Tüm Versiyonu Göster : karakayadan aynalı sazan
karakayalı
16-04-2006, 20:08
arkadaşlar merhaba, forumun yeni üyelerindenim, çorbada benimde bir çimdik tuzum olsun dedim. olta ile 14 kg biraz üstü aynalı sazan :D
Güzel avmış, bütün avlarınızın böyle olması dileğiyle... Tebrikler...
Taygun KOCABIYIK
16-04-2006, 20:57
Tebrik ederim Karakayalı (isminizi bilmediğimden böyle hitap ediyorum kusura bakmayın)
Bu güzel avı yakalamanın verdiği mutluluk yüzünüzden okunuyor.
karakayalı
16-04-2006, 23:56
arkadaşlar,tşk.ederim...(kaptan sonunda becerdim)
aserkansatı
17-04-2006, 00:11
Bir çimdik 14 kilo... :D Tebrik ederim arkadaşım çok güzel bir balık...
Helal sana karakayalı nede olsa hemşerim ben baba tarafından Malatyalıyım,pütürgeden böyle büyük sazanlar varmıydı karakayada çok güzel tebrik ederim.
karakayalı
17-04-2006, 01:13
Helal sana karakayalı nede olsa hemşerim ben baba tarafından Malatyalıyım,pütürgeden böyle büyük sazanlar varmıydı karakayada çok güzel tebrik ederim.
pütürgede şiro çayının baraja döküldüğü yerdekilerle bunu kıyaslarsak, benim tuttuğum süt bebesi kalıyor yanlarında. sazanı geçersek, mevsimi gelince kurşun balıkları 100 kg altında değil. çekebilene aşkolsun.
saygılar...
helal o ne sazan yahu masallah masallah bol sanslar bundan sonrakı avlarında ısallah daha ırılerını yakalarsın rastgele..
Murat kardeş kolay gelsin.sazan iyi balık....lakin bahsttiğin 100kg lık kurşun balıkları dediğin ne dir?? yayın mı?? anlıyamadım..
kolay gelsin
HALDUN YALIMLI
17-04-2006, 15:44
Tebrik ederim, herkesin oran kavramı farklı oluyor demek ki :dikkat: .TEBRİKLER
tebrikler, bir çimdik böyleyse parmaklar biraz iri olsa gerek :D .
karakayalı
18-04-2006, 19:55
Murat kardeş kolay gelsin.sazan iyi balık....lakin bahsttiğin 100kg lık kurşun balıkları dediğin ne dir?? yayın mı?? anlıyamadım..
kolay gelsin
sn.mufi,kurşun,kırmızı şabut,dudaklı,bunlar fırat'ın yerli balığıdır.yayın karakaya'da bulunmaz.(Allah'tan ki yok.) 125 kiloluk kurşun yakalandı.ben gördüm.kırmızı şabut 15-20 kg yakalandı.dudaklı yine öyle..birde turnalar var.70-80 kg.fırat'ın benim görmediğim,tutamadığım balıklarıda var.kara balık var örneğin.yakalayan bir köylü anlatmıştı.eşekle(özürdilerim) köye götürmüşler.
İşte bir organizasyon yapılacaksa böyle bir yere yapılmalı düşünsenize 100 kg lık bir balığı oltanın ucunda,çekemeyiz demeyin 2.10 luk kamış 700 gr atarlı bir orta boy çıkrık makina 0.80 lik örgü misina rahatlıkla hiç korkmadan alabilirsin balığı,buraların tanıtımı yapılmıyor ne luzum var sahillere beleşten otelleri dikiyor turizimciler ama şu unutuluyor bu gibi trofe peşinde olan turistler inanılmaz derece para harcıyorlar 5-10 hatta 15-20 bin euroya varan masraflar yapıyorlar ispanyanın meşhur yayın nehri EBRO her sene dünyanın turisti gidiyor yada italyadaki PO nehri yada kuzeydeki danimarka,isveç ve norveç bu ülkelere acayip paralı balıkcı turist akıyor ama adamların çok güzel tanıtımı var burada her ay düzenli çıkan bir çok balıkcı dergisi var buralara bile reklam veriyorlar yada özel Video lar DVD ler hazırlayıp satıyorlar günün birinde bizde farkına varacağız değerlerimizin İnşallah geç kalmamış oluruz.
sn.mufi,kurşun,kırmızı şabut,dudaklı,bunlar fırat'ın yerli balığıdır.yayın karakaya'da bulunmaz.(Allah'tan ki yok.) 125 kiloluk kurşun yakalandı.ben gördüm.kırmızı şabut 15-20 kg yakalandı.dudaklı yine öyle..birde turnalar var.70-80 kg.fırat'ın benim görmediğim,tutamadığım balıklarıda var.kara balık var örneğin.yakalayan bir köylü anlatmıştı.eşekle(özürdilerim) köye götürmüşler.
