PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kızılırmak'tan Yayın balığı

expertus
09-09-2006, 22:13
tuttugumuz anda makinamız yoktu evde cekindik :dans:

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

nahre534
09-09-2006, 23:04
vayyy tebrikler iyi iş

ykmk
10-09-2006, 09:59
Çok güzel bir balık ne çok yaşlı ne çok genç tam yenme yaşı olsa gerek.

h.barutcu
10-09-2006, 12:42
Gerçekten cok güzel bir yayın.Ne tür bir sistemle yakaladınız.Bildiğim kadarıyla kızılırmakta tutulan balıklarda biraz koku oluyor galiba.Çünkü kırşehirde okuduğum zamanlarda bende tutmus idim ve koku vardı.Bildiğim kadarı fabrika atıklarından dolayı ırmak kirlenmiş.

Taygun KOCABIYIK
11-09-2006, 07:45
Güzel Balık Tebrikler

ramazanuçar
11-09-2006, 09:08
çok güzel yayın tebrikler.

ben amasya da okumuştum üniversiteyi.o yıllarda balık merakım olsaydı(belkide uygun bir ortam olmadı)çok isterdim yeşilırmakta böyle balıkları avlamayı.ama nasip değilmiş ne yapalım:(

expertus
12-09-2006, 12:03
Gerçekten cok güzel bir yayın.Ne tür bir sistemle yakaladınız.Bildiğim kadarıyla kızılırmakta tutulan balıklarda biraz koku oluyor galiba.Çünkü kırşehirde okuduğum zamanlarda bende tutmus idim ve koku vardı.Bildiğim kadarı fabrika atıklarından dolayı ırmak kirlenmiş.

Ustam bu balığı dip oltası ile yakaladık 1.18m boyunda 8.5kg ağırlığında.
kızılırmağın ust kesimleri dediğimiz yani kayseri ile sivas arasındaki bolumlerinde cikan balıklarda koku olmuyor ama kayseriden sonraki kesimlerde ise cok fazla kirlenme olduğu icin koku oluyor.

SAYGILARIMLA

rifatyontar
21-09-2006, 19:14
tebrikler güzel bi yayın.Aşığım bu balığa:)

katiti
21-09-2006, 19:43
8,5 kg ha. Çok güzel, tebrikler...

Uzm.Dr.Rastgele
21-09-2006, 21:05
Sevgili Ahmet kardeşim lütfen cahilliğimi bağışla.Abisi yayın balığının lezzeti nasıl ? Mangal mı yapıyorsunuz.Yoksa tavada daha güzelmi oluyor.Maşallah 8-9 kilo balık.Yahu bu büyüklükte bir balık mahalleyi doyurur.:D
Sazanın lezzetini biliyorum.Turna nın lezzetini çok beğendim.Afyon'a gidince mutlaka bulup-buluşturup yemeye çalışıyorum.Alabalık zaten bilinen güzel bir balık.Ama yayın????Benim gibi bu konuda cahil olanları aydınlatırmısın.:D

aganta borina borinata
22-09-2006, 09:18
Sevgili Ahmet kardeşim lütfen cahilliğimi bağışla.Abisi yayın balığının lezzeti nasıl ? Mangal mı yapıyorsunuz.Yoksa tavada daha güzelmi oluyor.

ishak bey ben mangalını tercih ediyorum...bildiğim kadarıyla bu balığı yiyenlerin büyük bi çoğunluğu da öyle yapıyor...balığı pişirmeden 45 dakika kadar önceden tuzlayarak bekletmenizi tavsiye ederim...

rastgelsin...

expertus
22-09-2006, 20:50
Sevgili Ahmet kardeşim lütfen cahilliğimi bağışla.Abisi yayın balığının lezzeti nasıl ? Mangal mı yapıyorsunuz.Yoksa tavada daha güzelmi oluyor.

malesef mangal yapamadık tavada yapabildik ama inanın cok guzel ve lezzetli eti vardı.yapmadan once tuzlayıp birgun dolapta beklettik tabii ki mangaldakinin tadını vermez ama tavada da cok lezzetliydi kılcık felan yok balıkta sadece kaburga var o da etten hemen ayrılıyor zaten...Ama tavsiyem mangalda yapmaktır.

Saygılarımla