Tüm Versiyonu Göster : karides
reos_mow
12-07-2006, 14:21
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Karides pek çok balığın avında kullanılabilen, balıkların severek yediği bir yemdir. Karagöz, levrek, mercan, tranca, orfoz, lipsoz gibi balıklar için hazırlanan takımlara canlı veya ölü olarak takılabilir. En makbulü İstanbul' da kanal karidesi olarak bilinen iri karideslerdir. Antalya'da yanıç derler. Bunları canlı temin etmek oldukça zordur. Karidesler özel karides sepetleri ile yakalanırlar. Günümüzde ise Trolle zamanlı zamansız avcılığı yapılmaktadır, bu nedenle Marmara' da kanal istavriti çok azalmıştır. Karides küçük balıklar için kabukları soyulup etleri ayıklandıktan sonra, iri balıklar için bütün ölü veya canlı olarak iğneye takılır.
Teke karidesin kıyılarda yaşayan akrabasıdır neredeyse şeffaftır. Yosunluklar, kıyılardaki otluklar, yosunlu kayalar, iskele ayakları gibi yerler ufak bir kepçe ile sıvazlanarak süzülürse tekeler kepçe içinde kalacaklardır. Sığlıklarda yaşayan tekeler kendileri gibi sığlıklarda yaşayan ve yemlenen levreğin en sevdiği yemlerdendir, hiç dayanamaz. Tekeler üstü açık su dolu kaplarda saklanırlarsa suyun içinden kabın dışına rahatlıkla sıçrayıp kaybolurlar, kabın üzerini havalanmayı engellemeyecek şekilde kapatmak gerekir.
(alintidir)
Taygun KOCABIYIK
13-07-2006, 09:14
Evet Sahlih karidesten ziyade tekeyi kullanıyoruz biz süper tek kelimeyle hele canlı olursa gelmeyecek balık yok.
reos_mow
13-07-2006, 11:51
bende ayni kanaatteyim en temiz yem.
baraküda07
23-08-2006, 01:10
evt arkadaşlar sizlere katılıyorum benim en çok kullandığım yemdir teke sizin tabirinizle bizimbölgede yanıç tır ismi yani antalyada ben kendim yakalıyorum bu yemi tatlı sudan.arıklardan süzek dediğimiz bir alet yapıyoruz düz ve uzun içi boş yuvarlak bir demir boru ucuna O şeklinde 10luk inşaat demiri kaynatıyoruz ve bu demire sık delikli file takıyoruz kanalın içine girerek dipten yukarı doğru gezdiriyoruz sonra otların arasından temizliyoruz,taze ve canlı şekilde doğru kıyıdan mırmıra.bikeresinde mırmır avında üç köstekli takım kullanıyordum üstteki iki oltaya mırmır yapıştı onları çekerken olta hareketteyken birden çok büyük bir ağırlık oldu çekmeye devam ettim birde ne gelsin haydi bilin bakalım cevaplarınızı bekliyorum
Taygun KOCABIYIK
23-08-2006, 12:04
istavrit olabilir :)
baraküda07
23-08-2006, 22:29
hayır sayın arkadaşım tago kiloluk bir levrekti bol şans
Taygun KOCABIYIK
24-08-2006, 07:20
Aynı oltada 2 mırmır 1 levrek o misina nasıl dayandı :)
h.barutcu
24-08-2006, 21:01
Arkadaşlar bir sorum olacaktıda tatlı suda avlanan biriyim bu yüzden deniz ile pek aram yok ama fırsat bulursam bazen balık tuttuğum olmustur denizde.Sorum yem olarak bahsettiğiniz (teke) nasıl bir canlıdır nasıl temin edilir hangi balık avlarında kullanılır .Saygılar
Uzm.Dr.Rastgele
24-08-2006, 22:14
Sevgili Hüseyin yazında '' teke '' denilen deniz canlısını sormuşsun.Bu canlı karidesin cücesi desem yanılmıyorsam yanlış olmaz.Bu yemi elde etme yoluna gelince sana kendi metodumu anlatayım.Farklı elde etme metodları var ama ben pratikde denemedim. Durgun havada özellikle liman içlerinde ,Limanın kaldırımından eğilim aşağıya baktığımızda bu canlıları rahatça görebiliriz.Hele elimizde güzel bir fener varsa ışığı kaldırımın kenarından suya tutunca tekeleri rahatça görebilirsin.Çünü ışık tekeye vurunca tekenin gözleri küçük bir led ışığı gibi ışık verir.Geriye bu ''kibarcığı'' kepçe ile toplamak kalır.Kibarcık diyorum .çünkü çok nazik bir canlıdır.Kepçe ile topladığın tekeleri hemen içi deniz suyu dolu kovaya koyman gerekir.Çünkü bir süre sonra ölürler.Canlısı daha makbuldür.Hele gün ağarırken geceden tuttuğun tekelerin en irisini tek iğneye tak ve salla denize .O yarı aygın baygın inerken Levrek-çupra görsün teretdütsüz bu yeme basar.Tekeye hasta olmayan balık yok.