Murat kardeş ..Ben Diyarbakır doğumluyum.. ve çocuklugum orada geçti..senin bahsettiğin balıga Diyarbakırda Şebot derlerdi birde yine yerel adı ile behran vardı..Dicle nehri ozamanlar tabiiki çok temizdi..
lakin bu bahsettiğim mevzu uzun yıllar öncesinin anıları.ki pazara 3/5 /10 kg lık
balıklar gelirdi .... sen Fırat balıklarının bir forografını buraya aktarırsan iyi olur hep beraber görmüş oluruz..bahsettiğin balık tatlısu kefali ile.pullu uzun sazan arası bir şeydi bıyıkları vardı ve kalın dudaklı idi....ama tam hatırlamıyorum..dediğim gibi 40 sene önceki olay..
sanırım aşagıdaki adresteki balık olabilir
[Only Registered Users Can See Links]
karakayalı
19-04-2006, 23:02
sn.mufi,dört yıl önce d.bakır çermik'e gitmiştim.oraya otuz,kırk kg.lik aynalıları getiriyorlardı.fırat, dicle aynı sayılır.
kırk sene önceki balıklar yine var.kara balık hariç hepsini gördüm.
foto. gelince elimde sadece kırmızı şabutunki var.inş.en yakın zamanda topikte görürsünüz.
ayrıca kurşun balığı yazdığınız gibi pullu sazana benziyor ama kurşun,pullunun onununcu kuşaktan :D dedesi gibi birşey.saygılar...
karakayalı
19-04-2006, 23:08
İşte bir organizasyon yapılacaksa böyle bir yere yapılmalı düşünsenize 100 kg lık bir balığı oltanın ucunda,çekemeyiz demeyin 2.10 luk kamış 700 gr atarlı bir orta boy çıkrık makina 0.80 lik örgü misina rahatlıkla hiç korkmadan alabilirsin balığı,buraların tanıtımı yapılmıyor ne luzum var sahillere beleşten otelleri dikiyor turizimciler ama şu unutuluyor bu gibi trofe peşinde olan turistler inanılmaz derece para harcıyorlar 5-10 hatta 15-20 bin euroya varan masraflar yapıyorlar ispanyanın meşhur yayın nehri EBRO her sene dünyanın turisti gidiyor yada italyadaki PO nehri yada kuzeydeki danimarka,isveç ve norveç bu ülkelere acayip paralı balıkcı turist akıyor ama adamların çok güzel tanıtımı var burada her ay düzenli çıkan bir çok balıkcı dergisi var buralara bile reklam veriyorlar yada özel Video lar DVD ler hazırlayıp satıyorlar günün birinde bizde farkına varacağız değerlerimizin İnşallah geç kalmamış oluruz.
sn.öner.size katılmamak mümkün değil.
maşallah güzel balık hikayesini dinlemek isteriz ne ile tuttunuz?...
karakayalı
09-11-2006, 11:21
sn.kırımlı,
karakaya'da en kesin sonucu solucanla alıyoruz.boili ve mısır da denedim fakat vurmadılar bile.(birazda kısmet olacak tabi)mısır ile tutanları duydum.bir de bu mevsim ayçiçeği küsbesi ile tutulabiliniyor.fakat biraz küçük oluyorlar.3 kg üzeri çok zor..QUOTE=karakayalı]
hikayesi şöyle,balığa kardeşimle gideriz.mart sonları idi.o gün hiç balık tutamamıştık.(sabah namazı yola çıkar,öğlenden sonra döneriz.)saat on civarlarıydı.attığımız dip oltasının ipinin yavaş yavaş kalktığını gördüm.olta hemen önümüzde idi.üzerinde çıngırak olduğu halde hiç çalmadı.:( (zaten fırsatıda olmadı)misineyi sabitlediğim çubuk aniden yerinden sökülecek oldu.0.80 lik misina sanki çeliktel gibi gerildi.100m metrelik takımın 80m kadarını atmıştım.hayvan korkunç bir kuvvet ile sol tarafa doğru yattı.bilirsiniz balık sazansa ve iriyse hiç bir zaman düz gelmez.ya sağa yada sola yatarlar.on dakikanın üzerinde uğraşmıştık.burada avlandığımız yerler deniz sahili gibidir.yani gittikçe derinleşir.son üç,beş metre su ile kara sıfır gibidir.balık karaya yaklaştıkça sürtünmeden dolayı iyice direnci de artmıştı.tam kıyıya çektim,artık balık sudan çıktı,yerler çamur olduğundan biraz daha çekeyim istedim.asılmaktan olcak köstek bedenden koptu.125gr.kurşun tam önüme düştü.:dikkat: balıkla aramızda dört metre falan var.o anda kardeşimle göz göze geldik ama dilimiz tutulmuştu sanki.çamur demeden atladık üzerine.hayvanı zaptedebilmek ne mümkün.balığın kendi kayganlığı var,çamurda cabası....balığı kıyıya çıkardıktan sonra kardeşimle okeyleşip işte bu beeee,olay budur dediğimi hatırlıyorum:dans: :dans::dans:
Uzm.Dr.Rastgele
09-11-2006, 12:07
Arkadaşım her avının aynı kalitede olması dileğiyle,bol şanslar ve rastgele diyorum.
Kutlarım abi.Devamını diliyorum.
Bunca yıldır gölde avlanırım böyle büyük sazan ilk defa gördüm
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.