Tüm Versiyonu Göster : Mırmır avı
Bir Dost
30-09-2005, 04:25
arkadaşlar dediğim gibi şu deryada istavrit ve mezgit harici hiç bir deneyimim yok ama şimdi mırmıra merak sardım internet üzerinden bilgi edinmeye çalışıyorum 5 ayrı takım hazırladım yem olarak dedikleri ve yazdıklarına bakıyorum da mesela kalamar ben nerden bulurum sardalya bağırsağı canlı mamun işte burda kaldım canlı mamun nedir bir resmi yada tanımı varmı boru kurdu buda bir handikap bir de bizim buralarda kaça marmara dedikleri bir yaratık hoş buda denenmiş benim bildiğim bir kaç kişi tarafından ama sonuç pek iç açıcı değil gerçekten bu konuda çok yardıma ihtiyacım var mırmır yapay yeme gelmezmi yada bu yemler dışında kolay bulunan bir yem yokmu ölü hamsi bu iş için ideal olmazmı yada başka bir şey herkesin yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim
aserkansatı
30-09-2005, 04:39
Yapay yeme geldiğini hiç duymadım ihtimal de vermiyorum.Ben hep boru kurdu ile avladım.Mamun resmi elimde yok ama şöyle tarif edeyim,istakozun minyatürünü düşün kibrit çöpünden küçük.Ben o boydakilerle avlanıyorum.İzmir ve yöresinde rahatlıkla boru kurdunu da mamunuda satın alabiliyoruz.Olta olarak ben üstte gezer kurşun fırdööndünün altına da çift köstekli olta yapıyorum.
Bir Dost
30-09-2005, 05:14
yemleri satın aldığın yerler seyyar satıcılarmı yoksa balık malz satan yerlermi ???
aserkansatı
30-09-2005, 05:45
Malzemeciden alıyorum.Bir de kemeraltındaki balık halindeki yemciden.Pek sorun olmuyor İzmirde...
Taygun KOCABIYIK
30-09-2005, 23:06
mırmır dediniz yaramı deştiniz abiler bu balığı bir türlü yakalayamadım ama nasıl yakalanıcağını biliyorum. diyceksiniz ki biliyorsan neden avlayamıyorsun özellikle mırmır için ava gitmem ben onun için. Benim ilgi alanım daha çok lidaki,çupra. Bu açıklamadan sonra mırmır avının püf noktalarını yazıyorum.
İlk başta avlanıcağınız yer tamamen kumluk olmalı bu mrmır denilen balıklar kumluk yerlerde mırrrrrr mırrrrrrr diye diye dolaşırlar. Tabi işin şakası bu ama kumsal yerleri tercih edin. Mevsim olarak tam mevsimdeyiz son bahar ayları mırmır balığının kıyılara sokulduğu aylardır. Yem olarak borukurdu,sülünez,yengeç (buna nadir gelir ama gelirse iri gelir),teke,mamun gibi yemlerle yakalanabilir. YAPAY YEMLE AVLANMAK HAYAL OLUR. Üstüne basarak söyledim çünkü boşa uğraşmanızı istemem. İstanbulda canlı teke bulabilirsiniz yosunluk yerlerde kepçeyi gezdirerek teke denilen ufak minyatür karidesleri yakalayabilirsiniz bu yem gerçekten iyi sonuç verir. Olta konusunda benim çupra takımı işe yarar sanıyorum.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Taygun KOCABIYIK
30-09-2005, 23:07
Nerde yaşadığınızı bilmeden direk marmara ve istanbul çağrışım yaptı izmirdeyseniz size en iyi yemcilerin adreslerini verebilirim.
Bir Dost
01-10-2005, 04:50
izmitte yaşıyorum taygun ve izmit körfezinde avlanıyorum verdiğin bilgiler için teşekkür ederim tabi seko sanada ayrıca teşekkür ederim
aserkansatı
01-10-2005, 05:04
Bir şey değil Can dilerim yardımım olmuştur.Bu arada şunu sorayım İzmit körfezinde mırmır varmı :soru: Ayrıca hangi balıklar çıkıyor. :soru: Ben bir kez istasyon yakınlarında sayılabilecek bir iskeleden olta atmıştım,sinek oltayla minik aterinalar yakalamıştım.Çapariyle istavrit avlayanları görmüştüm bir de ama o zaman deniz kirliydi yani depremden önce.Şimdi vaziyet nasıl :soru: :)
Bir Dost
01-10-2005, 06:49
seko deniz o zamana nazaran daha iyi istavrit ve mezgit oldukça verimli geceleri yakamozda atlayan levrekler bir harika burda marinada belki inanmayacaksın ama kalkan balığını yakalayan gördüm ayrıca mırmır çıkoyormuş bunuda kayınço söyledi geçenler de gitmişler ve arada lüferlerde alan var ama nadir
aserkansatı
01-10-2005, 06:56
Çok iyi demek ki bariz bir gelişme var.Böyle giderse hem İzmir hemde İzmit körfezleri kurtulur.Özellikle levreğin gelmesi önemli bence.Gerçekten sevindim.Ben olta attığımda körfezin hali içler acısıydı.
Bir Dost
01-10-2005, 07:32
seko haklısın o zamanlar körfezin iğrenç kokusu ve kirlilik vardı şu seka fab.kapanması ve arıtmalara verilen önem sayesinde ayrıca temizleme çalışmalarını gözardı etmiyorum körfez iyi durumda tabi bir akdeniz ege gibi değil ama bunada şükür
Bir Dost
01-10-2005, 07:43
arkadaş şu izmir körfezi hala kokuyormu geçensene geldiğimde koku rahatsızlık verecek düzeydedi hiç bir önlem yokmu izmir körfezinde
Taygun KOCABIYIK
01-10-2005, 14:33
İzmir körfezinde koku yok şu an.Denizin rengi kırmızı iğrenç bir haldeydi 4-5 yıl önce bilenler bilir. Rahmetli Başkanımız Ahmet Priştina tertemiz yaptı körfezi şimdi rengi yeşil gibi çok temiz değil ama temiz sayılabilir. Böyle giderse 5-10 yıl sonra körfezde denize bile girilir.
aserkansatı
02-10-2005, 05:51
Taygun sorunu yanıtlamış aslında ama ben de bir ekleme yapayım Can.Körfez temizleniyor,sudaki koli basili oranı düşüyor ama balıklardaki ağır metal oranı hala yüksek ve ne yazık ki güzel İzmirin balıkları kanser riski taşıyor. :'(
Bir Dost
02-10-2005, 19:01
oooo seko gözünüzü sevim dikkatli olun kanser riski taşıyorsa körfez balıklarını yemeyin be abi
aserkansatı
02-10-2005, 21:05
Yıllardır alacağımızı almışızdır herhalde.Bundan sonra yemesek ne olacak :(
HALDUN YALIMLI
12-10-2005, 18:20
Arkadaşlar İzmir Körfez'iyle ilgili hiç ümitlenmyin körfez tam temizlendi derken yine kirlenmeye başladı derelerden yine kirli sular akmaya başladı körfeze denetimler azaldı böyle olunca arıtması olmayan işletmeler sularını körfeze rahatça gönderiyorlar.Bir önemli ayrıntıda körfez etrafında balık avlayanlar var bu arkadaşlarda yediği içtiği şeylerin ambalajlarını denize atıyor avlandığı yerden ayrılırken çöplerini orada bırakıyor.Bu yüzden körfez zor temizlenir.
