Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : 4 Kasım Demircili niyet MERCAN, kısmet KILIÇ

halim20
08-11-2012, 10:56
4 Kasım 2012 Pazar sabahı demirciliden balığa çıkmak için kaptanımız Zülküf hoca ile anlaştık. Sabah çok balık yapmıyor diye saat 7-7,30 gibi teknede olalım diye kararlaştırdık.
Biraz tuzluda olsa Kaan kardeşimle birlikte iki kişi olarak çıktık balığa.
Her balığa çıkacağımız zamanki gibi yine ikimizi de uyku tutmamıştı tabi, sabah 5,30 da kalktım 6 da Kaan kardeşimi aldım, yiyecekler, kahvaltılıklar ve buz derken kaptanı da alarak 8 de tekneye ulaşabildik.
Kaptan tekneye binerken, geçen günlerde gideceğimiz yerlerde kılıç balığı da görüyorduk dedi. Tamam, güzel yakalayalım onlardan birini diyerek, avlak yerimize kadar sırtı çekerek gittik, tabiki herhangi bir şey yakalayamadık, halbuki ben palamuttan ümitliydim.
Neyse vardık avlak yerimize mercan takımlarını hazırladık ve başladık mercan tutmaya.
Ben hemen hemen her balığa gidişimde ikinci bir takım ile bırakma oltada kullanıyorum, daha öncekilerde yarım sardalye, bütün sübye ve kalamarı büyük ve sağlam iğnelere takıp teknenin ön kısımlarına müsait bir yere bırakıyordum.
Bu gün yine öyle yaptım ancak sistemi biraz değiştirdim. 045 ip misina, 130 gram gezer kurşun sonra boncuk, fırdöndü, en sona da 1-1,5 mt kadar sağlam 040 misina ve iğne bağladım ve bütün sardalyeyi takıp orta suyun biraz aşağısına bıraktım.
Ben diğer takım ile dipten mercan avlamaya devam ediyorum, Kaan ve Kaptanımızda bayağı iyi mercan avlıyoruz.
Mercanı, tekneyi akışa bırakarak demir atmadan avlıyoruz, böylece süre geçti bir kaç yer değiştirdikten sonra demir atmaya karar verdik çünkü tekne çok hızlı akıyordu ve yerimizi çabuk kaybediyorduk.
Ben yine bırakma sistemini ayarladım, kurdum kamışı da bir güzel tekneye kalın iple bağladım ne olur ne olmaz diye.
Dalmış mercan avlıyoruz ki bir ara teknenin 5-6 metre sağ tarafında bir hareketlenme oldu, birden suyun üstünde bir balık zıpladı ve daldı, arkasından ikinci kez zıpladı ve daldı, hepimiz görmüş olmamıza rağmen, hep beraber KILIÇ BALIĞI KILIÇ BALIĞI diye bağrışıp heyecanla birbirimize gösteriyoruz.
Ben hemen bırakma takımlarımı hatırladım, koştum takımı topluyorum, baktım teknenin ipine dolanmış, 5 dk falan oradan kurtarmaya uğraştım, neyse takımları kurtardım, topluyorum, baktım ağır ucunda bir şeyler var, tamam dedim KILICI yakaladım galiba, ama eminde değiliz benim diğer mercan takımlarına da karışmış onu da çekiyorum, neyse mercan takımını kaptana verdim, onları kaptan topladı, derken baktık Kaanın takımları da dolaşmış, onu da kurtardık, ama bu arada benim takımlardaki ağırlık belirginleşmeye başladı.
Takımları iyice topladım baktım benim iğnenin ucunda bir balık ama küçük bir balık önce palamut zannettik , biraz daha yaklaşınca orta boy bir kolyoz bumuymuş bunca telaş kargaşa derken bir de baktık ki benim ip misinada hala ağırlık ve hareket var ancak ağırlık varda, iğnelerimin hepsi teknede ağırlığı ne tutuyor eyvah dedim balık ipe sarılmış kaçtı kaçacak biraz daha çekince KILIÇ olduğunu gördüm :oha: heyecan kat kat arttımı şimdi, ya koca kılıç kaçarsa, buraya kadar getirmişiz balığı, neyse sakinleşmek zorundaydım sakinleştim yavaş, yavaş ipin iki ucundan da tutarak çekiyorum, balık dipleyince gevşetiyorum, derken teknenin kenarına kadar getirdim ve HOOOP kuyruğundan tuttuğum gibi teknenin içine aldım. :D:D

Ben çok sık olarak balığa çıkamıyorum, ayda bir belki. Bu nedenle bizler profesyonel avcılar değiliz, genellikle 150-200 gramlık mercan, karagöz, gopez, izmarit vs gibi küçük balıkları avlayabilen bir amatör balık avcısının oltasına böyle bir balığın gelme olasılığının ne kadar zayıf olduğunu, böyle bir şansın da geldiği zaman nasıl çocuklar gibi sevinebildiğimizi göstermek ve bu sevincimizi de sizlerle paylaşmaktır amacım. :)

Biraz uzun oldu inşallah sıkıcı olmamıştır.