aganta borina borinata
25-08-2006, 06:14
bizim buralarda ve iskenderun körfezinde "teke" ismini; jumbo karides boyunda, beyaz, zehirli olan ve karidesin erkeği olarak bilinen canlıya vermişler...bi kaç kez oltaya takılmıştı ve bana zehirli olduğu ( ya da ısırığı çok can acıttığı içinde zehirli olduğu kanısına varılmış olabilir) söylenince geri attım...buralarda yem olarak kullanıldığını duymadım...muhakkak ki aynı canlıdan bahsetmiyoruz...ama en azında tarifini yazdığım karides hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşımlarını bekliyorum...
rastgelsin...
h.barutcu
25-08-2006, 17:06
Sağol ishak abi.Verdiğin bilgilerden dolayı.Bunca uğraşmak yerine tekeyi yakalamak için balıkçılarda rahatca bulabilceğimiz karidesi kullansak aynı randımanı alamayız mı acaba.
Taygun KOCABIYIK
25-08-2006, 17:52
Bence tekenin yerini tutmaz Hüseyin çünkü canlı olması ve ufaklığından dolayı balıkların ilgisini çekiyor.
Uzm.Dr.Rastgele
25-08-2006, 19:51
Hüseyin,Taygun kardeşimin de dediği gibi aynı şey olmaz.Dediğin gibi karides insanların tüketimi için balıkçı dükkanlarında sunuluyor.Fakat teke dediğim karidese tip olarak benzese dahi onun cücesi diyebilirim.Balıkçı tezgahlarında satılan karidesin en küçüğü bile tekenin hemen hemen 3-4 katı büyüklüğündedir.Teke orta boy bir balığın korkmadan rahatça bir defada tırtıklamadan yutabileceği bir boydadır.Ben tekeyi 1 yada 2 numara iğneye sırtından öldürmeden canlı takıyorum.Dibe çökse dahi canlı olduğu için kendine dipte bir şey yaklaşsa kaçmaya çalışıyor.Eğer misinan ince kaliteli bir misina ise elinde hassas ise onun gönderdiği sinyalleri rahat alabilirsiniz.
h.barutcu
25-08-2006, 21:41
Anladım.Ama banada ters gelen durum şu canlı bir varlığı iğneye takmak pek içimden gelmiyor.He diyeceksinizki hiç mi takmadın diye taktığım solcanların haddi hesabı belli değil ama artık ne bileyim canlı canlı olmuyor sizin anlayacağınız anca ölü olan yemleri kullanmaya çalısıyorum.Selamlar:D
baraküda07
26-08-2006, 21:45
arkadaşlar bu teke hakkında <yanıç<<<< bir ek bilgide ben vereyim sizlere özellikle eylül sonu ekim başı gece ay varken sandalla avlanırken bu yemi bütün olarak oltaya taktığınız zaman hem doğal görünüm veriyor hemde gözleri parlıyor ve iri mırmırların dikkatini çekiyor ah o güzelim iri mırmırlar hiç nazlanmadan nasılda oltaya basarlar bizim bölgede iri mırmırlara eşşek mırmırı deriz herkese rastgele.....