İlk önce insanımıza temiz olmayı öğretmemiz gerekir bizler balık avlamayı seven dolayısıyla doğayla içiçe olduğumuz için sürekli gittiğimiz yerin temiz bırakılması kanaatindeyim.Sonra körfezde çevrede temizlenir.
SAYGILAR
aserkansatı
15-10-2005, 06:00
Doğru söylüyorsun.Bir de dip çamuru var su ne kadar temizlenirse temizlensin o hep orada.Aşırı dalga yaptıktan sonra bazen toplu ölümlere yol açıyor.Çok şahit oldum buna.Dip çamuru dalga ile suyu bulandırıp zehirliyor.Bir sürü balık ölüyor...
Bir Dost
20-10-2005, 03:40
Geçenler de Taygun ben ve Volkan msn de muhabbet ederken Volkanın bir sorusuna cavap verirken mırmırın mercan familyasından olduğunu belirmiş ve taygun la ikilemde kaldığını ve mırmırın bir mercan familyasından olmadığını belirmiş fakat yanılabileceğinide beyan etmişti tabi kimse fazla ısrarcı olmadı araştırmaya karar verdik ve sonuçları bu başlığın altına yazmak için sözleştik ve tabi Araştırma sonucum katnak bilgisi ile aşağıdadır bilginize sunulur beyler
Mırmır (Lithognathus mormyrus)
Mercan balıklarının en çok bilinen türlerinden biridir. Mercan veya çizgili mercan olarak da bilinirse de yaygın ismi mırmır dır. Yabancı kaynaklarda striped seabream (İng.) marbri (Fransızca) murmura (Yunanca) gibi isimlerle geçer. Vucudu iri pullarla kaplı,uzunca yanlardan basıktır,kafa büyük gözler iridir.Ağzı tüm türlerde olduğu gibi küçük fakat kuvvetlidir.Sırtı esmerce,yanları daha açık renkli,karnı beyazdır.Sırtından karnına doğru 10-12 adet çizgi iner bu çizgiler karna ulaşmadan biterler.Sırt yüzgeci tek parçadır,tüm yüzgeçleri gayet iyi gelişmiştir.Genelde guruplar halinde gezinir ve yemlenir,bazen küçük sürüler de oluştururlar. Herşey yiyicidir,daha çok kurtlar,yumuşakçalar ve eklembacaklılarla beslenir.Ege ve Akdenizin'de daha boldur.Marmara ve Karadenizde'de bulunur.Farklı dip özelliği gösteren yerlerde mesela kayalık,kumlu,çamurlu,yosun kaplı diplerde bulunabilir.Nispeten daha sığ sularda rastlanabilir,150 metre derinliklere kadar da inerler.Üremeleri Haziran'dan Ağustos sonuna kadar sürer,hermafrodit'tir.Yurdumuzda 40 santim kadar boya erişebilirken Batı Akdeniz veya Doğu Atlantik'te 60 santim boya ulaşabilmektedir.4 kilo ağırlıkta olabilirler Eti çok lezzetlidir.Ekonomik değeri olan balıklardandır
KAYNAK:BİLGEHANSARP :dans: :dans:
aserkansatı
20-10-2005, 04:41
Rahmetli Ali PASİNERin BALIKVE OLTA kitabına göre latince ismi de Pagellus mormyrus...Öz be öz bir mercan türü ama pembe değil işte...
Taygun KOCABIYIK
21-10-2005, 02:29
ayrıntılı resimler için
[Only Registered Users Can See Links]
HALDUN YALIMLI
21-10-2005, 21:11
Mercangillerin en masum ve en safı oltayla yakalnıyor,zıpkınla avlanıyor yani denizin insana sunduğu nimetlerden bir tanesi nacizane resmini yolluyorum. :deli:
aserkansatı
21-10-2005, 21:48
İşte budur arkadaşlar tam yenecek boyda bi mırmır kardeşimiz...Kendilerine akşamları plajların sığlıklarında rastlayabilirsiniz.İnsanlara yakın olmayı pek severler :P
Bir Dost
22-10-2005, 01:03
ellerine sağlık achılles bu hayvan benden niye bu kadar uzak kalmayı seviyor yakalamak için atla karayı seçiyorum valla
HALDUN YALIMLI
22-10-2005, 15:38
ellerine sağlık achılles bu hayvan benden niye bu kadar uzak kalmayı seviyor yakalamak için atla karayı seçiyorum valla
Özel bölüme ilk mırmır avının detaylarıyla ilgili başlıyalım istersen kardeşim ne dersin ;) :soru:
Bir Dost
22-10-2005, 23:52
Özel bölüme ilk mırmır avının detaylarıyla ilgili başlıyalım istersen kardeşim ne dersin ;) :soru:
bence harika bir fikir yeni gözdem mırmırın özel bölümde ilk konu başı olması beni ve mırmırlarımı çok sevindirir kardeşim
Arkadaşlar bu aylarda yani Ekim-Kasım arasında İzmir Tuzla'da mırmır zamanıdır,900 gr olanına rasladım.Şayet oralara gider iseniz Avlanma Şekli oldukça sığ olduğunda 2-3 metre derinliklerde zokalı takım çok iyi iş yapıyor,yem ise mamumdur,sevgilerimle
Bir Dost
12-11-2005, 13:12
arkadaşlar yeni öğrendiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum mırmır avında teke kulanılıyor fakat tekeyi soymak gerekiyormuş ve tabi kafasınıda koparmak bu güzel av veriyormuş sizce doğrumudur vaya deniyeniniz varmı
aserkansatı
14-11-2005, 02:20
Tabi...Tekenin kafayı kopart,kuyruk kısmından sık eti çıkıyor zaten.Sonra salla suya...Hadi rastgele ;)
Taygun KOCABIYIK
14-11-2005, 02:47
serkan abi biz tekeyi bütün sallıyoz daha etkili oluyo sanki. bu konudaki yorumun nedir??
aserkansatı
14-11-2005, 02:49
Bütün derken, kabuğuyla mı diyosun?
