PDA

Tüm Versiyonu Göster : Adana Yumurtalik Dalyani Anilarim

Levrek Katili
12-07-2006, 14:24
Merhaba dostlar;
Levrek tutkunu olarak bazı resimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bilenler bilir Levrek avı sanat ister akıl ister sabır ister.Bu sebeple bende levrek avının ayrı bir zevki vardır.Levreğin mevsimlere göre yem seçtiğini tespit etmeyeniniz yoktur.suyun hareketi rüsgarın denizden veya karadan esiş şekline göre farklı avlanma karakterleri gösterir.Yaşanmış bazı anıları sizlerle paylaşmak istedim.

Tüm dostların yolu açık avı kanlı olsun.herkese rastgele

Taygun KOCABIYIK
12-07-2006, 14:29
Mükemmel avlar tebrik ederim
İsminizi bahşetseydiniz daha iyi olurdu isminizle hitap etme şansımız olurdu :)

Levrek Katili
12-07-2006, 14:40
İsmim Serhat ÖNÜR. Samsundan katılan arkadaşım varmı acaba .Levrek avi için mevki adres sormaya ihtiyacım var görevim itibariyle anayurdumdan ayrıldım 1,5 senedir balık avı yapamıyorum.Bunun nedemek olduğunu bilirisnzi.Samsunda avlanmak için bir kaç temiz akan ince dereler gördüm.onların denize dökülen yerleri muhteşem avlak olur. bende çok gelişmiş levrek tutma teknikleri olup bunları karadeniz sularında da denemek istiyorum.Bu konuda yardım edebilecek arkadaşım varmıdır.
RASTGELE

Sinan
12-07-2006, 15:57
İsmim Serhat ÖNÜR. Samsundan katılan arkadaşım varmı acaba .Levrek avi için mevki adres sormaya ihtiyacım var görevim itibariyle anayurdumdan ayrıldım 1,5 senedir balık avı yapamıyorum.Bunun nedemek olduğunu bilirisnzi.Samsunda avlanmak için bir kaç temiz akan ince dereler gördüm.onların denize dökülen yerleri muhteşem avlak olur. bende çok gelişmiş levrek tutma teknikleri olup bunları karadeniz sularında da denemek istiyorum.Bu konuda yardım edebilecek arkadaşım varmıdır.
RASTGELE

Sayın Serhat ÖNÜR merhaba,

Ben de 20 Temmuz - 20 Ağustos tarihleri arasında Düzce-Akçakoca'da sizin bahsettiğiniz gibi bir yer olan kocaman bir ağızda MELENAĞZI mevkiinde (melen çayının Karadeniz'e döküldüğü yer) avlanacağım. Ben deniz balıkçılığı konusunda gerçekten çok acamiyim. Karadan LEVREK AVLAMA tekniği, suni yemler, kaşık vs. tavisyeleriniz olursa çok sevinirim.

Çok teşekkürler...

HALDUN YALIMLI
12-07-2006, 16:13
Serhat arkadaşım aramıza hoşgeldin avlar için seni tebrikeder resimler için teşekkür ederim. Samsundan katılan arkadaşlarımız var emini onlar sana yardımcı olacaktır. Rastgelsin.

Levrek Katili
12-07-2006, 16:14
Merhaba sinan kardeş.
Öncelikle bir su ağzı olması çok büyük avantaj.bu mevsimde genelde kamış ve sahte yem veya beyaz kaz tüyünden yapılmış mantarlı ve arkasına bağlı 3 adet tüy tercihimdir.mantarlı at çek akdeniz bölgesinin favorisidir.her yorenin kendine has tarzı vardır.bir adet gerçek mantar alıyorus.ve ya buluyorusun
2,5 cm çapında 3 cm boyunda olabilir.biraz uç kısm konik olsun mantarı at çek yapacaksın. alt kısmına 40 lık ana beden kamış boyunda ayarla en alta beyaz veya bal rengi yeşile kaçan uzun kuyruklu ince zarkanalar var onlardan en aşağıdan başlamak şartıyla 30 cm arayla bir karışlık kollrdan bir takım yap mantarın ucunuda at çeke bağla. takım hazır şimdi. at çek kullanmak ustalık ister bu konudaki tecrübenizi bilmeden uyarım. at çeki salladın mantar ağır olduğu için en onde gider mantar suya düşmeden 2 metre havada makinadan saramaya başlayacaksın ki yemler suya düşen mantarın arkasına düşsün olta karışmasın yoksa çok uğraşırsın. baktın karışıyor.boş parfüm tüpünün içinde plastik ince borular olur ondan bir karış mantarın altına misinyei içinden geçirecek şekilde monte et.
rastgele dostum