arkadaşlar bu karides konusunda bende biraz konuşacağım mazur görün ;)
ben denize ava gittiğimde, "Doğanın" bahsettiği jumbo veya biraz daha küçük boylarda beyaz renkte karidesi yemlik niyetine balıkçı pazarından alıyorum, eve getirip bi güzel kabuklarını temizliyorum ve 3-4 kat gazete kağıdının üzerine bırakıyorum (gazete kağıdı suyunu emiyor) sonra karidesleri keskin bir bıçakla küçük küçük tike yapıyorum, daha sonra bi güzel kaya tuzu ile tuzluyorum başka bir gazete alıp tuzlanmış karidesleri üstüne serpiştiriyorum, sonra güneşe bırakıp 1-2 saat kurumasını bekliyorum, karidesler takır takır oluyor :) sonra bunları hava geçirmez bir pet şişede saklıyorum, eğer avdan artmışsa buzdolabının derin dondurucusunda pet şişe içindeki karidesleri poşete koyup saklıyorum.. 2 ay sonra denize gitsem bile bu karidesleri kullanabiliyorum.. karidesler kuruduğunda iğneden asla çıkmıyor, balıkta yutmak için tamamını alıyor, bu yöntemle gittiğim hiçbir avdan daha boş dönmedim.. :) ayrıca bu yöntem çok ekonomik.. normalde alıp direk kabuklarını soyup attığımız karides iğneden hemen düştüğü için daha çabuk tükeniyor.. biraz kurutulursa 2-3 av yetiyor..
Arkadaşım 2 mırmır ve 1 levrek Konyaaltında boğa çayındanmı çıktı?
Halden alınan 1Kg.karides yada çimçimi ayıkladıktan sonra geriye yarım kg.lık net yeminiz oluyor.Bu da Savaş ın dediği gibi uzun bir kullanma süresine yetiyor...
savaş doğru söylüyorsun. teşekkürler
borinata yok abi ya bende senden duyuyorum bunu görmedim yani 10 yıldır yumurtalığa giderim rastlamadım
sayın h.barutcu tatlı suda avlanmak için ben genellikle yılan balığının yavrusunu yada aslanbaş kullanırım seyhan baraj gölünde iyi sudak alırım hemde hiç boş dönmez birde aynı yemle 4-5 defa balık çekerim
Dostlar, Benİm Dere İÇİnde 4 BalikÇi ArkadaŞim Var. Karİdes Avlarken Erkek Karİdes Dedİklerİ Bİr Canli Bolca Çikiyor Ve Bunu Denİze Atiyorlar. Bunlar Canli Olarak ÇokÇa Bulunabİlİyor Acaba Av Konusunda Kullanimi Varmi? Bİlgİsİ Olanlar LÜtfen Yazsin.
Güven ÖZYELDAN
16-03-2007, 22:55
Dostlar, Benİm Dere İÇİnde 4 BalikÇi ArkadaŞim Var. Karİdes Avlarken Erkek Karİdes Dedİklerİ Bİr Canli Bolca Çikiyor Ve Bunu Denİze Atiyorlar. Bunlar Canli Olarak ÇokÇa Bulunabİlİyor Acaba Av Konusunda Kullanimi Varmi? Bİlgİsİ Olanlar LÜtfen Yazsin.
yankı erkek karides dedikleri bizim teke diye bağsettiğimiz karidesin minyatürü...
karidesin erkeği nasıl oluyor bunu yeni duydum biz tekeleri 2 kişi çuvalla yakalar süzgeçli kapağı olan bidonda saklarız, karideste çimçim,karides,jumbo diye gider
[Only Registered Users Can See Links]
DEĞİL ARKADAŞLAR. BEN MARMARADA TEKE YAKALAYIP KEFAL E ATARDIM . BU KABUKLUNUN KURUTULMUŞUNUN RESMİ YAKLAŞIK BOYU GENELDE 10cm GİBİ VE ÇOK ETLİ BİŞİ DEĞİL. AMA ÜZERİ JİLET KADAR KESKİN KOLAYDA ÖLMÜYOR.
Taygun KOCABIYIK
17-03-2007, 09:40
DEĞİL ARKADAŞLAR. BEN MARMARADA TEKE YAKALAYIP KEFAL E ATARDIM . BU KABUKLUNUN KURUTULMUŞUNUN RESMİ YAKLAŞIK BOYU GENELDE 10cm GİBİ VE ÇOK ETLİ BİŞİ DEĞİL. AMA ÜZERİ JİLET KADAR KESKİN KOLAYDA ÖLMÜYOR.
