Tüm Versiyonu Göster : Kefal...
Selamın Aleyküm abilerim ve kardeşlerim.Ben Enez>e gittim.Orada kumsaldan 2 insan boyundan az bazen 1 insan boyunda koca koca kefaller dolaşıyor.Ben bunları avlamak istiyorum fakat kumsaldan çok zor diyorlar oradakiler.İmkanı yok tutamazsın diyorlar.Bende onları şaşırtmak istiyorum.BAna kumsaldan önereceğiniz bir kefal tutma takımı var mı???Kıbrıs takım diye okudum ancak bu takım nasıl kullanılır bilmiyorum.Yardım ederseniz sevinirim.Çok sağolun.
Yunuscan kıbrısı üst suda kullanacaksan, ekmeğin kabuğuna iğneleri sararak kullanıyorsun. Mantar varsa kıbrısta o mantarın üstüne sar ekmek kabuğunu, üzerine de iğneler dağılmayacak şekilde.
Dip kıbrısı yapacaksa ekmek veya sardalya kullanabilirsin. Ekmek kullanacaksan (takımda mantar olmayacak) ekmeği sararken içine taş koyabilirsin, ya da fırdöndünün önüne bir hareketli kurşun takarsın. Sardalya atıryorsan tek çözüm zaten hareketli kurşun. Sardalyayı oltaya takarken de iğnelerin üzerine dolayıp balığa batıracaksın.
Rastgelsin...
Anıl ÜNALAN
05-07-2006, 13:07
Selamın Aleyküm abilerim ve kardeşlerim.Ben Enez>e gittim.Orada kumsaldan 2 insan boyundan az bazen 1 insan boyunda koca koca kefaller dolaşıyor.Ben bunları avlamak istiyorum fakat kumsaldan çok zor diyorlar oradakiler.İmkanı yok tutamazsın diyorlar.Bende onları şaşırtmak istiyorum.BAna kumsaldan önereceğiniz bir kefal tutma takımı var mı???Kıbrıs takım diye okudum ancak bu takım nasıl kullanılır bilmiyorum.Yardım ederseniz sevinirim.Çok sağolun.
2 insan boyu mu :oha:
Sen balıklar suyun içinde olduğu için büyük görmüşündür.Eğer öleysede senin o balıkları normal bi misinayla çekmen çok ama çok zor en azından örgü misina kullanman lazım.Kefal konusunun PROFESÖR ü muvaffak abiye devretmek istiyorum seni muvaffak abi sana yardımcı olacaktır eminim.
RASTGELSİN...
Anııııııllll, abicim o 1 boy, 2 boy su derinliği, sen yanlış anlamışsın :D :D :D :D.
Anıl ÜNALAN
05-07-2006, 13:29
Anııııııllll, abicim o 1 boy, 2 boy su derinliği, sen yanlış anlamışsın :D :D :D :D.
Yunuscanda abi nasıl anlatmış baksana yanlış anlamamak elde değil.
Yunuscan sen orada en güzel ekmekli dip kıbrısı ile av yapabilirsin.
HALDUN YALIMLI
05-07-2006, 15:55
Yunus kardeşim, İlk önce sana kıbrısı öneriyorum. Kıbrıs su yüzeyinde mantar ile duran çok iğneli bir av aracıdır. Kullanımı çok kolay mantarın etrafına ekmeğin kabuklu kısmı mantara gelecek şekilde iğnelerle sıkı sıksı sarıyorsun, iğneler çıplak kalıyor. Temel olarak kıbrıs ile av bu şekilde oluyor. Bu sisitemle denemeni öneririm. Bir diğer şekilde yine kıbrıs gibi ama mantarsız olarak avlanma şeklidir. Bu sistemde elin gibi bir parça ekmeği kabukları içe, içi dışa gelecek şekilde iğneler ile sar ve bu şekilde de dene. 1 taneden fazla kıbrısla ve bu şekillerde avlanmanı öneririm, mutlaka sonuç alacaksındır. Bu şekilde kıbrıs konusunda tecrübe kazandıkça ekmeğe kıbrısı sarmadan önce kırmızı yeşil yaprakların arasında satılan kurtlarla iğneleri yemleyipte sarabilirsin, artık bundan sonrası sana kalmış istediğin.