Taygun KOCABIYIK
14-11-2005, 02:51
Bütün derken, kabuğuyla mı diyosun?
abi kabuk kafa komple sudan çıktığı gibi mümkünse canlı taktığımızda çok iyi sonuç veriyo
aserkansatı
14-11-2005, 02:59
Tabi tabi ben canlısı için demedim zaten.Soruyu yanlış anladım herhalde.Canın ölü tekeden bahsettiğini sandım.Canlısı varsa sorun yok,bütün daha iyi elbette.
selamlar...
ben tekeyi bütün ve canlı tavsiye ederim. hatta teke iğneye takılırken ölmemelidir. tekenin sudaki hareketleri balığı daha çok kendine çeker.
ayrıca canlı tekeyle ummadığınız güzel sürprizler de çıkabilir aradan (levrek ve çipura gibi) :D
HALDUN YALIMLI
14-11-2005, 20:31
Arkadaşlar bu teke olayı ile ilgili bir ayrıntı vermek istiyorum.Anladığım kadarıyla sizin teke diye tabir etiğiniz kafasını koparıp içinden çıkan eti iğneye geçiriyoruz dediğiniz yemi bizler ÇİÇİM diye tabir ediyoruz ve bu hemfikir olduğumuz yeme sadece mırmır değil her türlü balık av veriyor.Yanlız şöyle bir durum söz konusu ben ÖZEL BÖLÜM'de olta ile mırmır avında söz edilen yemler bizim tabirimizle kullanılan yemlerdir.Bu konuda tabir edilen yemin adı doğru fakat tarifte kullanılan yem yanlış gibime geliyor.Bir yanlışlığa mahal vermiyelim. :dikkat:
Bir Dost
15-11-2005, 05:27
merhabalar Arkadaşlar ben canlı tekeden bahsediyorum soruyu kapalı ve anlaşılır soramamışım ama tekeyi aldığımda canlı fıkır fıkır oynuyordu ben canlı atıyordum adamın biri geldi tanımam etmem adam yaşlı koçum dedi tekenin başını kopar kabuğundan ayır o zaman daha iyi olur dedi iyi adam görmüş adam bizede bir deneyim şansı dediği gibi yaptım bizim mırmır avı oldu size mezgit avı adam bana sormuştu mırmıra mı atıyorsun diye bizde hee dayı dedik bundan sonrada hiç mırmır gelmedi zaten adancağız sormadan öncede gelmemişti zaten amaa başladı mezgit gelmeye bu durumu fark edinde mezgit takımını çıkardım aynı yemi taktım eee ayıptır söylemesi iyide balık aldım ama mırmır yok işte burda takıldım canlıya gelmedi kafası kopmuş derisi yüzülmüş olanada gelmedi yaaa bu mırmır en çok neyi seviyor anlamadım daha değişik yemler(burda BULABİLECEĞİM)tabi arayorum bir sırrı varda bu işin ben çözemedim sizin yardımlarınızla bu işi halledeceğim arkadaşlar
Selam arkadaşlar,
İğneye teke-çimçim yada boru kurtundan bir tanesini normal olarak taktıktan sonra yemlikten bir tanesini daha çıkartıp,aynı iğneye yarısı sarkacak şekilde takın.Nedenine gelince, balık sarkan yemi yedikten sonra onun sarhoşluğu içinde iğneye sıkı takılmış ana yeme daha çok iştahla saıdıracaktır.Balıkların doyma gibi bir problemleri olmadığından bu yöntemi tüm av süresince kullanabilirsiniz.
Biraz pahalıya mal oluyor ama verimide baya arttırıyor ;)
Benim gözlemleyebildiğim,farklı meralarda mırmır ne ile doğal olarak besleniyorsa en çok onu sever,bu yüzden avlağın doğal besinlerinin incelenmesi önemlidir.
Bir Dost
16-11-2005, 06:01
Aaaa bak abi bunu hiç düşünmedim harbi iyi teknik birde öyle deneyeyim belkide hep bu yüzden nazlı mırmırı yakalamakta güçlük çekiyorum teşekkürler sağol Levrek
BARBADOS
02-05-2006, 21:35
Boru kurdu mırmır için nasıl bi yem mamun ile yakalayan bir oltacı görmüştüm sardalya kullanabilirmiyiz cevapları cevapları bekliyorum saygılar...
ilhanmania
02-05-2006, 23:13
boru kurdu mırmır için her zaman çok etklıdır fakat bunun yanında mamun kullanmanıda tavsıye ederim..
Taygun KOCABIYIK
02-05-2006, 23:59
Mamun ve borukurdu çok işe yarar sardalyanın pek verim vericeğini sanmıyorum.
En güzeli iki yemdende yanımızda bulundurmak.
Anıl ÜNALAN
03-05-2006, 02:18
MIRMIR Sülünez e de yanıt veriyor.
dante_mim
08-05-2006, 21:11
mırmır için gittiğim yerde bu hafta çipra aldım ama benim amacım iri mırmırlardı didim ve akbükte avlanıyorum ancak benim keşfettiğim yerde kayalıklar fazlaca ama buranın yakınında mırmır alanları gördüm ve çok iyiidi.
dante_mim hoşgeldiniz öncelikle. Adınızı ve soyadınızı da yazarsanız size de adınızla hitap etmek isteriz.
Avlandığınız alan kayalıksa mırmır olaslığı daha azdır. Daha çok kumluk zeminlerde gezer bu balıklar. Bu nedenle oltanızı kayalıkların bittiği yerden itibaren atmanız naçizane tavsiyemdir.
Rastgelsin...
olympusis
17-05-2006, 01:22
size bide solucanı tavsiye ederim ama iğne sinek iğne 7 veya 8 numara olacak. ha bu arada oltayı çırptırmanız lazım balık eger kücük olursa. tatlı su karidesi ile çırpmaya gerek yok ama karidesi canlı takmanız lazım. İYİ AVLAR..
mırmır avı yapmak ıstıyorsanız zemının kumluk olması gerekır. İğnelerinizi cok iri seçeyin bir, sülünezden vazgeçmeyin 2, gece avlanın 3 ve en önemlısını sona bıraktım ki butun urla yerlılerı böyyle avlanmız akşamustu avlanacağınız yere gelın suya gırıp atacağınız mesafeye kadar yuzup (mırmır ıcın cok acıklı atmanıza gerek yok gece kıyılar ıyıce) 2 metre capında denızın zemını herhangi bir şekilde OYUN. olatnızı gezer yada askı farketmez sulunezle yemleyıp ocukurun ıcıne atın. Mırmır barbun gıbı bıyıklrıyla zemını eşeleyen balıktır. sızın kazdığınız zemındelkı yumusaklık ve şeleme kolaylığı hayvanı çeker. Çeşmealtı mavi plajda gece bu yöntemle avlanınız çok verim alırsınız (denemıstır hemde senelerce :)) sevgıyle kalın
byMyMoon
11-07-2006, 12:36
mırmır için gittiğim yerde bu hafta çipra aldım ama benim amacım iri mırmırlardı didim ve akbükte avlanıyorum ancak benim keşfettiğim yerde kayalıklar fazlaca ama buranın yakınında mırmır alanları gördüm ve çok iyiidi.
