 2 liraydı.lakin rapala ile avlanmıyorum(bu sene yardımlarınla avlanacağım).yemli av çok zorlaştığı için ,balık ta çok azaldığı için rapalaya döneceğim.ancak yemliden aldığım zevki alır mıyım bilmem.akıntı burnundan kaşık attığımız da olurdu ama zevk almazdım doğrusu.siliconla turnaya da gittim ondan da zevk alamadım.
Bende 7-8 sene öncesine kadar yemli takımla avlanırdım. Ancak balık artık çoğu zaman kıyılamıyor. Açıktan kanaldan akıp gidiyor. Tekne ile çıktığım zaman çapari kıyıdan ise çoğunlukla sahte ile at-çek yapıyoruz artık. İnşallah balık başlasın ilk fırsatta beraberiz.
Bursa_Erkan
18-07-2012, 08:06
babası balıkcı cocuguda bu yaslarda elınde olta eyvah be:) Gerceklerı tarıh yazar tarıhıde AHMET TARIH:) paylasımın ıcın tesekkurler ellerıne emegıne saglık afıyet olsun abı...
kaptankarabulut
18-07-2012, 08:48
İşte budur baba oğol kaçamağı..:helal: :helal: :helal: :helal:
Yani maşallah delikanlı eline oltayı yakıştırmış. tutması bile artık ustaca olmuş..
Ahmet bu güzel paylaşım için teşekkürler.Afiyet olsunlar da sakın senelik iznim bitti deme...
Daha seninle ağostos sonu eylüllerde uskumru avı yapacağız...
Ahmet TARİH
18-07-2012, 09:14
babası balıkcı cocuguda bu yaslarda elınde olta eyvah be:) Gerceklerı tarıh yazar tarıhıde AHMET TARIH:) paylasımın ıcın tesekkurler ellerıne emegıne saglık afıyet olsun abı...
Erkan kardeşim övgülerin için çok teşekkür ederim. Yanlız bir hatırlatma yapayım biz tarihte tarih yazma işlerini milletce yaptık. Bu nedenle yazılacak bir tarih olursa inşallah bunu yine birlikte başaracağız. Saygılarımı sunarım.
Ahmet TARİH
18-07-2012, 09:17
İşte budur baba oğol kaçamağı..:helal: :helal: :helal: :helal:
Yani maşallah delikanlı eline oltayı yakıştırmış. tutması bile artık ustaca olmuş..
Ahmet bu güzel paylaşım için teşekkürler.Afiyet olsunlar da sakın senelik iznim bitti deme...
Daha seninle ağostos sonu eylüllerde uskumru avı yapacağız...
Süleyman Abi bende izin bitmez. Geçen hafta 2011 den kalan iznimi kullandım. Hala birkaç günü daha var sanırım. 2012 den de hiç bozulmamış 32 gün var. İzin çok ama izin veren yok. İşten izin alsam içişleri izini onaylamıyor. Platonik sevda bana uymuyor. Yapacağız bir numara artık. Eylül ayına İzmirde bir toplantı çıkartacaz galiba.:D:deli:
kaptankarabulut
18-07-2012, 10:44
Süleyman Abi bende izin bitmez. Geçen hafta 2011 den kalan iznimi kullandım. Hala birkaç günü daha var sanırım. 2012 den de hiç bozulmamış 32 gün var. İzin çok ama izin veren yok. İşten izin alsam içişleri izini onaylamıyor. Platonik sevda bana uymuyor. Yapacağız bir numara artık. Eylül ayına İzmirde bir toplantı çıkartacaz galiba.:D:deli:
Eh artık yapacaksın birşeyler.Toplantımı olur seminermi olur, olur işte bir şeylet.
Uskumru istavrit palamutlarla toplantım var dersin....:D :D :D :D
Ahmet kardeşim seni ve aslan parçasını tebrik ederim.
İnsanın ailesi ile birlikte geçirmiş olduğu zaman en kaliteli zamandır hele hele bir de balık avı yapıyorsan. En kötü gününüz böyle olsun
Şunu da söylemeden yapamayacağım; Benim en büyük hayallerimden biri lüfer zamanı boğazda canlı zargana veya izmarit ile lüfer veya kofana avı yapmak inan bu benim içimde bir uktedir. İstanbul'a çok gidip geldim ama her zaman iş için oldu hep vaktim kısıtlıydı. Ama Allah nasib ederse bunu İnşallah bir gün gerçekleştirmek istiyorum.
