PDA

Tüm Versiyonu Göster : Gönen'li balıkçı 18 kiloluk sazan yakaladı

MAVİ FENER
29-07-2012, 00:51
[Only Registered Users Can See Links]

Balıkesir'in Gönen ilçesinde bir balıkçı sulama kanalında 18 kilogram ağırlığında sazan balığı yakalandı.
Kendisinin tatlı su ve deniz balıkçılığı yaptığını belirten Akdağ, Gönen çayının balık çeşitliliği ile meraklıları da cezbettiğini söyledi. Olta balıkçılığı, serpme avcılığı, pinter, manyat ve daha birçok avcılık teknikleri gönen çayında balıkçılık yapıldığını belirten Vehbi Akdağ, yakaladığı 18 kilogram ağırlığındaki pullu sazan balığının bu güne kadar yakaladığı en büyük balık olduğunu söyledi.
Kaynak:Haber Yurdum

night fisher
29-07-2012, 03:30
aslında bu haberin şöyle olması gerekirdi:GÖNENDE ZIPKINLA BALIK KATLİAMI YAPAN ŞAHIS GÖREVLİLER TARAFINDAN KISKIVRAK YAKALANDI.yakaladığı balıklara ve zıpkına el konulan şahısa 1380 sayılı su ürünleri kanununa muhalefetten 2000 tl para cezası kesilmiştir.

soncet36
29-07-2012, 07:09
kaptanım bu haberi koymuşsunuz ama , bu haberin altında veya üstünde bir açıklama beklerdim. sonuçta ben acemi bir balıkçıyım. bu adam iyi mi yapmış. kötümü yapmış. kurallara ve yasalara uygun mu değilmi. kural ve yasa ihlali varsa nelerdir.
tüm amatör ruhlu balıkçılara rastgelsin.

Taygun KOCABIYIK
29-07-2012, 10:12
Fotoğraf temsili mi bilmiyorum ama temsili değilse akarsu ve göllerde zıpkınla balık avcılığı yasak. Bu fotoğraf temsili ve yakalanan tek balık 18 KG geldi ise yasak değil 5 kg limitinde tek balık limiti yok yani sazanın 5 kilosunu alıp gerisini suya salamıycağına göre sorun yok. Aynı şekilde denizde de iri balıklar yakalandığında tek balıkta 5 kg limiti yok elbet, örneğin 10 kiloluk bir balık yakaladık bu serbest ama bunun üzerine 2. bir balığı yakalamak yasak.

Ayrıca pinter, manyat avcılığı da amatörlerin yapacağı avcılıklar değil. Haberde detay olmadığı için yorum yapamıyoruz belki adam amatör balıkçı değil, profesyoneldir.

MAVİ FENER
29-07-2012, 15:57
Fotoğraf temsili mi bilmiyorum ama temsili değilse akarsu ve göllerde zıpkınla balık avcılığı yasak. Bu fotoğraf temsili ve yakalanan tek balık 18 KG geldi ise yasak değil 5 kg limitinde tek balık limiti yok yani sazanın 5 kilosunu alıp gerisini suya salamıycağına göre sorun yok. Aynı şekilde denizde de iri balıklar yakalandığında tek balıkta 5 kg limiti yok elbet, örneğin 10 kiloluk bir balık yakaladık bu serbest ama bunun üzerine 2. bir balığı yakalamak yasak.

Ayrıca pinter, manyat avcılığı da amatörlerin yapacağı avcılıklar değil. Haberde detay olmadığı için yorum yapamıyoruz belki adam amatör balıkçı değil, profesyoneldir.

Taygun;
Aynı konuyu bende düşündüm....bu adam zıpkınlamı yakaladı, olta ilemi, ağ ilemi....
neticede vatandaş işi bitirmiş....

hus213
29-07-2012, 16:23
Yönetim bu konuda gerekeni yapacaktır.Vehpi Akdağ sitemizin üyesimi.Üyesi ise yönetim gereğini uygular,sitemiz üyesi değilse bu görüntüler kimtarafından sitemize sunulmuştur.Böyle bir sunuma neden gerek duydu.

night fisher
29-07-2012, 20:33
sazan balığı günlük avlanma limiti 10 adet ve kilo sınırı yok.boy sınırı ise 30 cm.tatlı sularda hertürlü zıpkın,ağ,pinter ile avcılık yasaktır.şahıs resimde kendini resmen ihbar ediyor.haber gönen çayı sulama kanallarında avlandığını söylüyor,baraj göllerinde kiralama yoluyla profesyonel avcılık yapılabilir ancak akarsularda profesyonel avlanma yasaktır.

ustam18
29-07-2012, 23:10
2/2 sirkülerde iç sularda boy ve limitler parağrafında " sazan en az boy40 cm ,adet olarakta 10 adet" belirtilmiştir.Resime bakıldığında her tarafı suç gözükmekte.
1 - Elindeki balıkla birlikte 11 adet saydım ben.
2 - fotoda zıpkın var balıklarda da zıpkınla vurulduklarına dair yara izleri var.
Amatör ruha sığmayacak görüntüleri ve suç sayılan unsurları taşıdığı için bu vatandaş hakkında yasal işlem yapılmalı ve bunu yayınlayan yayın organları uyarılmalı diye düşünmekteyim.
böyle haberlerin alıntı yapıldığında sirkülerdeki kurallara uygunluğu göz önünde bulundurulması tüm dostlarımdan isteğimdir.
Avlarınız bereketli olsun Rastgele.