Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Karışık bir av ve geri iade edilen onlarca yavru çupra

pendikli balıkçı
06-08-2012, 18:55
Geçtiğimiz cumartesi günü sabah 7:30 gibi evime 5 dk mesafedeki çay ağzına doğru yola koyuldum. Muhteşem bir hava vardı. Deniz akıntısı da baya azdı bu sebeple avımda tek iğneli gezer takım kullandım. Yem olarak ta deniz solucanı ve midye çıkardım. Balık çok iştahlıydı. Yalnız genel olarak ispari ve yavru çupralar geldiği için tam bir spor avı oldu desem avımın tam manasını karşılamış olur.

Yeni başlayan arkadaşlarıma avı öğretmek için kullandığım 1.8 m lik kamışla keyfe atış yaparken aldığım sağlam bir vuruşla güç bela kıyıya çektiğim mırmır ise günün karı oldu.Başlıkta da yazdığım gibi ufak oldukları için yaklaşık 10 cm lik onlarca çupra yavrusunu da geri iade ettim. 7-8 ispariyi de arka bahçemdeki yavru kedilere verdim bana da resimde gördükleriniz kaldı. 2 adet yavru çupra iğneyi yuttuğu için soframa misafir oldu.

Av yaptığım gün su inanılmaz berraktı. Bu arada olan çok ilginç bir olayı sizlere anlatmak isterim. Çayın içine giren yaklaşık 1.5 kg lık iki levrek fark ettim. Adeta dans ederek 1m derinlikteki suda 5-6 m önümden geçtiler derin bir iç çektim ve gidene kadar onları izledim.:oha: Hiç yemlenir gibi bir halleri yoktu. Önlerinden geçen gümüşlerin yüzüne bile bakmadılar. Bende hiç olta atmaya tenezül etmedim. yaklaşık 2-3 dk onları izledim sonra gittiler.

Sonuç olarak iri bir mırmır bir tekir bir ispari ve 2 yavru çupra midemi şenlendirdi.:D

AVLANDIĞIM YERİN BİRKAÇ FOTOĞRAFI

Çimenlik Kalesi (Sarıçay'ın Çanakkale Boğazı ile birleştiği çay ağzı)
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Uploaded with ImageShack.us ([Only Registered Users Can See Links])

Kilitbahir Kalesi

Tutulan Balıklar

paşalı
06-08-2012, 19:41
Evrencim kutlarım mırmır güzelmiş afiyet olsun.

dogukan1997
06-08-2012, 23:31
Ellerine sağlık evren abi az balıklada dönsen umarım o zevk sana yetmiştir . Zaten karnınıda doyurmuşun . Levrekleri izlemek ayrı bir keyif vermiştir sana ;) İnşallah bir sonraki avında o izlediğin levrekler senin olur rastgele oltanız her daim keskin ve dolu olsun .

MAVİ FENER
06-08-2012, 23:56
Pendikli Evren;
çupraları, Mırmırları götürmüşsün...Sana helal olsun diyorum...Paylaşım için teşekkürler..

TUĞYAN
07-08-2012, 10:44
Evrim tüm balıkların güzelde yanlış görmüyorsam barbun u nasıl yakaladın rasgelsin

avlar
07-08-2012, 16:38
tebrikler güzel bir av günü olmuş,rastgelsin.

pendikli balıkçı
07-08-2012, 19:13
Evrencim kutlarım mırmır güzelmiş afiyet olsun.

Teşekkür ederim.

Ellerine sağlık evren abi az balıklada dönsen umarım o zevk sana yetmiştir . Zaten karnınıda doyurmuşun . Levrekleri izlemek ayrı bir keyif vermiştir sana ;) İnşallah bir sonraki avında o izlediğin levrekler senin olur rastgele oltanız her daim keskin ve dolu olsun .

Uykusuzdum ama zevkliydi. Levrekleri görünce uykum açıldı. :D Aslında bir sepet balıkla dönebilirdim. Resimde gördüğün çupralar kadar 25-30 tane geri saldım. O ikisi yemi yuttuğu için iğneyi çıkarırken hemen öldüler.

Pendikli Evren;
çupraları, Mırmırları götürmüşsün...Sana helal olsun diyorum...Paylaşım için teşekkürler..

İnşallah eylülde o çupralar büyüyecek bende daha güzel avlar paylaşacağım.

Evrim tüm balıkların güzelde yanlış görmüyorsam barbun u nasıl yakaladın rasgelsin

Abi o barbun değil tekir galiba yoksa benim mi yanlışım var? Avlandığım yerden barbunda çıkıyor eylül ekim gibi.

tebrikler güzel bir av günü olmuş,rastgelsin.