Sn. Dante_mim 15 Temmuzdan itibaren Didimde avlanıyor olacağım. Özellikle belirlediğiniz bölgeler varmı? Kıyıdan mı yoksa teknedenmi avlanıyorsunuz? Kullandığınız takım hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Çok teşekkürler..
erdemgu@ttnet.net.tr
Bunlar da benim mırmırlarım.İlk resim Enez mırmırı.Deniz solcanı ile yakalandı.İkinci reimdeki ise Foça mırmırı.Boru kurdu ile yakalandı.
Bu arada mırmır tuttumak isteyenler 1-2 ay sonra enneze koşsun.Büyüme çağında binlerce mırmır var...
Resimler...
mırmır avı yapmak ıstıyorsanız zemının kumluk olması gerekır. İğnelerinizi cok iri seçeyin bir, sülünezden vazgeçmeyin 2, gece avlanın 3 ve en önemlısını sona bıraktım ki butun urla yerlılerı böyyle avlanmız akşamustu avlanacağınız yere gelın suya gırıp atacağınız mesafeye kadar yuzup (mırmır ıcın cok acıklı atmanıza gerek yok gece kıyılar ıyıce) 2 metre capında denızın zemını herhangi bir şekilde OYUN. olatnızı gezer yada askı farketmez sulunezle yemleyıp ocukurun ıcıne atın. Mırmır barbun gıbı bıyıklrıyla zemını eşeleyen balıktır. sızın kazdığınız zemındelkı yumusaklık ve şeleme kolaylığı hayvanı çeker. Çeşmealtı mavi plajda gece bu yöntemle avlanınız çok verim alırsınız (denemıstır hemde senelerce :)) sevgıyle kalın
Ben gözlükle daldığımda balığı test etmek için şortun cebine türlü yemler alırım.Sülünez,boru kurdu,deniz solucanı falan.Atarım suya.Mırmırın ilgi gösterdiği yemler yumuşak şeyler olduğu için solcana ve boru kurduna hayır demiyorlar.Sülüneze ilgi düşük.Ancak irileri hiç affetmez...Bence en iyi yem boru kurdu...Yerine göre tabii
baraküda07
23-08-2006, 00:27
evet arkadaşlar mırmır dediniz benim alanıma giriyor ben antalyadan aranıza yeni katıldım lara bölgesinden kıyıdan avlanıyorum ,yakaladığım mırmırların haddi hesabı yok,mırmır avında yem bizim bölgede yanıç dediğimiz bir yem türü ,takım olarak altta 20 lik kurşun 3 köstekli olta kullanıyorum mırmır hakkında her türlü yardım ederim rastgele....
Baraküda 07 arkadaşım bu yem olarak yanıç dediğin nedir tam olarak söyler misin?
rastgelsin...
Taygun KOCABIYIK
23-08-2006, 13:37
Mehmet biz izmirliler teke deriz o yanıç dediklerine sanırım diğer yazılarındada bahsetmiş ordan çıkarttım yemin ne olduğunu :)
eyvallah Taygun. sagol..
Elimden geldiğince forumun tüm eski sayfalarını okumaya çalışıyorum..
okudukça da okuyasım geliyor..
tüm konular toplansa kitap olur vallahi..
Bilmediğim birçok şey öğrendim..
daha önce oldu mu bilmiyorum ama eger tüm forum üyelerinin bir araya geleceği bir durum olursa hepinizle tanışmayı çok isterim..:) en azından İzmirliler ile...
Taygun KOCABIYIK
23-08-2006, 15:35
Sonbahar yaklaşıyor kıyıdan balık avının en verimli olduğu döneme girdik sayılır hep birlikte toplanıp av yapabiliriz aslında :)
baraküda07
23-08-2006, 22:49
evet arkadaşlar öncelikle şu yem işine bir açıklık getirelim sizin teke dediğiniz yeme biz yanıç diyoruz yani antalyada benim bu yemle yakaladığım balıklar,,mırmır,kupes,izmarit,mendik,ıskaroz,sarg oz,levrek,sarpa,mercan,sokar,melanur. inanın bana bütün bu balıklar teke ile yakalanıyor.....
aganta borina borinata
26-08-2006, 13:53
oldukça lezzetli bi balık...adana, iskenderun, mersin ve alanya da avlandığım hemen hemen her yerde bu balığı yakalama şansım oldu...ancak çupra, levrek, mercan ne biliim mesela kefal gibi ard arda yakalayamadım... arka arkaya 2 bilemediniz 3 ten fazla bu balığı yakalayamadım... yakaladıklarımdan bildiğim kadarıyla av yöntemi ve yemleri çupra vb. balıklarla neredeyse aynı... bu balığın tercihlerinden ( yaşadığı alanlar, sürü halleri, beslenme zamanları, mevsimleri, doğal ortamda yedikleri vb. özellikleri...ek olarak balığın karakteristik yapısından ) bahsedebilirseniz sevinirim...
rastgelsin...
murat156
06-09-2006, 13:21
Biz mırmırı genelde boru kurduyla avlarız.Kardeşimin gece İzmir'de boru kurduyla avladığı bir mırmırın fotosunu ekliyorum.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Biz mırmırı genelde boru kurduyla avlarız.Kardeşimin gece İzmir'de boru kurduyla avladığı bir mırmırın fotosunu ekliyorum.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Abi bu balık mırmırdan çok çupraya benziyor.Zaten üslerim duruma el atacaktır.Zaten mırmır bu kadar parlamaz benim bildiğim.DAha beyazdır.Dikey çizgiler daha belirgindir.FAkat karanlık olduğundan karıştırıyor olabilirim.Birtek uzunluğu bakımından mırmıra benziyor.
Yunuscan balık bariz bir mırmır, hem de güzelinden:D .
Normal olarak balık öldükten sonra çizgileri de soluklaşıyor. Parlamasının nedeni de fotoğraf makinesinin flaşı;) ...
