PDA

Tüm Versiyonu Göster : Şamandıralar

balıkcı
14-06-2006, 23:24
Bu yeni konuda şamandıraları ve hangi balıkavına uygun olduklarını anlatmaya çalışacağım.

İlk olarak,,Drennan,ın iki turna şamandırası(bence en iyileri)

balıkcı
14-06-2006, 23:43
Üç çeşit sazan şamandırası 6 gr normal olması gereken sazan şamandırası.

balıkcı
14-06-2006, 23:45
Yayın şamandırası daha değişikleride var tabiki en az 100 gr olmalı.

balıkcı
14-06-2006, 23:46
tatlısu levreği şamandırası 4-6 gr arası en fazla 8 gr olmalı.

balıkcı
14-06-2006, 23:51
Sudak için şamandıra,geceleride üst tarafına ışık takılan bir şamandıra.

balıkcı
14-06-2006, 23:52
Yılan balığı şamandırası,geceleri üst tarafına ışık takılan şamandıra.

levrek
15-06-2006, 06:48
Selim dostum araya girmek istemezdim ama, bu şamandıralara takılacak olan beden şekillerini de açıklayabilir misin? Örneğin, misinanın şamandıradan sonraki uzunluğu,kıstırma kurşunların kullanıp kullanılmadığı veya takılacak olan iğne tipleri ile ölçüleri gibi.Ayrıca dalgalı yada dalgasız sularda hangi tiplerini tercih etmeliyiz,sevgilerimle

katiti
15-06-2006, 08:54
Hazır Erol Abi araya girmişken...

Bu şamandıraların denizde kullanımı hakkında da yorum yaparsak ilginç olabilir sanırım. Selim Abi bitirdikten sonra o konuyu da tartışalım ;) :) .

balıkcı
15-06-2006, 17:06
Denizdede kulanabileceğimiz bir şamandıra.

Erol şamandıraları belirteyim sonra senin ve Mert kardeşimizin dediği gibi denizde kulanabilirmiyiz sorusunun cevabını arayalım.

balıkcı
15-06-2006, 17:09
Bir kaç turna şamandırası daha.

balıkcı
15-06-2006, 17:10
Bu şamandıralar benim takım çantasından bazıları.

balıkcı
15-06-2006, 17:12
Benim yapmış olduğum şamandıralar.

Sizlerde yapabilirsiniz.

balıkcı
15-06-2006, 17:13
Benim sazan avında kulandığım ve çok memnun olduğum şamandıralar.

balıkcı
15-06-2006, 17:16
Suyun yüzeyinde avlanabileceğimiz şamandıra,mesela ekmekle yapılmış kösteklerde,şamandıranın alt tarafında içten kurşun takılmış.

Anıl ÜNALAN
15-06-2006, 17:28
Bu şamandıralar benim takım çantasından bazıları.
:oha: Tamamını görmek istemem o zaman :oha:

balıkcı
15-06-2006, 18:24
Olur Anıl tamamını yollamam,sende görmezsin. ;) ;) ;)

Taygun KOCABIYIK
15-06-2006, 19:14
Sanırım tatlı su avında şamandıra çok yaygın kullanılıyor.Baya fazla çeşit var sayende öğreniyoruz neyin ne olduğunu selim abi teşekkürler :)

eozsoyeri
15-06-2006, 19:32
Selim abi verdiğin bilgiler çok işe yarıyor çok teşekkürler:)ben de kendi kendime mantar yapmaya çalışırım şişe mantarı ve balsadan..Turna mantarlarının neden böyle içi boş ve dobi olduklarını sorucaktım:)

balıkcı
15-06-2006, 20:24
Selim abi verdiğin bilgiler çok işe yarıyor çok teşekkürler:)ben de kendi kendime mantar yapmaya çalışırım şişe mantarı ve balsadan..Turna mantarlarının neden böyle içi boş ve dobi olduklarını sorucaktım:)
Erdem turna şamandıralarını sormuşsun,ben bu çeşitlerini daha çok tutuyorum ama başka çeşitlerinide bazen kulanıyorum dobi olmalarının nedeni böyle şamandıralar her suya uyuyor su dalgalı yada değil fark etmiyor,seninde şamandıra yaptığını belirtmişsin çok güzel yanlız balsa tahtasından yapmaya çalış mantarı işlemek daha zor,birde şamandıraların neden içi boş olduklarını soruyorsun herhalde ilk vermiş olduğum turna şamandıralarından bahsediyorsun onların o firma tarafından imalatı öyle plastikten ve şeffaf,şamandıranın suyun içinde görülmemesi her zaman avantajdır.

