PDA

Tüm Versiyonu Göster : İzmir'de balık avlanabilecek yerler???

Troya
11-05-2006, 17:02
Herkese merhaba...

İzmir ve çevresinde olta ile balık tutulabilecek yerler nereleridir?İnterneti talan ettim ama hiç biryerde bulamadım bu bilgiyi.Yardımcı olabilirseniz çok sewinirim.

katiti
11-05-2006, 17:07
Öncelikle hoşgeldiniz. İmza kısmına ad-soyad ve doğum tarihinizi yazarak kendinizi tanıtmanız bir forum kuralıdır.

Sorunuza gelince, bunun cevaı açıkçası bu sayfalara sığmaz. İzmir çevresinde seferihisar'dan dikiliye kadar tüm sahil şeridinde balık tutabileceğiniz pek çok yer mevcut. bu nedenle sorunuzu daha özelleştirerek sorarsanız, daha net bir yanıt alabilirsiniz.

Rastgelsin...

Troya
11-05-2006, 17:35
Hoşbulduk.Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
O zaman sorumu biraz daraltarak tekrar sorayım.Bu haftasonu Çeşme-Seferihisar-Mordoğan üçlüsünden birini tercih edicez.Buralarda nereye gitmemizi
önerirsiniz.Ya da sizce nereye gidelim? :)

kowaltski
11-05-2006, 17:54
Geçen hafta balıklıovaya gittik pek bi verimsizdi. Vurmadı bile desek olcak. Dalan arkadaslar var aşağıda diyorlar ama nedense biz hissedemedik balıkların varlıgını. :soru:

HALDUN YALIMLI
11-05-2006, 18:50
Troya ve Kowaltski aramıza hoşgeldiniz arkadaşlar. Troya Mert kardeşimin dediği gibi İzmir tüm sahil şeridi ile birlikte amatör olta balıkçılığı için bir cennet seçeneklerini belirtmişsin. Benim tercihim Mordoğan ve Çeşme'den yana olur. Seferihisar 2 hafta önce gittiğimizde bizi hüsrana uğrattı. Çeşme'de Alaçatı ve Çiftlikköy taraflarını önerebilirim. Geceden gitme durumunuz söz konusu ise yem olarak sülünez, borukurdu, yengeç, mamun ve sardalya alın. Takımlarınız köstekliden hırsızlıya dip kıbrısından gün doğumunda ekmekle mantarlı kıbrısa ve isparoz ve sardalya ile bırakma yapabilecek takımları yanınıza alın derim ben. RASTGELSİN

Kowaltski Balıklıova tarafında son 2 haftadır kmse balık alamamış çok enteresan bir durum arkadaşlar 2 gün üst üste gitmişler onlarda aynı dertten muzdarip tık dememiş. SAYGILARIMLA

bawaa
11-05-2006, 20:06
arkadaşlar öncelikle herkese selam!
Benim gibi yaşamı deniz olan biri için bu siteyi yeni keşfetmiş olmaktan çok utanıyorum!

arkdaşlar denizde büyüdüm ama olta balıkçılığına yeni merak sardım!
yeni başlayan biri olarak rahat balık avlayabileceğim yer olarak bana nereyi tavsiye edersiniz.
şimdiden herkese çok teşekkür.

BARBADOS
11-05-2006, 21:01
Selam arkadaşlar bencede balıklıova balıksız hale gelmiş adeta birde çeşmealtına gittik geçen c.tesi kurumuş desek yeri var yada kısmetimiz yoktu nereye gideceğimizi şaşırdık valla trolcülerin kulağı çınlasın diyorum ben dalan bi arkadaş var saatlerce suyun altında kalmış 6-7 kg balık zor almış zıpkınla işimiz zor...

Taygun KOCABIYIK
12-05-2006, 00:59
balık popülasyonu yönünde şu sıralar körfez çok iyi durumda karataş sahilini tavsiye edebilirim. Ama balıkları ne kadar sağlıklı orası tartışılır.

