PDA

Tüm Versiyonu Göster : İzmir Körfezi'nde Palamut Bereketi

Taygun KOCABIYIK
04-09-2012, 13:36
Bir kaç hafta önce ki kolyoz macerasından sonra tekrar denize çıkmak için sabırsızlanıyordum. Pazar akşamı Anıl ile telefonda görüştük palamutlar geldi, yarın balığa çıkalım diye bir teklif getirdi. Bende tereddütsüz kabul ettim doğal olarak.

Sabah mazot ve buzumuzu alıp limana gittik. Biraz gecikmiştik güneş çıkmıştı hemen marşa basıp nasibimizi aramak için yola çıktık.

[Only Registered Users Can See Links]

Takımlar suya kavuşmadan önceki son hazırlıklar

9 cm yo-zuri crystal minnow kırmızı kafa (yüzen seri) ve 9 cm strike pro sahte kullandık.

Avda hava biraz esintili olduğu için misinalara oltalara hakim olalım derken pek fotoğraf ve video çekme şansımız olmadı kısa bir video bunda da çektiğimiz balık diğer boştaki takıma dolaştırmış kendini biraz uğraştırdı bizi.

FLe63XhQ-7Q

Hasılat

dogukan1997
04-09-2012, 13:58
Ahhh AHhh bende olacaktım orada ama olsun siziden habire haber aldım ordaymışım gibi sayılır ellerinize sağlık abilerim oltanız her daim dolu olsun rastgele ...

soncet36
04-09-2012, 14:08
anıl kardeşim iki kişi onca masrafı çekmişsiniz. ağır gelmedi mi. yükünüzü hafifletmeniz lazım. :) masrafa ortak bulmanız lazım. mesaj buradan sanırım yerine ulaşmıştır.
elinize emeğinize sağlık. afiyet olsun.

Taygun KOCABIYIK
04-09-2012, 14:23
Ahhh AHhh bende olacaktım orada ama olsun siziden habire haber aldım ordaymışım gibi sayılır ellerinize sağlık abilerim oltanız her daim dolu olsun rastgele ...

Kardeşim uzun bir cevap yazmak isterdim ama parmaklarımdaki kesiklerden dolayı fazla bir şey yazamıyorum :) bilmem anlatabildim mi?

Taygun KOCABIYIK
04-09-2012, 14:25
anıl kardeşim iki kişi onca masrafı çekmişsiniz. ağır gelmedi mi. yükünüzü hafifletmeniz lazım. :) masrafa ortak bulmanız lazım. mesaj buradan sanırım yerine ulaşmıştır.
elinize emeğinize sağlık. afiyet olsun.

Çetin abim deniz şuan gerçekten palamut kaynıyor oynakları görmeniz lazım her tarafta palamutlar-torikler hamsileri su yüzeyine çıkarıyor, kuşlarda onları yemeye geliyor her tarafta can pazarı var yani. Çok heycanlı geçiyor av devamlı aksiyon var. Havanın güzel gittiği bir gün mutlaka Anıl'a uğramanı tavsiye ederim :)

ustam18
04-09-2012, 14:58
:helal::helal:Tebrikler be Taygun.maşallah nasibinizi kapmışsınız gene denizanadan.eh o kadar da olacak çiğnemeden lokma yutulmuyor,parmakta misina yarası olmadan da balık tutulmuyor.
Sonraki avlarınızın daha bereketli geçmesi dileğimle Rastgele.:helal::helal:

Sargoz35
04-09-2012, 15:15
Yakışır kankalara...Tebrikler...
Daha bereketli olması dileğiyle...

soncet36
04-09-2012, 15:45
Çetin abim deniz şuan gerçekten palamut kaynıyor oynakları görmeniz lazım her tarafta palamutlar-torikler hamsileri su yüzeyine çıkarıyor, kuşlarda onları yemeye geliyor her tarafta can pazarı var yani. Çok heycanlı geçiyor av devamlı aksiyon var. Havanın güzel gittiği bir gün mutlaka Anıl'a uğramanı tavsiye ederim :)

taygun kardeşim gideceğim anılımın yanına zaten. ama bu hafta elemanı izne gönderdim yanlızım. gelsin anıla haber ver geleyim diyeceğim.

hus213
04-09-2012, 16:57
Bir kaç hafta önce ki kolyoz macerasından sonra tekrar denize çıkmak için sabırsızlanıyordum. Pazar akşamı Anıl ile telefonda görüştük palamutlar geldi, yarın balığa çıkalım diye bir teklif getirdi. Bende tereddütsüz kabul ettim doğal olarak.

Sabah mazot ve buzumuzu alıp limana gittik. Biraz gecikmiştik güneş çıkmıştı hemen marşa basıp nasibimizi aramak için yola çıktık.

Takımlar suya kavuşmadan önceki son hazırlıklar

9 cm yo-zuri crystal minnow kırmızı kafa (yüzen seri) ve 9 cm strike pro sahte kullandık.

Avda hava biraz esintili olduğu için misinalara oltalara hakim olalım derken pek fotoğraf ve video çekme şansımız olmadı kısa bir video bunda da çektiğimiz balık diğer boştaki takıma dolaştırmış kendini biraz uğraştırdı bizi.

Hasılat

Anılcığım güzel bir av olmuş .Daha bolları olur inşallah.

