Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Bıktım bu isparozdan.

umutdeu
06-08-2012, 11:07
Selamlar abiler.Kıyıdan nereye gidersem gideyim (çeşme,mordoğan,inciraltı vs.) hep ısparoz gibi lezzetini sevmediğim balıkları alıyorum.Yem olarak boru kurdu,sülünez atıyorum.Geçenlerde madya denedim,küçük balıklar kenarlarından kırpmışlar hep, ama onu alabilecek 1 tane bile balık vurmadı.Ben nerde yanlış yapıyorum sizce?
[Only Registered Users Can See Links]

umutdeu
06-08-2012, 11:12
Genelde 2'li veya 3'lü takım yapıyorum.0,35 misina ve 2 yada 3 numara iğneler kullanıyorum.
Elimde şuanda olan iğneler bunlar.Pek net çekemedim ama herhalde anlaşılıyordur az-çok.Biraz büyük balığa kavuşmak için değişime iğnelerden mi başlamam gerekiyor acaba?
[Only Registered Users Can See Links]

hakeden
06-08-2012, 13:26
Ustalarımız daha net cevap verecektir ama iğneleri biraz daha büyük tutarsan bu sorunu (tabi sorun ise) aşabilirsin diye düşünüyorum.

rapalaci
06-08-2012, 13:53
Boru kurdunu sadece gece kullan. Madyayı bütün tak, iç organlarını bile kesmeden, 2 numara 496 kullan. sülünezi hiç kullanma. kullanırsan hep isparoz gelir :)

dogukan1997
06-08-2012, 18:50
Ben konakta 5 seneyi geçkin avlanıyordum ancak şuan fazla gitmiyorum gitsemde keyfe gidiyorum sana tavsiyem 1 numara kullan mustad 496/1 numara ii olur boru kurdu takarsın akşam sabaha karşı alırsan alırsın balıgı en geç sabah 6ya kadar sağlam balık yapar havaya da bağlı ama sabah en geç 6ya kadar takılmanı tavsiye ederim ondan sonrası boş vakit geçirirsin ... Benden bu kadar yem boru kurdu kullan sülinez madya daha alma madya için başlığın büyük olması lazım ki yutabilsin küçük balıklar tifter öle kalır yemin rastgele .Birde böyle dene tavsiyem.

paşalı
06-08-2012, 19:47
Eğer madya kullanırsan sabretmen gerekiyor küçük balıklar etrafını yese bile çupra varsa iğnede kalan yüzüğe bile atlar sana tavsiyem bir veya iki numara iğneye iri bir madya tak ve at onu unut başka bir takımla sülünes boru kurdu çalış.

umutdeu
06-08-2012, 23:55
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.Kısmetse deneyeceğim tüm önerileri.

MAVİ FENER
07-08-2012, 00:03
Ben konakta 5 seneyi geçkin avlanıyordum ancak şuan fazla gitmiyorum gitsemde keyfe gidiyorum sana tavsiyem 1 numara kullan mustad 496/1 numara ii olur boru kurdu takarsın akşam sabaha karşı alırsan alırsın balıgı en geç sabah 6ya kadar sağlam balık yapar havaya da bağlı ama sabah en geç 6ya kadar takılmanı tavsiye ederim ondan sonrası boş vakit geçirirsin ... Benden bu kadar yem boru kurdu kullan sülinez madya daha alma madya için başlığın büyük olması lazım ki yutabilsin küçük balıklar tifter öle kalır yemin rastgele .Birde böyle dene tavsiyem.

Aynen katılıyorum....çok doğru söylüyorsun doğukan...

kaptankarabulut
08-08-2012, 11:34
Umut kardeşim,Doğukan ve diğer arkadaşlarımız gerekli önerilerde bulunmuşlar.Benim nacizane tavsiyem kıyı için olmaz.Fakat ben balığa gittiğimde balık tutmak istiyorum diyorsan tekneyle çıkmanı öneririm...

dogukan1997
08-08-2012, 19:20
Umut kardeşim,Doğukan ve diğer arkadaşlarımız gerekli önerilerde bulunmuşlar.Benim nacizane tavsiyem kıyı için olmaz.Fakat ben balığa gittiğimde balık tutmak istiyorum diyorsan tekneyle çıkmanı öneririm...

