PDA

Tüm Versiyonu Göster : İzmir Sahil. Topaç topaç kefaller :)


umutdeu
10-08-2012, 22:00
Herkese selamlar.Bugün saat 16:00 civarında halilrıfatpaşa'nın ordan geçerken baktım abinin biri asılıyor da asılıyor.Vallahi adam çarptırma yapıyor,15-20 mt atıyor asılıyor ve geliyor kefal.Yemesi ne kadar zevkli bilmem ama çekmesi çook zevkli bence.

ra08HWAT0bE

sakkucuk
10-08-2012, 22:48
Ben öğrenciyken Trabzon'da bu yöntemi görmüştüm. Kamış ile değil el ile asılıyorlardı. 1-2 de benim yakalamışlığım vardır. O hevesle ne görsem ona atlıyordum. Ancak çok sert asıldıklarında birkaç balığın parçalandığı (abartmıyorum ikiye bölündüklerini) gördükten sonra bana çok vahşice geldiğinden bir daha elime almamış ve yönteme çok sıcak bakmamıştım. Abinin yöntemi daha yumuşak, dolayısıyla zarar verme riski daha az. Ama yine de çok içime sindiğini söyleyemeyeceğim.
Saygı ile...

Murat ÇAKMAKÇI
11-08-2012, 01:39
Umut belliki çok zevkli av yapmışsın ama lezzetlimi
Ellerine sağlık kardeşim:helal:

dogukan1997
11-08-2012, 02:35
Umut belliki çok zevkli av yapmışsın ama lezzetlimi
Ellerine sağlık kardeşim:helal:

Murat abi geçen ay bende böle bir paylaşım sundum videosuz anlattım balıklar kokuodu ve hiç temiz deil ağırdı

pendikli balıkçı
11-08-2012, 02:36
Evet lezzeti tartışılır.Baharat ile marine edince fena olmuyor. Baya kefal yakalanmış ama güzel bir av olmuş.

soncet36
11-08-2012, 05:56
bu mevkide ki balıkçılara dikkat genelde torbacıdır. ne bulsa alır giderler. kaya balığına bile hayır diyemiyorlar o kadar aç bunlar. bazen bende giderim oralara tut bırak yaparım. atmaya hazırlandığım balığı gelip istediler benden. neyse sizlerin avı büyük olsun.
rastgelsin.

umutdeu
11-08-2012, 15:56
Umut belliki çok zevkli av yapmışsın ama lezzetlimi
Ellerine sağlık kardeşim:helal:

Abi selamlar.Avı ben yapmadım sadece izledim ve videoya aldım.Evet balıklar çok ağır kokuyordu.Denizin üst kısmındaki pislikler ile beslendiğini zannediyorum bu kefallerin.Kesinlikle ne avlamak ne de yemek isterim.Isparoza razıyım vallahi :)

hus213
11-08-2012, 22:31
İzmir Konak vapur iskelesinden Göstepe üst geçitine kadar o aç dedikleriniz burayı tarıyorlar,ellerinde ya bir kasnak veya kamış,denizi izliyorlar ilerideki su hareketlerini kontrol ederek balığın geziş düzenini takip ederek su yüzündeki hareketine göre çarpmayı fırlatıyorlar.Sürü halinde gezen balıklardan mutlaka birisine bazan ikisine birden saplanıyor ve bu tutulan balıklar çoğunlukla sahildeki restoranlara ucuz fiatlarla satılıyor.Yiyenlere afiyet olsun.

muratdogan
11-08-2012, 22:33
Çarpma yöntemi ile aldıkları balıklar bir yana dursun, yaraladıkları ve parçaladıkları balıklara ne demeli.
Yazıktır o masum balıklara.
Bilinçsiz yapılan avcılık doğaya verdiğ kadar onca balığın ölmesine neden oluyor.
LÜTFEN DİKKAT....

hus213
11-08-2012, 22:44
Çetin bey bir türlü sizinle karşılaşamadık.Ben 2 veya 3 günde bir mutlaka Konak vapur iskelesinden en az Karataş lisesine kadar olan mesafeyi devamlı olarak gezer hem spor oluyor hem balık sirkülasyonunu izlemiş oluyorum inşallah bir gün karşılaşır ve tanışırız.

hus213
11-08-2012, 22:45
Çok haklısın ama takip edilmiyor ki. Kontrol yok.

hus213
11-08-2012, 22:47
Hadi bakalım uzun oturma zamanı geldi,her keze tatkı rüyalar.Rüyalarınızda trofeyi yakalayın.

umutdeu
12-08-2012, 11:26
Hüseyin bey çok haklısınız.Sahildeki restoranlarda yüzlerce tl hesap ödüyoruz.Yediğimiz balıkların körfez balığı olduğunu duyuyoruz sürekli.Kantarın ordan geceleri büyük çupralar tutuyorlarmış,hemen restoranlara satıyorlarmış.Bize de afiyet olsun :)

Taygun KOCABIYIK
12-08-2012, 12:12
Körfezde avcılık yasak olmasına rağmen göz göre göre herkes avlanıyor. Aslında avlanma yasağı halkın sağlığı için, yakalanan balıklarda ağır metal birikimi çok fazla.