Anıl ÜNALAN
04-09-2012, 17:04
Herkese tek tek teşekkür ederim.. Bugünde 21 tane palamut aldım gayet verimli avlar gerçekleşiyor.. 4-5 gündür kovalar dolu dolu denizden dönmenin keyfini yaşıyorum.. Fotoğraf çekemediğim için paylaşım yapamıyorum ama ona da acil bir çözüm bulacağım..
Gelmek isteyenlere bir telefon kadar yakınım ;)
Herkese Rastgelsin..

ibrahimz35
04-09-2012, 17:06
Vayyy, Admin'ler palamut avında.
Kolyozdan sonra palamutlarda iyi gelmişdi.
Yakışır kardeşlerime, böyle güzel avların devamını dilerim.

avlar
04-09-2012, 17:09
Anıl ve Taygun her ikinizi de canı gönülden tebrik ediyorum:helal::helal::helal:

ibrahimz35
04-09-2012, 17:35
Anıl ve Taygun her ikinizi de canı gönülden tebrik ediyorum:helal::helal::helal:

Tamer bey, sizinde güzel avlarınızı özledik.
Bizleri fazla bekletmeyin.

kaptankarabulut
04-09-2012, 18:24
ANIL ve TAGOOOOO,:D :D

Güzel bir gün geçirdiğiniz tebessümlerinizden belliydi.Bu günlerde aksiyonlarımız güzel.Umarım bu aksiyonlar uzun süre devam ederde yüzlerimiz güler.Daha bereketli avlarınız olması dileğimle...

halim20
05-09-2012, 15:20
Tebrikler güzel av yapmışsınız.

orhan69
05-09-2012, 19:02
tebrikler taygunşeytanın bacağını kırmışsınız hep böyle güzel avlar dilerim

paşalı
05-09-2012, 19:13
Bitirim ikili maşallah denizde palamut bırakmamışsınız.Afiyet olsun.

drasty41_41
06-09-2012, 14:55
Ekibi kutlarım güzel iş çıkartmışsınız kırmızı kafa yazuri ilemi aldınız tüm balıkları.

Anıl ÜNALAN
06-09-2012, 17:00
Herkese tek tek teşekkürlerimi sunarım.. Her gün ortalama 20-25 palamut tutmak çok güzel bir duygu :)

Ekibi kutlarım güzel iş çıkartmışsınız kırmızı kafa yazuri ilemi aldınız tüm balıkları.

O gün balıkların yarısını kırmızı kafa yarısını mavi renkli strike pro modeliyle yakaladık..
Fakat balık gün gün yiyeceği takımı değiştirdiği için dün rapala max-rap, yo-zuri crystal minnow düz gri ve içi şeffaf beyaz bir rapala modeliyle yakaladım..
Bugün ise yine düne benzer takımlara aksiyon gösterdi..

Tuncay GÜNAY
06-09-2012, 20:40
kankalar iş başında sanırım bereketli bir av olmuş balıklarda en az sizin kadar yakışıklılar :) rastgelsin
havalar biraz daha soğusun beraber çıkalım yakışıklı kankalar.

MAVİ FENER
08-09-2012, 15:40
Taygun;
Körfezde bu kadar bol palamut varsa..bu sene palamut çok olacak demektir...Yalnız çabuk büyümeleri için 20 eylülden sonra bir yağmur yağması şarttır....Afiyet olsun...

alpargun35
08-09-2012, 20:08
Güzel paylaşım olmuş ,afiyet olsun ,rast gelsin.

Anıl ÜNALAN
09-09-2012, 10:19
kankalar iş başında sanırım bereketli bir av olmuş balıklarda en az sizin kadar yakışıklılar :) rastgelsin
havalar biraz daha soğusun beraber çıkalım yakışıklı kankalar.

Bekleriz abi çokta soğuklara kalma donmayasın denizde :)
Teşekkür ederim abi, senin yakışıklılığın kadar güzel balıkların senle olmasını dilerdim ama Mavi Marlin ve Orkinosların nesli çok azaldı biliyorsun o yüzden dileyemeyeceğim :)

Taygun;
Körfezde bu kadar bol palamut varsa..bu sene palamut çok olacak demektir...Yalnız çabuk büyümeleri için 20 eylülden sonra bir yağmur yağması şarttır....Afiyet olsun...

Önümüzdeki haftasonu sanırım beklenen yağmur geliyor.. Parti parti balıklar giriyor körfeze Cuma günkü avımızda Torikler biraz tarumar etti ortalığı şanssızlığıma bir takım heba ettim görüpte kaçırmak kötü oldu.. :)
Dibinde hayat azalan körfezimizin orta su balıkları bu sene çok bol olacak gibi gözüküyor..

Raif Yelkenci
09-09-2012, 11:05
Maşalllah palamutlar nefis zevkli av olmuş tebrikler.

turna
09-09-2012, 14:45
Anıl çok güzel av olmuş, tebrikler, daha güzel avların daim olsun.

Taygun KOCABIYIK
11-09-2012, 18:33
Herkese iyi dilekleri için teşekkürler daha iyileri sizlere denk gelsin inşallah :)

Alp1925
15-09-2012, 03:41
Abi çok güzel bir av olmuş tebrik ederim körfezimizde böle güzel balıkların olduğunu bilmiyordum güzelyalıdan anca lidaki ısparoz avlabiliyoruz :( Daha iyi avlara beraber çıkma dileğiyle iyi günler :)

Taygun KOCABIYIK
24-09-2012, 09:35
Abi çok güzel bir av olmuş tebrik ederim körfezimizde böle güzel balıkların olduğunu bilmiyordum güzelyalıdan anca lidaki ısparoz avlabiliyoruz :( Daha iyi avlara beraber çıkma dileğiyle iyi günler :)

Körfez derken Güzelbahçe/Çeşmealtı/Tuzla açıkları avlandığımız bölge, iç körfez zaten avlanmaya yasak bu bilgiyi de dipnot olarak vereyim :)

Daha neler neler var körfezde, trançalar, minekoplar, granyozlar tabi yerinde ve zamanında avlanmak lazım. Eh tabii biraz imkan ve vakit lazım :)