Kaptanımın dediği çok doğru eğer balık tutacam ve kalite istersen tekne nacizane bir fikir he keyfine deniz havası almak için dersen kıyı tercihim . Eğer istersen bir ara beraberde çıkabiliriz .

umutdeu
08-08-2012, 23:40
Çok teşekkürler öneriler için.Doğukan teklifin için çok sağol.İnşallah birgün birlikte gideriz.

Taygun KOCABIYIK
12-08-2012, 12:37
Balık avı tamamen doğru yerde/doğru zamanda olma ve doğru malzemeyi kullanma işi. Birinden biri eksik olduğunda sonuç hüsran olur.

Şu mevsimde kıyılarda her türlü yavru balık mevcut özellikle ısparoz/karagöz gibi balıklar sülünes-mamun-borukurdu gibi yumuşak yemleri parçalayıp yeme konusunda uzmanlar. Sülünes kokusuyla zaten etraftaki tüm canlıları çeken bir yem. Büyük balık hedefleniyorsa bu yemi bir kere kullanmak yanlış. Gece avlarında mamun ve borukurdu parlak dış yüzeyleri sayesinde avcıları hem kokularıyla hem görüntüleriyle cezbeder. Gece ufak balıkların daha seyrek olduğunu hesaba katarsak bu yemlerle gece avlanmak bizi sargos-levrek-çupra-mırmır gibi yakalamak istediğimiz türden kalite balıklara ulaştırabilir. Sabah gün ağırmaya başladığı andan itibaren de avlağa göre yengeç veya madya çupra avı için uygun. Çupra avı için genel olarak tercih edilen iğne mustad 496 serisinin 1 numarası veya 0/1 numarasıdır. Klasik olarak 2-3 iğneli köstekli takım veya tek iğneli gezer kurşunlu takım kullanabilirsin.

Yer konusu ise biraz karışık İzmir kıyılarında gidilebilecek çok fazla yer var. O sana kalmış biraz gezip tecrübe edinmek gerek.

umutdeu
13-08-2012, 08:40
Tavsiyeler için çok teşekkürler.

Raif Yelkenci
14-08-2012, 23:10
Merhaba Umut bende bu konuda bir kaç kelam edeyim öncelikle yakaladıkların denizlerimizin kuru fasulyesi olduğunu söylemeden geçemiycem hem lezzetli hemde ısparozu olmayanın mercanı da çuprasıda olmaz derler neyse bu kadar tebessüm yeter bende tüm tavsiyelere katılıyorum hasbelkader bir iki ilavede benden olsun ben tekneciyim karadan olurmu pek bilemem ama sardalyasız ve mamunsuz pek avlanmam özellkle kışın balık çok iş yapar benim yaptığım takımlarda her zaman üç köstek ve en alttada hırsız mutlaka olur o iğneyi de balıkla süslerim en önemli önerime gelince sevgili kardeşim ister karadan ister tekneden yanında bu işin ustalarından mutlaka bulundur seni yanlarına almalarını sağla çünkü bu işin okulu yok ne öğrenirsek ustalardan onlara bakarak ve sorarak öğrenicez size bol kısmetli avlar rastgele kardeşim hoşçakal.

umutdeu
15-08-2012, 09:41
Raif abi çok teşekkürler tavsiyelerin için.Zamanla öğreneceğiz inşallah be abi :)

Sarımert1994
29-08-2012, 19:33
bence en güzel balık ısparoz koanaga sırf onun için ısparoz için gidiyorum ve her seferinde 1 kova irili ufaklı dolduruyorum yeni makinamıda topladım remixon makina okuma-andros marka kamıs misina0,35 oooh deymeyin keyfime 2 paket boru kurdu bide kova en güzeli :)

umutdeu
30-08-2012, 12:09
Mert Allah neşeni bozmasın abicim.Rastgelsin.