Bu sistemin kıbrısın temelini anlamışsındır. Kıbrısla avlanmada önce av zamanı sabah gün doğarken ve akşam gün batarken sonuç iyi olur, sessiz ve kimsenin olmadığı bir yer seç kendine, kıbrısı atmadan önce ekmekle suyu karıştır çok cıvık bir mazmoz (mazmoz için peynir suyu, temizlenmiş balık artıkları vs.) hazırla ve kıbrısları atacağın alanı mazmozla, kıbrıslarını aralarında 8-10 metre olacak şekilde at, otur ve görünmeden olacakları izle. Avlanacağın sistemle sadece kefal avlayacağını düşünme, derinlik az olduğu için orada bulunan her balık (kefal,sarpa,lidaki,karagöz,levrek) sana av olacaktır.
Artık bu kadar tüyoya 1-2 güzel balık resmi ile bizi memnun edersin umarım Yunus kardeşim. Yakaladığın levrek ve lidakinin üstüne yatmak olmaz değilmi? ;) .RASTGELSİN
Yunus kardeşim, İlk önce sana kıbrısı öneriyorum. Kıbrıs su yüzeyinde mantar ile duran çok iğneli bir av aracıdır. Kullanımı çok kolay mantarın etrafına ekmeğin kabuklu kısmı mantara gelecek şekilde iğnelerle sıkı sıksı sarıyorsun, iğneler çıplak kalıyor. Temel olarak kıbrıs ile av bu şekilde oluyor. Bu sisitemle denemeni öneririm. Bir diğer şekilde yine kıbrıs gibi ama mantarsız olarak avlanma şeklidir. Bu sistemde elin gibi bir parça ekmeği kabukları içe, içi dışa gelecek şekilde iğneler ile sar ve bu şekilde de dene. 1 taneden fazla kıbrısla ve bu şekillerde avlanmanı öneririm, mutlaka sonuç alacaksındır. Bu şekilde kıbrıs konusunda tecrübe kazandıkça ekmeğe kıbrısı sarmadan önce kırmızı yeşil yaprakların arasında satılan kurtlarla iğneleri yemleyipte sarabilirsin, artık bundan sonrası sana kalmış istediğin.
Bu sistemin kıbrısın temelini anlamışsındır. Kıbrısla avlanmada önce av zamanı sabah gün doğarken ve akşam gün batarken sonuç iyi olur, sessiz ve kimsenin olmadığı bir yer seç kendine, kıbrısı atmadan önce ekmekle suyu karıştır çok cıvık bir mazmoz (mazmoz için peynir suyu, temizlenmiş balık artıkları vs.) hazırla ve kıbrısları atacağın alanı mazmozla, kıbrıslarını aralarında 8-10 metre olacak şekilde at, otur ve görünmeden olacakları izle. Avlanacağın sistemle sadece kefal avlayacağını düşünme, derinlik az olduğu için orada bulunan her balık (kefal,sarpa,lidaki,karagöz,levrek) sana av olacaktır.
Artık bu kadar tüyoya 1-2 güzel balık resmi ile bizi memnun edersin umarım Yunus kardeşim. Yakaladığın levrek ve lidakinin üstüne yatmak olmaz değilmi? ;) .RASTGELSİN
Abi çok güzel bir açıklama yapmışsın fakat mantar işi nasıl olacak onu pek anlayamadım.Bide benim tekne ile açılma gibi bir şansım yok.Yani dip oltasından başka seçeneğim yok.Kumsaldan atıyorum.Resim koyabilecek olan varsa ya da sitede vardır muhakkak daha iyi anlayacağımdır.Anıl kardeşim sana gelince beni balık heycanlandırır ve yanlış yazım yapmama sebep olabilir.Bir kusurum var ise affola.HEpinize çok ama çok teşekkür ediyorum.Sağolun...