Yunuscan balık bariz bir mırmır, hem de güzelinden:D .
Normal olarak balık öldükten sonra çizgileri de soluklaşıyor. Parlamasının nedeni de fotoğraf makinesinin flaşı;) ...
Sağol kaptan karartıdan olsa gerek pek benzetemedim.Jet hızıyla yorumun için teşekkürler.:D
BARBADOS
07-09-2006, 09:44
Valla Benİm Bİ ArkadaŞ Da Yakaladi O Baliktan Abİlerİmİz Sargoz OlduĞunu SÖyledİ Bİz De AraŞtirdik SargozmuŞ.
murat156
07-09-2006, 10:30
Balık kesinlikle mırmırdır.Flaştan çizgileri az belli olmuş o kadar.
Valla Benİm Bİ ArkadaŞ Da Yakaladi O Baliktan Abİlerİmİz Sargoz OlduĞunu SÖyledİ Bİz De AraŞtirdik SargozmuŞ.
Yasin Bey sargoz aşağıdaki resimdeki verdiğim balık. Mırmırın resmi çok net olmadığı için karıştırıyor olmanız mümkün fakat kesinlikle ikisi ayrı balıklardır.
Sargos (Diplodus sargus) Karagöz cinsi bir balıktır. Mırmır (Pagellus mormyrus) ise Mercan cinsidir. Onun resmini de aşağıya ekliyorum. Resimler [Only Registered Users Can See Links] kaynaklıdır. Bu siteyi de tavsiye ederim, gerçekten yararlı...
Bu da mırmır (Pagellus mormyrus)...
BARBADOS
07-09-2006, 12:07
SaĞolasin Mert KardeŞ Senİn Resİmler Çok Net İnŞallah Bİz De Yakalariz En Kisa Zamanda...
Taygun KOCABIYIK
07-09-2006, 15:50
Mert abi aydınlatma için teşekkürler :)
SaĞolasin Mert KardeŞ Senİn Resİmler Çok Net İnŞallah Bİz De Yakalariz En Kisa Zamanda...
İnşallah:) , birşey değil...
BARBADOS
08-09-2006, 06:37
Arkadaşlar Gümüldüre gitmeyi düşünüyom küçük bi liman var açıklara doğru atsak mırmır yada çipura şansımız varmı? Liman içi sıkı isparoz karagöz yapıyo buraya açılan bi de azmak var benim dayı ile yılan balığı bile çektik yorumları bekliyorum...
aganta borina borinata
08-09-2006, 06:58
oldukça lezzetli bi balık...adana, iskenderun, mersin ve alanya da avlandığım hemen hemen her yerde bu balığı yakalama şansım oldu...ancak çupra, levrek, mercan ne biliim mesela kefal gibi ard arda yakalayamadım... arka arkaya 2 bilemediniz 3 ten fazla bu balığı yakalayamadım... yakaladıklarımdan bildiğim kadarıyla av yöntemi ve yemleri çupra vb. balıklarla neredeyse aynı... bu balığın tercihlerinden ( yaşadığı alanlar, sürü halleri, beslenme zamanları, mevsimleri, doğal ortamda yedikleri vb. özellikleri...ek olarak balığın karakteristik yapısından ) bahsedebilirseniz sevinirim...
rastgelsin...
bu balığı tanıyan yokmu arkadaşlar...
rastgelsin...
Yasin bey selamlar,
Gümüldür, Ürkmez, Doğanbey sahili genelde kumluk olduğu için her zaman mırmır şansınız var. Bu yüzden eğer mırmır hedefliyorsanız seçeceğiniz bölgenin kumluk olması gerekir. Oltanızın hırsızlı olmasında fayda var diye düşünüyorum. Bildiğiniz gibi boru kurdu mırmır için iyi bir yem ama sülünez ve mamunu da ihmal etmeyin derim. Çipura konusunda bişey söyleyemem çünkü benim bildiğim kadarıyla mırmır ile çipuranın habitatları biraz farklı. Ama ikiside gezici balık neden olmasın.Kısmet işi. Umarım iyi bir av yaparsınız.
Saygılar
Doğan bey merhaba,
Yanılmıyorsam mırmır hakkında bilgi istemişsiniz aşağıdaki bilgi "bigehansarp.net" sitesinden alıntıdır.
Mırmır (Lithognathus Mormyrus)
Mercan balıklarının en çok bilinen türlerinden biridir.Mercan yada çizgili mercan olarak bilinirse de yaygın ismi Mırmır'dır. Yabancı kaynaklarda Stripped Seabream (ing.), Marbri (fra.) Murmura (yun.) gibi isimlerle geçer. Vücudu iri pullarla kaplı,uzunca ve yandan basıktır,kafa büyük gözler ise iridir. Ağzı tüm türlerde olduğu gibi küçük fakat kuvvetlidir.Sırtı esmerce,yanları daha açık renkli, karnı beyazdır.Sırtından karnına doğru 10-12 adet çizgi iner bu çizgiler karna ulaşmadan biterler.Sırt yüzgeci tek parçadır, tüm yüzgeçleri gayet iyi gelişmiştir.Genelde gruplar halinde gezinir ve yemlenir bazen küçük sürüler de oluştururlar.Herşeyi yiyicidir genelde kurtlar, yumuşakçalar ve eklembacaklılarla beslenir.Ege ve Akdenizde daha boldur.Marmara ve Karadenizde bulunur. Farklı dip özelliği bulunan yerlerde mesela kayalık,kumlu,çamurlu,yosun kaplı diplerde bulunabilir.Nispeten daha sığ sularda rastlanabilir, 150 m derinliklere kadar da inerler.Üremeleri Haziran'dan Ağustos sonuna kadar sürer, hermafrodittir.Yurdumuzda 40 cm boya kadar erişebilirken Batı Akdeniz veya Doğu Atlantik'te 60cm boya ulaşabilmektedir.Dört kg ağırlıkta olabilirler.Eti çok lezzetlidir.Ekonomik değeri olan balıklardır.
Saygılar
aganta borina borinata
08-09-2006, 09:43
bilgiler için teşekkür ederim...
rastgelsin...
bu balığı tanıyan yokmu arkadaşlar...
rastgelsin...
Atlamışız bu mesajı sanırım:).
Mırmır kumluk zeminlerde kumu eşeleyerek buluduğu canlılarla beslenir. Yani bu balığı avlamak istiyorsanız mutlaka yumuşak zeminli yerlere bakmanız gerekir.
Mırmır zemini eşeleyerek yem aradığından yemleriniz zemine ne kadar yakınsa av olasılığınız da o kadar artar. Ama yüzeden mantarlı ile ufak mırmırlar yakaladığım da çok oldu sığ yerlerde. Fakat derinde pek mümkün olmaz.