Sarımert1994
30-08-2012, 20:01
eyw umut abi oyster 496/1 igne kullanıorum ben tekne avından kocaman igne 1 numara igne karadan kullansam olur mu

umutdeu
30-08-2012, 21:12
eyw umut abi oyster 496/1 igne kullanıorum ben tekne avından kocaman igne 1 numara igne karadan kullansam olur mu

Mert merhaba;
Geçen hafta karareise,bugün de eğrilimana karadan avlanmaya gittim.Raporları yayınladım bak istersen.çipuraları 496/1 iğneyle aldım.Gelen balık kurtulamıyor çok iyi bir iğne.Tekneden on numara olur,kıyıdan da biraz sabırlı olmak gerekiyor,birde yengeç,madya gibi büyük-güçlü balığın rağbet edeceği yemler dışında yem takmamak lazım bence.Küçük balıklar didikler durur sonra.

umutdeu
01-09-2012, 11:57
Eğer madya kullanırsan sabretmen gerekiyor küçük balıklar etrafını yese bile çupra varsa iğnede kalan yüzüğe bile atlar sana tavsiyem bir veya iki numara iğneye iri bir madya tak ve at onu unut başka bir takımla sülünes boru kurdu çalış.

Turgay bey artık böyle yapıyorum.Bir oltaya yengeç ya da madya takıp atıyorum ve zilin çalmasını bekliyorum,hiç umrumda bile değil zil çalana kadar.Diğer olta ile çalışıyorum sürekli.Çok zevkli oluyor.Tekrar teşekkürler.

umutdeu
01-09-2012, 11:58
Balık avı tamamen doğru yerde/doğru zamanda olma ve doğru malzemeyi kullanma işi. Birinden biri eksik olduğunda sonuç hüsran olur.

Şu mevsimde kıyılarda her türlü yavru balık mevcut özellikle ısparoz/karagöz gibi balıklar sülünes-mamun-borukurdu gibi yumuşak yemleri parçalayıp yeme konusunda uzmanlar. Sülünes kokusuyla zaten etraftaki tüm canlıları çeken bir yem. Büyük balık hedefleniyorsa bu yemi bir kere kullanmak yanlış. Gece avlarında mamun ve borukurdu parlak dış yüzeyleri sayesinde avcıları hem kokularıyla hem görüntüleriyle cezbeder. Gece ufak balıkların daha seyrek olduğunu hesaba katarsak bu yemlerle gece avlanmak bizi sargos-levrek-çupra-mırmır gibi yakalamak istediğimiz türden kalite balıklara ulaştırabilir. Sabah gün ağırmaya başladığı andan itibaren de avlağa göre yengeç veya madya çupra avı için uygun. Çupra avı için genel olarak tercih edilen iğne mustad 496 serisinin 1 numarası veya 0/1 numarasıdır. Klasik olarak 2-3 iğneli köstekli takım veya tek iğneli gezer kurşunlu takım kullanabilirsin.

Yer konusu ise biraz karışık İzmir kıyılarında gidilebilecek çok fazla yer var. O sana kalmış biraz gezip tecrübe edinmek gerek.

Yer konusu gerçekten tecrübe işiymiş.Sürekli geziniyorum 2tane sağlam avlak yaptım kendime.Tekrar teşekkürler.

umutdeu
01-09-2012, 12:01
Merhaba Umut bende bu konuda bir kaç kelam edeyim öncelikle yakaladıkların denizlerimizin kuru fasulyesi olduğunu söylemeden geçemiycem hem lezzetli hemde ısparozu olmayanın mercanı da çuprasıda olmaz derler neyse bu kadar tebessüm yeter bende tüm tavsiyelere katılıyorum hasbelkader bir iki ilavede benden olsun ben tekneciyim karadan olurmu pek bilemem ama sardalyasız ve mamunsuz pek avlanmam özellkle kışın balık çok iş yapar benim yaptığım takımlarda her zaman üç köstek ve en alttada hırsız mutlaka olur o iğneyi de balıkla süslerim en önemli önerime gelince sevgili kardeşim ister karadan ister tekneden yanında bu işin ustalarından mutlaka bulundur seni yanlarına almalarını sağla çünkü bu işin okulu yok ne öğrenirsek ustalardan onlara bakarak ve sorarak öğrenicez size bol kısmetli avlar rastgele kardeşim hoşçakal.

Kaptan ustalardan çok şey öğreniyorum.Yelpazeyide balık boyutunuda büyüttük çok şükür.Tekrar teşekkürler.

Sarımert1994
03-09-2012, 20:13
Umut abi Lidakileri 7 numara (sinek)igne ile çektim tek igne 10 gr kursun süzüle süzüle aşagı iniyo balıgın dikatini çekiyo ister istemez vuruyo :)