Tekrar tebrikler
daha iyilerine rastgelsin
Ahmet TARİH
18-07-2012, 19:49
Ahmet kardeşim seni ve aslan parçasını tebrik ederim.
İnsanın ailesi ile birlikte geçirmiş olduğu zaman en kaliteli zamandır hele hele bir de balık avı yapıyorsan. En kötü gününüz böyle olsun
Şunu da söylemeden yapamayacağım; Benim en büyük hayallerimden biri lüfer zamanı boğazda canlı zargana veya izmarit ile lüfer veya kofana avı yapmak inan bu benim içimde bir uktedir. İstanbul'a çok gidip geldim ama her zaman iş için oldu hep vaktim kısıtlıydı. Ama Allah nasib ederse bunu İnşallah bir gün gerçekleştirmek istiyorum.
Tekrar tebrikler
daha iyilerine rastgelsin
Cem kardeşim valla dediğin avı boğazda yapabilmek çok büyük bir ustalık istiyor. Daha önce hiç denedinmi veya seyrettinmi bilmniyorum ama uzun olta ile 4-5 kg ağırlıkla deli boğaz akıntısının içerisinde tekneyi sabitleyip balığın vurduğunu anlamak ve tasmayı vurup yine o akıntıda balığı başarı ile tekneye almak bir ustalık işi. Biz kısmetimizi genelde kıyıdan at-çek ile deniyoruz. Geçtiğimiz kış baba bir lüferi kıyıya kadar çekmeme rağmen sudan kaldırdığım anda düşürdüm.
İnşallah İstanbula geldiğin zaman haberim olursa buluşur sohbeti koyulaştırı ve güzel bir av yaparız.
Elinize emeğinize sağlık amatör ruhunun en güzellerini yansıtmışsınız ayrıca bu konudan dolyıda tebrik ederim.Herkez bu düşüncede olsa hani diyoruz ya denizlerimizde balık kalmadı işte o zaman işler değişir.Yalnız şu anda balık yakalama yasağı var belirli bir zamandan sonra bir gözlem yapın bakalım riayet eden varmı.
tebrikler ahmet abi bu sıcaklarda baba oğul kapmışsınız tavalık istavritleri afiyetler olsun
Taygun KOCABIYIK
19-07-2012, 14:47
Ahmet abi seni ve oğlunu kutlarım. Ve sorarım boynuz kulağı geçer lafı ne derece doğru sence :) ?
Geleceğe ışık tutmuşsunuz daha güzel avlarınız olur inşallah afiyet balşeker olsun.
Ahmet TARİH
21-07-2012, 10:16
Elinize emeğinize sağlık amatör ruhunun en güzellerini yansıtmışsınız ayrıca bu konudan dolyıda tebrik ederim.Herkez bu düşüncede olsa hani diyoruz ya denizlerimizde balık kalmadı işte o zaman işler değişir.Yalnız şu anda balık yakalama yasağı var belirli bir zamandan sonra bir gözlem yapın bakalım riayet eden varmı.
Geleceğe ışık tutmuşsunuz daha güzel avlarınız olur inşallah afiyet balşeker olsun.
Hüseyin abi değerli katkı ve yorumların için teşekkür ederim.
Ahmet TARİH
21-07-2012, 10:18
tebrikler ahmet abi bu sıcaklarda baba oğul kapmışsınız tavalık istavritleri afiyetler olsun
Orhan abi senin turnalarada bunlardan bir tava hazırlasakmı acaba. Belki beni daha çok sevrede bayramlaşmaya gelirler.
Ahmet TARİH
21-07-2012, 10:24
Ahmet abi seni ve oğlunu kutlarım. Ve sorarım boynuz kulağı geçer lafı ne derece doğru sence :) ?
Teşekkür ederim Taygun. Soruna gelirsek, atalarımızın mecazi nalamda kullandıkları bu sözün gerçektede yerini bulabilmesi için, her iki tarafında bunu istemesi gereklidir. İnsanlar bildiklerini geriden gelen ve merakı olan nesille en ince detayına kadar paylaşmalı ve öğretmeli, bunun yanında gördükleri eksiklikleri ve yapılması gerekenleride bildirmelidir.
Günümüzde bilgi çok değerli hale gelmiş olup gerçek ve doğru bilgiye ulaşmak çoğu zaman meşakkatli olmaktadır. Bu zorluğa katlananlar muvaffak olmaktadırlar.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.