Mırmırlar sürü gezer, fakat özellikle büyüklerinde (en azından Çeşme taraflarında) sürüler genelde 3-5 balık oluyor. Hatta çok büyük mırmırlar genelde çift olarak geziyorlar.
Yem açısından çipura kadar sert yemleri kırabilecek bir balık değil, ama boru kurdu, mamun, teke ve sülünezle verim alabilirsiniz. Hatta ekmek bile yer yer iş görür. Benim tercihim teke ve mamundur.
Takım olarak hareketli kurşunlu, tercihen tek iğneli takım (çipura takımı gibi) ya da köstekli ve hırsızlı takım (mümkün olduğunca zemine yatırarak) iş görür. Ama ekmekli dip kıbrısla bile av yapma olasılığınız var her zaman (Sardalyayı bilmiyorum, denemedim hiç mırmırda).
Rastgelsin...
aganta borina borinata
08-09-2006, 09:53
Atlamışız bu mesajı sanırım:).
Mırmır kumluk zeminlerde kumu eşeleyerek buluduğu canlılarla beslenir. Yani bu balığı avlamak istiyorsanız mutlaka yumuşak zeminli yerlere bakmanız gerekir.
Mırmır zemini eşeleyerek yem aradığından yemleriniz zemine ne kadar yakınsa av olasılığınız da o kadar artar. Ama yüzeden mantarlı ile ufak mırmırlar yakaladığım da çok oldu sığ yerlerde. Fakat derinde pek mümkün olmaz.
Mırmırlar sürü gezer, fakat özellikle büyüklerinde (en azından Çeşme taraflarında) sürüler genelde 3-5 balık oluyor. Hatta çok büyük mırmırlar genelde çift olarak geziyorlar.
Yem açısından çipura kadar sert yemleri kırabilecek bir balık değil, ama boru kurdu, mamun, teke ve sülünezle verim alabilirsiniz. Hatta ekmek bile yer yer iş görür. Benim tercihim teke ve mamundur.
Takım olarak hareketli kurşunlu, tercihen tek iğneli takım (çipura takımı gibi) ya da köstekli ve hırsızlı takım (mümkün olduğunca zemine yatırarak) iş görür. Ama ekmekli dip kıbrısla bile av yapma olasılığınız var her zaman (Sardalyayı bilmiyorum, denemedim hiç mırmırda).
Rastgelsin...
aradığım cevaba oldukça yakın bi cevap oldu...teşekkür ederim...
rastgelsin...
arkadaşlar merhaba.mırmır hakkında gerçekten güzel ve açıklayıcı bilgiler.paylaşımlar için teşekkürler.eklemek istediğim izmir tuzla'da mırmır ın oldukça bol ve irilerinin olduğunu söyleyebilirim.ama iki sorun var.1)tuzlaya giriş için özel izin gerekiyor.2)tekne ile avlanmak.tuzla limanına eskiden izin veriliyor idi ama bildiğim kadarı ile bu artık mümkün değil.o yüzden tekne şart.(kıyılar çok sığ ve yosunlu)takım olarak kıstırma kurşun ve iki köstek ya da zoka çok verimli oluyor.yem ise mamun ya da boru kurdu.derinlik zaten 2-3 m.civarında(gemi yoluna kadar açılmazsanız.)umarım yakın zamanda gidebilirim ve daha ayrıntılı bilgi verebilirim.rasgelsin.
freediver
07-06-2007, 15:38
Vallaha ben de hic duymadim yapay yemle yakalandigini..Mirmir ekseri dipte kumu eseleyerek beslenir ve hareketli bir balik degildir...
mırmır avlayan arkadaşlar bilir ancak bende bir hatırlatma yapmak istedim...mırmır kumluk yerde özelliklede kibrit çöpünün başı büyüklüğündeki kumluk yerde iyi av verir..bu balık yemi azına aldığında genelde kıyıya yakklaşır ve misinayı hızlı bir şekilde boşaltır yada vurursa (azının geniş olmasından dolayı yemi rahatlıkla yutar) iğnenin batmasıyla bir vuruşu kesip yatar anlamak için hafif hareketle misinayı yoklamanız gerekmektedir...dişsiz balık olduğu için misina kestiğini görmedim ancak kıyıya geldiğinde irileri kafa darbesiyle misinayı kopartacak kadar güçlüdür....
saygılar....
üstad nerelerden iyi mamun ve boru kurdu alabiliriz.
kaptan_ı derya
14-01-2008, 14:39
abi mırmırı iyi tanırım yapıcagın teksey kumluk yere oltanı atmak yem olarak boru kurdunu tercıh etmek gece avlanmak ve oltayı yatırmak olta iyice yatmalı ve bırakmalı avlanlan yanı bı olta atma 4 5 olta at imkanın varsa ama bu mevsımde bıraz zor mırmır hazıranın ortalarında baslar ve agustos sonuna kadar denızlerımızde bulunur saygılarımla izmir karsıyaka
agaerkan
19-10-2008, 12:32
izmiri bilemem ama Enez'de(saros körfezi) mırmırın en çok görüldüğü yerlerden biridir. Çipura için kullandığın neredeyse tüm yemlere (yengeç hariç bana hiç denk gelmedi) mırmırda gelir. En iyisi hangisi dersen bence maundur. Maun bulmak bazen sıkıntı olabilir. En az onun kadar etkili diğer bir yemde sülünedir. Hem temini hem kullanımı kolay.
Birde yeni mırmıra gidecekler için bir tüyo vereyim misina boşaldı hızlı çekeyim diye düşünmeyin özellikle büyük mırmırlar yemi aldığı gibi kıyıya yaklaşırlar msina bir miktar boşalır ama çok güçlü balık olduğu için aksi yönde sert bi hareketle misineyi koparabilir aman dikkat bu sene 2-3 kez başıma geldi:)
fhaturgut
22-10-2008, 19:42
merhaba ben yem bulmakta güçlük çekiyorum .YEMİ KARGOYLA FALAN GETİRTME ŞANSIM VARMI
Taygun KOCABIYIK
22-10-2008, 19:52
merhaba ben yem bulmakta güçlük çekiyorum .YEMİ KARGOYLA FALAN GETİRTME ŞANSIM VARMI
Merhabalar
Hoşgeldiniz aramıza müsadenizle ufak bir sitemde bulunmak istiyorum.
Yem bulmakta güçlük çektiğinizi belirtiyorsunuz. Ama sizin nerde yaşadığınızı, adınızı, yaşınızı hiçbir bilginizi bilmiyoruz.