Sinan
12-07-2006, 16:19
Merhaba sinan kardeş.
Öncelikle bir su ağzı olması çok büyük avantaj.bu mevsimde genelde kamış ve sahte yem veya beyaz kaz tüyünden yapılmış mantarlı ve arkasına bağlı 3 adet tüy tercihimdir.mantarlı at çek akdeniz bölgesinin favorisidir.her yorenin kendine has tarzı vardır.bir adet gerçek mantar alıyorus.ve ya buluyorusun
2,5 cm çapında 3 cm boyunda olabilir.biraz uç kısm konik olsun mantarı at çek yapacaksın. alt kısmına 40 lık ana beden kamış boyunda ayarla en alta beyaz veya bal rengi yeşile kaçan uzun kuyruklu ince zarkanalar var onlardan en aşağıdan başlamak şartıyla 30 cm arayla bir karışlık kollrdan bir takım yap mantarın ucunuda at çeke bağla. takım hazır şimdi. at çek kullanmak ustalık ister bu konudaki tecrübenizi bilmeden uyarım. at çeki salladın mantar ağır olduğu için en onde gider mantar suya düşmeden 2 metre havada makinadan saramaya başlayacaksın ki yemler suya düşen mantarın arkasına düşsün olta karışmasın yoksa çok uğraşırsın. baktın karışıyor.boş parfüm tüpünün içinde plastik ince borular olur ondan bir karış mantarın altına misinyei içinden geçirecek şekilde monte et.
rastgele dostum

Ağbi çok sağ olun.......

Sinan
12-07-2006, 16:24
Serhat ağbi fotoğraflar süperrrrrr... Hele ilk fotoğraftaki o balıklar ne öyle...

özellikle LEVREK, SAHTE YEMLERDEN ŞU RENGİ ÇOK SEVER, RAPALALARDAN YÜZEN Mİ? BATAN MI?

Bunlarla ilgili vereceğiniz bilgiler de çok makbule geçecektir...

crowe
12-07-2006, 18:01
tebrikler hayırlı avlar

ykmk
13-07-2006, 09:17
Abi bu ne böyle yav.Hakikaten katletmişsin hayvanları.Zıpkınla dalsa insan bu kadar levrek vuramaz.Bu ne abi.Bi kasa levrek...Tebrikler ederim ne diyeyim.

Anıl ÜNALAN
13-07-2006, 09:33
Tebrikler serhat bey güzel av çıkarmışsınız tebrik ederiz.

ykmk
13-07-2006, 16:14
Serhat abi bu avlar olta ile yapılan avlar mı???

Levrek Katili
14-07-2006, 15:28
Olta ile yapılan avlar 65 kg hepsi akşam saat 10 dan sabah saat 5,30 a kadar hiç durmadan avlanma nın neticesi.temmuz 7 de ocak sonuna kadar hep bu şekilde av var.hem küçük karides manrarlı hemde sahte karides at çek ama gece oluyor bu hadiseler.bir geçit yeri.

ykmk
14-07-2006, 17:43
Oltaylaysa çok iyi bi av abi ne deyim tekrar tekrar tebrikler...

aganta borina borinata
12-09-2006, 12:47
bana ağ mamülleri gibi geldi...yanılıyor olabilirim...eğer yanılıyorsam size bravo...

rastgelsin...

Ege Demirağ
06-11-2011, 23:09
abi kurutmusuun denizi be ya :D

EAKSOY
08-11-2011, 00:01
Eskidendi bu bereketli avlar, adana selalesinde cocukken tuttugum efsane sazanımı hatırlattınız bana, eski avların bol balığın gelecekte de olması dilegiyle...