Troya
12-05-2006, 15:48
Troya ve Kowaltski aramıza hoşgeldiniz arkadaşlar. Troya Mert kardeşimin dediği gibi İzmir tüm sahil şeridi ile birlikte amatör olta balıkçılığı için bir cennet seçeneklerini belirtmişsin. Benim tercihim Mordoğan ve Çeşme'den yana olur. Seferihisar 2 hafta önce gittiğimizde bizi hüsrana uğrattı. Çeşme'de Alaçatı ve Çiftlikköy taraflarını önerebilirim. Geceden gitme durumunuz söz konusu ise yem olarak sülünez, borukurdu, yengeç, mamun ve sardalya alın. Takımlarınız köstekliden hırsızlıya dip kıbrısından gün doğumunda ekmekle mantarlı kıbrısa ve isparoz ve sardalya ile bırakma yapabilecek takımları yanınıza alın derim ben. RASTGELSİN

Kowaltski Balıklıova tarafında son 2 haftadır kmse balık alamamış çok enteresan bir durum arkadaşlar 2 gün üst üste gitmişler onlarda aynı dertten muzdarip tık dememiş. SAYGILARIMLA
Haldun arkadaşım,
Çiftlikköy'ü çok methediyorlar.Fakat tam olarak nereye gideceğiz?Bilmiyoruz.
Tarif etme şansınız var mı??İlk defa gideceğiz de...

HALDUN YALIMLI
12-05-2006, 17:45
Değerli Melih kısaca tarif edtmeye çalışayım. Çeşme Limanın solundan Çiftlikköy istikametine devam et FENER BURNUNU dönünce sağ taraftan itibaren dilediğiniz yerede olta atmaya başlayabilirsiniz. Olta atacağınız yerler döküntü ve taşlık siz yedek bedenlerinizide yanınıza almayı ihmal etmeyin. Yanınızda yem çeşit olsun, mamun, boru kurdu, sülünez ve gece avlanacaksanız mutlaka sardalya alın yanınıza derim. gece sardalyalı oltayla Lidaki ve Çupra almaya başlamışlar. Artık güzel balık resimlerini bekliyoruz. RASTGELSİN.

Troya
12-05-2006, 19:28
Değerli Melih kısaca tarif edtmeye çalışayım. Çeşme Limanın solundan Çiftlikköy istikametine devam et FENER BURNUNU dönünce sağ taraftan itibaren dilediğiniz yerede olta atmaya başlayabilirsiniz. Olta atacağınız yerler döküntü ve taşlık siz yedek bedenlerinizide yanınıza almayı ihmal etmeyin. Yanınızda yem çeşit olsun, mamun, boru kurdu, sülünez ve gece avlanacaksanız mutlaka sardalya alın yanınıza derim. gece sardalyalı oltayla Lidaki ve Çupra almaya başlamışlar. Artık güzel balık resimlerini bekliyoruz. RASTGELSİN.

Teşekkür ederim.İnşallah yakalarız da resimleri koyarız...