Yunuscan elimde resim yok ama [Only Registered Users Can See Links] sitesine girersen orada hazır takımlar başlığı altında kıbrıs takımı var. Temel sistemi oradaki resimden anlayabilirsin sanırım...
Taygun KOCABIYIK
06-07-2006, 09:03
Yunuscan kıbrıs taktiğini kullan herkesin söylediği gibi fakat benim görüşüm dip kıbrısından ziyade yüzey kıbsırısıdır. Haldun abi çok iyi bir yere parmak basmış görünmemek. Ben geçen yaz 12 temmuz günü gümüldürde yaklaşık 5 kilo kadar kefal tutmuştum 6 tanesi 300 gram üzeriydi bunlardan 1 taneside yaklaşık 500-600 gramdı hepsindeki ortak özellik (iri kefallerde) akşam hava kararmadan az önce yakalanması ve ortalıkta görünmemem. Oltaları attığın gibi plaja çekil hatta bir şemsiye ayarla gölgede otur. Ama gözünü kıbrıstan ayırma çünkü bahsettiğin iri kefaller 1-2 sn içinde yakalanıp mantar falan dinlemeden oltayı götürüyorlar dibe yakalandıktan sonra kaçması biraz zor kıbrıstan ama sen yinede temkinli balığı yüzdürerek çek derim hatta iri kefallerde ben misina bile salmıştım.
Ekmeğin kabuk kısmı içe doğru gelsin mantara sıkı sari iğneleride sıkı sıkı dola.
Son olarak en önemli konutu esgeçmişiz ince misina şart 0.20 misina kullanmalısın o dediğin iri kefaller kalın misinaya katiyen gelmez tecrübeyle sabittir.
Haydi artık kefal resimlerini bekliyoruz :)
Çok sağolun abilerim.BEni bilgilendirdiğiniz için çok ama çok sağolun.Resimleri İnşallah 1 ay sonra tekrar denize gittiğimde ekleyeceğim.Bu sefer balıklar daha çok olacak emin olun...
aganta borina borinata
24-07-2006, 14:22
kefal çok ürkek bi balık olduğu için misinayı 20 likten daha kullanma...tabi ki balıkların sana uzaklığı önemlidir eğer uzaksa kıbrıs oltasını oraya kadar ulaştıramayabilirsin... ozaman dip kıbrısı kullan ve 3-4 tane iğneyi uclarına çok küçük yem takarak serbest bırak iğnelerde yemlerde küçük olmalıdır.ekmeği atmadan önce biraz sardalyaya sürersen kokusu yemi daha cazip kılabilir...rastgele...
Sağol Doğan abi.Bilgilerini paylaştığın için sağol.
Arkadaşlar ekte mantarlı dip kıbrısı nı çizmeye çalıştım. bu sistem ile istanbulda kefal+karagöz/ egede çipura+kefal+gopez gibi balıkları da yakaldım...
buradaki espiri.. özellikle marmarada dipte yogun bulunan yosunların dip kıbrısını örtmemesi... bazı sahiller varki egede olsun marmarada olsun kumluk ama + yosunluktur ...her iki denizin dip formasyonu farklı da olsa sonuçta dip kıbrısında dibe yatan ekmek kaybolur gider. bu sistemde kıbrıs bedenine takılan(kalın yorgan ignesi ile ortasından delinip) bir şişe mantarı(şarap.vs)
ekmegi uzun süre suyun içinde dibe batmadan tutar artısı... akıntı ve su hareketleri ile ekmek topagı sarkaç gibi suyun içinde salınır ve ilgi çeker..
3 lü fır dündüden yukarı olan mesafe sizlere kalmış yörenin derinliği ve balıgın dipten ne kadar yukarda gezdiğine bağlı..iyi bir tarafı da ekmek dagılınca igneleri mantar yukarıda tuttugunda iğnelerin dibe takılma şansı azalıyor..
ekmegi mantarın üstüne sarıp daha sonrada iğneleride ekmege sararsanız
işbitiyor...
Muvaffak abi mantarı sabitleyeğiz di mi yoksa salınık mı kalacak???
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.