Herkese rastgelsin .

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

CEMAKO
08-11-2012, 11:53
Tebrik ederim
Herkese nasip olmaz böyle avlar
Şükür nasibinizi çok güzel almışsınız.
İnşallah daha iyileri de denk gelsin
Detaylı anlatım içi teşekkürler elinize sağlık
Rastgele

soncet36
08-11-2012, 12:36
tebrik ediyorum sizi güzel bir av geçirmişsiniz. ayrıca emek verip paylaşımda bulunduğunuz için de ayrıca teşekkür ediyorum.

ibrahimz35
08-11-2012, 12:50
Halim abi, çok güzel bir anlatım olmuş.
Senin yaşadığın mutluluğu inan bizlerde yaşadık.
Ellerine kollarına sağlık çok güzel bir av olmuş.
Kılıç'ı yakaladıktan sonra mercanları unuttun keşke onlarında resimlerini koysaydın.

halim20
08-11-2012, 14:35
Tebrik ederim
Herkese nasip olmaz böyle avlar
Şükür nasibinizi çok güzel almışsınız.
İnşallah daha iyileri de denk gelsin
Detaylı anlatım içi teşekkürler elinize sağlık
Rastgele

Cem bey teşekkür ederim daha güzelleri sizlerede denk gelir inşallah

halim20
08-11-2012, 14:36
tebrik ediyorum sizi güzel bir av geçirmişsiniz. ayrıca emek verip paylaşımda bulunduğunuz için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Çetin bey sizede teşekkür ederim. mutluluklar paylaşınca çoğalırmış o yüzden.. daha iyileri sizlerede denk gelir inşallah.

halim20
08-11-2012, 14:40
Halim abi, çok güzel bir anlatım olmuş.
Senin yaşadığın mutluluğu inan bizlerde yaşadık.
Ellerine kollarına sağlık çok güzel bir av olmuş.
Kılıç'ı yakaladıktan sonra mercanları unuttun keşke onlarında resimlerini koysaydın.

İbrahim sağolasın, evet mercanları unuttuk hakkaten.
Ama insana kılıç balığı yakalamak kaç kez nasip olurki değilmi insan biraz seviniyor heyecanlanıyor işte.
Daha güzelleri sanada rast gelir inşallah, görüşmek üzere, çayını içmeye gelirim bir gün..

avlar
08-11-2012, 16:06
Halim bey paylaşımınız için teşekkürler, gerçekten dediğiniz gibi mutluluklar paylaşınca çoğalırmış.Bizler de mutluluğunuza ortak olduk.Çoğu tanıdığım avcı arkadaşımın ve tabi benim ortak hayalimizdir kılıç balığı.Tebrikler,rastgelsin.

pendikli balıkçı
08-11-2012, 18:19
Muhteşem bir av, harika bir sonuç. Tebrik ederim videoyu izlerken hop oturup hop kalktım bilgisayar başında helal olsun.

TUĞYAN
09-11-2012, 08:36
Halim abi 10 numara bir av eline sağlık

halim20
09-11-2012, 08:41
Halim bey paylaşımınız için teşekkürler, gerçekten dediğiniz gibi mutluluklar paylaşınca çoğalırmış.Bizler de mutluluğunuza ortak olduk.Çoğu tanıdığım avcı arkadaşımın ve tabi benim ortak hayalimizdir kılıç balığı.Tebrikler,rastgelsin.

Çok teşekkür ederim Tamer bey, bizim gibi amatör avcılara belkide bir kez denk gelir böyle sürpriz, inşallah sizlerede daha güzelleri rastgelir.

halim20
09-11-2012, 08:45
Muhteşem bir av, harika bir sonuç. Tebrik ederim videoyu izlerken hop oturup hop kalktım bilgisayar başında helal olsun.

Evren kardeşim çok teşekkürler, ben bir haftadır aynı heyecanı yaşıyorum, hele arkadaşlara anlatırken sanki teknedeyim gibi oluyor. Daha güzelleri sizlerede rastgelir inşallah.

halim20
09-11-2012, 08:47
Halim abi 10 numara bir av eline sağlık

Kubilay teşekkür ederim.

nadirsakoglu
09-11-2012, 10:06
tebrikler halim kardeşim ne güzel mutlu bir gün devamlı olmasını dilerim.

Anıl ÜNALAN
09-11-2012, 13:15
Detaylı anlatım ve video ve resimler için teşekkür ederiz Halim abi..
Daha iyilerinin ve daha irilerinin yine seninle olmasını dilerim..
Rastgelsin..