Buna izmirdeki balıkçılar karavida veya yabani karides derler dayımın balıkçılık yaptığı dönemlerde bunlarla haşır neşir olmuştum içlerinde et yok sırtları kafadan kuyruğa doğru ellendiğinde kaygan pürüzsüz fakat kuyruktan kafaya doğru ellinizi değdirirseniz parmaklarınız delik deşik oluyor yani elde tutmak bile bir dert bu hayvanı yem olmaz diye düşünüyorum.
aganta borina borinata
17-03-2007, 09:55
bizim buralarda ve iskenderun körfezinde "teke" ismini; jumbo karides boyunda, beyaz, zehirli olan ve karidesin erkeği olarak bilinen canlıya vermişler...bi kaç kez oltaya takılmıştı ve bana zehirli olduğu ( ya da ısırığı çok can acıttığı içinde zehirli olduğu kanısına varılmış olabilir) söylenince geri attım...buralarda yem olarak kullanıldığını duymadım...muhakkak ki aynı canlıdan bahsetmiyoruz...ama en azında tarifini yazdığım karides hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşımlarını bekliyorum...
rastgelsin...
sanırım bi ara benim bahsettiğim hayvan bu...
rastgelsin...
Güven ÖZYELDAN
17-03-2007, 10:52
Ege Üniversitesinin karidesler ile ilgili bir çalışması yaşayış üreme türleri hakkında....
üstad1982
10-04-2007, 16:06
deniz balıkları satan esnaflarda balık pazarlarında veya mezat yerlerinde bulabilirsin birde sırf bunun avcıları var gidip kayıkçılarla konuş daha hesaplıya gelir hemde daha fazla alırsın şansın bol olsun
kenan yılmaz
ELAZIĞ
siyahinci21@mynet.com
üstad1982
10-04-2007, 16:10
balık pazarlarına bak
teknecilerden sor
varsa mezatlara git
hüseyin kardeş
kenan yılmaz /ELAZIĞ
siyahinci21@mynet.com
Arkadaşlar ; karavida harika bir trança ve lahos yemidir... Karides ağlarından çıkan ve kuyruğunda iki nokta ve iki iğne bulunan bu yem balıkçılar tarafından dikkatle ağlardan çıkarılır ve bir luvarda canlı olarak muhafaza edilirler. Karides ağlarının toplanması bittikten sonra ,denizde olan trança paragatlarını ellemeye gelir sıra. Yukarıya çekilen paragattaki trança veya lahoslar alınır, boş olan iğnelere canlı karavidalar takılıp suya bırakılır... Kuyruğundan canlı olarak takılan Karavida günlerce ölmeden olta üzerinde kalır. Taki bir balık yiyip yakalanıncaya kadar... Sert ve çok dayanıklı bir yemdir ve sadece büyük balıkların avında kullanılır.Trança avının en makbul yemidir.. Ancak kuyruğundaki dikenleri parmağınıza vurdumu ;delikleri eskiden trenlerde biletleri delen kodüktörlerin aleti gibi iki delik açar parmağınızda :D :D ve çok ağrı verir:(
Gençlik yıllarımda Urla da balıkçılarla hemen her gün balığa giderdim ve hemen her gün 5-6 tane 6-8 kiloluk trança tutulurdu her tekne başına:oha: Ne yazık ki şimdilerde haftada 1-2 trança tutanlar adeta milli ilan ediliyorlar:( Dev trança ağlarlı ve sonarlarla yapılan trança avları ne yazık ki bu balığın nesli de tükenmek üzere:(
SÖZ KONUSU KABUKLU "KARAVİDA" DEĞİLDİR ARKADAŞLAR. Size en yakın zamanda canlısının resmini yada vidyosunu getireceğim.
KARAVİDA
Aile: Scyllaridae
Karavida, Ayı İstakozları (Scyllarus arctus, Scyllarides latus)
S. arctus türü cüce ayı istakozu, S. latus türü de ayı istakozu adıyla da anılır. Baş bölümlerindeki geniş yatay çıkıntılarla istakoz ve böcekten ayrılır. Büyük kıskaçları bulunmaz.Belirgin özelliği üstünün sert kıllarla kaplı olmasıdır.
Mağaralarda ve kaya yarıklarıda yaşarlar. Elle kolay yakalanabilirler.
Karadeniz hariç tüm denizlerimizde ve Atlas Okyanusunun Avrupa ve Afrika kıyıları ile Azor adaları çevresinde bulunur.
S. arctus türü 15 cm ye, S. latus türü ise 40 cm ye kadar büyür.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])*****[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
GEÇENDE SİZE CANLISINI BULAMADIĞIM BİZİM HAŞARAT YADA ERKEK KAREDES DEDİĞİMİZ "SANIRIM YANLIŞ" BALIKÇININ BURADA BAŞININ BELASI YARATIK BU. ŞAYET RASLARSANIZ ARKASINDAKİ DİKENİ FIRLATARAK ZIMBA GİBİ 2 DELİK AÇAR ELİNİZİ KOLLAYIN. SIRTINDA JİLET KADAR KESKİN BÖLÜMLERDE CABASI.TRANÇA VE LAGOS PARAGATINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR YEM ASLINDA. GÖRÜŞLERİNİZE SUNARIM.