Bunları belirtirseniz ve ticari değilse bir kaç kereye mahsus ben izmirden yem alıp size yollayabilirim kargoyla.
fhaturgut
24-10-2008, 19:54
Antalya anavgat'ta oturuyorum.Öğretmenim,işte öylesine boş vakitlerimde avlanmaya çalışıyorum.gerçekten mutlu olurum.Fatma TURGUT Çenger Köyü Umman Tatil Sitesi Manavgat Antalya
hurriyet
27-10-2008, 18:29
merhaba arkadaş mırmır için yanıp tutuşmakta haklısın madem izmitte yaşıyorsun sana bir avlak vereyim değirmendere yüzbaşılar sahili tam mırmır yatağı şu aralar son demlerinde mırmır. yem istersen kaçamarmara ile hiç affı yok tekeye nazlanan bu muhteşem balık boru kurdunu hiç görmüyor bile.kaçamarmara ilacı onuda erken saatlerde sahile satan kişiler getiriyor oradan temin edebilirsin.yada eski perşembe pazarındaki av mlz satanlara sipariş verebilirsin. bol avlar
kardeşim ben izmirden ahmet gel sen izmire ben sana bol bol mırmır tutturayım hemde borukurdu ile kasım ayının sonu çeşmealtı yer vermem
nirvana--36
17-08-2009, 14:33
Mirmir ayni çipura gibi sinsi ve yirtici hayvan canli yem ile tutabilirsiniz
yengeçe hayir demez deneyin kumlukta avlanir temiz bir eti var 800 gr.aldim
berkguldag
18-09-2009, 15:27
merhaba biz 9 kişilik bi grup olarak kazıklı koyu civarına gitmeyi düşünüyoruz.hedeflerimiz büyük tabii ama nasip...yem olarak neleri yanımıza alalım ne kadar alalım ve en önemlisi nerden alalım?o o bölgede en iyi avı şuradan çıkarırsınız diyeceğiniz bi tavsiteniz varmı?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler en iyi fotolarla tekrar rahatsız edeceğim...
merhaba biz 9 kişilik bi grup olarak kazıklı koyu civarına gitmeyi düşünüyoruz.hedeflerimiz büyük tabii ama nasip...yem olarak neleri yanımıza alalım ne kadar alalım ve en önemlisi nerden alalım?o o bölgede en iyi avı şuradan çıkarırsınız diyeceğiniz bi tavsiteniz varmı?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler en iyi fotolarla tekrar rahatsız edeceğim...
Kardeşim kazıklı koyunun içinden tekneyle giden arkadaşlar var her gidişlerinde şa hane mırmır ve çupraların resimlerini atıyorlar.Tavsiyem şayet kıyıdan avlanacaksanız boru kurdu ve mamun alın birde kıyıda kumluk ve samanlık yerden oltaları atın.Haydi rasgelsin.
sizlerin arasına katılmakla nekadar isabetli bi karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum.buradaki üyelerin yazılarında son derece faydalandığım için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
akrepakrep
18-03-2010, 10:36
merhaba bende yeni üye oldum adım murat
anamurdan.
burada mırmırı biz ancak tavuk göğsü ile tutabiliyoruz. mamun ve boru kurdu demişsiniz. maalesef bizim böyle bir imkanımız yok. bu yem nerede bulunur. nasıl temin edebilirim. 6 yaşındaki kızımla mırmıra çıkıyoruz biz 2 kere gittik. yaklaşık 28 adet mırmır yakaladık tavuk göğsüyle.
akrepakrep
18-03-2010, 10:38
ayrıca biz kıyıdan el oltası ile avlanıyoruz ve teknik terimlerden anlamıyorum ben. balık avı satan yere gittim 3 tane el oltası aldım. ve attım. yani yem nasıl temin edilir bilmiyorum açıkçası. bana yardım edermisiniz?
Necati ARAT
18-03-2010, 10:43
merhaba bende yeni üye oldum adım murat
anamurdan.
burada mırmırı biz ancak tavuk göğsü ile tutabiliyoruz. mamun ve boru kurdu demişsiniz. maalesef bizim böyle bir imkanımız yok. bu yem nerede bulunur. nasıl temin edebilirim. 6 yaşındaki kızımla mırmıra çıkıyoruz biz 2 kere gittik. yaklaşık 28 adet mırmır yakaladık tavuk göğsüyle.
Murat bey öncelikle aramıza hoş geldiniz..
Forum kuralları gereği İmza ayarlarınızı tamamlarsanız (ad soyad memleket doğum tarihi ve kan grubu ) hitap da sorun
yaşamamış oluruz..Tanışma bölümümüzede bir konu açarsanız hoş olur..
Yem konusuna gelince ..
Anamurda balık malzemesi yada balık yemi satan Dükkanlarda olması gerekir..Boru kurdu Mamun ve Sülünez (yada sülüne de denir) de iş yapar.. Sanırım Onlara sorarsanız temin edebilirsiniz ..
Hem madem tavukgöğsü ile avlanıyor ve sonuç alıyorsanız sorun yok gibime geliyor..
Avlarınızda başarılar diler paylaşımlarınızı da burada görmek isteriz..
akrepakrep
19-03-2010, 07:40
sağolun ama balık av malzemesi satan yerlerde yem bulamadım. yem yok burası da küçük yer.
yemcitufan
19-03-2010, 09:25
arkadaşlar dediğim gibi şu deryada istavrit ve mezgit harici hiç bir deneyimim yok ama şimdi mırmıra merak sardım internet üzerinden bilgi edinmeye çalışıyorum 5 ayrı takım hazırladım yem olarak dedikleri ve yazdıklarına bakıyorum da mesela kalamar ben nerden bulurum sardalya bağırsağı canlı mamun işte burda kaldım canlı mamun nedir bir resmi yada tanımı varmı boru kurdu buda bir handikap bir de bizim buralarda kaça marmara dedikleri bir yaratık hoş buda denenmiş benim bildiğim bir kaç kişi tarafından ama sonuç pek iç açıcı değil gerçekten bu konuda çok yardıma ihtiyacım var mırmır yapay yeme gelmezmi yada bu yemler dışında kolay bulunan bir yem yokmu ölü hamsi bu iş için ideal olmazmı yada başka bir şey herkesin yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim
mırmır genelde geçit balığıdır ege körfezine havaların çok soğuk olduğu ocak şubat aylarında körfezin kıyılarından sürüler halinda geçerler.uzun atar bir kamışın varsa yem olarak boru kurdu kullan.mustad iğne 1523 3 no veye 4 no iğne kullanırsan daha çok yakalama şansın artar .kamışını 80 100 metre öteye fırlat.köstekli gezer kurşunlu bir beden yaparsan kendi kendine baliği yakalarsın.tabiki yaz aylarındada özellikle kumluk alanlarda mırmır görünür .akşam vakti boru kurdunla yakalaman şansını artırır çünkü boru kurdu fosforludur.mamunu (kaçamarmara)da çok sever fakat yeteri kadar mamunu uzağa atamayız genelde iğneden düşer .fakat paragat yaparsak çok güzel sonuç alırsın .tabiiki çok soğuk en az kenardan 150 metre açığa kumluk alana atarsan epey balık alırsın.mırmır yemi önce ağzına alır emer hemen misinaya asılma bırak iğne ağzına takılsın sonra yavaş yavaş çek çünkü ağzı naziktir yırtılır kaçar .biliyorsun kaçan balık büyük olur.ayrıca (kırmızı kurduda) çok sever.şimdilik bu kadar.kafana takılan bir şey olduğunda beni ararsın.rastgelsin
kaptankarabulut
19-03-2010, 12:25
Tufan kardeşim çok güzel bir anlatımla yardımcı olmuşsunuz.Siz sadece yemci değil ayrıca iyi bir oltacısınız anladığım kadarıyla...Sizin bu engin tecrübelerinizden faydalanacağımızı umuyorum..