Kefali çarpmayla özellikle nisan-mayıs ve eylül-ekim ayında yakalarlar körfezde. 3-4 kiloluk topan kefaller çekenleri bile gördüm ama yenir mi derseniz ben şahsen yemem.

Çupraya gelince İzmir'de yaz aylarında körfez haricinde çupra çok nadir avlanır. Değerli bir balık olduğu için de bu bölgede oltayla yakalanan balıklar Güzelbahçe'de mezatta veya doğrudan balık toptancısının anlaşmalı olduğu restoranlara satılır. Karşı kıyıda ise zaten Bostanlı'dan lacivert, haki yeşil renge boyanmış korsan tekneler gece körfeze girip ağla çupra avlar bunları da karşı kıyıdaki restoranlar alır.

Yani maalesef denetimsizlik diz boyu olduğu için halk bilmeden buradan yakalanan balıkları tüketiyor.

Kendi balık avlayan amatörler ise şu sıralar mevsim itibariyle henüz 50 gr gelmeyecek lidakileri avlayorlardır kova kova. Eğitim, denetim şart...

soncet36
12-08-2012, 13:16
pazar sabahı saat 04:00 da alsancağa gittik oğlumla. 10 metrede bir oltacı olduğu için yer bulamadık. amacım oğlana olta atmasını , erken kalkabilmesini ve zorluklarda yılmamasını öğretmekti. oğlum 15 yaşında tam öğrenme zamanları.
hüseyin abicim sezon açılsın buluşuruz bir telefona bakar. kaptanlarımız var çıkarız balık avına. olmadı çakmakçı arkadaşımız var yaparız macunu karadan olta atarız.
rastgelsin.

MAVİ FENER
12-08-2012, 15:57
Herkese selamlar.Bugün saat 16:00 civarında halilrıfatpaşa'nın ordan geçerken baktım abinin biri asılıyor da asılıyor.Vallahi adam çarptırma yapıyor,15-20 mt atıyor asılıyor ve geliyor kefal.Yemesi ne kadar zevkli bilmem ama çekmesi çook zevkli bence.

ra08HWAT0bE

Fırında buğulamasını yapacaksın..en lezzetlisi böyle oluyor...

umutdeu
15-08-2012, 09:43
Üstad Kaptan, buğlama damak tadıma uymuyor ya :) Teşekkürler...

Anıl ÜNALAN
17-08-2012, 17:05
Bence de çarpma avcılığı zararlı bir avcılıktır. Çünkü kocaman 3 tane iğneyi sürünün içerisinden çok süratli bir biçimde geçiriyorsunuz, bu çekim esnasında sağına soluna sadece yırtık açılıp çekilemeyecek şekilde yaralanan çok fazla balık denizde kalıyor. Bunlar tabi bi yerlerde ölüp kalıcaktır.
Lezzet konusuna gelindiğinde ise kefal bana göre çok lezzetli bir balıktır fakat körfez içerisinde avlanan kefaller çok ağır kokmakta ve insan bünyesine zararlı maddeleri bünyesinde bulundurmaktadır. Kesinlikle yenmemelidir. Yenmeyecek balığı avlamak da pek doğru olmayacağı için körfezde çarpmayla kefal avcılığı biz amatörlere göre değildir..

hus213
17-08-2012, 18:28
Her kez düşüncelerinde çok haklıda denetim olmadıktan sonra bizlerin haklılığı ne işe tarıyor bunu çıkaramıyorum.Denetimleri yapacak kişilerin savlarını şöyle anlatmaya çalışayım.Malumunuz olduğuna göre bu işi belediye yapması gerekiyor.Şimdi böyle bir bildirime,Biz denizin temizlendiğini söylüyoruz.Buna karşılık burada balıkyakalamak yasak dersek bunu nasıl izah ederiz.Bilmem anlatabildimmi sevgili site kardeşlerim.

umutdeu
17-08-2012, 21:51
Hüseyin abicim ne güzel ifade ettin.Ağzına sağlık.

Anıl ÜNALAN
17-08-2012, 22:53
Biz denizin temizlendiğini söylüyoruz.Buna karşılık burada balıkyakalamak yasak dersek bunu nasıl izah ederiz.Bilmem anlatabildimmi sevgili site kardeşlerim.

Durum aynen öyle Hüseyin abi. Nasıl anlatırlar bende bilemiyorum..

Kaya ÖLMEZ
19-08-2012, 17:29
Sevgili murat ve Anıl'a duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim. Çarpma/çarptırma ile yapılan balık avcılığı amatör balıkçılığın ruhuna aykırı bir avlanma biçimi. Amatör balıkçılığa uygun olmayan bu avları teşhir etmenin dışında amatör balıkçılık sitelerinde yer verilmemesi düşüncesindeyim.