[CENTER]:(
:(
canakkale
12-06-2007, 11:13
cumhur abi bu neyin nesidir böyle?? ben ilk defa böyle bir sey görüyorum.bizim oralardada (canakkale) böyle bir seygörmedim ama, gördügüm kadariyla buresimdeki daha canli! yani levrek avi icin tam birebir yem olur diye düsünüyorum.bilgilerin icin sagolasin!!
Cumhur bu hayvanı ilk defa liman ağzında kücük bir balık bırakma olta atmıştım nasıl olmussa bu takılmıştı evirdim cevirdim biraz karidese biraz mamuna benzettim tip olarak ama dedimki karides sülalesine benziyor eve gidip haşladım kabuklarını bile cıkaramadım etinden.sonra attım giti.benim bu hayvan hakkında bildiklerim bu kadar selamlar.
Taygun KOCABIYIK
12-06-2007, 19:14
İzmirde buna karavida denir yaban karideside derler kuyruğundaki dikenlerin yanı sıra her boğumun sonunda sırttan kuyruğa doğru dikenler bulunur gerekmedikçe ellememeniz tavsiye edilir.
İzmirde buna karavida denir yaban karideside derler kuyruğundaki dikenlerin yanı sıra her boğumun sonunda sırttan kuyruğa doğru dikenler bulunur gerekmedikçe ellememeniz tavsiye edilir.
Taygun demekki torncılıktan kalma nasırlar ve dolmalık parmaklarım olmasa kendimi yaralıyacakmışım bazen odun g,bi ellerde işe yarıyomuş:D :)
Taygun KOCABIYIK
12-06-2007, 20:56
Taygun demekki torncılıktan kalma nasırlar ve dolmalık parmaklarım olmasa kendimi yaralıyacakmışım bazen odun g,bi ellerde işe yarıyomuş:D :)
Abi 3-4 yıl öncesine kadar dayım balıkçılık yapıyordu. Yusuf abinin bahsettiği gibi karides ağlarında bu arkadaş bolca çıkıyor ilk başta eline batıyor fazla anlamıyorsun sonradan su ile o yaralar şişiyor parmaklar değim yerindeyse kevgir gibi oluyor :)
Kuyruk Dikeni öyle Bir şekilde Batiyor Inanin bir Hafta Sizladi. Canlisınin Nasil Soktuğunu Size Vidyolayip Sunarim . Burada Her Gün çikan Bir Bela Bu Hayvan, bu ara dil ağı atıyoruz sabahları dil kadar çok çıkıyor. Ağdan almak canlıyken berbat. Ben denizden her çıkanı yemek için denerim bunuda haşladım ama o kadar güçlü hayvanda çok az et var yemeğe değmez anlayacağınız. Ama Yem Için Mükemmel.
gıracemi
13-06-2007, 04:44
bende bi kez pişirmeden soymayı denemiştim buralarda kerevit yada kerevida dediğimiz bu canlıyı :) ama içinden çok az bi et çıktı değmez diip dierlerini denize geri atmıştım.. ama yem olarakda hiç kullanmadım.. bi daha çok miktarda bulabilirsem kalın paragatta bi denerim, bakalım işe yarıyomu anlarız :D:D
canakkale
13-06-2007, 13:10
arkadaslar bu canlinin oltaya takilis seklini bilen varsa birzahmet yazsin yada cizsin ben merak ediyorum sert kabuklu ve cok dikenli nasil olur acaba!!!
canakkale
13-06-2007, 13:11
acaba bundan levrek icin birakma yapilabilirmi??
freediver
13-06-2007, 21:12
Ben Izmirli olmama ragmen baba mesleginden dolayi ömrüm Izmir ve Antalya da gecti...
Evet biz Antalya da yanic deriz tekkeye(ya da kanal karidesine)....
simdi size onlari avlamanin 2 yolunu söyleyecegim....
1-Etinden siyrilmis bir kemigi bir file icerisinde kanala atin...Saat basi kontrol edin ama derenin sig yerlerine atin...