Uzm.Dr.Rastgele
12-08-2006, 22:42
İzmir'de balık avlanacak yer soran arkadaşlar için bazı deneyim ve tavsiyeler.Sevgili arkadaşlar konu o kadar derin ki,ve tavsiye edilecek o kadar yer var ki;ama ben tavsiye ederim ve o gün hava uygun olmaz ve giden arkadaşlar bir şey alamazlar diye korka korka yazıyorum.İlk önce bugün yani 12.08.2006 tarihinde balığa gittim onu anlatayım.Yer karaburun gerence tarafı.Yem adam başı bir patlak mamun.Ve netice :ben 2 tanesi 400 gr civarı çiftlik kaçkını diye tabir ettiğimiz yani yanakları kırmızı olmayan ama rengi beyazlaşmaya başlamış çupra ve yine çiftlik kaçkını diye tabir ettiğimiz 200 grlık 4 tane kaba lidaki aldım.Ayrıca 1 tanede yanakları kırmızı rengi açık harbi 250 gr lık deniz kaba lidaki aldım.Beraber gittiğim arkadaşımda 4 tane 250 grlık çiftlik kaçkını kaba lidaki aldı.Sabah Narlıdere'den yemi alıp.07.15 gibi kamışları suya indirdik.Saat:14.30 gibi karayel serleşince Oltaları toplayıp İzmir'e döndük.Şimdi bunları niyemi uzun uzun anlattım.Biz oraya vardığımızda geceden gelen 2-3 arkadaş vardı ve öğleme kadar kaldılar.Sadece 2 kaba lidaki aldılar.Saat:09.00 gibi başka yeri deneyip gelen 4 tane genç arkadaş da sadece 1 tane kaba lidaki aldılar.Sebebine gelince:Balık nazlı vuruyor ve küçük balık istemediğin kadar çok.Yem büyük balık onu görünceye kadar iğnede kalmıyor.Ve o arkadaşları izledim ve gördüm ki, hepsi 2-3 numara küçük iğne ve sülünez ile iş görmeye çalışıyorlardı.Hatta 2-3 kamış atıp birde zil takıyor ve bekliyorlar.Kardeşim küçük balığın bol olduğu yerde sülünez takıp bekleme yapmak çok komik.Nedeni ise sen takımı atınca zaten 1-2-3 derken zaten senin sülünezin iğnede kalmıyor.Sende bedavadan boşuna boş iğneyi bekliyorsun gibi bir şey olmuyor mu?Ben ve arkadaşım ha bire 3 lü takımı yemleyip atıp 1 dakika sonra çekiyoruz.Zaten başka yolu da yok.Şimdi o arkadaşlar açısında orası bugün kerbela bir yer olacak.Gittiklerinde abi balık tık demedi diyecekler.Arkadaşlar benim yaşlı abilerimden öğrendiğim şuİHiç bir şey alamıyorsan etrafını seyret derlerdi.
Bundan 2-3 seneye öncesine kadar bütün yaz Çeşme Dalyandaki doğal liman sargozdan-çupra ve mırmıra kadar her şey verirdi.Ama şimdi geceden gitseniz sabahın 04.00 kadar el ayak çekilmiyor ve liman içinde gezinti tekneleri çok gürültü yapıyor.Çeşme alaçati limanı daha sakin ve gece mamun yada canlı teke ile kurşunsuz iğne veya zoka çalışabilirsiniz.Mordoğan yeni liman gece mıngiriden başka bir şey yapmaz.Ama 400 gr.sinağrit aldığımda olmuştur.Hava müsait olursa mordoğanı geçtikden sonra kaynarpınar gece ilerleyen saatlerde sülünez-mamun ve boru kurdu tüm gece sargoz ve karagöz yapabilir.Eylülden sonra Uzunkuyu-Zeytineli Kuzey denizi diye tabeladan dönüp çiftliklere ulaşınca gündüz yengeç ile baba çupra alabilirsiniz.Yalnız dibi taşlık çok kopuyor.Yedek takımlı gidin.Yine eylül başından itibaren gırgır yasağı kalkınca özellikle okullar açıldıktan sonra çeşme dalyan da Sardalya dip kıbrısla levrek ve ak kefal verir.Kışında soğuklarda dalgalı havada güzelbahçe kıyıları tüm kış gece levrek verir.Çok yakından köpüklerin içinden.
Ve tabiki en önemlisi nasip ve el melekesi...Herkeze rast gelsin.....

phvedat
26-11-2008, 12:42
arkadaşlar merhaba
forumda yeniyim ama balıkçılık derseniz eski sayılırım
2 hafta kadar önce çeşme zeytineli.. ne gittim belki bilirsiniz
abi şahane mercan çıkıyor tabi mandagöz, karagöz,gopez,çipura 4 saat gibi bir sürede 7-8metre derinlikten şahane balık aldım tavsiyede ederim
yalnız bir sorun var yaklaşık 9 km bozuk yol aracınızın biraz yüksek olması lazım
ama değer .........