Teşekkürler.

Murat ÇAKMAKÇI
07-08-2012, 23:13
Evrenim MAŞALLAH
Ellerine sağlık afiyet olsun

hakeden
08-08-2012, 08:14
Evren kardeş ellerine sağlık çok güzel av olmuş. Ayrıca anlatım için de teşekkürler.

kaptankarabulut
08-08-2012, 11:28
Evren kardeşim yine anlatımın süper olmuş.Mırmırında hatırı sayılır hani...

Ben kısaca levreklerin süzülüşüne ve yem yimeyişine değineyim:

balıklar zaman zaman hiç yem yemeden gezindiklerine çok şahit oldum.Daha geçen gün binlerce kolyoz altımda bulut gibi dolaşıyor,ama bir tanesi yeme dönüp bakmıyor.Mutlaka bu balıklar suyun altında bağzı olumsuzluklardan etkileniyorlar ki yem yemiyorlar.
Umarım yeme iştahlı atlayacağı zaman o levrekler tekrar sana nasip olur.Daha bereketli avların olması dileğimle..

pendikli balıkçı
08-08-2012, 12:33
Evren kardeşim yine anlatımın süper olmuş.Mırmırında hatırı sayılır hani...

Ben kısaca levreklerin süzülüşüne ve yem yimeyişine değineyim:

balıklar zaman zaman hiç yem yemeden gezindiklerine çok şahit oldum.Daha geçen gün binlerce kolyoz altımda bulut gibi dolaşıyor,ama bir tanesi yeme dönüp bakmıyor.Mutlaka bu balıklar suyun altında bağzı olumsuzluklardan etkileniyorlar ki yem yemiyorlar.
Umarım yeme iştahlı atlayacağı zaman o levrekler tekrar sana nasip olur.Daha bereketli avların olması dileğimle..

Kaptan paha biçilmez bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu bahsettiğim yerde levrek olduğuna ihtimal vermiyordum ama ara sıra gittiğimde avcı bir balığın oradaki kefallere gümüşlere falan saldırdığına şahit oluyordum. Aslında kıyıdan levrek avında pek kendime güvenmiyorum. Bu sebeple avcı balığı fark ettiğim zamanlarda izlemekle yetiniyorum.

kaptankarabulut
09-08-2012, 12:07
Bir daha ava gittiğinde eğer tutabilirsen küçük kaya balığını,küçük gezer kurşunlu bir iğneye bu balığı sırtından sırt süzgecinin hemen altından iğneyi gecir ve senden biraz uzak bir yere bırakma yap.Denemekte fayda var...

pendikli balıkçı
09-08-2012, 18:34
Bir daha ava gittiğinde eğer tutabilirsen küçük kaya balığını,küçük gezer kurşunlu bir iğneye bu balığı sırtından sırt süzgecinin hemen altından iğneyi gecir ve senden biraz uzak bir yere bırakma yap.Denemekte fayda var...

Sağol kaptan deneyeceğim. ;)

KENAN_ÇELİK
09-08-2012, 23:04
güzel av olmuş kardeşim eline emeğine sağlık.

pendikli balıkçı
10-08-2012, 12:33
güzel av olmuş kardeşim eline emeğine sağlık.

Teşekkür ederim.Umarım daha iyi avlar senin olur.

Taygun KOCABIYIK
12-08-2012, 13:10
Avın en güzel kısmı suya iade edilen lidakiler ki bu mevsim bir çok yerde bu balıkları tutuyor insanlar. Gerçekten iç acıtan bir durum.
Mırmır ve tekir için tebrikler keşke tekir biraz daha bol olsaydı mide tam bayram ederdi o zaman :)

pendikli balıkçı
14-08-2012, 01:58
Avın en güzel kısmı suya iade edilen lidakiler ki bu mevsim bir çok yerde bu balıkları tutuyor insanlar. Gerçekten iç acıtan bir durum.
Mırmır ve tekir için tebrikler keşke tekir biraz daha bol olsaydı mide tam bayram ederdi o zaman :)

Taygun avlandığım yerin yakınında bir plaj var.Yüzmeye gittiğimde ara sıra gözlük ve paletlerle avlandığım yere doğru gidip bakıyorum. Gerçekten çok tekir var ama oltaya nadiren geliyorlar. Eylül sonu ekim başı gibi yemle iyi barbun da çıkıyor.