2-Plastik bir pet siseni agzini kesin ve ortasinda bir delik acin...Pet sisenin dibine biraz ekmek koyun(ekmekler siseden disar cikmasin)...ortadan actiginiz deligede bir dal gecirin ve derenin hemen kiyisindan karidesleri gördünüz yere daldirin....Sonra elinizle pet sisedeki deliklerin etrafina cok ama cok cok az (bir tutamdan daha az) ekmek birakin...
Ve sise karideslerle doldukca karidesleri alip tekrar siseyi suya koyun.....
freediver
13-06-2007, 21:16
acaba bundan levrek icin birakma yapilabilirmi??
Volkan bu bahsettigimiz Garnele'nin kücükleri bunlardan birakma falan olmaz...bununla tatli suda iyi Barsch tutulur....
kuyrugundan ignegeye geciriyorsun...
freediver
13-06-2007, 21:23
SÖZ KONUSU KABUKLU "KARAVİDA" DEĞİLDİR ARKADAŞLAR. Size en yakın zamanda canlısının resmini yada vidyosunu getireceğim.
KARAVİDA
Aile: Scyllaridae
Karavida, Ayı İstakozları (Scyllarus arctus, Scyllarides latus)
S. arctus türü cüce ayı istakozu, S. latus türü de ayı istakozu adıyla da anılır. Baş bölümlerindeki geniş yatay çıkıntılarla istakoz ve böcekten ayrılır. Büyük kıskaçları bulunmaz.Belirgin özelliği üstünün sert kıllarla kaplı olmasıdır.
Mağaralarda ve kaya yarıklarıda yaşarlar. Elle kolay yakalanabilirler.
Karadeniz hariç tüm denizlerimizde ve Atlas Okyanusunun Avrupa ve Afrika kıyıları ile Azor adaları çevresinde bulunur.
Adasim Cumhur Abinin yazisina ek olarak belirtmek isterim...
Bu canlilar genellikle geceleri ortaya cikar
Cok güzel Raki mezesi oluyor :D
denizde en tatlı yemeklerden bii ayrıca çok ii güzel bir yem :D
dİpaVcısı
02-11-2007, 14:17
GEÇENDE SİZE CANLISINI BULAMADIĞIM BİZİM HAŞARAT YADA ERKEK KAREDES DEDİĞİMİZ "SANIRIM YANLIŞ" BALIKÇININ BURADA BAŞININ BELASI YARATIK BU. ŞAYET RASLARSANIZ ARKASINDAKİ DİKENİ FIRLATARAK ZIMBA GİBİ 2 DELİK AÇAR ELİNİZİ KOLLAYIN. SIRTINDA JİLET KADAR KESKİN BÖLÜMLERDE CABASI.TRANÇA VE LAGOS PARAGATINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR YEM ASLINDA. GÖRÜŞLERİNİZE SUNARIM.
[CENTER]:(
Bu hayvanı bırakın yemeyi,ben iğneye bile takamam.Düşünsenize bunun kat be kat büyüğünü bundan Van gölü canavarı çıkar
tırstım ben
ünalmusa
06-11-2007, 19:45
yok abı bu canlı bızım meslekte gıtmez bırak yemeyı resmınden odum cıtladı
serkan_dalaman
28-01-2008, 21:45
ben bunu görsem kaçarım yahu.:)
apella_orca
06-04-2008, 09:32
arkadaşlar bu karidesin iğneden çıkmaması için bi öneriniz var mı? yemi takma ve tazeliği konusunda problem yok.Hızlı atınca havada dağılıyo.tuzlamak fayda eder mi?
Lahos ve trança paragatları için ideal yem budur işte, tabi canlısı, balık onu bulup yiyinceye kadar canlı kalır paragat iğnesinde..!
Karavida ile yemlenen trança paragatları av sezonu boyunca kaldırılmaz, sadece ellenip bozulmuş yemler yenilenir ve yakalanalar toplanır...
Bu yem büyük paragatlarda kullanılır ve karides ağlarından çıkar ,yemlemeye kadar livarlarda canlı olarak tutulur..! Eldivenle tutup yemlemekte yarar vardır yoksa ellerinizi kan içinde bırakır;):deli:
Aziz Azizoğlu
02-12-2008, 15:09
Savaş kardeşim yüreğine sağlık
Çok güzel izah etmişsiniz
Saygı ve selamlar
muratözköse
03-07-2010, 07:55
merhabalar ben yeni sayılırım
mersin bir öğrenciyim .ben tavuk göğsünü nasıl hazırlamalıyım diye soracaktım şimdiden teşekkürler rasgelsin
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.