akrepakrep
12-05-2010, 07:30
bu hafta içerisinde anamur iskelede mırmır avladım. eşşek mırmırları bayağı çoğalmış. resimlerini çekemedim ama geçen gün 11 tane eşek mırmırı aldım. dün de 3 adet eşek mırmırı aldım. karides ve tavuk göğsü kullandım. herkese rastgele.
muratdogan
21-06-2011, 21:10
Değerli arkadaşım öncelikle selamlar.
Mırmır marmara da tutulan bir balıktır.
Ben açıkçası İstanbul Cankurtaran sahilinde tuttuğumu söyleyebilirim.
Orada da kaya kurdu denen bir canlı bulunur. Bu balıkta o yeme bayılır.
İstanbul da kumluk alan bulmak oldukça zordur fakat fırtına olduktan sonra bu balığın kıyıya yaklaştığını ve kayalar üzerinde yaşayan kurtların dalgaların kayalara şiddetli çarpması denize başı boş halde dibe düşerler. Bunu fırsat bilen avcı balıklar da bu ziyafetten payını almak için deli olurlar.
Bu havalar da bu balığı tutman oldukça ihtimaller içerisinde.
Ben kiloluk mırmır balıkları bu şekilde tuttum ve sizlerle de paylaşmak istedim.
Çok önemli bir not düşmek isterim.
Denizlerimizdeki balık sayıları ( Stokları ) hızlı bir şekilde düşmektedir.
LÜTFEN KÜÇÜK BOY DA YAKALADIĞIMIZ BALIKLARI SUYA GERİ BIRAKALIM.
sedatkoprulu
14-08-2011, 08:04
selam bütün balık ve av meraklısı dostlar ben aranıza yenı katıldım (tabiki katılımımı kabul edersenız )ben balık avcılıgına yenı başladım tabıkı nerde ve ne yakalarım bılemıyoyorum bana yardımlarınızı esirgemeyim ve sizlkerden yardım bekliyorum
Ege Demirağ
06-01-2012, 13:58
Konu çok eski ama yinede bu söyliyeceklerim bulunsun Taygun abimin dediği gibi kunlık alanlarda avlanır en güzel gece av veriri veya sabaha karşı en güzel borukurdu ile avlanır anacak gece avlanacak iseniz sabah mamunu tercih edin :) En güzel temmuz ağustos ve eylül de verir sonrada alırsınız balık ama güzel olmaz temuz ve agustosta yumurta döktükleri için kıyılarlar ve yağlı olurlar lezeetlidirler :D ama eylül sonrası tadları yok olur ..
Kunlanmanız gereken takım 3 köstekli altına hırsız takım olarak yapılır böyle avlanırken olta çok havada değil aksine olabildiğince deniz tabanına yatık olmalıdır :D İkinci bir takımlada avlanır bizim gezer kurşunlu takım diye tabir ettiğimiz bir oltadır şimdi sıralıyacağım yolu izleyin
Gövde misina üzerine gezer kurşun,ve onun önüne büyük boy fırdöndü beden misinası 0.20 olacak ama sağlam olsun .. En sonada 3 veya 2 numara eğer bölgede kiloluk veya yarım kiloluk mırmırlarvarsa 1 numara olacak şekilde çarpaz geniş ağızlı siyah iyne (çupra iğnesi) bağları bu dağa çok çupra,karagöz,sargoz ve mırmırda tavsiye edilir bunu ucuna canlı yemle bırakılır ve beklenirse sabaha kadar levrek alırsınız test edilmiştir
SAYGILAR EGE DEMİRAĞ
ben ve deniz
27-01-2012, 13:50
abicim hiç 5 tane felan olta hazırlamana gerek yok .... ÖNCELİKLE ;
Mırmır balığı kumda beslenir yemi kuma yatırmalısın ...yem olarak biz hep kaya kurdu kullanıyoruz bu kaya kurdunuda sahıldekı kayalıkların yosun tutumus yerlerını zıpatula ıle cıkartılıyor .. buyuk olanlarını al kucuklerı bır ıse yaramıyor ... emın onundeki satılan kurtlar yumuşak oldugundan hemen bolunuyor ben onu kefalde kullanıyorum ...
Kamışın ucundaki klipse 100 gr kursun tak .. kursunada 0.33 lük misina ile kursunun 1 metre altına kadar dal yap iğneyi sen tercıh et ama ben 1/ 0 kullanıyorum 1 kıloluk mırmırlar için iğneye 2 tane kurt bagla farkına warmasın zaten balık wurdugunda kamıs delırıyor zaten 1 kere wurur hemen tasmala al .. kucuklerını salmayı unutma abicim .. eti bembeyzadır ve lezzetlidir
ben ve deniz
27-01-2012, 13:51
murat abim bu balıgı üsküdar damı tutuyorsun
ben ve deniz
27-01-2012, 13:53
bırde sakın unutma calkantılı hava demek ırı balık demek kumdakı tum denız kabukluları dısarıya cıkıyor bu yuzden
kerkenez_35
28-01-2012, 16:07
birdost kardeşim arkadaşlar dogru sölüyo kumluk yerlerde avlanamanlazım +mırmır avlamak birazda sabır ve dikkat ister misinayı zayıf tutacan sadece onlan ilgilenecen çünkü emerek agır agır götürür ve bi anda çeker bunada dikkat edersen avlak yerinide bulursan neden olmasınki ha bide yakalanır ama kıpırdamaz bide öle bi huyu vardır sana şimdiden rasgelsin
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.