Murat ÇAKMAKÇI
09-11-2012, 19:07
Eline koluna sağlık halim abi
Tebrikler:helal:

hus213
09-11-2012, 20:08
Güzel bir av olmuş yöreyi iyi bilirim en güzel avlarımı orada yapmışımdir iki sene kadar da teknem orada idi.Birdahaki sefere daha bollarını bulursun inşallah.paylaşım ve anlatım için teşekkürler afiyet bal şeker olsun.Kılıcın tadıda bir başka olur. Rasgele.

scoor
12-11-2012, 21:43
Tüm heyecanını detaylı anlatımınızla bize de yaşattığınız için teşekkür ederim Halin Bey :)

Ege Demirağ
14-11-2012, 22:52
Tebrik ederim heyecanlı olmuş fakat o kadar küçük bir kılıç balığı salınmalıydı .. 300-400 kilolara çıkan bir balık bu :( :( üzüldüm vallahi

[Only Registered Users Can See Links] burada iri bir balık ..

afiyet olsun .. Haklı olduğumu düşünüyorum .

halim20
15-11-2012, 08:20
tebrikler halim kardeşim ne güzel mutlu bir gün devamlı olmasını dilerim.

Teşekkür ederim nadir bey.

halim20
15-11-2012, 08:21
Detaylı anlatım ve video ve resimler için teşekkür ederiz Halim abi..
Daha iyilerinin ve daha irilerinin yine seninle olmasını dilerim..
Rastgelsin..

Teşekkür ederim Anıl inşallah daha irileri hepimize nasip olur.

halim20
15-11-2012, 08:23
Eline koluna sağlık halim abi
Tebrikler:helal:

Teşekkür ederim Murat. Daha güzelleri inşallah sizlerede

halim20
15-11-2012, 08:24
Güzel bir av olmuş yöreyi iyi bilirim en güzel avlarımı orada yapmışımdir iki sene kadar da teknem orada idi.Birdahaki sefere daha bollarını bulursun inşallah.paylaşım ve anlatım için teşekkürler afiyet bal şeker olsun.Kılıcın tadıda bir başka olur. Rasgele.

Hüseyin bey teşekkürler. inşallah daha irileri sizlerede nasip olur.

halim20
15-11-2012, 08:25
Tüm heyecanını detaylı anlatımınızla bize de yaşattığınız için teşekkür ederim Halin Bey :)

Bende teşekkür ederim. sağolun.

Raif Yelkenci
18-11-2012, 16:04
Halim abi çok güzel bir anlatım olmuş tebrik ederim bu av herkese kısmet olmaz eline sağlık.

Ahmet TARİH
20-11-2012, 12:05
Tebrik ederim heyecanlı olmuş fakat o kadar küçük bir kılıç balığı salınmalıydı .. 300-400 kilolara çıkan bir balık bu :( :( üzüldüm vallahi

[Only Registered Users Can See Links] burada iri bir balık ..

afiyet olsun .. Haklı olduğumu düşünüyorum .

"Kral Çıplak" diye bağıranda bir çocuktu değilmi arkadaşlar.

deniz25
20-11-2012, 13:43
Halim bey ne sıkıcılığı bir nefeste okunan bir yazı sunum. Ellerinize sağlık güzel bir anı paylaşmış,heyecanınıza ve sevincinize ortak etmişiniz bizleri. Tebrik ederim devamı da Rastgelsin inşAllah...

soncet36
20-11-2012, 16:51
"Kral Çıplak" diye bağıranda bir çocuktu değilmi arkadaşlar.

altına imzamı atıyorum. ege kardeşim sen büyük adamsın.
Ahmet bey teşekkürler.

hus213
25-11-2012, 16:10
Cümleten selamünaleyküm canlar nasılsınız bakalım biraz uzak kaldım yine sizlerden .Her keze hayırlı akşamlar olsun.

Tuncay GÜNAY
26-11-2012, 17:40
tebrikler halim abi yılbaşında büyük ikramiyenin çıkması gibi bir şey bu bizim gibi amatör olta balıkçılarının yaşayabileceği ender avlardan biri tek kelime NİRVANA diyorum. darısı bizim başımıza :p

Tuncay GÜNAY
26-11-2012, 17:43
bu arada ben bu balığı tutsaydım bırakırdım diyecek fazla kişi tanımıyorum. ben şahşen bırakmazdım doğru veya yanlış fikrim bu.

Ege Demirağ
07-12-2012, 13:33
Ben bırakırdım .. çoğu kişi bırakmaz ama o balık daha ergenliğe bile girmedi ,çiftleşmedi ..
afiyet olsun o balığı çekmek de ayrı bir zevk ama kendi adıma konuşuyorum ben bırakırdım .. üzülürdüm ama bırakırıdm .. :(

Tuncay GÜNAY
07-12-2012, 20:27
Ben bırakırdım .. çoğu kişi bırakmaz ama o balık daha ergenliğe bile girmedi ,çiftleşmedi ..
afiyet olsun o balığı çekmek de ayrı bir zevk ama kendi adıma konuşuyorum ben bırakırdım .. üzülürdüm ama bırakırıdm .. :(

egecim tebrik ediyorum seni sen doğru olanı söylüyorsun. :'(:'(

Ege Demirağ
07-12-2012, 21:13
teşekkürler desteklediğiniz için..