Tüm Versiyonu Göster : Makinanın firen sistemi(Kalama)
Arkadaşlar bu konu başlığı altında sizlerden öğrenmek istediğim,makinada hangi firen sistemi önden olan firenmi yoksa arkada olan firen sistemimi görüşlerinizi bekliyorum,bence iyi olanı bellide sizlerin fikirlerinizide bekliyorum ve şu anda kulanmış olduğunuz makinaların firen sistemleri nasıl.
Selam Selim,bendeki spin makinelerinin 2/3 si arkadan, 1/3 ü ise önden frenli ( zannedersem konu dışı olan çıkrıklar ise yandan çarklı tabi :D )
Peki Erol hangisinden memnunsun.
Selim'cim,freni arkasında olanlar bana göre daha kullanışlı.Sağlak olduğum için çevirme koluda sağda kalıyor tabiki,böylece makineyi kullanmak daha kolayıma geliyor,sevgilerimle
İlginç bende solak değilim ama çevirme kolu bende solda banada kolun solda olması kolaylık sağlıyor,benim asıl bu konuyu açmamın sebebi,,hangi firen sistemli makina daha sağlam oluyor,,bunu sitedeki arkadaşlara sorup bilmek istedim bence hangisi olduğu belli ama gene bir araştırma yapmak istedim ayrıca bendeki makinalarında yarısı önden yarısı arkadan kalamalı.
Taygun KOCABIYIK
16-07-2006, 20:55
Fren sistemi kullandırtçak bi balık avlayamadım henüz selim abi :) fakat yaptığım denemelerde (taş çekerken) önden kalama ile daha rahat ettim bana rahat gelen bu ama hangisi daha iyi bilemem
Selim,
zannedersem bu alışkanlık bende çıkrık makinelerden kalma,bu yüzden sağ tarafa bana pratik kalıyor.
Selim Abi iki makinem var, ikisi de arkadan kalamalı. gerçi daha kalama gerektirecek bir balık alamadım bu takımlarla ama bu şekilde kullanım sanırım beni zorlamayacak.
Selim,
zannedersem bu alışkanlık bende çıkrık makinelerden kalma,bu yüzden sağ tarafa bana pratik kalıyor.
Erol çıkrık makinalarında soldan kolu olanı var ve daha çok satılanıda sol tarafta kolu olan.
Selim Abi iki makinem var, ikisi de arkadan kalamalı. gerçi daha kalama gerektirecek bir balık alamadım bu takımlarla ama bu şekilde kullanım sanırım beni zorlamayacak.
Mertciğim sen genede balık tutmaya başlamadan bir ayar çek makinanın kalamasına kim bilir belkide büyük balık takılır oltana o zaman ayar çekmek daha zor olabilir.
Onu ihmal etmiyorum zaten abi, merak etme ;) :D .
Şimdilik at-çek takımıma iki tane lagos atladı, ama ikisi de zorlayacak boyutlarda değildi ne yazık ki. Levreğe niyet, lagosa kısmet bizimkisi de :D ...
Erol çıkrık makinalarında soldan kolu olanı var ve daha çok satılanıda sol tarafta kolu olan.
Selim cim, gerçekten ilginç,Türkiye deki birçok malzemecide satılan çıkrıkların kolu çoğunlukla sağ tarafda ve özelliklede sol tarafdan istiyorsan toptancıdan sipariş üzerine getiriyorlar,ama dediğin gibi avrupa da her ikisi dende bolca mevcut.
Bu arada sevgili Mert,bu lagosa olayı ne zaman gerçekleşti,hiç bahsetmemiştin (gene gizli gizli at-çek ha;)
Erol Abi bir haftadır Çeşme'deyim ya... Attım fotoğraflara. İşler kesattı gerçi ama buna da şükür...
HALDUN YALIMLI
18-07-2006, 09:52
Benim kullandığım makinelerdede frenleme sistemi arkada ve daha kullanışlı en önemlisi elin konumundan ve hareket ettiği kol ve frenlemenin birbirine yakın olduğu nokta önemli diye düşünüyorum. frenlemesi önde olan bir makinede bu kolaylık arkadaki frenlemeye göre biraz daha uğraştırıcı.
Önden frenlemeli bir makine ile kıyıdan 1 kg. civarı bir levrek yakalamıştım arkadan frenlemeliye göre daha kullanışsız olduğunu tecrübe ettim.
Evet kulanış bakımından arkadan kalama daha kulanışlı ama sağlamlık bakımından önden kalamalar daha sağlam oluyor benim makinalarda yarı yarıya önden ve arkadan kalamalı ama bundan sonra makina alırken önden kalama olanları tercih edeceğim.
skymount
15-08-2006, 14:12
Arkadan kalama kullanması rahat oluyor ama,bir süre sonra tamamen kapatmak zorunda kalıyorum...debriyaj sistemi bir süre sonra zayıflıyor...
Önden kalama makinalarım ise hala kullanılabiliyor...Onda da bi beceriksizliğim var...bazen misinaya takılabiliyor elim:D
ama eskiden alışkanlık mı nedir...Hala kalama kullanmayı en son seçenek yapıp, kendi bedenimi sağa sola-ileri geri hareket ettirip kalama veriyorum;)
karakayalı
15-08-2006, 15:37
arkadaşlar,
biz burada kalalama işlemini oldukça sık kullanmak zorunda kalıyoruz.ilk makinem arkadan kalamalı idi.ikinci makinem hem arkadan hemde önden kalamalı on bilyeli.ben önden kalalamayı daha rahat kullanabiliyorum.çünkü bazen makinanın makara kısmını el ile tutmak gerekebiliyor.bu arada kısıştırma gevşetme işi daha kolay oluyor.saygılar
3 makinemden 2 si spin, diğeri çıkrık tipi.çıkrık olanı kullanma fırsatı bulamadım henüz ama diğer makinelerin çevirme kollarını sağda,kalamaları da arkada.alışkanlıktan olsa gerek bu sistem çok daha kullanılır geliyor bana.bi kaç kere frenleme sistemini hakkını vererek kullanabildim.şiddetli akıntıya karşı! çektiğim yaklaşık 2buçuk kiloluk levrekte arkadan kalamanın benim için pratikliğini test etmiştim..sevgiler..:)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.