balıkcı
15-06-2006, 20:27
Sanırım tatlı su avında şamandıra çok yaygın kullanılıyor.Baya fazla çeşit var sayende öğreniyoruz neyin ne olduğunu selim abi teşekkürler :)
Ben genelde şamandıra ile avlanırım ama dip oltasıda kulandığım oluyor ara sıra,çeşit olarak daha çok var ama hepsini buraya sığdıramayız,zaten çoğunun işlevi aynı.

rüzgar2
15-06-2006, 21:25
Ben genelde şamandıra ile avlanırım ama dip oltasıda kulandığım oluyor ara sıra,çeşit olarak daha çok var ama hepsini buraya sığdıramayız,zaten çoğunun işlevi aynı.
Selim abi ne balık kaçırdım ne balık; hemde 3 tane...birini aldım sazan yarım kilo var ama kaçırdığım balık sazan veya levrek bir sağ yaptı bir sol yaptı karaya kadar getirdim tam sazlıkdan (türkçesi ne bilmiyorum)yukarı kaldırıp balığı alacağım iğneden kurtuldu 2 dakika orada çırpındı ve kaçtı...ben bittim öldüm mahvoldum ama devam ettim aynı olay 2 kere daha başıma geldi ama sonunda aldım sazanı..

balıkcı
15-06-2006, 21:37
Selim abi ne balık kaçırdım ne balık; hemde 3 tane...birini aldım sazan yarım kilo var ama kaçırdığım balık sazan veya levrek bir sağ yaptı bir sol yaptı karaya kadar getirdim tam sazlıkdan (türkçesi ne bilmiyorum)yukarı kaldırıp balığı alacağım iğneden kurtuldu 2 dakika orada çırpındı ve kaçtı...ben bittim öldüm mahvoldum ama devam ettim aynı olay 2 kere daha başıma geldi ama sonunda aldım sazanı..
Sazan sezonu başladımı Sami yoksa,,aman ha burayada açıkca yazmışsın ,neyin türkçesini bilmiyorsun,fotoları unutma yolla.

eozsoyeri
19-06-2006, 14:29
Sağolasın Selim abi anladım :) Evet mantar biraz çabuk dağılıyor hem de tek boy olduğu için balsa daha kullanışlı geliyor bana da..

turna
20-06-2006, 19:31
Selim abi insanın iştahını kabartmak için elinden geleni yapıyorsun eksik olma.Bu şamandıraların tamamı Türkiye 'de yok bunları nasıl temin edebiliriz bu konudada b
ilgi verebilirseniz çok sevinirim. Ben tatlı su şamandıralarından hepsinden 3 er takaım almayı düşünüyorum.

F.Mehmet Koray 1948 Ank.

balıkcı
20-06-2006, 19:46
Mehmet abi ben bu şamandıraların isimleri ile vermeye çalışıyorum ki sizlerde türkiyede bulunan balıkmalzemeleri satan dükkanlardan bunları isteyip temin edebilesiniz diye,belki talep üzerine malzeme satıcı dükkanlar bu gibi malzemeleri getirip sizlere sunarlar mesela benim burada balıkmalzeme satan dükkana gidip herhangi malzeme istersem ve dükkanda mevcut değilse satıcı bu malzemenin siparişini verip bizlere bir kaç günde sunuyor yani arz talep meselesi,şunuda belirteyim hazır şamandıralar güzel gözüküyor istersek biraz el becerisi ile hepsini kendimiz yapabiliriz birde ben geçen sene türkiyeden bir çok şamandıra aldım türkiyedede güzel şamandıralar var.

turna
21-06-2006, 10:55
Selim kardeş teşekkürler.

HALDUN YALIMLI
21-06-2006, 11:17
Sami'cim yazmışsın döşenmişsin aslanlar gibi sazanıda çekmişsin :dikkat: resim nerede kardeşim balıkla birlikte ölümsüzleştirildiğiniz an nerede. Resmini bekliyoruz kardeşim.